Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• vnorbi

aktív tag

válasz V/ #607 üzenetére

A piaci és valódi árfolyam alatt én ugyanazt értem.

A TW jelenleg úgy működik, hogy minden árfolyamot 5 tizedesjegy pontossággal követ. Beszerzik az árfolyamot a Reuters-től, azt kerekítik 5 tizedesjegyre, és azzal számolnak tovább, amikor pénzt váltanak. Amikor EUR -> HUF konverzió van, azzal nincs is baj, de amikor HUF -> EUR van, akkor számít, hogy csak 5 jegy a pontosság. Ma például két árfolyam volt rá náluk: 0,00312 és 0,00313, ami akkora ugrást jelent, mintha 320,51-ről közvetlenül 319,49-re erősödött volna a forint, miközben ez nem így volt, folyamatos árfolyammozgások voltak nap közben a két érték között.

Februárig 6 tizedesjegy pontossággal számoltak, addig tényleg észre lehetett venni, hogy valós időben követik az árfolyammozgást, de amióta váltottak 5 jegyre, azóta nem tudnak (és nem is akarnak) pontos valós idejű árfolyammal számolni, amikor a két devizapár közt olyan nagy különbség van, mint a forint és az euró közt.

El lehet ezt fogadni, de szerencsétlen állásnál nekem már van, hogy a TW nem olcsóbb, mint a bankon belüli devizaváltás (szerencsés állásnál meg még attól is olcsóbb, mint eddig volt, úgyhogy oda kell figyelni, melyiket választom).

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés