Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajtokarpi
őstag
Sziasztok!
Számomra egy elképesztő katyvasz az, ami idehaza megy (lehet, hogy direkt). Nyugati vakcina nem sok van, ellenben elméletileg oroszból, meg a kínaiból majd "ömleni fog", azt lehet oltogatni. Van probléma bőven, mert az oroszról kiderült, hogy egy rakás alapbetegség mellett be sem lehet oltani ( ugye ti is tudjátok, hogy kis hazánkban sajnos rengeteg ember szenved ezekben az alapbetegségekben, és valószínű egy csomóan nem is tudják, hogy van nekik), a kínai meg hogy is mondjam ... , nincs sok bizodalmam benne.
Néztem a tegnapi streamet, nem voltam maradéktalanul elégedett, mert sokszor egy átlag ember számára nem biztos, hogy érthetően fogalmaztak. Sokkal jobban kellett volna az, hogy a polgárok nyelvére lefordítva adjanak egy tájékoztatást a jelenlegi helyzetről. Számomra egészen elképesztő, hogy ov. “Akinek nem kell az éppen elérhető vakcina, elmegy a sor végére” ki mer ilyet ejteni a száján. Ha nem kell orosz, és kínai barátaink vakcinája, akkor takarodjál a sor végére azt dögöljél meg. Hozzáteszem én abszolút oltáspárti vagyok, véleményem szerint is csak az oltással tudjuk megfékezni ezt a vírust. De igenis legyen egy korrekt mindenre kiterjedő tájékoztatás a vakcinákkal kapcsolatban. Itt most arra gondolok, hogy kinek melyik vakcinával kéne-érdemes beoltatni magát. Nagyon fontos lenne egy ilyen tájékoztatás.battletag: bossi#2666
-
bajtokarpi
őstag
válasz Sir Pocok #1385 üzenetére
Majd az lesz, mint az influenza oltással. Nincs, lefoglalta a kormány, majd pár nap múlva levél, tudtak szerezni de 3x-os áron. Azt viszont nem értem, hogy-hogy tudják megkerülni a hivatalos protokollt? A másik, hogy ha tényleg tudnak szerezni, és be is oltják az embereket, vajon elfogadott lesz-e a kormány részéről. R-go, ha esetleg tényleg lesz plasztik kártya, meg vakcina útlevél, akkor hivatalosan elfogadott lesz-e? Ez még a jövő titka.
battletag: bossi#2666
-
bajtokarpi
őstag
Mi is beszélgettünk bent a melóban a kollégákkal az orosz vakcináról. Nagyjából egyeztek a vélemények, hogy mi van akkor ha rejtett betegséged van (nem tudsz róla), és beoltanak vele? Mert ugye az orosz szurit elég sok betegségnél nem lehet adni. AZ-nál meg tudomásom szerint nincs ilyen, azt kaphatják a krónikus betegek is.
-
bajtokarpi
őstag
Fiúk-lányok, ne legyen úgy, de lesz itt haddelhadd. Hazafelé látom a park tele, de szó szerint tele, maszk senkin, gratulálok.
-
bajtokarpi
őstag
Sziasztok!
Ismerős egy hete kapta meg az AZ. oltást. Hétfőn elhunyt tüdőembóliában. Nem túl megnyugtató.
-
-
bajtokarpi
őstag
válasz bigdady #4440 üzenetére
Ne is mond a pipától nem látok. Párom januárban beregisztrált, 57 éves, magas vérnyomással. Egy ideje "csesztetem", hogy hívja már fel a háziorvost, mert már szerintem kellett volna hívják őt oltásra. Na ma beszélt vele, majd közölte a doki, hogy ki van nekik adva, hogy csak 60 éven felülit olthatnak, ja és különben nem látja az oltási listán, így azt javasolja, hogy regisztráljon újra !!! Ezek a kretének mi a ... csinálnak? Ez valami katasztrófa ami itt folyik :-(. Van pár fiatalabb kollégám, aki már megkapta.
-
bajtokarpi
őstag
Sziasztok!
Vakcina beadása után hány nappal érdemes tesztet csináltatni (és pontosan milyet, ami megbízható), hogy meggyőződjön az ember, hogy megfelelően reagált-e az oltásra (ellenanyag)?
Köszönöm
-
bajtokarpi
őstag
Sziasztok!
Véleményetekre lennék kíváncsi. Édesanyám 18 napja kapta meg a Pfizer-ből az első vakcinát. Én még egyet sem kaptam. Azt kérdezném, hogy szerintetek találkozhatok vele? Természetesen mindkettőnkön lesz maszk.
Köszönöm
-
bajtokarpi
őstag
válasz daneel_hu #5586 üzenetére
Szia!
Nem tudok róla. Az lennék, eszembe se jutna kontaktálni senkivel.Parci igen szabadban. Baromira sok ez már, hogy egy éve nem tudjuk megölelni egymást, konkrétan annyira, hogy a járvány kezdete óta nem találkoztam édesanyámmal, testvéremmel, keresztlányommal (és ezt úgy, hogy mi heti szinten találkoztunk). Én azt vallom, hogy így tudjuk védeni egymást, de nagyon nehéz. Azt viszont nem tudom, hogy élném túl, ha esetlegesen miattam fertőződnének meg. Inkább ezt az utat választottam, de már vége lehetne.
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
bajtokarpi
őstag
válasz Kékes525 #5857 üzenetére
Kolléganőmet ma hívta orvosa, hogy mehet vasárnap Szputnyikra. Volt daganatos beteg, illetve most pulzus problémái vannak. Apropó a daganatos betegeknek miért nem ajánlott a Szputnyik?
Más: Egyik kollégám ismerőse covidos lett. Elég trén érezte magát ki jött a mentő, és állítólag (én ezt nem nagyon akarom elhinni), azt mondta nekik a mentős, hogy az oltástól lett covidos. Kb. másfél hete kapta az első AZ. oltását. Mondtam a kollégának, kizártnak tartom.
-
bajtokarpi
őstag
Fiúk-lányok én ma öregedtem 8 évet. Tesóm másfél hete kapta meg az AZ. oltását. Elkezdett fájni zsibbadni a vádlija. Ügyelet Honvéd kórház. Fizikai vizsgálat, majd vérvétel 8 órába tellett. Közben PCR Covid teszt levétel. Szerencsére minden rendben, nem kívánom ezt senkinek.
-
bajtokarpi
őstag
Segítségeteket szeretném kérni. Meg jött édesanyám (dupla Pfizer második kép), testvérem (dupla AZ első kép) Komplex védettségi vizsgálat (S+N fehérje ellenanyag) eredménye. Segítenétek eligazodni, hogy mi mit jelent? Konkrét leírást nem találtam róla. Illetve szerintetek ezek az eredmények indokolják-e a 3, oltást, vagy sem? Mellékelem az eredményeket.
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
bajtokarpi
őstag
válasz radi8tor #31341 üzenetére
Szia!
Fene tudja. Tesómnál azért voltak problémák az AZ után, de ő ugye azt már nem kaphat, és benne maradt egy ilyen alap félelem. Anyumnál nem igazán volt semmi. Szerintem itt megint az a probléma, hogy nincs kommunikálva, hogy mi mire elég, vagy elégséges. Oké most megcsináltatták ezt a vizsgálatot, de ezek az értékek mire elegendőek? Ha ne adj ég elkapják akkor ezek az értékek elégségesek ahhoz, hogy ne kerüljenek bajba? Ilyeneket lenne jó tudni. Tudom minden ember máshogy reagál, de egy tájékoztatás szerintem elkélne.
Köszi
-
bajtokarpi
őstag
Szia!
Köszönöm szépen a válaszodat. Meg mondom őszintén csalódott vagyok az eredményeket látva. Az Az. 3 hónapja lett beadva a 2. shot, a Pfizer lassan fél éve, többet vártam. Na azt hiszem én is elmegyek megnézetni.
Mindenkinek nagyon köszönöm aki válaszolt a kérdésemre.
-
bajtokarpi
őstag
válasz #86564352 #32428 üzenetére
Az a baj, hogy ez a valóság. Mikor tombol a járvány, és adott esetben csak Sputnyikot ajánl fel a doki, hidd el nagyon sokan elfogadták, mert a félelem, és a józan ész ezt diktálta. Konkrétan egy orosz rulett :-) volt akkor várni mondjuk egy Pfizer-re, vagy Modernara. Az meg, hogy így a szőnyeg szélére tolták a Szputnyikot, akkor még egyáltalán nem volt biztos.
-
bajtokarpi
őstag
Sziasztok!
Volt nálunk éves kötelező üzemorvosi vizsgálat. Kérdeztem az üzemdokit, hogy beszélgessünk egy kicsit a 3. oltásról. Készséges volt mondta persze. Elmondtam, hogy első kettőre mit kaptam (Pfizer), erre ő na 3.-ra nehogy azt adassak be magamnak, mert le fog állni tőle a vesém, meg szívembe rög képződhet, stb. Majdnem leestem a székről. Ja és ezt azzal magyarázta, hogy a páciensei köréből több ilyen, és ehhez hasonló probléma lett a 3. oltás után. Mondom f@sza, és akkor mit adassak 3.-ra kérdeztem. Ja olvassak utána, és döntsek. De mondom most én kérdezem önt, mit javasol, hisz ön az orvos. Nem mond semmit olvassak, és döntsek. Menjek el tesztre, és ha nem megfelelő az antitest szintem akkor oltassak, és mindenhol hordjak maszkot.No comment.
-
bajtokarpi
őstag
Elmentem időpontot kérni a 3. oltásra. Rám néz a kedves hölgy, mondja töltsem ki ezt a papírt, és lehet menni oltásra . 2 Pfizer-re , kaptam egy teljes adag Modernat. Kérdezte a doki, hogy mit szeretnék, elmondtam. Mondta Moderna, oké. Ez is meg van. 2-3 hét, és elmegyek ellenanyag tesztre. kíváncsi leszek. Bár azt olvasni egyre több oldalon, hogy a Moderna brutal megdobja a szintet.
-
bajtokarpi
őstag
Azért 2 Pajszerra, a 3. Moderna lett. Nem mondom teszi a dolgát rendesen a vakcina. Nem is mentem ma melózni. Na az tuti, hogy nem sóoldat került a vállamba.
-
bajtokarpi
őstag
Szerintem itt egyre nagyobb gáz lesz, mert az emberek egyszerűen "elfogytak". Több kollégámmal, ismerőssel is beszéltem akik tényleg normálisan gondolkodnak, de azt mondták, hogy még beadatják a 3. oltást, de utána már 10x is meg fogják gondolni, hogy akár a 4. oltást is beszúrassák-e. Eléggé véget nem érő "játszmának" látszik ez sajnos :-(. Elkeserítő minden szinten.
Más: Moderna oltás után 2-3 nappal elkezdett égni a homlokom, majd elsőként a homlokom bal oldalán megjelent egy kis pukli, ami érintésre érzékeny (olyan mintha beütöttem volna), majd pár órára rá ugyanilyen pukli a jobb oldalon is. A jobb oldali reggelre elmúlt a bal oldali jelen van, de visszább húzodott. Lehetséges oltási mellékhatás lenne véleményetek szerint?battletag: bossi#2666
-
bajtokarpi
őstag
válasz Dare2Live #43788 üzenetére
Be bizony. Nálunk a cégnél mindenki legalább 2x oltva van, de már közelítünk az 50%-os 3x oltottak arányához.
#43779 Parci
Teljesen igazad van, de nagyon sok türelmes ember türelme is véges. Napi szinten beszélgetünk az aktuális helyzetről és ez baromira elkeserítő. Nekem sikerült több embert is meggyőzni, hogy menjen el oltatni, de szerintem ezzel a helyzettel kezdeni kell előbb-utóbb valamit, mert a végtelenségig ez így nem fog menni.
#43780 szabi__memo
Köszi, asszony is elsütötte
#43781 szabi__memo Nézd mindenkinek más az ingerküszöbe, valaki előbb belefárad, valaki tovább bírja. Szerintem ez nem hiszti, csak nem vagyunk egyformák. Most az van, hogy 3. oltás, de még a lakosság nagyon nagy százaléka be sem adatta (1, és 2. oltásról nem is beszélve), és már a 4. oltásról beszélnek. Fáradnak az emberek, és ahogy te is mondod belefásulnak az egészbe. Akárhonnan is nézzük sehogy sem jó ez a helyzet.
-
bajtokarpi
őstag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy akik a Sino patikából vettek Boson antigen tesztet ők mit tapasztaltak? Értem én ezalatt, hogy a mintavételt követően az extrakciós csőben lévő oldat nem folyékony halmazállapotú, hanem annál sűrűbb, így nem lehet normálisan cseppenteni a mintagyűjtő mélyedésébe. Ez így szerintetek rendben van?
[ Szerkesztve ]
-
bajtokarpi
őstag
Ez amit felvázoltál a "darkworld" előszobája. Sajnos valahol egyet tudok veled érteni, bár én nagyon bízom benne, hogy ki fogunk ebből lábalni. Ez eddig is nagyon tré volt, de ez ha így megy tovább az-az eddigieknél is sokkal komolyabb károkat fog okozni. Vagy a másik verzió, hogy el fogunk érni arra a pontra, hogy mindenki bele fog sz@rni, azt lesz ami lesz.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest