Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• attilav2

őstag

Üdv
    Van 2x4GB Geil EVO Leggera 1333 CL9 memóriám, most 667mhz-n mennek, cpu-z és aida szerint. A proci 2.9Ghz-es AMD Athlon II X2 245, cpu-z szerint regor magos. A 8Gb kitet pár hónapja vettem, megvan még a régi ramom ami Kingmax 2x2GB Hercules Nano 1600as CL9.
    Soha életemben nem tuningoltam de kiváncsi vagyok rá hogy a gépbembe mennének e a ramok 1600-on.
    Elsőnek majd azt akarom megpróbálni hogy az 1600-ra hitelesített kingmax megy e annyin, ezért vissza rakom majd a gépbe. A Biosban van egy olyan beállítás hogy Dram frequnecy itt 1600-as beállítás is van, nyilván ezt kellene átállítanom meg az időzítésekhez is hozzá kéne nyúlnom hogy ne vegyen vissza ha a frekit emelem, azaz manuális időzítést használnék. Ebben kérném a segítségeteket hogy az Asus lapom AMI biosában milyen időzítéseket toljak a hercules nano-nak, illetve van e olyan program amiből kipuskázhatók ezek az időzítések? CPU-Z-nek van egy tabja ahol felsorolja a jedec szerinti lehetséges időzítéseket, nem tudom ez jó e kezdetnek.
    Aztán ha a kingmaxxal 1600-on stabil a gép, akkor visszateszem a Geil-t és megpróbálom azt is tuningolni. Nemtudom hogy a 1333-as leggerát fel lehet e vinni 1600-ra és ha igen milyen időzítésekkel? Valakinek ebben van tapasztalata? Dram frequency-n és az időzítéseken kívül érdemes még valamit állítani a biosban?

Új hozzászólás Aktív témák