- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
joecontra
addikt
-
Fulmi
senior tag
-
Fulmi
senior tag
-
Fulmi
senior tag
Sziasztok!
A digitalis atallas idoszakat eljuk. A nagymam jelenleg analog antennaval nez TV-t, es valamilyen olcso, de a celnak megfelelo digitalis vevot kellene neki vennem. Tudtok ajanlani ilyen vevot? Tenyleg semmire nem fogja hasznalni, csak nezni a 7 csatornat..
Koszonom elore is,
Fulmi -
joecontra
addikt
-
scabi78
senior tag
-
joecontra
addikt
-
scabi78
senior tag
-
joecontra
addikt
-
scabi78
senior tag
-
joecontra
addikt
Monitorral működik persze.
A pc tv konvertert laptoppal, asztalimmal és htpc-vel is próbáltam. Egyiknél sem volt kép a tévén.
Ezért gondolom nem a cpu gpu hiánya miatt nincs kép, igaz?
Ha a monitorral működik a HTPC monitorkimenete és a konverter sehol máshol sem működik akkor egyértelmű a következtetés.Üdv,
J -
scabi78
senior tag
-
joecontra
addikt
Ahogy oda is van írva, szerintem talán azért nincs kép mert a HDMI és VGA kimenetek akkor aktívak ha a CPU-ban van integrált GPU.
• HDMI, VGA ports can only work with CPUs with GPUs core inside.Monitorral működik?
Egy low profilos s-video kimenetes vga megoldás lenne?
Mivel van aktív PC-TV konverter boxod ezért bármilyen grafikus kártya jó lesz.Üdv,
J -
scabi78
senior tag
Sziasztok!
Van egy htpc amit szeretnék a régi, crt tévére kötni. Ilyen alaplap van benne.
HDMI és D-sub kimenet, a tévén pedig rca, s-video és scart bemenet van.
Milyen megoldást tudnátok ajánlani?Van egy ilyen kütyüm, de nem működik. Szerintem jól kötöttem össze, mert nem bonyolult, de semmit nem látok a tévén.
Egy low profilos s-video kimenetes vga megoldás lenne?
köszi
-
ANT
őstag
-
joecontra
addikt
-
ANT
őstag
Sziasztok.
WAYTEQ HD-95CX set top box firmware frissítéshez kellene némi info. A gyártó oldalán három fw verzió is található. Ezeknél az újabb tartalmazza a régebbit is, vagy egyenként kell mindet telepíteni?
A linkelt leírásból számomra nem derült ki egyértelműen. -
joecontra
addikt
Létezik és valószínűleg linket is tudnék adni, de nem teszem mert működő passzív RCA->VGA átalakító (madzag) nem létezik, nem is létezhet az alapvető képátviteli különbségek miatt sem.
Üdv,
J -
amper zoli
tag
Sziasztok!
Létezik működő RCA-VGA átalakító? Ha igen, előre is köszönöm a linket! -
talos69
csendes tag
-
joecontra
addikt
-
talos69
csendes tag
-
joecontra
addikt
-
talos69
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni, van egy UPC-s beltérim: Philips DSR-8111
és a számítógépemben van egy: GT_PS700 DVB-S Satellite PCI TV
kártya, ezt szeretném összekötni, ha lehetséges egyáltalán!
Szeretném az asztali gépen is nézni, rögzíteni a műsorokat. Sajnos járatlan vagyok ebben a témában, s ha kérhetem részletes leírást adjatok, mit hová, hogyan csatlakoztassak.
Köszönöm! -
maestro87
őstag
-
joecontra
addikt
-
maestro87
őstag
-
joecontra
addikt
analóg/digitális antenna. Lehet abba benne van már a dekóder is és úgy nem kell set-top box?
Nem. Ideális esetben az antenna fizikailag maradhat ugyanaz, mert a továbbiakban is rádiófrekvenciás jeleket kell fognia.
Viszont hagyományos TV-hez mindenképpen kell az STB.Üdv,
J -
maestro87
őstag
-
joecontra
addikt
-
maestro87
őstag
-
joecontra
addikt
-
maestro87
őstag
Azt se tudja megmondani senki, hogy kell-e egyáltalán új antenna (kültéri) vagy működni fog a régi analóggal is?
-
tonnoka
tag
Sziasztok!
Olyan androidos tv-boxot keresnék, amire rá tudnám kötni az 5.1-et optikai audioval. Van ilyen egyáltalán?
-
maestro87
őstag
Sziasztok!
Nemsokára lesz ez a digitális tv átállás és azt szeretném megtudni, hogy ott ahol jelenleg fogható a 3 analóg csatona antennával (RTL K, TV2, M1), ott minden gond nélkül fogható lesz majd a digitális adás is? Vagy nagyobb antennára lesz szükség, vagy elég lesz majd az a kis szobai antenna is amit egyes set tob box-okhoz adnak? A hely egyébként Ukrajna lenne, közel a határhoz és az antenna jelenleg egy erősítővel ellátott kültéri antenna.
Magyarán elég csak venni egy set tob box-ot és ennek a bemenetére kötni a jelenlegi antennát, vagy az antennát is le kell cserélni?Illetve még azt is kérdezném, hogy milyen olcsó set top box-ot ajánlanátok erre a célra (nem kell semmi extra bele, csak fogja majd a MindigTv 7 ingyenes adását)?
-
polberto
tag
-
joecontra
addikt
-
polberto
tag
Sziasztok!
Egy megfigyelőrendszer DVR-jére szeretnék rákötni egy monitort és az a kérdesem hogy ehez is jó egy RCA to VGA adapter, vagy milyen megoldást javasoltok. Nem találok sehol kompozit bemenetes monitort, azért gondoltam erre az eszközre. A DVR-nek BNC kimenete van.
Köszönöm! -
zotyoka88
csendes tag
-
joecontra
addikt
-
zotyoka88
csendes tag
Hali! előre is elnézést kérek , ha esetleg a válasz levan már írva de két hete kínlódok már ezzel, vettem már nagyon sok fajta kábelt de nem sikerül, most rátok találtam bízom benne , hogy lesz megoldás.
szóval: van egy ilyen http://www.gepbolt.hu/termekek/58739150/MSI_GX610X_047HU_Notebook.html gépem, és adott egy hagyományos tv elöl piros sárga rca aljzattal és egy jackalzattal hátul pedig van természetesen scart csatlakozó. a gépemen ugy 7 pines svideo kimenet van amibe beledugtam egy ilyen kábelt http://www.google.hu/search?q=nvidia+rca&hl=hu&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=hYk7Ud2KI8jStAaG64CIBg&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1280&bih=661#hl=hu&tbm=isch&sa=1&q=nvidia+svideo+cable&oq=nvidia+svide&gs_l=img.1.1.0i10i24j0i24.1740.5839.0.7348.8.8.0.0.0.0.191.928.2j6.8.0...0.0...1c.1.5.img.tzDs4sh5kZI&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.43287494,d.Yms&fp=2938460d08aa6d8c&biw=1280&bih=661&imgrc=4zhAi-m3sGL7ZM%3A%3Ban2aqivjfkekcM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.hisdigital.com%252FUserFiles%252Fproduct%252FS-video_HDTV-cable_1_300.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fprohardver.hu%252Ftema%252Ftv-out_kezdoknek%252Fhsz_6001-6050.html%3B300%3B221 és ebbe egy rca to scart kabelt majd ezt össze a tv-vel a megjelenités beállitásokba bekapcsolom ugye a másodlagos képernyőt majd tvn av és van is kép csak az a problémám h fekete fehér:S mit kell ilyenkor csinálni már ha lehet. köszi előre is remélem érthető voltam és a gépelési hibákért elnézést de kivagyok már borulva
-
birno
addikt
-
joecontra
addikt
-
birno
addikt
-
joecontra
addikt
-
birno
addikt
Megpróbáltam megint a converter menüjével, ha eléggé felnagyítom akkor kitolja a fekete sávot a jobb oldalt, cserébe bal oldalt ki fog lógni valamennyi a képből, de az még kibírható.
Viszont, ha kihúzom az áramból, akkor minden beállítást elfelejt s lehet újra beállítgatni.
Nem kellene ennek megjegyezni amit OSD-n keresztül beállítgattam?
Nem látok semmilyen gombot vagy switchet amivel menteni kellene. -
birno
addikt
-
joecontra
addikt
-
birno
addikt
-
joecontra
addikt
-
jófejsrác
senior tag
Kínomban feltettem újra a windows-t így megoldódott a probléma. De csak is úgy ha a gpu méretezést kikapcsoltam az "ITC" feldolgozást pedig engedélyeztem.
Ha ezekkel a kapcsolókkal játszok akkor pedig a monitorra kerül át ez az anomália a tévén meg jó a kép.
A jó beállításokkal viszont a "régi" windowson sehogy sem reagál.
VGA kábellel nem tudom összekötni, energiagazdálkodásnál mit nézzek?
-
joecontra
addikt
-
joecontra
addikt
-
birno
addikt
Sikerült szereznem egy ilyen kütyüt, összekötöttem a TV-vel, át is viszi a képet, de a TV jobb oldalán van egy kis fekete csík, ahova "nem ér ki" a kép.
Anno emlékszem, hogy volt ilyen parám egy másik TV-nél, de ott egy olyan géphez volt kötve amiben NVidia kártya van s annál be lehetett pozicionálgatni, hogy hol legyen a kép, de a laptopba valami beépített Inteles kártya van, ott nem találtam ilyen lehetőséget.Próbálkoztam a PowerStrippel az oldaladon található leírás alapján, de ott elakadtam, hogy miután egyéni felbontásnál beállítottam az 768x576-ot, az nem jelent meg a TV képernyőprofiljánál.
A Speciális időzítési beállításoknál próbáltam a nyilakkal pozicionálgatni, meg az értékeket is állítgatni, valamelyest lehet csökkenteni a fekete sáv mértékét, de teljesen nem sikerült eltüntetnem.
Lehet ezzel valamit kezdeni?A VGA "Intel® Graphics Media Accelerator 4500MHD", a TV pedig egy "Funai tv-2000a mk7".
Keresgettem, hogy egyáltalán mi ennek a TV-nek a felbontása, de nem találtam meg neten, Win7 102x768-ra lövi be. -
jófejsrác
senior tag
-
joecontra
addikt
-
pckownz
őstag
-
joecontra
addikt
-
pckownz
őstag
Sziasztok.
Egy ilyen átalakítóval lehet valamit kezdeni?
Tv-re szeretném rákötni a laptopot (Sandy Bridge IGP + GT525M)
Sajnos a laptopon csak D-SUB és HDMI kimenet van, a TV-n ott a sárga-piros-fehér csati, illetve SCART.
Ha ez jó, akkor mire van még szükségem hozzá?
Asztalit TV-out átalakítón sárga kábellel sikerült rákötnöm anno a TV-re. (Ati HD4850) -
jófejsrác
senior tag
-
jófejsrác
senior tag
-
joecontra
addikt
-
jófejsrác
senior tag
Sziasztok,
héten vásároltam egy radeon 7770-es radeon kártyát - 4850ről cseréltem. Klónozva szoktam használni a monitor képet egy full hd tévére. Mióta az új kártya van bent, azóta a tévén és csak is teljes képernyős videó/youtube nézésnél (játékoknál nem) olyan mint ha Vsync problémák lennének a tévén. A tévé aljától kb 20cm-re van egy vízszintes "csík" amitől számítva elcsúszik a kép kamerakép váltáskor.Viszont ha nem klónozva használom a képet, hanem kiterjesztve akkor nem áll fent ez a probléma!
Viszont két külön helységben vannak a képernyők így ez nem opció.Driverekkel próbáltam szórakozni, de semmi .
Valaki találkozott már ilyen problémával? -
joecontra
addikt
-
Vasinger!
nagyúr
-
joecontra
addikt
-
Vasinger!
nagyúr
-
joecontra
addikt
-
Vasinger!
nagyúr
-
joecontra
addikt
-
Vasinger!
nagyúr
-
joecontra
addikt
Szia!
a beltéri lekapcsol akkor elvileg nincs jel és mégse kapcsol ki a monitor!
A beltéri lekapcsol, a konverter nem kap átalakítandó jelet, de a konverter kimenete továbbra is aktív és azért nem kapcsol ki a monitor.Üdv,
J -
zsozso0030
csendes tag
-
joecontra
addikt
Szia!
Legegyszerűbben úgy, hogy olyan VGA kábelt kötsz be amiről hiányzik a VGA13 és VGA14 láb.
Viszont gondolom, hogy neked valami kapcsolós megoldás kellene.
Én egy-egy kapcsolót iktatnék sorosan a VGA13 és VGA14 erekbe.
Ehhez barkácsolni kellene.Ha áramtalanítod a konvertert akkor sem kapcsol le a monitor?
Üdv,
J -
zsozso0030
csendes tag
-
joecontra
addikt
Szia!
A monitor akkor kapcsol le ha nem kap szinkronjelet, igaz csak stand by-ba de neked az is elég lenne nem?
Üdv,
J -
zsozso0030
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy megvettem ezt a tv-vga átalakitot kiváloan müködik simán nézem a monitoron a tv-t az lenne a kérdésem hogy tv nézös uzem modban hogyan lehetne beállitani azt hogy kapcsoljon ki? A beltérivel kiprobáltam az idözitöt le is kapcsol csak a monitor nem csak kék a kép és semmi lekapcsolás én ugy tudtam ha nem kap jelet kikapcsol magátol! Ebben szeretném valakinek a segitségét kérni! Elöre is köszönöm!
Üdv
-
birno
addikt
-
joecontra
addikt
-
birno
addikt
-
joecontra
addikt
-
birno
addikt
-
joecontra
addikt
-
birno
addikt
-
joecontra
addikt
-
birno
addikt
Ha jól látom akkor nekem is pont ez kellene.
Megnéztem az oldaladat, nekem egy Dell E4300-as laptopom van, ebben elvileg "Intel® Graphics Media Accelerator 4500MHD" vga van, ezzel is megoldható?
Plusz kérdés, hogy a laptop és a TV felbontását külön lehet majd állítani, mintha két monitor lenne extendedbe? -
joecontra
addikt
-
wattafaka
senior tag
-
joecontra
addikt
Heló!
Az első kábel maximum dísznek jó. Aktív elektronika nélkül nem lesz a VGA kimeneten megjelenő 3 színjelből és 2 szinkronjelből SVIDEO ill. kompozit videojel.
Aki egy ilyet összerak megkérdezném tőle, hogy mégis milyen bekötési rajz alapján dolgozik.
(smiley nem neked szól, hanem a kábel gyártójának)Ebből kiindulva nem jó az egész megoldás.
Üdv,
J -
wattafaka
senior tag
Hello!
Akkor próbáljuk meg máshogy megközelíteni a dolgot, pillanatra vonatkoztassunk el a SCART-tól. Van a TV elején még egy panel, amin 4-Pin S-Video Input, és 3 RCA Input van (sárga, fehér, piros). Mi lenne, ha a notebook VGA-jából egy ilyennel indulnék ki,
majd vagy egy S-Video vagy egy Kompozit videó kábellel bedugnám a megfelelő helyre? A hangot nyilván megoldom 3,5" Stereo Jack - 2 RCA kábellel a piros és fehér RCA-ba. Működne ez így a SCART-ot megkerülve, vagy ahhoz hasonlóan ugyanúgy kellene valami aktív elektronika? És ha adj isten a kettő közül valamelyik működne, egy ilyen adapter nem tekinthető véletlen aktív elektronikának, és nem lehetne véletlenül mégiscsak SCART a vége?
-
joecontra
addikt
-
wattafaka
senior tag
hát igen, a régi gépemmel, amin volt S-Video, azzal ez nekem is működött, csak most a notebook-on csak VGA van, meg HDMI, és a két kábel együtt már nem adja :/
-
birno
addikt
-
joecontra
addikt
-
sarkanyolo2
őstag
-
birno
addikt
-
joecontra
addikt
Akkor az eggyel fentebb linkelt doboz kell neked.
Üdv,
J -
zsozso0030
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Gumi és felni topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Parfüm topik
- Spórolós topik
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kiszivárgott a Xiaomi 17T és 17T Pro teljes specifikációja és eurós ára
- Diablo IV
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Lenovo IdeaPad 5 Pro - 14" 2.8K 90Hz - i5-1135G7 - 8GB - 512GB SSD - Win11
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3565
- ÚJ Apple Airpods Pro 3 - www.stylebolt.hu - 1 Év Apple garancia - 27 százalékos Áfá-s száma !!!!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Formula Air Mesh G3 Seasonic 450W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Csak már félve vennék egy ugyanilyet. köszi a választ.
A linkelt leírásból számomra nem derült ki egyértelműen.
kártya, ezt szeretném összekötni, ha lehetséges egyáltalán!