- Fórumok
- Monitorok
- TV kimenet
- (téma lezárva)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- djculture: Az elvileg már senkinek nem kellő HDD-k ára is egekbe emelkedett 4 hónap alatt
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rap, Hip-hop 90'
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Aktív témák
-
Lomos
aktív tag
Tegnap ota egy Radeon9000-es boldog tulaja vagyok. Ezen egy jumperrel lehetett allitani a PAL/NTSC formatumot.
-
guest
veterán
Nálam a függöleges méret uau. állítható mint a vizszintes.A kép DVD minőségű. Powercolor R8500
-
hogyishívnak?
aktív tag
Szia!
Lehet macrovosion védelem.Régebbi videók teljesen imunisak erre a védelemre.Az újabbaknál változó,van amikor csak a felvételnél jelentkezik de van mikor nem is engedi át a videójelet se, na ez 1 kiba....
A PAL betüjeleknél pedig felejtsd el hogy bármi köze van a hanghoz.Valaki már itt a prohardveren részletezte a betüjelek elég nagy részét, sajnos nem tom melyik topicban. -
Male
nagyúr
Szerintem ez nem lehet a Macrovision, mert akkor már a TV-n is rossznak kéne lennie a képnek, mivel a videón keresztül kötötte. A DVD lejátszókkal ezért szívtak egy csomóan, mert ha a TV-n csak egy bemenet van, akkor kénytelenek voltak a videón keresztül kötni a DVD-t, így viszont a TV-n nem lehetett látni a DVD-t a Macrovision miatt. Persze lehet, hogy némelyik videó a TV-re még kirakja a képet, de a kazettára már nem veszi fel. A régebbi (de a Macrovision-t már kezelő) videók a TVn sem jelenítették meg a bemenetükre érkező Macrovision-ös jelet (csak a bennük levő Macrovision-ös kazetta esetén volt kép, amihez persze hozzáadták a Macrovision kódot, így egy másik ilyen videón keresztül kötve a jelet már nem volt kép a TV-n sem).
-
Male
nagyúr
A PAL D és K szabvány ,ha jól tudom csak a hangszabványban különbözik, a PAL-M-röl pedig annyit tudok, hogy ha arra állítom a video bemenetet, akkor fekete-fehér lesz a kép.
-
Male
nagyúr
Szerintem vegyél egy minőségi RCA kábelt, és máris jobb lesz a kép, és lehetőleg ne használj hosszabítókat. Amúgy az jobb minőségű, ha az S-video csatlakozót használod, már ha a TV-n is van S-Video csatlakozó. Persze lehet, hogy a videókártyádnak ilyen a kimenete.
-
guest
veterán
A konzoloknál nagy képminőség javulást lehet elérni különböző tipusú kábelekkel/Rca,
S-video,RGB/.Pc-n mi a legjobb megoldás?Valami extra kártya kell az RGB-hez,vagy csak a kábel a lényeg.Ti mit tudtok?
Azért kérdem,mert egy RCA -Euro AV kábbellel eléggé siralmas szerintem a windowsom képe. -
guest
veterán
Sziasztok.progikat keresek kódolt tv adásokhoz,előreis kössz.
-
guest
veterán
Hogy ehhez a kártyához nem ír új drivert,az egy dolog,kifutott tipus.Viszont a jelenleg futó kártyáihoz már illene mellékelni korrekt PAL TV kimenetet.Ha most megveszed a legmenőbb ATI kártyát,annak a TV kimenete ugyanazt az ortopéd képet produkálja, mint a 3 éves AIW 128.Én legalábbis még nem láttam ATI TV kimeneten PAL szabványnak megfelelő TV képet.Ha valaki látott, legalább egy képet küldjön róla.Kösz!
-
Den
veterán
ATI All in Wonder 128 grafikus kártyám van.A TV kimenetét nem lehet úgy beállítani, hogy a kép a TV képernyőt teljesen kitöltse.A vizszintes képméret tökéletesen beállítható, függőlegesen viszont nem lehet a PAL szabvány szerinti képméretet (576sor) beállítani.Alul 20mm, felül 10mm fekete csík marad.Ez 53''-os TV képernyőn kb 510 sornak felel meg.Gondoltam már arra, hogy Radeon-ra cserélem, de szerencsémre sikerült két radeonos gépen is megtekinteni a TV kimenet képét (egyik Radeon 7500, a másik Radeon AIW).Tökéletesen azt produkálták mint az AIW 128, még a fekete csík mérete is megegyezett.Az után kutakodok, hogy mindegyik ATI kártya TV kimenete ilyen ortopéd képet ad, vagy van valami megoldás.Ha valaki ismer ilyent segítsen!
Nekem is ilyen kártyám van, azon se megy teljesre a kép. Driverrel meg lehetne oldani, de az ati nem csinál több drivert ehez a kártyeszhez.
-
guest
veterán
ATI All in Wonder 128 grafikus kártyám van.A TV kimenetét nem lehet úgy beállítani, hogy a kép a TV képernyőt teljesen kitöltse.A vizszintes képméret tökéletesen beállítható, függőlegesen viszont nem lehet a PAL szabvány szerinti képméretet (576sor) beállítani.Alul 20mm, felül 10mm fekete csík marad.Ez 53''-os TV képernyőn kb 510 sornak felel meg.Gondoltam már arra, hogy Radeon-ra cserélem, de szerencsémre sikerült két radeonos gépen is megtekinteni a TV kimenet képét (egyik Radeon 7500, a másik Radeon AIW).Tökéletesen azt produkálták mint az AIW 128, még a fekete csík mérete is megegyezett.Az után kutakodok, hogy mindegyik ATI kártya TV kimenete ilyen ortopéd képet ad, vagy van valami megoldás.Ha valaki ismer ilyent segítsen!
-
Den
veterán
-
Den
veterán
Nekem van egy Nvidia Geforce2 Ti VX chipes Innovision kártyám, a TV kimenettel van valami gond. A videón keresztül nézem a jelet. A kép tökéletes a videón és a TV-n is, de ha megpróbálom felvenni a videóra, akkor a felvételen csak piros csíkok jelennek meg a képernyő felső részén, mintha valami másolásvédelem lenne. Van ötletetek mi lehet ez ??
Túl nagy felbontás, frissítés? csak tippelek
-
guest
veterán
Sziasztok!
Most szeretnék beruházni TV-Out-s kártyába. Azt olvastam, hogy a Matrox Dual-Head megoldása, talán a legjobb... Hasonlított már össze valaki ATI-t és Matrox-t? Ez a Dual-Head tán azt is tudja, hogy a TV-n film, a moncsin meg dolgozol... -
törölt tag
Nekem van egy Nvidia Geforce2 Ti VX chipes Innovision kártyám, a TV kimenettel van valami gond. A videón keresztül nézem a jelet. A kép tökéletes a videón és a TV-n is, de ha megpróbálom felvenni a videóra, akkor a felvételen csak piros csíkok jelennek meg a képernyő felső részén, mintha valami másolásvédelem lenne. Van ötletetek mi lehet ez ??
Macrovision?
-
guest
veterán
-
törölt tag
A PAL-B es PAL-G kozott annyi a kulonbseg, hogy a B 7MHz-es savszelesseget kap, a G meg 8MHz-eset.Elmeletileg a B-t 300MHz alatt, a G-t meg felette hasznaljak. A PAL-M meg 30fps-sel megy, mig a tobbiek 25-tel. A tobbit nemtom.
-
TitiRii
senior tag
nem pont ide vág de tugya valaki mik a külömbségek a pal-a,b,c,d,g,h,j stb szabványok között? vagy tök lényegtelen csak pal legyen?
-
AtHoS
nagyúr
Ja, mert szabvány színeket használtak.
-
Agyzuzo
addikt
Nálam sárga színű az aljzat is, el se lehet b*szni. :)
-
AtHoS
nagyúr
Az a sárga végű Jack-dugó szerű kimenet az RCA
A másik PS2 szerű meg SVHS
A TV-n nem simán AV-t kell beállítani és ha 2 Scart csatlakozó van a TV-n, akkor az sem mindegy, hogy melyikbe dugod -
Agyzuzo
addikt
Másik kábellel kösd rá. Én a sárga végú Jack-dugó szerú kimenetet dugtam rá, nem a PS2 porthoz hasonlót és rögtön meglett a színem... Ha viszont szükséged lenne PAL-os ATI BIOS-ra akkor írj egy mail-t és postafordultával csatolok egyet.
-
guest
veterán
Az hogy a jel NTSC, a TV-d meg PAL. Nézd meg hogy tudsz-e valahol váltani.
-
Atti
csendes tag
Tudnatok-e segiteni? Van egy ATI Radeon 7500-as videokartyam TV kimenettel. Ehhez beszereztem egy SCART atalakitot a TV-hez valo csatlakozashoz. Az a gond, hogy minden fekete-feherben latszik. Tudja-e valaki, hogy mi vagy mivel lehet a gond.
Elore is koszonom a segitseget.
Attila
Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Monitorok
- TV kimenet
- (téma lezárva)
- 27% - ÚJ Samsung Odyssey G5 S27FG506SU QD-OLED Monitor! 2560x1440 / 180Hz / G-Sync / FreeSync
- LG UltraGear 45GS95QX-B OLED Monitor! 45" 3440x1440 / 240Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- LG UltraGear 27GR93U-B IPS Monitor! 3840x2160 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync!
- 27% ASUS VY249HF IPS Monitor! 1920x1080 / 100Hz / 1ms / FreeSync
- LG UltraGear 27GR95QL-B OLED Monitor! LOL Editions - 2560 x 1440 / 240 Hz / 0.03ms / G-SYNC
- AKCIÓ! Gigabyte Gaming RTX 3060Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thinkpad L13,13.3",HD,i3-10110U.8GB DDR4,128GB NVMe SSD,WIN11
- Lenovo T14s G2 Core i7 1185G7 16Gb 1Tb NVMe Érintőkijelző Intel Iris Boltból Számlával Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5520 FHD notebook - i7 7820HQ 16GB DDR4 256GB SSD M1200 4GB WIN11
- szinteÚJ Lenovo ThinkPad L14 Gen5 i7 155U 32GB 1TB FHD+
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest