- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
KurtCobain
őstag
Asszem maradok ennél a beállításnál. Köszi darál0w.
-
KurtCobain
őstag
Mióta megvettem ennyit mér. 2 alaplapban volt már eddig használva, mindkettőben ilyen hűvös volt.
Most perpill 23°C 2,5GHz-en egy picit alulfeszelve. De mindig ilyen hideg. Akármivel nézem, ennyi. Everest, Core Temp, SpeedFan...
Alaplap most 26°C. A szobában sincs túl meleg. Drága a gáz.Ja és rézmagvas hűtő, ~2300rpm, most pasztázva.
-
KurtCobain
őstag
válasz
darál0w #21787 üzenetére
Hallottam én is hasonló szépeket róla.
Ezt az E2180-at is dícsérik. Nem egy 3,6-3,8GHz-es eredményt láttam már. Csak hát ahhoz jó lap is kell.Amúgy most nem tudom mit csináljak. Túlfeszelni nem akarom. Lehet marad a 2,9. (1-et emeltem a feszen, úgy már csúnyán 1,3 fölé ment CPU-Z-ben, asszem 1,32-1,34 volt.)
Egyébként köszi a segítséget.
-
KurtCobain
őstag
válasz
darál0w #21782 üzenetére
Eléggé... :\ Na majd a legközelebbi Gigabyte lesz, valamikor.
Egyébként E3400-zal van valami tapasztalod? Jó proci? Aqua.hu-n most elég fasza áron van (10600ft).
Hát eddig nem volt semmi gáz a ramokkal, és még visszább tudok venni belőlük. Alaplap meg elvileg 3,33GHz-ig bírná FSB szerint. Az a kérdés, hogy a procinak mennyit adhatok. -
KurtCobain
őstag
válasz
darál0w #21780 üzenetére
Hát akkor fölé. Az eggyel kisebb az 1.272, az meg sztem már kevés lenne a 2,9GHz-hez.
És szerinted ki lehet valahogy csikarni belőle +200-300mhz-et?
MSI... Nem hittem volna, hogy ennyire tré lesz. Bár az előző laphoz képest jó. (Asrock 4CoreDual-Sata2) Azzal csak 400mhz-et értem el +ba. -
KurtCobain
őstag
-
KurtCobain
őstag
Na szóval. Megnéztem mi a helyzet.
Ilyen az auto.
Ha nyomok egy +t, akkor 1.332, ezért gondoltam, hogy 1.325 lehet előtte. Utána századokkal lehet állítani (1.342, 1.352, stb). Az alatta levő meg 0.808.
Ha nyomok egy -t, akkor 1.272.A DRAM-nál meg csak időzítést lehet állítani.
-
KurtCobain
őstag
válasz
darál0w #21756 üzenetére
Kár.
Vissza van osztva, vagyis... Egy csöppnyi túlhúzás azon is van, mert az is szorzós. 667 helyett most 696mhz. 1-es szorzón lenne 580, a legközelebbi meg 1.2. Inkább arra raktam.
A pci-e fixálva van. Alapból 100 mhz.
A proci fesz auto-n van, de nem állítja automatikusan. Csak a + - gombokkal lehet állítgatni és most van asszem 1.352V-on. Ez az auto. Meg van alatta még 1 fesz állíthatóság az is auto-n van, de az valami 0.8xxV.
Ram fesz állíthatóságot meg nem találtam. Rájöttem már, hogy ez az alaplap nem túlságosan tuninglap.
Spire QuadroFlow V, rézmagos. -
KurtCobain
őstag
Üdv!
Kéne egy kis help tuninggal kapcsolatban.
Gépem az adatlapomon.
Odáig eljutottam, hogy a procit 2,9GHz-re húzzam. De e fölé valamiért nem megy. Egyébként M0-ás a proci, úgyhogy elvileg több van még benne alapfeszen. Próbáltam egy kis feszt emelni, de úgy sem megy. Újraindul teszt közben.
Most 290x10-en van, FSB 1160MHz, Ramok 696MHz. Alaplap 1330-ig tudja, szóval mehet még feljebb.
Szóval abban kéne egy kis segítség, hogy ezt egy kicsit feljebb tornásszam, ha lehetséges alapfeszen. A terhelve nem ment 48°C fölé, úgyhogy még a hűtés is bírja.
(Nem vagyok teljesen kezdő, de annyira még nem megy, főleg a fesz. emelés.)
Ha kell csinálok képet a biosról.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jövedelem
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- LED világítás a lakásban
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen SSD-t vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Path of Exile (ARPG)
- OLED monitor topik
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged