Hirdetés
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Üdv a trollok között!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
customer114
őstag
válasz
EmberXY #24924 üzenetére
Nem haragszol meg, ha nem oldastam végig ezt a részt ugye?
t? "Okos kijelölés", pár kattintás, aztán simán kiemeled a háttérből, a helyét kitölti okosan (úgy ahogy...), odahúzod és akkorára, ahova és amekkorára akarod, aztán kész. Az adott színvonalon ez 2-3 perc, remélem több melót nem is feltételeztél rajta.
-
C. s.
addikt
válasz
EmberXY #24899 üzenetére
"Az elsőre már én sem emlékszem."
Valamiért nem hiszek Neked, de most nincs kedvem elolvasni ~25000 hozzászólást.
(#24900) Siriusb:
Az arcképedből ítélve szakértő lehetsz.
(#24901) sztanozs:
Elég volna rendesen lehúzni és néha kitakarítani. Ehelyett kitalálnak valamit, ami miatt nincs kedvünk használni, amíg nem muszáj. Hm, nem is rossz!
(#24902) Essejó:
Ezt a tömeget elnézve kezdek beletörődni, hogy kíváncsi szemgolyók tapadnak a monitorokra szerte a nagyvilágban. Hiába, ez húsba maró téma!
Köszi a tippet! Kb. 8-9 éve cseréltük le az Aldiét valami másra, mert elrontották, de hátha jobb lett már azóta. Ha szerencséjük van, rájöttek, hogy ne a minőségen spóroljanak, hanem a mennyiségen.
(#24903) somogyib:
Mert olyan bölcseket szólsz. Ööööö...vagyis... Vak tyúk is talál szemet!
-
C. s.
addikt
válasz
EmberXY #24889 üzenetére
A kék zacskós Alouette esetében inkább valamiféle finomabb dörzspapírra gyanakszunk, amivel az ezüstékszerek finom megmunkálása történik, viszont mivel használat közben papírkukackákat hengerget a leszakadozó fecnikből, profi ezüstművesnek nem fogjuk tudni eladni.
A minőség egy összetett kérdés. Legyen puha, és legyen erős is. Én is jobban szeretem a papírt használni a körmöm helyett...
"Miből lehet az a 3 réteg?"
Jobb, ha nem tudod!
Egyébként egyszer szétvált egy kicsit, és könnyű volt kielemezni. A középső réteg volt az erős, vastag, a két külső pedig inkább puha (akart lenni). De inkább vékony volt. Nehéz szakma a WC-papírgyártás.Ó, azok a régi szép idők, amikor még csak 2-féle WC-papírt lehetett kapni. Az egyik a hajtogatott "zsírpapír" volt, a másik a tekercses.
Akkor még egyszerű volt az élet, most bezzeg! Eléd tolnak 1000 különbözőt, és egyedül kell megtalálnod a jót. Disznóság!
-
C. s.
addikt
válasz
EmberXY #24885 üzenetére
Mennyibe kerül, és hány tekercs van benne?
Nálunk itthon a Rossmann Alouette nevű háromrétegű (zöld zacskós, katicás) papírja próbál a sztár lenni, de nem győzött meg igazából senkit, bár nem is olyan rossz. Előtte a kék zacskós tesóját használtuk, de az már kész katasztrófa. Smirgli helyett jó lesz. -
C. s.
addikt
válasz
EmberXY #24852 üzenetére
Passz, nem játszom ilyesmivel, rendes lyány vagyok!
Csak az a biztos, hogy az sem zárt, és ez sem. Az meg, hogy kinek mi a munkája, és melyik munkakör követel meg ilyen munkavédelmi álarcot, nem az én dolgom.
Nálatok ilyen van? Nem mintha bele akarnám ütni az orrom. Szóval ilyen?
-
C. s.
addikt
válasz
EmberXY #24849 üzenetére
De ezzel ugyanez a probléma. És a kör bezárult, nincs igazi megoldás.
-
somogyib
őstag
válasz
EmberXY #24787 üzenetére
Nincs válság, csak kérdezd meg a lángosost.
Amúgy meg jó munkahelyed lehet: bemész reggel 7-re, 8-tól 9-ig lángosért állsz sorba, fél 10-re megeszed, 11:30-ig PH fórumozol...Ha máshol is így megy, akkor tényleg nem dolgozik itt senki.
sztanozs aláírom.
Én is informatikusként dolgozom, és amikor elindultak a népek hómofiszba, akkor volt meló bőven.
