- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Parci: Ég veled, KEndre! :(
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Rap, Hip-hop 90'
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kobe
veterán
Sziasztok
Curve nalam sajna nem mukodik a bankom kartyaival, igy marad a TW kartya.
A kozeljovoben kellene nagyobberteku netes rendeleseket lebonyolitanom USD ben es EUR ban, pl nyaralasra szallashely kifizetese es nagyobberteku elektronikai kutyuk.
Erre a TW kartya alkalmas lehet? Ha igen akkor hogy a legolcsobb 'feltolteni'? Pl HUF ot kell a raiffeisenes szamlajukra utalni es belsoleg konvertalni az osszeget usd be?(egyelore nekem USd szamla latszik csak az appban, ilyenkor van alapbol eur es huf acc is vagy csak usd?)
-
Tuomas
addikt
Sziasztok!
Ennek a Transferwise kártyának van bármi féle díja?
Ingyen hozzák, azt olvastam, de éves kártyadíj, vagy ilyesmi van, vagy az csak az itthoni bankoknál szokás?
Revolutot szeretném vele kiszolgálni.
Köszi előre is! -
-
Tényleg csak az egyértelműség miatt. Ezt írja az Erste Bank a hitelkártyákhoz, a 2. bekezdés az egyik "érdekesség":
Tranzakciók kamatozása
Amennyiben Ön a fizetési határidőig a fordulónapon felhasznált hitelkeretet* teljes egészében törleszti, úgy a fordulónap és az előző fordulónap közötti vásárlások kamatmentesek és a vásárlásokat semmilyen egyéb költség nem terheli. A készpénzfelvétel nem minősül kamatmentes tranzakciónak.Amennyiben Ön a felhasznált hitelkeretnek csak egy részét fizeti vissza a fizetési határidőig, akkor a bank minden hónapban, a mindenkori Hirdetményben meghatározott kamatot számítja fel az elszámolási időszakban kezdeményezett összes vásárlás után. A hitelkamat a tranzakció terhelésének napjától a visszafizetés időpontjáig kerül kiszámításra, terhelése a számlakivonat készítésének napján történik.
*A fordulónapon felhasznált hitelkeret: a vásárlás és készpénzfelvétel tőkeösszegei, esetleges kamatok, késedelmi kamatok, díjak, számlázott hitelkártya részletfizetési szolgáltatások törlesztő részletének összege. Illetve nem csak a törlesztőrészlet összege csökkenti a hitelkeretet, hanem a teljes részletfizetési szolgáltatás összege. A részletfizetési szolgáltatás törlesztőrészlete a minimum fizetendő összeget növeli.
-
Oliverda
félisten
Ez ilyen. Páran már megírtuk itt a topikban.
-
Akkor nem készpénzfelvétel volt. Ezek szerint vásárlás.
A kamatot a felhasznált pénzre nem a hónap végén vagy amikor az egyenleggel elszámolsz vonják le? Minden tételre külön van számolva?
Ha nem "vásárolsz" Transferwise feltöltést, hanem ezen felül elvásárolgatod arra nincs "kamat" felszámolva? Bár ez a kamat az én gondolkodásomban nem a vásárláshoz, hanem eleve a hitelkártya konstrukcióhoz kötődik. -
Ha nálad nincs a havi "papíros" kivonaton a vásárlási jutalék feltüntetve, akkor az új díjszabás van használatban nálad.
Az biztos hogy a készpénzfelvételre számolnak fel költséget. Így ha az sincs mert nem vettél fel automatából pénzt, akkor egyértelműen a pos terminálos készpénzfelvétel szöveg a vásárlásra az csak egy hibás üzenet. -
-
ghostie
tag
Valószínűleg úgy a pontos, ahogy te írtad!
Viszont, ebből egy átlagos felhasználónak (nekem!), az a lényeg, hogy ne töltsem Erste hitelkártyával mert plusz költséget számolnak fel utána, inkább vagy Erste debit kártyával vagy más hitelkártyával (pl. K&H), ahol nincs semmilyen plusz költség.
-
Eleve benne volt a kártya szerződésben ez a vásárlási jutalék, bárhol vásároltál. Most a Wizzair esetén ezt írják 2019 február 1-től:
Vásárlás bel-, és külföldön 0 Ft
Készpénz felvétel a Bank saját ATM-jénél és külföldön az Erste Bankcsoport ATM-jeiből 0,57% + 57 Ft + 0,6%
Készpénz felvétel egyéb belföldi ATM-nél 1,27% + 346 Ft + 0,6%
Hogy most melyiket alkalmazzák ezt vagy azt ami az átvett CITI Bankos Wizzair kártyák esetén az persze számomra sem világos.
Lényeg az, hogy ha készpénzfelvételnek számolnák akkor lényegesen többet kellene fizetni. -
ghostie
tag
Ha szó szerint veszed, akkor valóban nem.. viszont a költségét felszámolják és szerintem ez a lényeg. De értelmezze mindenki úgy, ahogy szeretné..
Közben szerkesztetted a hozzászólásaidat amikre válaszoltam, szóval én is kiegészítem az enyémet: Igen, "vásárlási jutalék" néven szerepel a kivonaton, de mivel ilyen tétel sem előtte, sem utána nem volt soha, így szinte bizonyos, hogy a TW feltöltést "büntették" ilyen módon.
-
ghostie
tag
Úgy látom pont neked válaszoltam már erre a kérdésre korábban
-
Értem, akkor megnéznél egy ilyen feltöltést a havi bankszámlakivonaton hogy milyen díjat vontak le hozzá? Készpénzfelvétel díjat, vagy ezt, ami teljesen más: a Wizz Air kártyánál is van az un. Vásárlási jutalék = A vásárlási tranzakciók (hitelkártyával történt vásárlások, csoportos beszedések)összege után számított érték, mely az aktuális havi elszámolást követő hónapban, összesítve egy összegben kerül terhelésre a hitelkártya számlán és feltüntetésre a számlakivonaton, ami 0,3%
Van még a Készpénzfelvételi díj ami 3,10% min. 1 600 Ft és ehhez is a 0,3% jutalék +ba. -
A havi számlakivonaton kártyás vásárlás lesz írva, az a valóság és úgy is tekintik. A TW feltöltése bármely kártyával azt Ersténél vásárlásnak minősül.
Így van írva:
2019.02.26 KÁRTYA HASZNÁLAT Transferwise London Kártya Használat Vásárlás -5 646 HUF
A készpénzfelvételi kedvezmény nem a hitelkártya számládhoz kapcsolódik, a másik kártyánál meg ahogy írtam vásárlás nem készpénz felvétel. -
balhmm
tag
Pár hete feltöltöttem a tw számlám az erste wizzair kartyaval. Azóta látom, hogy pos terminálos felvételnek jelzi a rendszer, de mégsem vont le sehol emiatt költséget... a kamat mondjuk csak most fog majd kiderülni, de kp felvételt nem számoltak fel. Illetve, ha szinten erstes, de nem hitelkartyaval toltom fel a számlát, akkor azzal ellövöm a havi ingyenes kp felvételeimet?
-
vnorbi
aktív tag
válasz
szuladam #576 üzenetére
Nekem eddig nem tűnt lassúnak. Más oldal valós idejű árfolyamával együtt nézve úgy rémlik, hogy fél percen belül náluk is látszott a változás. És szerintem most sem volt lassú, csak a túl szigorú kerekítés miatt elvesztik a pontos értéket. Azért nem gondolom lassúnak, mert amikor a határon mozgott az árfolyam, akkor az oda-vissza ugrás a TW-nál is látszott, nem kellett rá perceket sem várni.
Megnéztem pár korábbi tranzakciómat, már március elején is 5 tizedesjegyre volt lekerekítve az 1/317,05, de akkor nem tűnt fel. Viszont a korábbi tranzakciók, amiknél emlékszem a kis árfolyamváltozásokra is, meg mind 6 tizedesjeggyel kerültek fel a letölthető Transfer Confirmation dokumentumra.
-
vnorbi
aktív tag
Az hiba vagy szándékos újítás, hogy a TW nem követi az árfolyammozgást? Reggel óta figyelem, hogy hogyan váltana forintot euróra, és folyamatosan ugyanazt az összeget mutatja (ezer eurós tételre). Azóta már 1 forint mozgás volt az árfolyamban, úgyhogy egy ezressel többe kellene kerülni ezer eurónak, mint reggel. Ez most jó, hogy így beragadt, de ellenkező irányban bosszantana.
Szerk: Most váltott. Valószínűleg túl kevés tizedesjeggyel számolnak (0,00312-ről váltott 0,00311-re). Eddig ezer euró váltásánál kb száz forintos lépésközökkel látszottak a kis árfolyammozgások, most meg ezer forintot ugrott egy lépésben. Aztán vissza egy ezrest. Tényleg az lehet, hogy egy tizedesjeggyel kevesebbet hagynak meg átváltási árfolyamban.
-
válasz
#72806656 #572 üzenetére
Jól olvastad. Ingyenes ATM-ből történő készpénzfelvétel, az első 200 £ vagy 250 $ vagy ennek megfelelő helyi devizában/hó értékhatárig. A felett 2 % a díj. Nem csak Magyarországon. Viszont ha €-t akarsz felvenni annak az €-s egyenlegeden kell lenni és akkor nem lesz konverziós költséged.
Amíg van pénzed addig vásárolhatsz és nincs költség. De van limit.
Egy vásárlás: 2500 £ Napi: 3000 £ Havi 10000 £ az alap limit.
Az érintős fizetés pedig 500 £ 500£ 4000 £
Online meg 1000 £ 1000 £ 2000 £ -
törölt tag
Sziasztok,
Igenyeltem borderless szamlat debit kartyaval. Jol tudom, hogy havi 200 font-ig ingyenes a keszpenzfelvetel magyarorszagon?
