Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- BlackmMmDog: Téli horgásztalálkozó
- Pajac: Windows XP még mindig letölthető
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
konrad
aktív tag
Ez nem teljessen kapcsolódik ide , de ez is poén:
kb. 25 éve elvitte apám a kocsinkat szervízbe mert vala mi baja volt, de ez itt mellékes. Azt látja hogy pár unatkozó szervizes egy felemelt lada első kerekét próbálja megpörgetni. Megpörgetik aztán rögtön meg is áll. Tanakodnak miért lehet. Mire az egyik felkiált : biztos be van húzva a kézifék!
No comment. Csak hogy ne csak a számtech boltokat szídjuk...
-
KovacsUr
addikt
Azt hiszem, most még egyet
(Ez a link a témák listájára mutat
)
[Szerk.]
Lenyomoztam, Hequila erre a topicra gondolt: Bővebben: link
-
Hequila
őstag
Na én is lámáskodtam egy nagyot nyilvámosan:
Bővebben: link -
9CS
senior tag
az ilyenekről mindíg a ''Jogokat Júzer Jolánnak!'' cikkek jutnak az eszembe
bár az épp ezen problémák elleni okítást célozza. Tudom, tudom Win98, de itt nem ezzel van a gond, meg nem is a hajszínnel, hanem amit írsz, hogy tanfolyam... Az idézet védett meg miden, innen: Bővebben: link -
Hequila
őstag
Egy Krisztusi korbanlévő (bármi meglepő is) szőke nő száját hagyták el a következő sorok. Adott egy gép, rajta win98, a többi nem lényeges:
...és egy idő után nem indult el a vörd. Mindig valami hibaüzenetet küldött, amiben valamilyen 32 szerepelt. Szerelőt is hívtam hozzá, az csinált valamit a gépen, utána egy darabig jó is volt, de utána megint elromlott. Ezt eljátszottuk még 4-szer 5-ször, és utána bementem reklamálni. Mondtam a főnöknek, hogy ne nézzenek már engem teljesen hülyének, valami dosos baja van a gépnek, mert a 32 csak a fat32 lehet, ami ugye dosos program...
Mindezt a fent említett hölgyemény x számítógépes tanfolyam és sikeres (
) vizsga után követte el. -
LOTR
addikt
asszem csak egy másik topic linkjét rakom be

Bővebben: link
[Szerkesztve] -
danzi
tag
most kössek bele az aláírásodból hiányzó vesszőre ?

-
danzi
tag
Ez a nyitvatartás egy fogalom. Arra vonatkozik, hogy nyitva van a bolt. A nyitva tartás, az azt jelenti imho, hogy nyitott tenyérrel tartsd a hegedűt pl... és mindez folyamatában...
Gy.K. Continous tense
-
BoGab
csendes tag
Egy másik igen népszerű bolt listájáról:
Videokártya Chaintech GeForce4 FX5900 128Mb VIVO / 3 év gar.
Videokártya Inno3D GeForce4 FX5600 256Mb VIVO 2év gar
Azért ez se semmi
-
TudorVigyor
aktív tag
Egy kis szakmai csipegetnivaló. Mistral árlista:
CPU INTEL CELERON 1700MHZ (WILLAMETTE)
CPU INTEL CELERON 2000MHZ (WILLAMETTE)
Van nekik néha gyorsabb cerka is, persze az is mind Willamette.
[Szerkesztve] -
uzsz
senior tag
Wahh! Én az egész szgépből csak azt a tuti kis pohártartót szeretem, amit kiad, ha megnyomom az eject gombot. Pont elfér rajta a kólám.

-
klewy
aktív tag
EZ is igaz volt:
Egy haverom megkérdezte 4.-es GIMIS korában a hardverismeret tanárt:
A számítógépvírust az ember is elkaphatja?
Ejjjjha mondom......
Erre folytatja
tthon vírusos lett a gép, anyám meg berakta az ÁGYNEMŰTARTÓBA,nehogy elkapjuk a vírust.
-
Surda
tag
Most jutott eszembe egyik kedvenc lámasztorim. ''Csak úgy hallottam'', de jót röhögtem akkor.
Egy rendszergazda mesélte, hogy felhívta a felhasználó, hogy a gépe ''eszi a lemezeket''. Alanyunk feje ugye egyből kérdőjellé változott. - Hogy-hogy eszi? - Hát beteszem a lemezt, és nem adja ki. Beteszek mégegyet, az is eltűnik! - ''Na, ezt látni kell!'' - gondolja, átmegy a userhez. Tudni kell, hogy akkoriban még 5,25''-ös floppyk voltak. - Nézzük! - Erre az ipse fog egy lemezt, beteszi a floppymeghajtó ALATTI keskeny nyílásba. Értelemszerűen a lemez ezután szépen leesik a házba, tehát nem tudja kiszedni
Szívesen megnéztem volna a haver arcát 
-
Mag
senior tag
Már alig várom hogy én is rendszergazda legyek, még másfél év.
Az ilyen sztorikbol remélem nekem is jut majd,mert ezeken ugy feldobodok
[Szerkesztve] -
Surda
tag
Kolléganő szól nekem, hogy nézzem már meg, nem jó az egér, rosszfelé megy a nyíl. Odamegyek, hát látom, hogy fordítva van az egér, a drót a nő felé néz. Mondom: ''Fordítva tetszik tartani!''. Erre ő: ''Miért, nem mindegy?''.
Ez még nem is annyira égő, a vicces az, hogy miután rávágtam, hogy ''De nem ám!'', egy pár másodpercig gondolkoznom kellett azon, hogy tényleg - miért is nem mindegy?
-
Árpi bá
aktív tag
Hát csináltam már pár marhaságot, de eddig ez vitte a prímet: Meguntam a régi, lassú nyomtatómat, nosza vegyünk egy überfasz@t amiben már minden van.
Megvettem hazavittem, install, erre kiírja, hogy igazítsam meg a patront. Megigazítom, bekapcs, újra ez az üzenet. Újra igazít, megint hiba!
Már ott tartottam, hogy viszem vissza, de adok neki még egy esélyt.
Mint kiderült, nem vettem le a védőfóliát a patronról! Még jó, hogy nem vittem vissza.
-
zaba
tag
Ma reggel a kollégám, a céges levelezést nézte az Outlookban; (két számítógépe is van!!!):
Te, ki lehet ez? (a MailerDeamon) Nagyon akarhat tőlünk valamit, mert több mint öt levelet küldött. -
Dirtyz
őstag
Ez megaLOL

behappy
aktív tag
összel BNV-n a standunknál: 21-es EIZO CRT a pulton, srác odalép elé, nézegeti, simogatja, ÁTÖLELI a monitort ! mikor odamegy hozzá egy kollégám és megkérdi mit akar.
Srác: ez miért ilyen nagy?
Kolega: mert 21-es
Srác: ja.....és elmegy
De volt millio ilyen is:
''Mennyibe kerülnek ezek a televiziok? ''
re: ''ezek monitorok, nem tv-k''
''aham....és a lapos TV mennyibe kerül?''
áááá....hajunkat téptük egész idő alatt...
Amugy a halacskás képernyővédő:
''ezek mitől usznak?''
''mennyibe kerülnek a halak?''
''de szép....''
öreg néni: ''hogy etetik őket?''
.
.
.
stb...
Boltunkban:
''van egy p2 400as gépem és szeretnék DVD-t másolni, mit kell vennem hozzá?''
a választ sejthetitek....
-
Glottis
senior tag
Akkor én is csak ennyit mondok: Bővebben: link

-
Matr x
aktív tag
Én csak ennyit mondok: Bővebben: link
-
stupid user
tag
válasz
I. Richard
üzenetére
egyszerűen csak jól esik, mert a szoftvernek nem tudok fájdalmat okozni
-
_Volkovy_
nagyúr
Azért kíváncsi lennék hogy minden itt leírt sztori fedi-e a valóságot

-
kymco
veterán
válasz
Petisz84
üzenetére
Elsős egyetemista voltam, mikor programozásból (pascal) egy feladatot kellett megoldani, és kinyomtatva le kellett adni mind a megírtprogramot, mind a futás eredményét.
Az egyik csoport társam akkoriban várta az első pc-jét, és addig addig halasztotta a progi megírását (mert a pc-t még nem kapta meg), hogy elérkezett a leadás határideje. Se gép, se program.
Volt otthon egy C64-s. Megírta a programot a szövegszerkesztőjében, majd hozzá szerkesztette a vélhető futás eredményét is..... Kinyomtatta, leadta...... 5-öst kapott rá....
-
Damage
senior tag
Régen történt. 486os számgépem volt, angol klaviatúrával, magyar billentyűzet kiosztással. Az iskolában azt a házifeladatot kaptuk, hogy készítsünk üzleti tervet, író- vagy számtógéppel. Átjött hozzám egy-két osztálytársnőm, lévén akkortájt kevés ember rendelkezett otthon számítógéppel. Kevéske írás után látom, hogy vadul keres valamit a billentyűzeten, majd megkérdezi tőlem:
-Ezen hol van az ''í'' betű?
-Nyomd le a bal oldali ''ALT'' billenytűt, tartsd nyomva és mellé a ''J'' gombot
-A pontos ''J''-t vagy az ''LY''-t?
Ez így történt.....és ez a lány ~4,8 ~4,9 átlag között érettségizett. Sok ehhez hasonló dolog történt még... -
KovacsUr
addikt
Azt hiszem, az első Moderátort keresek! topic (Bővebben: link) vége és az új (Bővebben: link) eleje is ideillik, avagy a moderátor is ember, még ha twollah másképp is gondolja.

-
Mag
senior tag
up
-
senior
csendes tag
Másik: Szomszédom kér hogy nézzem meg mér nem működik a gépe
Mgenézem - minden csatlakoztatva, bekapcsolva -- semmi
felnyitva a házat minden rendben - csak feltűnő tisztaság
kérdem mikor, hogyan portalanított
- hétvégén a fűrdőkádban kimosta az alaplapot meg a többi kártyát.
[Szerkesztve] -
Még régen egy 10 gigás Quantum vinyómmal csináltam egy aranyos hülyeséget. Win98 alatt dosos fdisk -> fat32, majd format, és már másoltam is rá ezerrel, reboot nélkül. Nem is volt vele különösebb gond, két dolog kivételével. Az egyik, hogy az fdisk innentõl kezdve azt írta, hogy 55GB-os a partícióm, de ez még elment valahogy. Viszont mikor a gép idõnként széjjelfagyott, és reseteltem, akkor utána jött egy jó kis játék: lost clusterekbõl építsünk mp3-at (lego a la Quantum)
Vicces volt, mert elõfordult, hogy egy szám 4kB-s darabokra széthullott, és hallás alapján próbáltam a darabokat binárisan összemásolni. Egy idõ után tök profi lettem a dologban, hehe (múltkor nyertem a D*n*b**s Zenecafat játékán
). Ezt játszottam egy pár hónapig, utána egy haverom vett nagyobb vinyót, amire átnyomtunk mindent és volt új format, majd reboot. Innentõl már nem is volt gond, minden oké volt egész addig, míg a közismerten hibás sorozatból való Q 10GB CX ki nem nyekkent, de ez már egy másik történet. -
VigyorEX
tag
Haver az orrom előtt művelte a következőket :
Játékot telepített,konkrétan a POSTAL 2-t ..
A gépébe egy TI 4600 karesz van.
Telepítéskor kiírta,hogy ez a karesz nem megfelelő ehhez a gammához
!
Gép kérdez :''szeretné telepíteni aTI 4800 BIOS-t'' (!!!!!)
Erre ő.. hát persze
Így lett a 4600 TI-ből 4800 Biossal rendelkező karesz,ami a mai napig is műxik ! -
Club
őstag
Munkatársnőm elküldött egy e-mail-t vagy 3-szor.
És félóra szenvedés után, odahívott hogy valaki leveleket ír neki, de mindig csak olynakor, mikor ő is küld valakinek levelet.
És hogy ki az a Mailer Daemon?
Munkatársnőm(középfokú szoftver üzemeltetői vizsgával rendelkezik) megkérdezte tőlem, hogy hova tűnt a word?
Mert hogy eltünt, pedig ő dolgozott benne.
Hova is tünt?Lenn volt a tálcán
Munkatársnőm megkérdezi a másik munkatársnőmet:''Nincs valaki nek Nok*a töltője itt?''
Mire a másik válaszol''Nem, nekem csak Wes*el-es van
Képzelhetitek
[Szerkesztve] -
stpotty
tag
Nemrég raktam össze egy gépet egy ismerősömnek. Mondta, hogy tételeket írni, olvasni kell. Ezzel nem volt semmi gond, megtanulta a word-ot elindítani, ment neki.
Namármost, hétvégén rájött, hogy zenét fog halgatni, mplayer elindít, aztán telefon nekem, hogy nem működik. Kimegyek nézem, kiveszem a némításból a pipát. Erre leb@szott, hogy megmutathattam volna, hogy működnek ezek a bonyolultabb programok. -
Agyasima
őstag
Akartok venni a legújabb AMD és Cyrix által közösen fejlesztett processzorokból?
A honlap szerint itt lehet.
Csak nézzétek meg az AMD féle procik kínálatát! 
Sir John
tag
Hallgatva a fiatalembert, eszembe jutott az érzés, mikor meghúzod a Doom2-ből jól ismert duplacsövű ravaszát!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A jövő nemzedéke! Népünk büszkesége, az építő ifjúság!
AAAAAÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
U.I.: Miért nincs itt valami vicsorgó, szétb@szazideg ''szmájli'' vagy mi? -
b0unCe
aktív tag
www.sysonline.hu/i7c.mp3 lol
ekkora lamer disznot
-
VladimirR
nagyúr
-
VladimirR
nagyúr
mikor bejott a blaster anno, en megjel;enes napjan nezem a netet, okosodok mi is ez
meg aznap irja gyerek mircen ujraindul a gepe, menjek at csinaljam meg
masnap atmegyek gep bekapcs
xp betolt, zonealarm elougrik: akarod-e ugyan hogy az mblast kimhessen internetre?
a gyerek cirka 0.001 sec alatt rabokott a nanahogyperszehogyakaromingen gombra minden gondolkodas nelkul
na en ekkor kaptam agyverzest -
sti
tag
ezt is írtam már valahol de ideillik:
rakom fel az új játékot a gépemre éppen csak elindul az install mikor bejön egy pár ember a szobába és az egyik így szól:
- Mit csinálsz?
- Rakom ez a játékot.
- Vazze ezt is az InstallShield csinálta! Mostanában minden jó játékot azok csinálnak. -
Glottis
senior tag
Nemrég a haver megkért, hogy lőjem már be náluk a netet (egyszerű telefonos), amit a pályázaton nyert gépük mellé kaptak ajándékba. Azt mondta, a gépben van egy belső modem, oda dugták a telefonkábelt (ekkor még nem gyanakodtam), de a net sehogy sem akar menni, hiába csináltak mindent úgy, ahogy a tájékoztatóban le volt írva. Leülök a gép elé, nézem az internetbeállításokat, stb., de telepített modemet csak nem talál...
Ekkor gondoltam, hogy csak be kéne nézni a gép mögé. És mit találtam ott?
Kedves haver bedugta a telefonkábelt az integrált hálókártya utp-foglalatába!
Aztán tudattam vele a szomorú hírt, hogy ez így nem alkalmas a netezéshez, és majd talán visszanézek, ha megpróbálhatom modemmel is a net konfigurálását...
-
klepto
addikt
Én egy gépet láttam ma a Tescoban. Ez nem is meglepő, de egy gépről volt meghajtva kb. 15 monitor. Az tünt fel, hogy a monitor képernyő pihentetője egy 3d-s kocka volt ami minden irányban mozgott, és egyszer tele, egyszer lukacsos képet rajzolt. Ez még nem lenne különleges, de amin megakadt a szemem, hogy ez a képernyőpihentető szaggatottan mozgott. Mondom hűha! Elkezdtem keresni a gépet, hogy megnézzem mi az a bika cucc, amin már egy képernyő kimélő is kifog.
Mikor megtaláltam, az alábbi termékismertető fogadott:
2,2Ghz CPU, 128Mb ram, integrált VGA / Audió, cd-rom.
A vinyó már fel sem volt tüntetve.
Ára: 119990.-Ft
[Szerkesztve] -
CounterBoci
senior tag
no comment:
''ha a gépre kötök egy madzagot és a beépített szekrényembe (fa) verek egy 100-as szöget (rejtett helyre) és erre kötöm a zsinort,??akkor földelve van a gép??'' -
sti
tag
Haver hív hogy nem műxik az analóg modem amit vittem neki, kérdem mi baja?
-Állandóan foglalt.Szar!
-Mindent beállítottál amit mondtam?
-Igen!Szar modemet hoztál!
-Milyen számot hívsz a freestartot?
-Ja, nem a sajátomat!

[Szerkesztve] -
divot
veterán
Az évfolyamtársam némi pénzért ügyeletet vállalt suli alatt az egyik gyárban. Éjszaka hívták be a vezérigazgatói titkárságra, hogy nem tudják elkészíteni reggelre a közgyűlés anyagát, mert nem megy a nyomtató. Bement a srác félig kómában, majd jött vissza fél óra múlva a koliba enyhán feldúltan. Aszondja: Tudod mi volt a baj? Hogy a adott géphez nem is volt nyomtató csatlakoztatva. Az új titkárnó valószínűleg túl sok Pirx kalandjait nézett, és a kislemez meghajtóból várta, hogy előtekeredjen a papír.

[Szerkesztve] -
BeBe
csendes tag
Havert(INFO-s) kihívta egy titkárnő, hogy letört a kávéscsésze tartó

Ő csak lesett, de azért kiment. Aztán kiderült, hogy a CD meghajtó tálcáját használták a reggeli kávé tartójának... A haver reakcióját el tudjátok képzelni
[Szerkesztve] -
anulu
félisten
Olvasgatva majdnem lefordultam a székről

Aranyosak.
Velem is történt egy eset. Nagynéném vett gépet. NF7, 2600+ Barton, etc. Hívott, hogy instabil, fagy, stb. Kibumliztam hozzá, gép kinyit. A P4 csatit az okos szerelők nem dugták rá a lapra. Rágyömöszöltem, indít stabil... Kicsit kapartam magam
-
Hequila
őstag
Még 1 eset a fent említett haverral:
Kérdezi tőlem;
-Milyen vinyód van?
-Maxtor
-Az még léghűtéses, igaz?
-Őőő... Hát szerintem az.
-Nekem ájbíemmem van, és az már alapból vízhűtéses, csak néhány láma nem tudja, hogy hogyan kell rakta használni a vízhűtést.
-Az szerintem nem vízhűtés, hanem folyadékcsapágy lesz...
-Nem! A vinyóm vízhűtéses!
Ezek után ismét nem volt több kérdésem. -
Hequila
őstag
Még egy kicsit felhozom a topicot, mert lámák _mindig_ vannak és lesznek!
Haverom gépét rakom összefele, amikor a CD-RW-t berakom a ház legalsó 5,25-ös helyére. Erre haver közbeszól:
-Ott nem lesz jó
-Miért?
-Mert a cdédéírót mindig legfelső helyre kell rakni!
-Őőőőő.... És miért?
-Mert ott kapja a legtöbb energiát, és így ott fagy ki legkésőbb!
Na hát erre nem tudtam mit mondani csak ennyit:
-Kitől hallottad ezt a hülyeséget?
-Az egyik boltos gyerek mondta
És azt hiszem, hogy itt volt az a pont, hogy nem kérdezek többet. De hogy meg legyen az öröme, felraktam neki a legfelső 5,25''-ös helyre... -
hi!
ma voltam barátnőméknél. /általában jön hozzánk/.
be megyek, egyszer csak összefutok az öcsikével. /19éves/.
mondja, hogy segitsek már neki. nem müködik az új csodagépe.
mondom, ok.
bekapcsolom nem megy. a tápon nem volt p4 csati. átvittem az én tápomat. összedugtam, egy fokkal jobb volt a helyzet, de nem volt kép a moncsin.
szétszed, ki a házból.
ekkor láttam, hogy a lap távtartók nélkül le volt csavarozva a tálcára, ház csavarral. majdnem lehidaltam. az asztalon probáltam beinditani..sikertelenül.
észre vettem ,hogy 3 fesz. stab. ic ki van pukkanva. áá
egyébként a lap bizonyos részei még müködtek, de szerintem nem sok remény van rá, hogy megy lehet csinálni.
és a lényeg, hogy ez egy ASUS P4P800-as lap volt. a könnyem majdnem kicsordult. szegény lap még egy boot-ot se élt meg. -
bLaCkDoGoNe
veterán
Láma sztorikhoz tudom ajánlani a megboldogult Terror News lemezújságot:
http://terrornews.demoscene.hu
Vigyázat, nosztalgiaveszély!
-
salazol
őstag
Cég ADSL-t beköttet. Üzleti hozzáférés, egyszerre 3 logint is enged, 3 IP-t oszt.
Szét akarják osztani 5 gép között. Hát akkor egy router nem elég, gondolják, mivel azon csak 4 kimenet van, vesznek kettőt. Kötözgetnek össze-vissza (van rendszergazda is), majd végül segítséget kérnek, mert 3 gép fel tud lépni, a többi nem.
Hát a következő módon kötötték be:
Az ADSL modem csatlakozóját a router switch részének Uplink portjába. Másik kettőbe 2 gépet, az utolsót átfűzték a másik router uplinkjébe. Arra a maradék gépeket. A WAN csatlakozók üresen tátognak, minden gépen tárcsázó kapcsolat. -
szepi79
őstag
De akkor is az én megmozdulásom volt a leglámább!
Haveromtól kölcsönkaptam a MaxPayne2-t. (Magának még fel se rakta, és már az .ISO-t is letörölte.) Én felpakoltam magamnak, hajnali 5-ig játszottam vele. A szobatársamról tudni kell, hogy mindig 6.30-kor kel, csak lassan (mindig én ébredek fel elsőnek arra a qrva hangos vekkerre). Na, 5-kor lefexem, 6.30-kor csörög az óra, én felpattanaok nagy mérgesen, odarohanok a haverom vadiúj CD-jéhez, le akarom szedni róla a jumpert (!!!), hogy ne csörögjön, nem találtam meg rajta, erre kettétörtem a CD-t. (A kettest). Aztán, mint aki jól végezte dolgát, mentem vissza csucsuzni.
-
beeboy
addikt
egyébként számtech óra, kérdés:
mi a DNS?
1. tudja - domén név szerver
2. tudálékos, de nem tudja - dezoxiribonukleinsav
3. síkbarom - tudja a f*szom...
(megtörtént válaszok)
Aktív témák
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Samsung Galaxy A34 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- Dell Latitude 5320 - hibás kijelzők - i5 1135G7 ,16GB RAM, SSD, jó akku, számla
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei P30 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

,mert azon télleg elön van a kézifék.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(Ez a link a témák listájára mutat
)
) vizsga után követte el.

tthon vírusos lett a gép, anyám meg berakta az ÁGYNEMŰTARTÓBA,nehogy elkapjuk a vírust.

!