-
sztanozs
veterán
válasz
EmberXY #24787 üzenetére
Válság van mivel sok ember most nem dolgozik és áll a fél gazdaság. Aki nem melózik, az a megtakarításaiból (vagy frissen felvett hitelekből) él. Elég csak bemenni egy nagyobb bevásárlóközpontba (vagy hipermarketbe) - a boltok legalább fele zárva van. A maradék meg a múlt héten nyitott újra... Informatikusként és a seggemet verem a földhöz, mert simán tudok otthonról is dolgozni, ha úgy kell. Másnak nincs ilyen szerencséje.
-
somogyib
őstag
válasz
EmberXY #24726 üzenetére
"talán egyedül a korosztályos elkülönítés a vásárlásnál az, ami valójában korlátoz valamiben"
Meg talán az, hogy az étkezdékbe/éttermekbe se lehet beülni, csak elvitelre kérni.
Nálunk a legközelebbi kisboltba csak két embert engednek be egyszerre. De ez már egy hete így van.
-
somogyib
őstag
válasz
EmberXY #24717 üzenetére
Felénk nem sok minden változott, ugyanannyi embert látok az utcán mint eddig (szinte senkit).
Nem tudom mennyit használ, de a vírusterjedés szempontjából szerintem van értelme. Legalábbis úgy gondolom, hogy ha kevesebben mászkálunk az utcán, akkor csökkenthető a terjedés.
Én is betartom a szabályokat: 9 előtt elmentem a boltba zsemléért meg sörért.
-
-
-
somogyib
őstag
válasz
EmberXY #24679 üzenetére
Akkor legyen az alkohol mértékegysége az SI mértékegységrendszerben a következö:
Mértékegység neve: 1 egység elfogyasztása amennyi húzóra beléd fér.
Jele: eeeahbf
Mennyiség neve: napi alkohol bevitel
Mennyiség jele: nab
Amennyiben megfelel, felterjesztem a soronkövetkező Általános Súly- és Mértékügyi Konferencián.
-
somogyib
őstag
válasz
EmberXY #24669 üzenetére
Akkora ívóegység nincs a környéken, hogy ennyien beférnénk.
Ami van, ott általában csak a 4-5 fős szellemileg lelassult törzsközönség szokott maga elé bambulva üldögélni. De legalább betartják a szabályokat, mert egymástól több mint egy méterre ülnek és kontaktus csak a pohárral van. -
somogyib
őstag
-
Enzolord
addikt
-
törölt tag
válasz
EmberXY #24600 üzenetére
A latin abc nem tartalmaz "sz"-t.
Azt a magyar abc tartalmazza, ami latin betűkből épül fel.
Most ástam egy kicsit a kedveedért, és kiderült, hogy amit annak idején nekem tanítottak, az már nem releváns.
Ezen a héten az a Wikipédia álláspontja, hogy vannak egyjegyű betűk (a, b, c, ) kétjegyű betűk, (cs, sz, ty, ) és van a háromjegyű betű (dzs).
Illetve:
"A betűírásban a betű fogalmát kétféleképpen is érthetjük: ha több önállóan is használt elem jelöl egyetlen hangot, általában az egész grafémát, jelkapcsolatot együttesen nevezzük betűnek (a magyarban például a gy, sz, illetve a dzs egy-egy betű, bár többjegyűek), máskor (ritkábban) a különálló jegyeket is betűnek nevezik."Szóval igazad van, és ilyenkor fura érzés, hogy tudod mit tanultál, és mára hülyeség lett.
Mondjuk amióta egyre pontosabban tudunk mérni, a világegyetem is egyre öregebb... -
somogyib
őstag
válasz
EmberXY #24596 üzenetére
Az sz betű másfél betű, mondtam már.
És a karakter nagyon is fontos tényező a betűknél - ahogy a protonok sem létezhetnek az őket felépítő kvarkok nélkül, úgy a betűk sem katakterek nélkül.A Sztálin-orgona meg nem tudom micsoda, de az biztos hogy egy Churchill-hegedű simán leiskolázza.
-
törölt tag
válasz
EmberXY #24592 üzenetére
Nekem úgy tanították, hogy vannak hangok, és írásban ezeket képezzük le. Egyes hangokhoz tartozik a betű nevű íráskép. A hangok többsége egy betűvel leírható, de mivel a latin abc véges, ezért vannak esetek amikor egy hangnak több betűből áll az írásképe. Ezek speciális esetek, nem is sok van belőle a magyar nyelvben, (cs, dz, dzs, gy, ly, sz, ty, zs) de ez ilyen.
Bár én még az átkosban tanultam. :) Amúgy a Twitter, az sms, meg bármyen karakterlimites beviteli mező is nagy ívben az én álláspontomat képviseli az ügyben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Amatőr csillagászat
- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hálózati / IP kamera
- Milyen program, ami...?
- Politika
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT Rampage SHIVA Zalman 500W
- HDMI 2.1 8K 60Hz - 10 méter hosszú (ELKELT)
- 19.900 Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest