Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sidi: Samsung Deskmaster 386s/20n
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
FishAir #2173 üzenetére
A cégtől elérés nálam is nehézkes volt eleinte, tekintve, hogy szűkös a használható portok száma odabentről. De én úgy oldottam meg, hogy csak a céges IP címről van engedélyezve a távoli SSH (persze ehhez fix munkahelyi IP kell), valamint javasolt "összekeverni" a portokat, szolgáltatásokat... Ezt úgy értem, hogy azért egy "átlag" céges tűzfalon ki tudsz jönni mondjuk a 80, 8080, 443, és esetleg 21-es portokon. Ha pl. mondjuk a 21-es, vagy a 8080-as portra teszed az SSH-t, ott már nagyságrendekkel kevesebb támadás éri majd, mint a 22-es porton. Tehát, többnyire a 21-es port az FTP, a 22-es az SSH, 80 és 8080 HTTP, és a 443 a HTTPS protokollok által használt, ezért egy "brute force robot" nem fog a 443-as porton SSH-val, és ugyanígy a 8080-on FTP-vel próbálkozni.
Persze ha már 1 porton eléred a routert, akkor használhatsz SSH tunnel-t, és onnantól kezdve nem is kell neked több nyitott port egyik oldalon se! Abba be tudsz húzni http és ftp kapcsolatot is akár, vagy használhatod melóban az otthoni interneted, ha esetleg kedvenc oldalaidat blokkolja a céges tűzfal. :-)
Persze azért ne feledkezz meg róla, hogy oda főleg dolgozni jársz :-))
-
rionpulya
tag
válasz
FishAir #2173 üzenetére
Nálam n-es wifijű notebookkal eldobta a router a wifi jelet. (backfire áprilisi release) Csak restart segített. Utóbbi pár hétben az nbd nevű fejlesztő több ath9k patchet is feltett a trunkba, és szorgalmasan merge-eli is a backfire branchre, szóval elvileg javul a kód. De lusta vagyok, kivárom amíg a hibajegy kommentekben visszajeleznek mások hogy végre stabilan tartja a jelet.
-
Speeedfire
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Elszipkázza az olvasókat a nagyobb weboldalaktól az AI
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- BestBuy topik
- Mini PC
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Óvodások homokozója
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Windows 11
- További aktív témák...
- SzinteÚJ! HP Elitebook 860 G10 i7-1355U 16GB 1000GB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Dell PA12 43NY4 65W utángyártott töltő
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Samsung Galaxy A32 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest