- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Keresztapper #10937 üzenetére
Ez így bizony nem igaz, a CAT 6-os kábel drágább, és nem is biztos hogy kell.
A Cat 6-os kábel olyan esetekben kell ahol:
1 Nagy a távolság
2 Sok a zavaró jel
3 Folyamatos, igen nagy terhelések vannak (egy sima videó streem esetén bőven elég a Cat 5-E is).1 a nagy távolság alatt azt értem hogy több mint 25 méter ez esetben már kellhet a Cat6
2 a zavarás alatt azt értem hogy sok az elektromos kábel mellett van vezetve, illetve sok utp kábel esetén is megtörténik az áthallás illetve egymás zavarása, illetve még zavarhatja a jel átvitelt a mobil telefon és a mico hullámú sütő is illetve minden elektromos berendezés ami képes kifelé is sugározni valamilyen formában itt igazán a kábelen történő adatátvitel frekvenciáját zavarja ami jel torzulást okoz, okozhat.
3 a folyamatos nagy átvitel alatt azt értem ha a készülékek össz adatátvitele eléri a 250-300MB-ot itt már nem mindig elég a síma Cat5-E kábel sem ekkor szoktak CAT6 vagy CAT6-E kábelt használni illetve vannak még az SFT-P kábelek amik drágábbak de tökéletesen árnyékoltak ebből kifolyólag jobban tűrik a a zavarásokat és így jobb az adatátvitel is mivel kevesebbet kell a gépeknek javítani a hibás adatokat.Szóval nem minden esetben kell a CAT6-os kábel van mikor bőven elég bizony a CAT5-E is
Egyébként ha vesz kábelt akkor érdemes minőségibb CAT5-E kábelt venni ez is bőven megteszi és ez is bőven elég a gigabites adatátvitelre.
Megjegyzem még hogy a sima CAT5- is a CAT5-E közt bizony nagyon sok a különbség a CAT5 az igazán amcsi piacra készül ahol kisebbek a minőségi elvárások, a CAT5-E meg eu normás és nagyobb a terhelhetősége is, illetve többször vannak az ér párak összesodorva ezáltal jobb a zavarás tűrése is, ezáltal válik gigabitre alkalmassá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vadonat új garanciás laptopok hihetetlen áron! Szeptember Októberi lista! Razer blade zephyrus
- ÚJ HP ENVY x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab -30% 15,6" AMD RYZEN 7 7730U 8Mag 16/1TB FHD
- 512MB (3db) - 1GB (16db) - 2GB (21db) DDR2 RAM-ok (és RAM-Kitek)
- Playstation 4 Pro + 3 db játék eladó
- Pico 4 8GB/128GB VR Headset (OEM) + Kiegészítők
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Space Balck-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3545
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3107, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- PS Plus előfizetések kedvező áron
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3388
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest