- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
3700 - 3601
14800 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 5901 5900 - 5801 5800 - 5701 5700 - 5601 5600 - 5501 5500 - 5401 5400 - 5301 5300 - 5201 5200 - 5101 5100 - 5001 5000 - 4901 4900 - 4801 4800 - 4701 4700 - 4601 4600 - 4501 4500 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-08-28 22:02 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Bond 007
őstag
-
haddent
addikt
4.5 éve indítottam a topicot, aztán elkalandoztam, mindig más projekt volt vagy máshogy oldottam meg
De ma végre hozzájutottam egy EdgeRouter Lite -hoz. Kicsit máshogy nézek ma már rá, mint anno. Továbbra is nagyon erős és rendkívül jól konfigurálható kis cucc. Azóta látom kapott webgui -t is, ráadásul tök jó. Config tree, cli, minden van benne
HW Offloaddal egészen szép, ~850Mbit/s NAT throughput nem is rossz. De sajnos azért elmarad a mostani fő tűzfal/routeremtől, ami egy virtualizált pfSense egy i7 3770 proci 2 magjával
Ő kegyetlenül kiakasztja a Digi vonalát / a gigabites interfészek fizikai limitjét, 900-950Mbit/s NAT.
Azért mindenképp kerítek neki otthont, valami másodlagos vagy vpn tűzfalként
-
Mr Bond 007
őstag
Gyorsan rendeltem is egy meanwell-t ha menni fog 0-24-ben akkor legyen normális minőségű. A külső wd merevlemez tápja annyira nem bizalomgerjesztő, de addig kibírja.
Köszi még 1x! Most nem jött volna jól anyagilag egy új router vásárlása. -
MasterMark
titán
Na akkor jó, mondtam én, hogy csak annyi baja lesz.

-
Mr Bond 007
őstag
Közben találtam egy 12v 2A adaptert amivel most megy hibátlanul.
-
Mr Bond 007
őstag
Köszi a tippeket!
-
MasterMark
titán
Gyári táp 12 Volt / 1 Amper:
Power Method: External AC/DC Power Adapter, 12W (12V, 1A) (Included)De ahogy nézem elég tág feszültség jó neki, csak legyen elég Watt:
Supported Voltage Range: 9 to 24VDC -
Mr Bond 007
őstag
Nem nagyon értek hozzá. Nincs ilyen itthon. Lehet valahol venni?
-
MasterMark
titán
Akkor szerintem csak a táp a baja, ha van másik nézd meg vele. Nekem kb. ugyanezt csinálta ciripelt meg villogott, és csak tápot kellett cserélni.
-
Mr Bond 007
őstag
Este azt vettem észre hogy elment a net. A készülék azóta ha be van dugva eléggé ciripel. A lan portok néha felvillannak 1 másodpercre de kb halott.
Nagyon rottyon van a családi kassza, úgyhogy erlite vagy usg jöhet szóba ubnt vonalon. -
MasterMark
titán
Ehhez egy kis kiegészítés:
A
dnssec-timestampoption-t MAN page szerint perzisztens részen kell tárolni.
The file must be stored on a persistent filesystem, so that it and its mtime are carried over system restarts.
EdgeRouter-ben a /var nem jó erre, mert restartot még túlélhet, de firmware frissítést biztosan nem.Megoldás az, hogy a /config részen kell tárolni a timestamp fájlt.
sudo su
mkdir /config/dnsmasq
chmod -R 777 /config/dnsmasq
exitconfigure
set service dns forwarding options dnssec-timestamp=/config/dnsmasq/dnssec-timestamp
commit;save;exitszerk.: Plusz az egyik IANA root anchor mintha le lenne járva, de úgy tűnik nem frissítették, nem tudom ez számít-e valamit.
https://data.iana.org/root-anchors/root-anchors.xml -
MasterMark
titán
Mi baja? Valószínűleg csak a tápot, vagy az usb-drive-ot kell benne cserélni.
Egyébként meg EdgeRouter 4.
-
Mr Bond 007
őstag
Hát úgy hozta az élet hogy tegnap beadta a kulcsot az erlite-om kb 5 év után. Nem tudom mit vegyek most helyette. Erősen agyalok hogy usg legyen-e. Kérdés hogy vajon bírja a digi gigás netjét? Vagy veszek megint erlite-ot.
-
[Newman]
tag
-
ggg666
őstag
Tűzfalhoz soha nem nyúltam és a 0-ás porton üzemel egy wifi router amiról megy ugyanúgy egy tablet.És az kap netet. Ráadásul 3 hónapja így ment. idáig gond nélkül.
-
MasterMark
titán
-
VeryByte
őstag
Ezzel annyira szerintem nincs előrébb. :-) Igaz ennyiből én is ezt tudtam volna írni, ezért nem írtam inkább. :-)
@ggg666
Mondjuk egy kimentett konfigurációt feltehetnél valami pastebin-re és belinkelhetnéd ide, mert akkor megnéznénk, de így tényleg ennyit lehet csak mondani. -
MasterMark
titán
-
ggg666
őstag
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy edgerouter 12-ön kapok ip címet belső hálón elérem a router menüjét de net nincs 3 gépen se. Egyedül a 8-as porton megy be a net és a 9-es porton működik a szerver.
-
[Newman]
tag
-
rekop
Topikgazda
-
julius75
aktív tag
Sziasztok,
Bocs, ha láma kérdés....
Edgerouter sorozat bármely tagjánál van port forward limit? (darabszámra gondolok)Köszönöm.
-
code1005
senior tag
-
rekop
Topikgazda
Milyen linket rontottál el pontosan? Nem teljesen egyértelmű nekem. Amikor létrehozol egy unms cloud-ot, akkor választani kell egy egyedi azonosítót neki. Mint például a code1005.unmsapp.com. Ez alapján generálódik egy UNMS key a wss://code1005.unmsapp.com:443+... formátumban. Ezt kell bemásolni az eszközökbe, onnantól fognak tudni csatlakozni az UNMS-hez.
Ha az egyedi azonosítónak szeretnél másikat, akkor törölni kell az egészet és létrehozni egy újat. Ezt úgy lehet megtenni, hogy az összes Ubiquiti eszközből törölni kell a key-t, majd ha egyik sem csatlakozik már az unms-hez, akkor 24 óra elteltével törölhetővé válik cloud.
Ha pedig csak a kulcsra van szükséged: UNMS-en belül DEVICES->ADD DEVICE->Copy UNMS key to clipboard.
De nem árt tudni, hogy az UNMS cloud használatához legalább 10db Edge vagy Air eszközt kell hozzáadni 30 napon belül mert különben törlik a cloud-odat. -
code1005
senior tag
-
rekop
Topikgazda
-
rekop
Topikgazda
-
code1005
senior tag
-
rekop
Topikgazda
Soha nem használtam androidot, de körülbelül így:
A beállításokban létrehozol egy új L2TP/IPSec VPN profilt, ahol megadod a következőket:
Szerver: a saját dyndns-ed, amit beállítottál a routerben, pl. code1005.duckdns.org
Pre-Shared Key: amit beállítottál ittset vpn l2tp remote-access ipsec-settings authentication pre-shared-secret <secret>
Ezenkívül kell még egy felhasználónév és jelszó, amit itt adtál meg(ha nem Radius autentikációt használsz):set vpn l2tp remote-access authentication local-users username <username> password <secret> -
code1005
senior tag
Sziasztok,
beállítottam egy L2TP IPsec VPN Servert. Hogyan érem én ezt el androidból? -
rekop
Topikgazda
Én syslog szervert használok, ami nálam egy Synology. Bár nekem ER-em van nem USG, így azon most nem tudom megnézni, de szerintem ugyanígy működnie kell, viszont a config.gateway.json-ra is szükséged lesz. (Itt találsz hozzá segítséget)
Először engedélyezni kell annak a tűzfal szabálynak a logolását, amelyikre kíváncsi vagy. Gyanítom ez nem WAN IN, hanem inkább a WAN LOCAL, abból is az eldobott csomagok:configureset firewall name WAN_LOCAL enable-default-log
Ezután beállítjuk a syslog servert, ami nálam a 192.168.2.60, és a log level-t:set system syslog host 192.168.2.60 facility all level noticecommit ; saveItt például látszik, milyen IP-ről próbálkoztak a Telnet portján (rászűrve a DPT=23 kifejezésre ami a "destination port" a logbejegyzésben), gondolom te is valami ilyesmit szerettél volna:

-
törölt tag
-
shtirley
tag
USG-n hogyan tudom a legegyszerűbben monitorozni a nemkívánatos WAN in kisérleteket?
-
devast
addikt
Használ valaki wireguard-ot edgerouterek között ?
Valamiért nálam az az eset áll fent, ha az egyik oldal edgerouter a másik pl windows, akkor teljes sebességgel megy, de két edgerouter között ilyen 10-15mbps a max... Eszközöket néztem alig van load rajtuk..
Annyi spéci beállítás van, hogy a wireguard interface mtu-ja 1412-re van állítva (telekom pppoe mindkét oldal). -
rekop
Topikgazda
Beállítasz az Edgerouteren egy VPN szervert. Én ezt szoktam használni: L2TP IPsec VPN Server
Gyakorlatilag minden platformon van beépített kliens hozzá, nem szükséges külső programot telepíteni. Ha pedig csak valamilyen szolgáltatás kellene, akkor pedig csinálsz rá egy port forwardot. -
ggg666
őstag
3-4 modemcsere történt, 2 beltérivel is ugyanez a helyzet. Majd lesz upc, és csá. Már belefáradtam velük a vitába. Én amúgy sem nézek tv-t, engem nem is érdekelne, 1 tv lesz majd upc-s és meg lesz oldva a probléma.
Egyébként távolról hogy tudnám elérni mondjuk routeren keresztül a rácsatlakoztatott debian szervert (192.168.1.74-es belső címet kapta.
-
rekop
Topikgazda
Parancssorban tudod ellenőrizni a frissítés állapotát a
show dns dynamic status-al.Én úgy tudom, a Telekomnál ahol van lehetőség IPTV-re ott nem vehető igénybe műholdas szolgáltatásuk. Beltérit nem próbáltak cserélni? Esetleg kérdezz rá a Telekom otthoni szolgáltatások topikban.
-
ggg666
őstag
Köszi, akkor majd le lesz cserélve műholdasra. Egyszerűen hulladék ami a gyári ontra van kötve, semmi nem megy jól, pedig ez már a 3-4. Ami az edgén van az hibátlan. Más kérdés ddns-t nem sikerült beállítanom, nem tudom mit csináltam rosszul. Az oldalon nem látszódik hogy frissülne.

Update: Úgy néz ki működik, az időeltolódás megzavart.
-
rekop
Topikgazda
-
ggg666
őstag
Sziasztok!
Van otthon egy edgerouter 12-m, meg lehet oldani, hogy a telekomos iptv is arról menjen, ne csak az internet? A lényeg, hogy folyamatosan szaggat a telekomos ont-on az iptv, az edge routeren megy minden net azzal semmi probléma. Már 3 ont volt cserélve, mióta az edgét rákötöttem azóta nincs gond.
-
rekop
Topikgazda
Igen, olcsónak tényleg nem mondható, de ha kiszámolod egy USG3+NanoHD+CK már többe kerül, és az teljesítményben lényegesen gyengébb lesz. Viszont van hátránya is az UDM-nek, ugye minden "egy helyen" lesz, így a megfelelő elhelyezéssel elég nehéz lesz majd játszani, ami a wifi szempontjából nem elhanyagolható tényező. De ennek is meglehet a célközönsége, lakásba, akár kisebb családi házban is el tudom képzelni.
Kis érdekesség, aki még nem látta a Crosstalk Solutions videóját az UDM-ről, feltűnik benne a konfigurálás végén egy fekete színű UDM, LCD kijlezővel, hasonló mint az Amplifi Alien.
El tudom képzelni, hogy az már egy WiFi 6-os verzió lesz.
-
julius75
aktív tag
-
rekop
Topikgazda
Unifi nincsen, Amplifi-ből viszont van már.
Én ahogy látom, az ubiquiti az új Unifi AP-jaiban (FlexHD, NanoHD, IW-HD) már átállt a Mediatek chipset-re. A Mediatek a wiki szerint csak idén januárban jelentette be az 802.11ax képes chip-jeit, miközben a konkurens gyártók a Qualcomm és a Broadcom kb. egy évvel korábban. Úgyhogy mire a Mediatek fejlesztése bekerül egy új termékbe az Unifi vonalon, és az kapható is lesz a piacon, arra még várnunk kell szerintem néhány hónapot.
De hasonló helyzet várható WPA3 terén. A Gen2 és Gen3 AP-k amelyek még Qualcomm Atheros-al szereltek fogják először megkapni a támogatást, a Mediatek alapúak csak később. Ez gyakorlatilag hivatalos álláspont, a Wifi 6 pedig csak az én elméletem, de könnyen lehet hogy tévedek.
-
Mr Bond 007
őstag
Nincs. Pedig ideje lenne már.
-
MasterMark
titán
Egyáltalán van Wifi 6 Unifi eszköz már?
-
Mr Bond 007
őstag
-
Egon
nagyúr
-
rekop
Topikgazda
-
julius75
aktív tag
-
rekop
Topikgazda
-
Cirbolya_sen
aktív tag
-
Blaise
veterán
-
shtirley
tag
-
rekop
Topikgazda
-
shtirley
tag
Az mitől lehet, hogy a switchem most downgradelni szeretné magát 4.0.69.10871-ről 4.0.66.10832-re, amikor kb egy hónapja frissült a magasabb verzióra?
-
MrPeekaboo
senior tag
Köszönöm, privátban írtam.
-
MasterMark
titán
Ehhez elég lenne két menedzselhető VLAN switch is egyébként.
-
MrPeekaboo
senior tag
IPTV-t és Internetet, két külön szolgáltatótól, szeretnék otthon egy kábelen egyik szobából a másikba átvinni. Arra gondoltam, hogy vennék két ER-X-et és switch módban VLAN-ba rakva a két szolgáltatást átküldeném a másik switch-be, majd ott szétdobnám külön port-okra. Érdeklődnék, hogy ez működhet-e?
-
duffbeer
őstag
Persze, irreál, ezért is írtam, hogy 980 lett utána. de a lényeg igazából számomra annyi, hogy elértem, amit akartam.
Egyébként feleslegesnek tartom otthonra ezt a sávszélességet. Két okból választottam, egyrészt itt nincs digi, másrészt ez volt az egyetlen szinkron csomag... 200/200, vagy 300/300 is bőven elég lenne, de nincs... -
MasterMark
titán
-
duffbeer
őstag
-
duffbeer
őstag
Köszönöm minendkinek a segítséget!
Azért leírom, hátha valaki belefut rajtam kívül:
Edgerouter-X:
Internet sebesség teljesen visszatért HWNAT és IPSEC offload aktiválással. DeepPacketInspection - OFF.
(Port nyitásnál összezavart, hogy eth0 van használatban WAN kapcsolatra, ez az én balf*szságom volt).UAP-AC-LR:
DeepPacketInspection - OFF. Airtime fairness egyelőre off, 5GHz-en a családból csak én vagyok a cuccaimmal, így nem éreztem szükségesnek. Sávszélesség növeléssel jött egy nagy ugrás (2g 40Mhz, 5g 80Mhz), játszottam csatornákkal, de igazából nem sok hálózat van körülöttem, így szignifikáns változást az nem jelentett. Sugárzási teljesítmény növelés sem hozott extrát, így az is maradt auto-n. Mindenesetre jelenleg 300Mbit fel/le sebességet hoz (Lenovo Yoga 510-14ISK, Atheros QCA9377). Nem nagyon teszteltem más ac hálózaton, így sok összehasonlítási alapom nincs, de nekem ez laptopon bőven megfelel.
Mindenesetre érdekes, hogy egy samba másolás indításnál 50Mbit, aztán óvatosan kúszik fel 250-300-ig. Nem tapasztaltam még ilyet. :)Na mindegy, örülök, hogy működik a rendszer.
-
rekop
Topikgazda
A rejtett hálózat a wireless uplink-hez lenne.
Kikapcsolhatod ha a "Settings->Site->Uplink Connectivity Monitor"-t nem engedélyezed. Én is xpenology-t használok, nekem külön VM-ben vannak az ubi szoftvereim, egy minimál Ubuntu server-en. Nekem sem vált be a docker Unifi/Unms/Unifi Video-ra. -
Egon
nagyúr
Újraindítottam az AP-t, most nagyjából egyforma a fel- és a letöltés (de még mindig kevés: 130-140 Mbit körül mozog).
Egyébként frissíteni kellene a firmware-t, de a Xpenology-n futtatott Docker konténerben levő kontrolleren nem egyszerű (múltkor megcsináltam de már elfelejtettem hogy kell).
Telefonos wifi analyzer szerint pont azon a csatornán ahol az 5GHz-es wifi megy, van egy hidden ssid-s hálózat, szinte méterre pontosan ugyanott ahol az AP van...
Lehet hogy kellene nyomnom egy factory resetet és újrakonfigolni a hálózatot. -
rekop
Topikgazda
Ha jól emlékszem neked voltak kábel/sebesség gondjaid régebben. Én inSSIDer-er azért megnézném mi a helyzet az éterben, ha eddig nem tetted volna meg. Ha ez rendben van és másik hálózat nem okozhat zavart, akkor levenném az AP-t a helyéről, és -hogy kizárjuk a szerelési hibát- egy "gyári" kábellel rátenném a switch-re, és így néznék sebességteszteket.
-
MasterMark
titán
-
duffbeer
őstag
-
MasterMark
titán
-
Egon
nagyúr
-
rekop
Topikgazda
"Két portot nyitottam az edgerouteren: 22 és 1194 (Firewall/NAT --> port forwarding). Melyek egyike sem érhető el kintről. Van valami extra tűzfallbeállítás, amin átsiklok..."
Igen, mondhatjuk néhány beállítás felett átsiklottál.
A képernyőképed alapján a WAN interfészed eth0. Ez eléggé valószínűtlen ha pppoe kapcsolatot használsz, tehát állítsd át pppoe0-ra. A "Show advanced options"-t pipáld be, engedélyezd az auto firewall-t és a hairpin nat-ot. Nem adtál meg LAN interfészt, ezt is meg kell, ez valószínűleg a switch0 lesz, ha a default konfigot használod. Az AC-LR sebessége is valami beállítási probléma lesz , nálam AC-Lite mostanában ilyesmiket hoz: [kép]
Első körben az ER-X-en HW offload-ot nézd meg, be van-e kapcsolva. -
adika4444
veterán
-
duffbeer
őstag
Sziasztok!
Amatőr vagyok Ubiquiti témában, lenne pár kérdésem. Otthon úgy döntöttem, Ubi hálózatot építek, mert sok jót olvastam róluk és egyszerűen egy stabil, gyors hálózatot szeretnék, sok extra igényem nincs. Költözés miatt, az új házban a wifi-s router-t nem tudtam volna esztétikusan elhelyezni, pláne központi helyen nem. A hálózat egy EdgeRouter X (v2.0.8)-ből és egy UAP-AC-LR ap-ból áll. A net Telekomos optikai giga fel/le. A telekomos Sagem fast 5655v2 router bridge módban üzemel, semmi funkciót nem használok rajta (már).
Két portot nyitottam az edgerouteren: 22 és 1194 (Firewall/NAT --> port forwarding). Melyek egyike sem érhető el kintről. Van valami extra tűzfallbeállítás, amin átsiklok és nektek egyértelmű lehet, vagy a T-Comos Sagem csoda szivathat?

A másik kérdésem a sebességgel kapcsolatos. UAP-AC-LR, ssid különválasztva, ac kb. 150 megabitet hoz (LANon is). Ezt még a sagem is bőven felülmúlta, ezért ennél is úgy gondolom valamit én b'szok el... Érdemes lehet sugárzást high-ra állítani?Ezzel együtt az internet sebesség is bőven lecsökkent. Fel, le szögön 333Mbiten áll. Tapasztaltatok már ilyet, vagy a fiber router körül nézelődjek? Amikor az volt beüzemelve, net hozta a gigabitet fel-le, ac wifi ugyanazon az eszközön kb 300Mbit volt.
Ötleteket meleg szívvel meghallgatom!

(Ja, megelőzve a kérdéseket, azért iktattam ki a telekom saját eszközét, mert elég sok cucc lóg a hálózatomon és borsózik a hátam attól, hogy távolról admin jogokkal bírnak a router fölött... vannak fóbiáim :) )
-
Cirbolya_sen
aktív tag
én is csak az itthonin cseréltem 2.x.x-re, a cégeseken 1.10.x van még mindig

-
Mr Bond 007
őstag
Majd ha kijavítják ezeket, akkor frissítek. Ráadásul nekem még csinált cifrábbakat is az új 2.x firmware. Dpi bekapcs esetén érezhetően visszaesett az teljesítmény.
1.10. akármi, csak nem tudom most fejből mi a verziószáma. -
MasterMark
titán
Az eddig is ugyanennyi volt 2.x-es firmware-rel, az nem változott.
Az offloading gond is megvolt már.
Ja, hogy te még 1.10-en vagy.
-
Mr Bond 007
őstag
"[Performance] - Throughput degradation by 5-10% when comparing with v1.10.x firmware with older kernel
[DPI] - Sometimes DPI is reporting wrong rx/tx counters
[Offloading] - On Cavium-based routers (ER, ER-Pro, ER-Lite, ER-PoE, ER-4, ER-6P, ER-12, ER-Infinity) small percentage of packets are randomly reordered. This issue was fixed in v1.10.0 firmware but it reappeared since v2.0.0 because of new ethernet driver."Én inkább passzolom.
Jó még az az 1.10 -
Cirbolya_sen
aktív tag
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
Köszi, tökéletesen megy!
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
Köszönöm, kirpóbálom!

-
MasterMark
titán
Reverse proxy ami url alapján átirányítja.
A reverse proxy-ra port forward a 80 + 443-at, a routerről.
http://domain1.com -> 192.168.0.2:80
http://domain2.com -> 192.168.0.3:80
https://domain2.com -> 192.168.0.3:443szerk.: Ha nem akarsz új cuccot, akkor az nginx jó erre, irányitsd a két portot az nginx-es szerverre, és ami nem hozzá jött domain cím alapján továbbdobod a másik szerverre.
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
Sziasztok!
Valaki használt már ilyesmit? Egyelőre nem találtam megoldást, lehet nincs is ilyen formában.
adott egy külső ip, és adott 2db regelt domain erre az ipre. Van a lanon 2db fizikális gép, egyiken nginx másikon apache. mindkettő domainnak kellene a 80-as port, az egyiknek plusz még 443 is. Mindkét weblapot publikból el kéne érni, portozgatás nélkül. Van erre valami megoldás? Amig csak egy apache volt, addig httpd.conf-ban lehetett szabályozni, hogy xy domain htdocs melyik mappájára mutasson és ezt elvégezte maga az apache. Itt viszont az edgerouternek kéne eldönteni, hogy domain1 -et melyik belső ipre küldje tovább és domain2-őt melyikre.
Kicsit egyszerűbben:
domain1.com -» ER4_WAN_IP -» 192.168.0.2 /port 80/
domain2.com -» ER4_WAN_IP -» 192.168.0.3 /port 80,443/Van erre valami ötletetek? Sima port forward nem játszik, mert mindkettő használná a 80-as portot. ER4 -nek kellene tudnia, hogy domain1 -re érkező kérést a 0.2 -es ipre küldje domain2 -őt pedig a 0.3-ra.
-
törölt tag
-
rekop
Topikgazda
(#3613) Blaise : egyelőre nincs semmi infó, legalábbis én nem találkoztam vele(én olyan 2020q2-re tippelnék mire a kiskerekben itthon elérhető lesz)
Jött pár frissítés, ha esetleg valaki lemaradt volna.
UniFi Network Controller 5.12.35
UAP/USW Firmware 4.0.69.10871(Már opcionális a "diagnosztikai adatok" küldése, rögtön a frissítés után felajánlja.)
-
Blaise
veterán
Sziasztok!
Van már arról bármi infó, hogy mikor lesz itthon kapható a UniFi Dream Machine?
Köszi!
-
VeryByte
őstag
Sokat nem.
Igazándiból 2.0.x firmware-eknél hwnat offload / ipv4 forwarding offload kikapcsolás a megoldás.
Ok, hogy ez teljesítmény vesztés, de ez is egy módszer, hogy leszojtassuk az embereket erről. :-) -
Cirbolya_sen
aktív tag
-
betyarr
veterán
ok,már értem.köszi,próbálkozom.
-
MasterMark
titán
-
betyarr
veterán
de,szeretném megoldani.csak nem értem mire szeretnél kilyukadni.
-
MasterMark
titán
-
betyarr
veterán
de azt meg nem használom.a helyett szór a unifi ap
-
MasterMark
titán
-
betyarr
veterán
akkor azt mondod,hogy a routerben kellene turkálni?
-
MasterMark
titán
-
betyarr
veterán
-
VeryByte
őstag
Mindkettő Telekom.
Új hozzászólás Aktív témák
-
3700 - 3601
14800 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 5901 5900 - 5801 5800 - 5701 5700 - 5601 5600 - 5501 5500 - 5401 5400 - 5301 5300 - 5201 5200 - 5101 5100 - 5001 5000 - 4901 4900 - 4801 4800 - 4701 4700 - 4601 4600 - 4501 4500 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Robot fűnyírók
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Apple MacBook
- Renault, Dacia topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Iphone 17 256GB Black/3 év garancia
- OH! Dell Latitude 7340 Üzleti Profi Fémházas Ultrabook Laptop 13,3" -65% i7-1365U 16/512 FHD IRIS Xe
- Felújított (Refurbished) DELL Latitude 5440 Tartós Üzleti Laptop 14" -40% i5-1345U 10Mag 16/512 FHD
- Dobozos DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -30% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Samsung Galaxy S26 Ultra 12/512gb - Makulátlan, Samsung gari, tokkal és fóliával, akár beszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4860, 91% AKKSI
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus Master RTX 3070 8GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 USB-C Dock
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G27F 27 FHD IPS 144Hz Gaming monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Bár az ország szűrés miatt csábító gondolat.
Ő kegyetlenül kiakasztja a Digi vonalát / a gigabites interfészek fizikai limitjét, 900-950Mbit/s NAT.
Köszi még 1x! Most nem jött volna jól anyagilag egy új router vásárlása.

Lehet hogy kellene nyomnom egy factory resetet és újrakonfigolni a hálózatot.
Jó még az az 1.10