Mi a helyzet a vasarlassal? Unlimited?
Koszonom elore is! -
trialboj
őstag
Hello,
Van rá valami lehetőség, hogy kimutatást kérjek a TW beérkezett összegekről?
Az activity oldalon, csak listázás van, ahol mindent mutat egyszerre, de mivel 5 hónapnyi beérkezett pénzösszeg van, manuálisan kellene összeadni, amit el lehet hibázni. Az sem segít hogy minden sor egyforma, nincs színezve minden 2. a könnyebb áttekinthetőség érdekében.
Nem tetszik hogy ennyire minimal az oldal, ezt átvették a pp-tól, mégis csak pénzről van szó, miért nem lehet különböző kimutatásokat nézni.
A strava app ingyenesen 50x több infót oszt meg egy 3 órás futásról, itt meg vért kell izzadjak hogy kiszámoljam mennyit kerestem az elmúlt 3 hónapban
Köszi
-
ghostie
tag
válasz
szuladam #550 üzenetére
Köszönöm szépen!
Mi is most értünk haza és a tapasztalatok megegyeznek a tiéddel. Több automatát próbáltam, egyedül a Raiffeisen fogadta volna el a TW kártyát, de az 50 hrivnya költséget akart felszámolni így azt megszakítottam. A többi automata elutasította a kártyát, de vásárlásra mindenhol elfogadták.
Revoluttal próbálkoztam még, azzal tudtam pénzt felvenni az OTP-ből díjtalanul (az OTP automatája még magyarul is beszél..)
-
-
válasz
szabi__memo #559 üzenetére
Általában keresnek egy balekot, akinek utalgatni kell pénzt és csak a számlaszámokat és az összeget adják meg. Meg persze jutalékot.
A pénzmosó nem utal, mert az kész lebukás. -
gyulaszu
senior tag
Sziasztok,
jártatok már úgy, hogy más személynek utaláskor kérte a TW a fogadó személy születési dátumát?
Nekem nem az első utalás, de először kéri ezt az adatot.
Üdv -
-
Akasztott
csendes tag
a kinai jelzett, hogy a banktol kapott egy uzenetet, miszerint egybe kell irni a nevet es emiatt nem is kapta meg a penzt. es hupsz, maris 30.000forinttal kevesebbet kaptam vissza a szamlamra...megkerdeztem a TW-t is, hogy mi a velemenyuk errol es hogy "naluk" is szamithatok e hasonlo aljassagra: "Azt tudnod kell, hogy SWIFT utalásként tudjuk kiküldeni az összeget, és ilyenkor úgynevezett levelezőbankok is részt vesznek a folyamatban, akik plusz díjat számolhatnak fel, illetve a kedvezményezett bankja is számolhat fel fogadási díjat."
-
nutfile
aktív tag
válasz
Akasztott #552 üzenetére
akkor vagy én értettem félre, vagy nem volt egyértelmű, amit korábban írtál:
"buktam is 60.000 forintocskat.
a magnet banknal vagyok, de a kinai bank lopott meg ennyivel
(...)
nekem a bankom semmit se jelzett, o toluk kiment az utalasom.""a bankban meg csak annyit tudtak kibokni, hogy toluk elment a penz."
csak hogy minimálisan on is legyek: tudtommal utalásnál a bankszámlaszám a mérvadó, nem a név. ha nevet elírod, de létező számra utalsz, akkor szvsz bukta, ezért meglep, hogy visszajött pénzed (vagy a számlaszám is rossz volt?)
csak kíváncsiságból: ha visszakaptad a pénzed, akkor min buktál 60.000-et? két utalásnak nem lehet ekkora a költsége.
-
menledge
senior tag
válasz
MasterMark #551 üzenetére
törölhető
-
MasterMark
titán
Hello, valakinek van valami akciós meghívó linkje? Szeretnék ilyen kártyát is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Motoros topic
- Külpolitika
- Videós, mozgóképes topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Hobby rádiós topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + Új RTX 5060 Ti + Új 16-32GB DDR5! GARANCIA/SZÁMLA!
- Razer Book 13 4K+ TOUCH I7 eladó
- HP 2x8 Gb DDR4 2666 Mhz RAM
- Félgép eladó/ Intel i9 9900 / Asus Prime Z390-A / 64GB DDR4 / 500GB Samsung 980 /
- GIGABYTE Radeon RX 5700XT GAMING OC 8GB GDDR6 videokártya,hibátlan működéssel,tesztekkel!
- Logitech MX Master 3S Performance 910-006559
- G.SKILL Trident Z Royal Elite Gold 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz,gyári dobozában,hibátlan állapotban!
- EVGA GeForce RTX 3070Ti FTW XC3 ULTRA GAMING videokártya,dobozában,hibátlan állapotban,tesztekkel!
- Laptopok bontás alatt (HP 650 G2, Lenovo 520S, Dell N5110, 3521, 2560P, 250 G8)
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- AKCIÓ! Apple Watch S9 45mm Cellular acél GOLD okosóra garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest