- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
marquuard
veterán
Sziasztok. Vásárolnék egy SurgeArrest 5-öt a gépasztalhoz. Így nézne ki a dolog: APC -> hosszabbító -> gép+monitor+nyomtató. Itt beszélhetünk olyanról, hogy csökken a hatásfoka a védelemnek egy beiktatott hosszabbítóval, vagy egyáltalán befolyásol valamit a rá kötött hosszabbító, amire az eszközök kerülnek?
Vagy talán direktebb a kérdés így: köthetek rá több hosszabbítót?
-
BB9000
senior tag
Ha az elosztó utáni vezetékszakaszok rövidek, akkor villámvédelem szempontjából ok. Azt kell kipróbálni, hogy az elosztó után működik-e a modem. Előfordulhat, hogy az elosztóban lévő elektronika kiszűri/gyengíti a jelet is és emiatt nem fog működni. Ha működik, akkor inkább így kösd be.
Arra elég kicsi az esély, hogy a modembe coax-on érkező túlfesz megjelenjen az ethernet lábán. Itt nem a villámról beszélünk, hanem a villám által a vezetékekben keltett áramtüskéről.
Ha mégnagyobb biztonságban szeretnéd tudni az új tévét, akkor egészítsd ki a lakásbiztosításod egy "villámcsapás másodlagos hatása által az elektromos berendezésekben okozott kár" nevű opcióval. Van ahol ez alapból benne van a lakásbiztosítás káreseményei között. -
obre
csendes tag
Sziasztok,
nézegetem az APC elosztóit és tervezek venni olyat amiben coax védelem van. Nem igazán értek a témához de próbáltam azért utána olvasgatni (itt is).
A kérdésem a következő lenne: miután kijönne a coax kábel az APC elosztóból széjjel osztanám egy splitterrel, egyik coax megy a wifi modembe, a másik a TV-be (mind2 kábel kb 50 centi). Mennyire befolyásolja ez a védelmet? Az is egy megoldás, hogy a wifi modemet a coax felől védtelenül hagyom, de az meg utána ethernettel rá van kötve a TV-re, ergó akkor lehet hagynék egy kiskaput...? Amúgy a TV-t igyekszem védeni, mert új és drága volt, a UPC wifi modem pusztulhat
Köszi előre is!
-
BB9000
senior tag
válasz
Calogero #635 üzenetére
1./ Az általad linkelt termékek helyett javaslom hasonló árban az APC PM1V-GR terméket.
Ha a hűtő, mosógép és a tűzhely egymáshoz közel helyezkednek el, akkor javaslom inkább egy több aljzatos elosztó választását, amelyikben erősebb védelem van. Pl: APC PM6-GR2./ A túlfeszülségvédelmi eszközökbe épített védelmi megoldások megbízhatóságát és tényleges védelmét összehasonlító tesztet megbízható forrásból nem olvastam még a neten. Ezért inkább bizalmi kérdésként kezelem ezt. Az APC jó nevű, megbízható cég. Termékeiben sosem csalódtam. Otthon is ezeket használom. Az általuk közölt műszaki adatok közül az energiaelnyelési képesség Joule-ban kifejezett értéke mutatja azt, hogy a gyakorlatban mire képes egy-egy eszköz. A Philips is és más jobb nevű gyártók is közölnek ilyen adatot. Az általad linkelt eszközök adatlapján ilyen adat nem olvasható. Ebből arra következtetek, hogy ez az érték ezeknél olyan alacsony lenne, hogy ha közölnék, akkor senki nem venné meg ezeket a teremékeket, mert alulmaradnának egy összehasonlításban. Valami technikai adatot közölni kell, tehát az adatlapra odatesznek néhány teljesen érdektelen és értelmezhetetlen értéket.
-
Calogero
addikt
Sziasztok!
Hűtő/mosógép/ kombinált tűzhely elé ezeket néztem ki, csak nem tudok választaniIlletve egy 6-os elosztóra lenne szükségem, első sorban ezt néztem ki
[link] (STI043)Illetve valaki eltudná nekem ezt a sort magyarázni, hogy mi mit jelent?
Túlfeszültség-védelem jellemzők :Up 1.8KV; Uc 250V-; Uoc 3KVElőre is köszönöm.
-
PrometheusX
aktív tag
válasz
sambenez #610 üzenetére
Csak hogy megjegyezzem - nekem is ilyen típusú túlfeszültség védett elosztóm van. A kék POWER led általában nem világít - az esetek 90%-ban mikor néztem, nem világított, viszont sikerült egy-két alkalmat elcsípnem mikor világított. Szóval úgy tűnik hogy nekem a POWER led nem halott, csak nem világít. Ezzel ellentétben a PROTECTING piros ledje folyamatosan világít, nincs vele semmi baj. Ahogy néztem ez nem befolyásolja a működését, de mégiscsak jó lenne tudni hogy miért csinálja ezt.
Annyi kérdésem lenne, hogy ha körülbelül öt-hat éves az elosztóm, akkor érdemes lecserélem vagy pedig nem lesz gond amíg működik? Köszi előre is!
Szerk.: illetve annyiban szeretnék segítséget kérni tőletek, hogy 5 eszköz számára keresnék túlfeszültség védett elosztót. A következő eszközök lennének rajta: PS4 Pro, PS3 Slim, LG 43LH630V televízió, és egy telefontöltőt használnék rajta (plusz maradna egy szabad aljzat szükség esetén). Milyen elosztót ajánlanátok?
-
Teaway
veterán
1. Igen, de a túlfeszültségvédő aljzat nem jelzi, ha az előtte lévő vezetékszakaszon (konnektor vagy hosszabbító) nincs, vagy megszakad a védőföld. Márpedig védőföld nélkül nem működik a védelem.
2. Persze, neki tökmindegy, hogy a konnektor, amihez csatlakozik, az a falban van, vagy egy hosszabbító végén
De ha azt látod, hogy a Földelés OK jelző nem világít annak ellenére, hogy pl. a fali konnektorban tökéletesen színhelyesen van bekötve a fekete, kék, és zöld/sárga vezeték és a bekötési csavarok is meg vannak húzva, akkor nyilván a fali konnektor előtti vezetékszakaszokban/kötésekben lesz a hiba.
-
Köszi az információt.
Ami most eszembe jutott kérdés, az az, hogy a hosszabbító végére tett túlfeszültségvédő elosztó hosszabbítóval olyan védelmet fog nyújtani, mintha csak túlfeszültségvédő aljzatot használnék?
Ha a hosszabbítóra van rákötve a túlfeszültségvédő elosztó hosszabbítóval, akkor jelzi a védőföld meglétét a konnektorban, amire a hosszabbító csatlakozik? -
Teaway
veterán
Általában igen, de nézzünk egy ellenpéldát az APC-től:
A legegyszerűbb eszköz az egy be- és egy kimenettel rendelkező, kábel nélküli PM1W-GR.
Csak a védelmi áramkör működő állapotát mutatja egy db zöld LED-del, de a védőföld (zöld/sárga) meglétét a konnektorban nem! Valamint visszakapcsolható túlterhelés (overload) elleni védelem sincs benne, így ehhez jelzőfény sem tartozik.A legjobban felszerelt hosszabbítós elosztójuk a PM6-GR. Ennek mindössze 6 kimenete van, és a vezetéke is csak 180 cm körüli, de van neki pluszban Földelés OK jelzőfénye, és visszakapcsolható túlterhelés védelme van, jelzőfénnyel.
-
Sziasztok!
Azt az információt szeretném megtudni, hogy lehet-e túlfeszültségvédő aljzatra hosszabbítót kötni?
APC Essential SurgeArrest 1 230 V aljzat + pl. 10 méter hosszabbító vagy elosztó hosszabbítóval. -
Sanyi.mTs
addikt
Túlfeszültség ellen védő elosztót keresek:
- 2,5 vagy 3m hosszú kábel,
- lekapcsolható elosztó,
- 1 csatlakozó elég, ezért jobb lenne minél kevesebb,
- minőségi legyen az eszköz,
- max. 5-7ktudtok eszközt ajánlani a fentiek alapján?
-
Amerigo57
őstag
Egy érdekesség:
APC PM5-GR Surge Arrest
Garancia: 99999 hónap
Frissítés utoljára: 2019.08.03. 20:58:21 óra
Gyártó: APC
Gyártói cikkszám: PM5-GR
Kategória: Számítógép > Túlfeszültség védő
Súly: 0.62 kg
5 700 Ft
Link: -
Teaway
veterán
válasz
sambenez #622 üzenetére
Hát ennyit a Philips-ről...
Bezzeg az APC túlfeszültség-védős elosztói korrekt leírással rendelkeznek:Védelemjelző (7): Amikor az egység be van dugva és be van kapcsolva, a Védelemjelző világít (zöld), ezzel jelezve, hogy a túlfeszültség-védő alkalmas a berendezés védelmének ellátására a káros elektromos túlfeszültségekkel szemben. Ha a Védelemjelző nem világít, amikor az egység be van dugva és be van kapcsolva, akkor az egység tartósan sérült és nem képes megvédeni a berendezést. Ebben az esetben vissza kell küldeni az ATC Műszaki ügyfélszolgálata által adott utasításoknak megfelelően.
Földelés rendben jelző (8): Amikor az egység be van dugva és be van kapcsolva, a Földelés rendben jelző világít (zöld) ezzel jelezve, hogy a hálózati kimenet megfelelően földelve van. Ha a Földelés rendben jelző nem világít, amikor az egység be van dugva és be van kapcsolva, valami probléma van az épület vezetékeivel és/vagy a fali aljzattal. Hívjon szakképzett villanyszerelőt a probléma kijavítására.
-
sambenez
addikt
-
Televan74
nagyúr
Nálam egy Home NV MS 2+6 van két éve vettem,előtte elszenvedett a gépem egy másodlagos villámcsapást.
Master -re van kötve a gép,Slave -re a monitor és a külső meghajtó. Normal -ra meg a többi készülék egy hatos elosztó keresztül, ami jó ha megy a számítógép bekapcsolása nélkül is.
Jót választottam annak idején? Vagy ez a szódával elmegy kategória.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Xiaomi Poco M6 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB CM CMP 510 Corsair 650W
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest