Hirdetés
- Luck Dragon: Óraátállítás
- ldave: New Game Blitz - 2026
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Kempingezés és sátrazás
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
Itthon nem egyszerű beszerezni. Laptopokban, tabletekben általában alapból van, valahol a processzorba integrálva. Asztali gépeknél kevésbé jellemző, hogy valaki tesz bele, a szervereknél viszont kellhet.
Itthon eddig Asus, Gigabyte, Asrock, amiket találtam 5-6 pénz körül, valahol olcsóbban, és van Intel huszonezrekért, ami mondjuk már komoly szerverhez való. Érdemes tudni, hogy Asus-nál két fajta van, az egyik 20-1 = 19 pines, a másik 14-1 = 13 pines. A 19 pines a régebbi, és az én asztali z97-p lapomba az való, a 13 pines az újabb alaplapokba való, és sajnos nem kompatibilis az MSI 13 pines változatával, ami meg a szerver gépembe kellene a c236m alaplapba. Igazából nekem csak az MSI kell, az asztali gépen valószínűleg kukázom a lapot rövid időn belül. Tiszta szívás, hogy pont MSI-t nem lehet itthon kapni, sőt talán még Európában sem. A legközelebbi, amit láttam az USA-ból rendelhető. [link] Van egyébként több gyártó is, szóval ezeket nem feltétlen az alaplapos cégek csinálják, hanem sokszor külső cégek gyártanak az adott alaplaphoz kompatibiliset, vagy legalábbis a benne lévő chip olyasmi. Pl az MSI-nél ez Infineon chipes, ami egy német cég: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Metal topik
- Gaming notebook topik
- 3D nyomtatással csökkentené a kijelző gyűrődését az Apple iPhone Foldnál
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Tekkusai Singularity Founder's Edition glass Mousepad
- Magyar vilbil ! HP EliteBook 640 G9 14"iPS FHD, Iris Xe, i5-1235U, 16 / 256 NVMe SSD +SZLA +GARANCIA
- Intel Core i5 13400F + hűtő
- erős akkuval! LG GRAM 14Z90 - 14"iPS 1920x1200 99%sRGB, i5-1340P 16 / 512NVMe, IrisXe SZLA +GARANCIA
- Sony PlayStation DualSense Marathon Limited Edtition
- Lenovo IdeaPad Slim 5 OLED i7-13620H 16 GB DDR5 512SSD FHD+ Garancia
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4305, 100% Akksi
- Apple iPhone 13 128 GB Midnight 100% Akkumulátor 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Eladó Samsung Galaxy A50 4/128GB szivárvány / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest