- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sellerbuyer: HDMI vagy DisplayPort kábellel szebb a kép?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- skoda12: Webshopos átverések
-
LOGOUT
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
vgyuri #12599 üzenetére
Hát ezt így nem tudom, mert érdekes, hogy az előtte lévő eszközöknek semmi baja, ebből inkább tehát azt mondanám, hogy akkor mégsem a vihar, ugyanakkor a tünetek passzolnak, valami zárlatos lett benne, be is volt dugva, vihar is volt, szóval minden adott. De végül is ez már mindegy is, a router nem működik, és kész.
-
-
-
-
-
válasz
Sinisi #12584 üzenetére
Hát igen, itt már van sdb1, meg sdc1 is, ami már a harmadik merevlemezre utal, vagy arra az elsőre, ami már kétszer leszakadt.
Első csatlakoztatáskor az első HDD lesz /dev/sda, ha esetleg ez leszakad akkor újra észleléskor /dev/sdb majd /dev/sdc
Több HDD is van csatlakoztatva?
-
-
-
-
-
-
válasz
#03445504 #12544 üzenetére
Próbáld meg ezekről, de lehetőleg több (3-4) szálon...
http://ftp.fsn.hu/testfiles/
ftp://ftp.fsn.hu/testfiles/Vagy torrent-tel.
-
-
-
-
válasz
eszakas #12441 üzenetére
Hát akkor ez volt a probléma, így ez nem jó, mert nem tud NAT-olni azonos címtartományba.
Példa:
1043ND LAN port -> WDR3600 WAN port -> WDR3600 LAN port -> PC
- 1043ND WAN port üres marad
- 1043ND LAN port 192.168.2.1
- WDR3600 WAN port dinamikus IP
- WDR3600 LAN port 192.168.1.1 -
válasz
eszakas #12439 üzenetére
Ha ebben a felállásban tudtad a 1043ND-t pingelni, akkor ezek szerint a WDR3600 is átengedi az ICMP forgalmat.
Viszont itt nem csak a végződéseknek kellene eltérniük, hanem az IP cím többi részének is, mert a két router nem lehet azonos alhálózatban. Mennyi a 1043ND, és mennyi a WDR3600 LAN IP címe?
-
-
-
válasz
eszakas #12433 üzenetére
Most már a kíváncsiságom kielégítése végett bekötném azt a routert két gép közé, és kipróbálnám úgy a pingelést. Tehát...
PC1 -> TP-LINK WAN -> TP-LINK LAN -> PC2
És így pingelni PC2-ről PC1-et.
Persze PC1-en és a router WAN portján ehhez statikus IP konfig szükséges.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vagy akár lehet úgy is, hogy...
1043ND LAN -> WDR3600 WAN -> WDR3600 LAN -> PC
És PC-ről pingelni a 1043ND-t. Így nem kell hozzá statikus IP beállítás.
Csak a két router LAN tartománya eltérő kell legyen, tehát mondjuk 192.168.1.x és 192.168.0.x
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
jimmy5 #12392 üzenetére
Szívesen!
Mint mondtam, ehhez nem igazán kell semmilyen leírás, de ha mégis szükségét érzed, akkor ott a gyári user manual, mert a HGG fw a gyári szoftver forkja, tehát minden azzal kapcsolatos leírás alkalmazható rá. Egyébként meg letöltöd a HGG fw-t, betallózod a webes felületen és flasheled. Ha végzett akkor reset, majd beállítod és használod. Letöltési link a router topikjának témaösszefoglalójában, és egyben javaslom, hogy a további kérdésekkel oda írd már, ne a WDR3600 topikot szemeteljük vele.
-
válasz
jimmy5 #12385 üzenetére
Igazából a gyári fw a rádió lehetséges teljesítményének, ha jól tudom, a 30%-ával üzemel, és ettől nem lehet erősebbre állítani. HGG-ben viszont ezt a limitet kivették, és felemelhető a teljesítmény. Egyébként a HGG fw a gyári fw-ből származik, teljesen ugyanolyan a kinézete is, és oda-vissza flashelhető is webes felületen.
Van WDR3600-ra is suste féle fw, ha gondolod próbáld meg, nem tudom mennyit fog változtatni a WiFi erején.
-
válasz
jimmy5 #12382 üzenetére
Feltételezem, hogy családi házas övezetben sok zavaró hálózat nincs, tehát a csatornaváltás sokat nem fog segíteni. Persze ha van más elérhető WiFi hálózat is, akkor azért érdemes ránézni inSSIDer-el.
Ha engem kérdezel csere ügyben, akkor ASUS RT-N18U, szükség esetén rá a HGG fw-t, és lesz jel a kertben is.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Headless #12113 üzenetére
Szia!
Köszönöm, akkor lehet ez valami OpenWrt specifikus jelenség, hogy a teszt nem fut le. Ki tudja hol hasal el, de igazából nem is számít, majd akkor figyelem még hosszabb távon a feltöltött adatmennyiséget, és elválik, hogyan tovább... Csak furcsa, hogy 24 torrentje megy, 22 a magról, 2 pedig open trackerről, és ennyire áll a visszirány.
-
Újabb kérdés!
Nektek működik a Transmission WebUI alól indított port teszt?
Amennyiben a kérdéses OpenWrt-s routeren próbálom, a teszt azt mutatja, hogy a port zárva van.
Ugyanakkor a http://www.canyouseeme.org/ oldalon tesztelve, a port nyitott, tehát ezek alapján kijelenthető, hogy valóban nyitva is van, és válaszol rá a transmission szolgáltatás. Ezt egyébként próbáltam átállítani másik portra, akkor nem válaszolt, tehát nem kérdés, az válaszol.
Ebből ugye leszűrtem, hogy hibás a GUI-ból indított teszt. Igen ám, de ha beizzítom a saját ASUS+Tomato-s Transmission kliensem, ugyanezzel a Transmission WebUI-val, ott simán nyitottnak jelzi a beállított portot.
És ehhez hozzá jön még az is, hogy kevésnek is látom a kolléga kliense által visszatöltött anyagot, tegnap óta konkrétan 30GB letöltéshez 165MB feltöltés párosult, ami elég gyér, azt a benyomást kelti, hogy bár a port nyitva van a routeren, de valamiért a Transmission mégsem megy aktív módban.
Tehát, nektek jó a GUI-s teszt?
update:
Igen, látom a különbséget, hogy a kolléga routerében nincs bekapcsolva az "Enabled forwarding" opció, de úgy gondolom a manuális tűzfalbeállítások mellé ez szükségtelen is, illetve próbáltam is bekapcsolni, de a teszt akkor is sikertelen.
-
-
Üdv mindenkinek!
suste, ez szerinted mi?
0.6 verzió, frissen telepítve, majd alapra állítás, admin jelszó csere, wan mac clone, és ezt követően a szolgáltatások alatt kattintanék a két linkedre...
Semmilyen jelszót sem kért egyébként.
A 9093 pedig nem is megy, ott semmi sem jön be.
Alapból FF-el próbáltam, ott is ugyanez, csak tesztképpen váltottam IE-re.
-
-
-
-
-
válasz
palikamu #12039 üzenetére
Persze értem, de a TFTP az már egy következő fázis, viszont a tpl parancs beírása egész biztos nem az UTP kábel miatt akadt meg, szerintem csak bele kellett jönnöd, kellett ez a gyakorlás, mert önmagában ez, tehát a bootloader megállítása megy UTP kábel nélkül is, csak sorossal összekötve.
-
-
-
-
-
Lehet előbb utóbb alternatíva lesz még az NTFS is, már több Embedded rendszeren próbálkoztak Paragon, illetve újabban Tuxera NTFS driverrel, és az eredmények elég kellemesek.
Bár én nem próbáltam még, egyelőre maradtam az ext3 mellett, de Tomato-ban is elérhető már, ARM-en mindkettő, régebbi típusú routereken csak a Paragon, de aki próbálta, azt mondja gyorsabb mint az ext3.
Innentől csak az a kérdés, hogy hogyan kerül bele a firmware-edbe.
-
-
-
-
Szia!
Amennyiben 30 nap alatt nem változik az IP címed, akkor a noip-t nem tudod frissíteni, mert az elutasítja a próbálkozást, mondván nem változott a címed, és ha letelik a 30 nap, akkor mindig ilyen megerősítő leveleket kapsz majd. Ha változik az IP cím, akkor a 30 nap számlálása újraindul.
-
-
-
-
Szia!
Vagy a jelenlegi samba felhasználónak kellene jogokat adni a hdd íráshoz, vagy pedig root-ként futtatni a samba-t. Előbbi az elegánsabb megoldás...
A 1043-mas topikban ha rákeresel vargalex hsz-eire, ezen belül a chown és/vagy chmod parancsokra, szerintem meg lesz a megoldás.
Milyen fw van a routeren? Sima OpenWrt, vagy vargalex, suste? Gyanítom nem a routeren lett formázva a HDD...
-
-
-
válasz
madarasz92 #11825 üzenetére
Értem! És ez több eszközről is észlelhető, hogy "eltűnik" a TP-LINK WiFi jele? Természetesen amennyiben a hiba jól reprodukálható, jó eséllyel kicserélik a routert, ilyen esetekben nem szokott gond lenni, de ha csak néha csinálja, akkor előfordulhat, hogy visszaadják annyival, hogy ők nem tapasztalták a hibát.
-
válasz
madarasz92 #11823 üzenetére
Szia!
Fix csatornára van állítva, 1-11 közé? Nem lehet, hogy AUTO-n van és csak olyan csatornára vált, amit a kliens nem tud követni? Sok WiFi hálózat van a környezetedben?
-
válasz
eszakas #11818 üzenetére
Értem! Ez esetben vagy a Headless által ajánlott suste féle oldalról, vagy innen is letölthetsz vágott gyári firmware-t a routeredhez, amit simán betallózol a Gargoyle firmware upgrade menüjében, és flasheled. Aztán ha felment, és működik, akkor már letöltheted a gyári oldalról az ott lévő legfrissebb verziót, és mehet fel az is.
-
-
válasz
eszakas #11795 üzenetére
Reset gombot áram alatt nyomva tartva ~10mp-ig, nincs semmi változás?
A gépen fix 192.168.1.x IP címet beállítva, nem válaszol a router a pingre?
Ha saját routerrel összekötöd a WhiteBox WAN portját, nem látszik a saját router DHCP kliensei közt?
Ha UTP kábellel összekötöd valamelyik LAN portját a PC-vel, a számítógép érzékeli a kapcsolatot? A routeren kigyullad a megfelelő LAN LED?
-
-
válasz
donmackó #11786 üzenetére
'Csak megjegyzem hogy a whitebox firmware cseréhez ez a helyes módszer'
"utána rá kell dugni a saját hálózatodra hogy ip-t kapjon, különben elveszik az ssh hozzáférésed. Ez tapasztalat."
Ez így nem teljesen igaz, mert ha van működő rendszer rajta, akkor simán meg lehet flashelni failsafe módban, telnet-en, ahol fix ip címe van az openwrt-nek.
http://itcafe.hu/tema/samknows/hsz_1130-1130.html
http://itcafe.hu/tema/samknows/hsz_1081-1081.html -
-
-
-
-
-
-
válasz
kaciokos #11688 üzenetére
Mondjuk hozzáteszem, nem is töltök 10-20, vagy még több GB-os fullhd anyagokat, ha filmről van szó, nekem megfelel az 1-2GB-os verzió is, zenéből meg már a lossless mérete sem egetverő, 3-400MB egy album. Játszani abszolút nem játszom, szóval a game iso-k meg kiesnek...
-
válasz
wwenigma #11686 üzenetére
Persze, csak tudod a többség nem tudja felrakni, minden készen kellene, torrent, dlna, vpn, csak ez sajnos nem fér bele egy fw-be. Többnyire én is Gargoyle-t szoktam ajánlani lehetőség szerint, csak erre sokszor az a válasz, hogy nincs benne torrent.
Az "értelmes torrent sebesség" meg relatív dolog, nekem például teljesen értelmes amire a router képes, bár az is igaz, hogy nem vagyok türelmetlen típus, sokszor melóból elindítok letöltéseket, mire hazaérek, azok is lent vannak, de éjszakára is szoktam bepakolni dolgokat, az meg majd másnapra leér mind. Ha sürgősebb, nekem 4-5MB/sec-re képes a router stabilan, de általában 1, vagy 2MB/sec-re van korlátozva. Mondjuk nekem ASUS van, nem TP-LINK, de ettől függetlenül nem találkoztam még olyan anyaggal, amit ne értem volna rá a routerrel letölteni. Nem gondolom, hogy azért mert van 60 megabites netem, folyamatosan annyival kellene töltsek, és ez még inkább igaz a gyorsabb csomagokra.
-
-
-
válasz
Mocsokba #11679 üzenetére
Mivel a firmware-be fordított csomagok a flash "csak olvasható" részén vannak, így azokat törölni nem tudod, legfeljebb töröltnek jelölni, aminek eredményeképpen használni már nem tudod, viszont a törlésről szóló bejegyzés további helyet foglal a flash írható részén.
A szabad hely növelésére két módod van!
1. Saját fw-t fordítasz, a neked szükséges összetevőkkel.
2. extroot-ot használsz. -
-
válasz
potyi23 #11672 üzenetére
Nem, a wifi nem lehet gond. Viszont egy szoftveres tűzfal bekeverhet még, mert ha az megfogja a forgalmat, akkor a routerben hiába van nyitva a port.
Egyébként ha a routerben bekapcsolod az UPnP-t, akkor a szoftver megnyitva magának a portokat, ez látható itt a főképernyőjén.
-
-
-
-
válasz
potyi23 #11662 üzenetére
Pedig még idéztem is azt az egy mondatot, amiben ott van leírva az általad hiányolt információ.
"Forward the ports manually by changing the settings in your router. You need to forward port 8888 for TCP traffic and port 8081 for TCP and UDP traffic."
A fentebbi két portot kell forwardolnod a szoftvert futtató gép LAN IP címére.
Mobilnetről próbálod, vagy saját WiFi hálózatról?
-
válasz
potyi23 #11660 üzenetére
http://www.yawcam.com/help/routerconfig.php
"Forward the ports manually by changing the settings in your router. You need to forward port 8888 for TCP traffic and port 8081 for TCP and UDP traffic."
Új hozzászólás Aktív témák
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- Óra topik
- Villanyszerelés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Jövedelem
- Adobe Photoshop
- Borderlands 4
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Megválnék a fotós arzenálomtól 6D MkII, Sigma üvegek, vakuk, és még sok más
- DELL T3620 WORKSTATION INTEL XEON I7-6700 / NVME SSD / DDR4 - vga tápkábel
- Gamer PC - R5 5500, RTX 2060 és 16gb RAM + GARANCIA
- 2025-Ös 10 Magos Legújabb Intel Core Ultra 5 225F 10x4.9Ghz RTX 5060TI 16/32Gb DDR5 5600Mhz 1TB M.2
- Ubiquiti UCG-Max-NS Cloud Gateway Max Unifi
- Acer Aspire Vero - AV15 - 15.6"FHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB - Win11 - 2+ év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16-32GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest