- gerner1
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
TP-LINK routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
válasz
pkocsis #6899 üzenetére
Ha a router cseréjére nincs mód, a telefon wifi-jének mac címe alapján szűrheted a forgalmát. A routerbe épített szülői felügyelet módot ad rá hogy egy konkrét eszköz forgalmát korlátozd. Sajna alkalmazásra nem szűrhetsz, csak azt tudod megtenni, hogy
- időzítve engeded ki az internetre, vagy sehogyan sem.
- bizonyos kulcsszavakkal korlátozhatod a WEBoldalak elérését.(Ha IP címek vannak beégetve a programba, esélyed nincs így szűrni)Esetleg készítesz egy opendns fiókot, és ezt állítod be a routeren DNS szolgáltatónak. Így az összes kliens ezen keresztül végzi a címfordítást. Itt lehetőség van különböző kategórákat megadni a szűrésre/tiltásra. Itt van egy "Instant Messsaging", "chat", és "Social Networking" kategória, amivel talán korlátozni tudod a Viber használatát, viszont ez globálisan vonatkozik mindenkire.
Rá kell kérdezni náluk, hogy ez megoldható-e.
-
cigam
titán
válasz
ujtordai #6895 üzenetére
1. Attól függ. Az emberek többségének hasznos, mert nem kell foglalkozni azzal, hogy melyik eszközük működik 2,4 ill. 5GHz-en. Egy hálózatra (SSID)csatlakoznak és kész. Az eszközök meg lehetőségeikhez mérten kapcsolódnak hol ide hol oda.
Az említett sebességkülönbség is abból adódhat, hogy éppen melyik sávon csatlakozik az eszköz. Válaszd szét a két sávot(Kapcsold ki Intelligens Csatlakozás-t), és ha minden eszközöd tudja az 5GHz-es sávot, tiltsd le 2,4GHz-es részt.
-
ujtordai
tag
cigam, snooze,
Először is köszönöm a választ.
Igen wifi 5g-re gondoltam, mindn mobil device tud 5gt.
1. kérdés célszerű-e használni az összevont 2.4 és 5g-s wifin a Smart connect által.?
5. Nincs semmi beállítva a gépen, ennek ellenére nem mindig jön be a login page.
2,3,4 csak azért érdekes mert bizonyos esetekben a letöltési sebesség egyszer 600-700Mbps egyszer meg csak 50Mbps. és 1 client van a routeren. Ez vélhetően nem normális.
6. Elviekben és a gyakorlatban sincs korlátozás arra, hogy mi az amit beállítok, az is felmerült bennem hogy a routerrel nincs minden rendben, mivel van olyan rész ahol a menu elem alatt lévő button fele látszik csak, azaz a karakterek felső fele. Ez tuti nem normális.
De valszeg az lessz, visszamondom a bérlést veszek egy saját routert.
-
pkocsis
tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni abban, hogy miként tudnám letiltani a routeren, hogy a hálózatomon ne tudják használni a mobilon (mobilos ) viber applikációt?
Egyáltalán ez lehetséges?
Segítségetek előre is köszönöm.
-
cigam
titán
válasz
ujtordai #6890 üzenetére
Biztos bennem van a hiba, de már az első kérdést sem értem. Mi köze egy vezetékes routernek az 5g mobilhoz?
2,3,4 Ami nem romlott el azt nem kell megjavítani.
5. A tplinkwifi.net egy ügyes trükk hogy ne a router IP címét keljen beírni, pl. 192.168.0.1. Nincs külön DNS szerver beállítva a gépen? Ilyenkor IP címet beírva bejön az oldal?
6. Mivel nem a tulajdonod, nem kellene piszkálni. Ha ilyen szolgáltatások kellenek, vegyél sajátot. Bár megvallom őszintén néha én is elmentem, de egyszer nem kellett még visszatöltenem a beállításokat.
-
ujtordai
tag
Üdvözletem.
Kérnék egy kis segítséget Tp-Link AX1500 (AX10) v1.0 router beállításával kapcsolatban.
Adott egy Digi 1gb-s net panel lakás, és ez a router.
Mi lenne a legoptimálisabb beállítása a sebesség szempontjából a routernek?1. kb mennyi a normális letöltési sebesség mobilon ami tudja az 5g-t?
2. Mit ket célszerű bekapcsolni vagy kikapcsolni ami lassítja a sebességet?
3. Smart connect (bekapcsolása esetén ha jól láttam egy SSID lesz és a router optimalizál)
4. Advanced settings ben:
WMM,
Short GI,
AP Isolation,
Airtime Fairness,
Zero Wait DFS
vagy Beállítani?
Beacon Interval: 100
RTS Threshold:2346
DTIM Interval:1
Group Key Update Period:0s5. Vann néha hogy nem tudok kábellel rácsatlakozni a routerre, a következő oldal jön be:
http://tplinkwifi.net/ ahol a következő szöveg fogad
Trying to configure the Router?
It looks like you aren't connected to your TP-Link network.
Hiába vagyok rácsatlakozva ez fogad.6. DIGI től bérelt az eszköz, azt látom hogy bizonyos dolgok ki vannak szedve a routerbpl pl. Backup & Restore.
Hogy lehet ezeket visszavarázsolni? Most upgradeltem a firmware-t a legújjabbra nincs erre hatással.Előre is köszönöm!
-
cigam
titán
válasz
Fecogame #6887 üzenetére
a router újraindítása után a RPi visszacsatlakozik rá.
Raspberry Pi képtelen visszacsatlakozni, hacsak újra nem indítom aztKicsit összezavartál. Most melyik indítod újra hogy jó legyen?
Torrentben korlátozd az egyidejű kapcsolatok számosságát.
Indíts újra a routert minden éjszaka (feltéve, hogy a van ilyen lehetőség benne. AX20-ban pl. van). -
Van egy TP-Link Archer C6 routerem, ami eldobja a kapcsolatot, ha Raspberry Pi-vel túl sokat (>10GB) töltök le egyhuzamban torrentről. Reprodukálható a hiba, így jöttem rá, hogy a router újraindítása után a RPi visszacsatlakozik rá.
Ebből gondolom, hogy a routerrel van a gond. Az alábbiak már régóta be vannak állítva, mégis fennáll a hiba:
- Fix IP az eszköznek
- Fix csatornaszám
- 2,4 és 5GHz-es hálózaton is ugyanezt csinálja
- Smart Connect kikapcsolva
- Router logban nem látszik semmi
- Raspberry Pi képtelen visszacsatlakozni, hacsak újra nem indítom aztKábelesen hozzácsatlakoztatva semmi gondja nincs, de sajnos az nem kivitelezhető hosszútávon.
Több ötletem már nincs.
OpenWRT megoldaná ezt a problémát?
-
cigam
titán
válasz
SV_toti9058 #6885 üzenetére
Helyi hálóról próbáltál belépni? Onnan beengedett?
A NAS és a router tűzfalán beengeded, jó helyre továbbítod a 1194-es UDP portot? A tűzfalon be van kapcsolva a geoip szűrés? Tuti az a szerver publikus címe?Muti a portfowardról készült fotót.
Most próbáltam ki az L2TP-t, mert ahhoz nem volt szükség külső program telepítésére, de vért izzadtam mire Windows-on sikerült(Lásd W11 kopik). macOS-en pöc-röf működött.
-
SV_toti9058
újonc
Szia,
Figyu én megnéztem az összes álltalad írt megoldást és egyik sem működött.
Miután bemásoltam a config file-ba a sort utánna ezt a hibaüzenetet kaptam. Meg amugy egyáltalán hova kell bemásolni pontosan azt a sort vagy az mindegy?
Megnéztem a linket is de én az ott lévő dolgokat nem igazán érterm, hogy miről beszélnek nekem az már nagyon kínai.Illetve megnéztem az álltalad köldött linekt nekem nincsenek olyan mappáim amiket az ottani fórumon felsoroltak.
Amugy nekem csak annyi a célom az egésszel, hogy a szervert lássam egy meghajtóként a gépemről úgy is amikor nem vagyok otthon mivel fontos lenne a munkámhoz.
Tudsz esetleg valami olyan megoldást javasolni ami működőképes?
-
cigam
titán
Lehet csak ki kellene egészíteni egy 2,4GHz-es AP-vel, amit az aprón "fillérekért" bezsákolhatsz. Persze egy új router is megoldás lehet, de mi van ha ott is eldobálja a kapcsolatot?!
Milyen sűrűn jön elő a probléma? Megoldható, hosszabb időre egyenként leválasztod az eszközöket? Így kiszűrhető lenne, hogy melyik eszköz miatt bolondul meg. -
snooze
veterán
köszönöm..ezeken már tul vagyok,az 5ghz-es rész meg kifogástalanul működik..
cigam:fw a legfrisebb,fix csatornára van állitva,nincs zavaro másik wifi a környezetbe..már több csatorna is lett probálva..
20mhz-en van,semmi sincs már automatán..
már sok minden lett probálva,nem pár napos hiba ez.. -
snooze
veterán
sziasztok.
archer c6 a 2.4ghz-en néha eldobja a netet,látszodik,hogy szór jelet,de adatforgalom nincs..ki és bekacsolás után meg jó,random csinálja..mi lehet a gond? -
lindermen
senior tag
Sziasztok! MR100 4G-s routerem van, és akárhová teszem a házban, sehol nem hozza azt a sebességet mint a mobilom hotspotként. Konkrét adatok: az MR100-as hoz átlagban 1-2Mbit-et, néha felszalad 5-6ig, a mobil hotspottal átlag 25-30, de simán felmegy 40-50-ig is. Ami érdekes, hogy a feltöltés általában gyorsabb a routeren, 8-10 Mbit. A jelerősséget 50-75%-ra írja. Van esetleg ötletetek, hogy milyen beállítást nézzek meg, hogyan tudok javítani a sebességen? Köszi!
-
goboc78
tag
Biztos voltam hogy állami pénzből lett feltéve a vezeték az oszlopokra.Azt ígérték annak idején hogy 2018-ra minden településre beviszik az optikai internetet . Addigra benn is volt a vezeték csak használni nem lehet .
Gondolom úgy van lekönyvelve hogy kész is van csak üzemképtelen a hálózat.
Ez függhet az önkormányzattól is ,mert a szomszédos Kéthelyen már évek óta van optikai Telekomos
net .Tehát ha az önkormányzat akarná szerintem már rég lenne ,csak itt mindent leszarnak -
Grg
tag
válasz
AMDPista #6859 üzenetére
Szia,
Milyen készülék amit a fő Deco-hoz akarsz kizárólag?
Ha nem "mozgó" eszköz, pl. tv/nyomtató/ip-kamera akkor talán az lehet a megoldás, ha az app-ban az adott készüléknél letiltod a mesh opciót.
Legalábbis én így csináltam az ip-kameráknál, igaz pont azért, hogy a közelebbi Deco-hoz csatlakozzanak tutira, de hogy ez azt eredményezi-e amit te szeretnél, azt nem tudom biztosra mondani.Más lehetőséget szerintem a Deco-k nem tudnak, igaz nekem 2db M4-es van, ezeknél kb. semmit nem lehet állítani ilyen szinten.
Bezzeg a régi "szép" router+repeater időkben... fogtam, és mac address szűréssel pikk-pakk megoldottam, hogy ki hova csatlakozhat csak...
-
tibz03
őstag
válasz
goboc78 #6862 üzenetére
Ha ez megnyugtat (bár miért is nyugtatna meg?!
) én egy 5000 fős kisvárosban lakom, itt is húzgálták az optikát már évekkel ezelőtt, meg ment az ígérgetés, hogy ekkortól meg akkortól, és végül csak megszületett nagy nehezen, szóval nem reménytelen a dolog. Szerintem az lehet a háttérben, hogy a Telekom nem akarja saját költségen csinálni, és pályázatokra várnak - legalábbis számomra meglepő információ volt, mikor megtudtam, hogy nem Telekom-beruházás ez, hanem az állam fizeti.
-
goboc78
tag
Somogyszentpálon lakom csak WLA antennás net elérhető.Adhatnának többet is 30 Mbit/s-l de nem akarnak 6075 ft fizetek érte. Nevetséges az egész
Telefonban mondtam múltkor az ügyfelesnek máshol 300 Mbit/s adnak ennyiért. Kb már 5 éve fel húzták az egész faluban eon oszlopra az optikai kábelt. A házunk előtt is fent van de csak a kábel. Azóta semmi tovább lépés nem történt.senki nem tudja használni nincs gazdája ,pedig lenne rá igény bőven.Már tavaly is meg érdeklődtem a polgármestertől,hogy mikor lesz az optikai netből valami?Mellé beszélés volt, érdemi választ nem kaptam.Úgyhogy mindenki kénytelen a WLA-t használni arany áron
-
cigam
titán
válasz
SV_toti9058 #6860 üzenetére
Ott a link a hibaüzenetben, amin segítséget kaphatsz.
Eléképzelhető, hogy a vpnconfig.ovpn fájlt módosítani kell (notepaddal, merthogy egy mezei szöveg fájl), és hozzá kell adni a
remote-cert-tls server
sort.Ill. Itt írnak még egy megoldásról: [link]
-
SV_toti9058
újonc
válasz
SV_toti9058 #6776 üzenetére
Oké az eddigi lépéseket, amiket:
https://www.cfos.de/hu/cfos-personal-net/port-forwarding/tp-link-archer-c1200.htm
-ezen a linken írtak azokat végig csináltam. Viszont az OpenVPN-el még mindig nem tudok csatlakozni.A Synology NAS-on is be konfiguráltam a megfelelő dolgokat, ha kell arról is tudok küldeni képet. Van erre esetleg valami ötletettek miért nem tudok kapcsolatot létrehozni?
-
AMDPista
tag
Sziasztok!
2db Deco X60 mesh van otthon egy kétszintes családi házban.
Adott egy készülék, amit csak a fő Deco-hoz szeretnék csatlakoztatni, viszont közelebb van a másik decohoz.
Azt be lehet-e valahogy állítani, hogy egy bizonyos készülék csak a fő deco-hpz tartozzon?
-
tibz03
őstag
válasz
goboc78 #6855 üzenetére
Én is kisvárosban lakom, és épp most van folyamatban az optikai hálózat kiépítése. Nekem is kb. 1 hónapja van, addig rézvezetéken jött a 30 MBit-es net. Sok településen cserélik a rezet optikára, nem tudom, nálatok mi a helyzet e téren, érdemes lehet utánanézni, ha eddig nem tetted.
-
Tegla80
addikt
válasz
goboc78 #6855 üzenetére
Most reklamozza az 1ik mobil szolg az otthoni netes megoldasat....6ho ingyen van.
En ha ilyen neten lognek ,mint Te tuti beprobalnam....azt lejarat elott eldontenem melyik marad.(a mostanid es az emlitett mobilos 6ho utani arait nem ismerem ,igy azt nemtom partiban lenne e szamodra 1altalan.... de ingyen 6ho-ra tuti jo lehet.) -
goboc78
tag
Köszönöm a tippet meg fogadom,kivettem alul a pipákat .Amúgy nálunk csak a WLA szolgáltató érhető el .Nevetséges csomag ajánlataik vannak .Múltkor hívtam őket és nagy harc árán emeltek 30Mbit/s-ra .Soha az életben nem lesz még 100-as net sem nemhogy 500
Szégyen hogy 2022-ben csak itt tartunk.
-
tibz03
őstag
válasz
goboc78 #6852 üzenetére
A Smart Connect be van jelölve, ez azt jelenti, hogy egy név alatt fut a 2,4 és az 5 GHz-es sáv, ami tök jó, egészen addig, amíg nem lesz kb. 500 Mbit/s fölötti neted (lásd korábbi hozzászólásaimat).
Amiket alul látsz, az a Guest Network, én azt kikapcsolnám, fölösleges plusz hálózatokat hoz létre. Tehát az alsó 2,4 és 5 GHz elől pipát ki, és marad egy hálózatod (a felül lévő TP-Link_3950 nevű), melyre az eszközök vagy 2,4, vagy 5 GHz-en kapcsolódnak.
-
cigam
titán
válasz
goboc78 #6852 üzenetére
Elég lett volna a szerkesztés gombra böknöd!
A 2,4 és az 5 Ghz is be lehet kapcsolva. Ha nincs 2.4 vagy 5GHz-es készüléked, és véded az étert/magadat, kikapcsolhatod a nem használt sávot. Csak később is emlékezz rá, amikor egy modernebb készüléket csatlakoztatnál, és csodálkozol miért nem kapcsolódik az adott sávon.
Az antenna fóliáknak sincs jelentősége. Meglennék lepve, ha érdemi difi lenne köztük. Ugyanakkor nyugodtan vedd le. Csak a csomagolás része, és ha eladásra kerül, úgysem úgy fogod hirdetni, hogy annyira új, hogy még az antennák fóliája is rajta van
-
goboc78
tag
Sziasztok!
Vettem egy Archer Ax55 routher-t. Egy TL WR340 váltottam vele már ideje volt váltani
Egy asztali PC megy róla vezetékről meg kettő mobil és egy xbox . Plusz tervben van egy LG 50NANO753PR tv-t wifiről üzemeltetni.Sajnos jelenleg csak 30 MB/s net elérhető nálam, a faluban ahol lakom nincs másBeüzemeltem alábbi képen látható módon.Firmware-t is frissítettem
Helyesen van beállítva ,tehát a 2,4 és az 5 Ghz -nek is be kell kapcsolva lennie?
Az antennákon van fólia érdemes róluk levenni? vagy teljesen mindegy hogy jel erősség szempontjából rajtuk vannak .
Válaszokat előre is köszönöm! -
goboc78
tag
Sziasztok!
Vettem egy Archer Ax55 routher-t. Egy TL WR340 váltottam vele már ideje volt váltani
Egy asztali PC megy róla vezetékről meg kettő mobil és egy xbox . Plusz tervben van egy LG 50NANO753PR tv-t wifiről üzemeltetni.Sajnos jelenleg csak 30 MB/s net elérhető nálam, a faluban ahol lakom nincs másBeüzemeltem alábbi képen látható módon.Firmware-t is frissítettem
Helyesen van beállítva ,tehát a 2,4 és az 5 Ghz -nek is be kell kapcsolva lennie?
Az antennákon van fólia érdemes róluk levenni? vagy teljesen mindegy hogy jel erősség szempontjából rajtuk vannak .
Válaszokat előre is köszönöm! -
Francia91
veterán
/TP Link WDR4300/
Na, picit utánaolvastam, stb. Felraktam a leírt módon először a "kmod-usb-printer" pakkot, majd a "luci-app-p910nd", ahogy a leírás írja. Aztán bekonfiguráltam a Windows-ban, ahogy tovább írja, minden fasza, nyomtattam is tesztoldalt. Csak elfelejtettem, hogy az UTP kábelt elfelejtettem kihúzni a noti és a router között. Megpróbáltam most WIFI-ről, semmi....
Hol lehet a hiba?
-
Grg
tag
Egyetértek. Sosem értettem, hogy miért jó az, hogy amíg a gyáriról bármilyen egyedi fw-re átállást egy óvódás is meg tudja tenni, addig ha valaki olyan eretnekségre gondol, hogy visszaállna a gyári fw-re, akkor az kész szívás.
Főleg amióta a vágott gyári fw-s weboldal nem elérhető.
Attól mert egyedi fw-t használnék, az nem jelenti azt hogy tudok magamnak vágott gyárit csinálni... -
Francia91
veterán
Sziasztok!
Van egy TL-WDR4300 v1.7 routerem, amit nemrég vettem használtam, de az eladó elfelejtette írni a hirdetésbe, és amúgyis, hogy ezen Openwrt szoftver van. Na én ehhez nem értek, nekem bőven elég lenne a gyári szoftver, a nyomtató megosztáshoz legfőképp (A WIFIN-n kívül).Kérdésem, hogy egy sima Firmware Update/Backup-pal vissza tudom-e rakni a gyári szoftvert, vagy ennél bonyolultabb a dolog?
-
tibz03
őstag
Na azt nem tudtam, hogy házhoz szállításnál nem használható.
Szívesen!
-
tibz03
őstag
Sziasztok!
Nem a reklám helye, de ha valakinek pont kellene egy AX55, akkor most az egyik nagyon ismert webshopban csak 27 ezer Ft, ami már eleve bőven a legjobb ár (mindenhol máshol 30 fölött van) ebből kuponnal még 3 ezer Ft lejön, tehát mindössze 24 ezerért vihető.
-
cigam
titán
Dugj rá egy USB HUB-ot, és próbáld ki. Arra figyelj, hogy vagy külső tápos merevlemezeket dugj rá, vagy aktív HUB legyen. A router valószínűleg max. 1 lemezt tud megtáplálni.
Volt egy kallódó 4 pontos teszt eszközöm, de nem találom, szóval most nem tudom kipróbálni.
Nekem csak egy AX20 van, de ha éppen írok a merevlemezre a WEB-es admin felülete be se akar jönni, használhatatlanul lassú. Szóval ezeket a routereket nem igazi NAS-nak találták ki, hanem hogy csak hébe hóba megnézz róla egy filmet, vagy ftp-n megossz pár fotót. -
Borisz76
nagyúr
A legolcsóbb megoldás a routerre kötött usb-s HDD.
Megy de lassú....mert nem erre van kitalálva és gyenge a routerekben működő CPU.Aztán jönnek az USB-s házak amit a laptopra, PC-re kötsz.
Ennek hátránya, hogy be kell kapcsolni hozzá a lapost, PC-t.Aztán van lehetőség hálózati Lejátszót ( Média Box ) venni , amibe lehet tenni HDD-t.....vagy usb-vel rákötni a HDD-t.
Majd van a NAS ami lehet 1-2-4 .....lemezes.
Ezek után lehet építeni is PC-t több lemezzel is akár amire felteszel egy ingyenes programot amivel "kvázi" NAS-t alkotsz.
Ezek az épített NAS-ok.Egy rendes NAS ( ami nem csak filmezésre jó ) nem olcsó.
-
tibz03
őstag
Eszembe sem jutott volna, ha nem említed a Smart Connect-et, úgyhogy kösznöm újfent!
Még valami.
Megint csak nem egy egetverő dolog, de be szoktam jelentkezni a TP-Link ID-mmal a router felületén, és állandóan kijelentkezik magától. Mindig, mikor újra belépek a felületre, mint ha be se jelentkeztem volna a TP-Link ID-mmal... Ez, gondolom, valami szoftveres bug lehet.
-
tibz03
őstag
Megvan a megoldás!
Frissítettem a driver-t első körben, de nem történt semmi javulás (egyébkét a Bluetooth driver pdf-ét linkelted, de nem gond, hamar megtaláltam a WiFi drivert is, ugyanez a verziószáma
).
Aztán kikapcsoltam a "Smart Connect"-et, bár ezt már próbáltam korábban is, ez önmagában megintcsak nem javított a sebességen, viszont így megjelent a "Channel Width" menü, amit átállítottam 160 MHz-re.
Igazából nem értek hozzá, nem tudom, hogy ez mit takar, de így már hozza a kívánt sebességet, úgyhogy örülök!
Köszönöm a segítséget mindkettőtöknek!
-
cigam
titán
Ez egy elég régi, ~5 éves "ac" chipset, de a router is lehet a gyenge keresztmetszet:
5GHz:
11ac VHT20_MCS0:-96dBm, 11ac VHT20_MCS8:-75dBm
11ac VHT40_MCS0:-94dBm, 11ac VHT40_MCS9:-70dBm
11ac VHT80_MCS0:-91dBm, 11ac VHT80_MCS9:-67dBm
11ac VHT160_MCS0:-88dBm, 11ac VHT160_MCS9:-63dBm
Ebből a táblázatból, nekem az jön le, hogy a max sebességen(866Mbps) kapcsolódik.A router papíron tudna 4 streamet, az Intel 9560 max 2-t. Az jó kérdés, hogy az Intel vagy a router nem akarja használni a másodikat. Lehet le van tiltva, de lehet driver is, van újabb...
Ugyanakkor nem tart semeddig bepippantani, vagy kivenni a pipát(a smart elöl), és kipróbálni a hatását.
-
tibz03
őstag
A "Kapcsolat sebessége" meg is magyarázza a dolgot, úgy látom...
Lehet ezzel kezdeni valamit?
A telekomos eszközön a telefonom (OnePlus 8 Pro) és a laptopom (2 éves gamer Lenovo Legion Y540) WiFi-je is méri a 900-950 MBit/s-ot, ezért szerintem kizárható, hogy ezek ne tudnák az ~1000 MBit/s-t.
#6810 Borisz76: Ezeket a tényezőket természetesen "kiiktattam", tehát minden mérés a router-ektől kb. fél méteres távolságban történt, a telefonom és laptopom WiFi-je kell, hogy tudja az ~1000 MBit/s körüli sebességet, hiszen a telekomos eszközön annyit mérek velük. Más WiFi hálózat pedig nem nagyon van, mert kisvárosi kertes házról van szó.
A beállításokon én is gondolkoztam, nézegettem, hogy mi micsoda, igazából ennyi, WiFi-vel kapcsolatos beállítás van:
-
cigam
titán
Pontosan mi van "rádugva"? Windows alat a gépházon belül kattints a "hálózat és internet"-re a baloldali menüben, és megjelenő oldal tetején, középen a "Tulajdonságokra". Ott részletes infót kapsz arról, hogy milyen paraméterekkel csatlakozik. (Sáv, Csatorna, Kapcsolat sebessége)
Papíron az én AX20-asom is tud 1201Mbps-t, de a laptop RTL8821CE chipje, "csak" 433Mbps-es kapcsolatot épít fel.(Ami a chip HW-es limitációjából adódik, ez a max amit tud) Szóval az ellenállomásnak is fel kel kötni az "antennáit", hogy tudja tartani a tempót. -
Borisz76
nagyúr
A Wifi mindig zsákbamacska.
Függ a falak anyagától , vastagságától , a kliens ( Telefon , tablet ) képességeitől , az esetleges más wifi hálózatoktól és azok zavaró hatásától.
Az eltérés lehet a különböző beállítások miatt.
Ezeket tudod ellenőrizni ha belépsz a kezelőfelületükre.Szerintem is tudnia kellene annyit mint a T-s eszköz.
-
tibz03
őstag
válasz
Borisz76 #6808 üzenetére
Értem, köszönöm a választ!
Még egy kérdés: 1000 MBit/s-os, telekomos netem van, a telekom által adott modem+router eszközön, WiFi-n tudok is mérni kb. 900-950 MBit/s-ot. A TP-Link AX55 ehhez LAN-kábellel van csatlakoztatva, viszont ez már "csak" olyan 600-700 MBit/s-ot tud WiFi-n (LAN-on tudja a 900-950-et ez is). Ennyit tudna a WiFi-je?
A gyári leírás szerint "Újgenerációs Gigabit Wi-Fi 6 sebesség-2402 Mbps 5 GHz-en és 574 Mbps 2,4 GHz-es sávon, egyenletesebb adatfolyamot és gyorsabb letöltést biztosít".
Olvastam, hogy nem kell hinni ezeknek a marketing szövegeknek, ezért is vettem inkább az AX55-öt valamelyik olcsóbb társával szemben, viszont a mért 600-700 MBit/s jócskán elmarad az ígért 2400-tól. Azért azt gondoltam, hogy az 1000-et tudni fogja...
Ez is normális?
Köszönöm a választ!
-
Borisz76
nagyúr
Normális.
Ennyit bír a routerben található CPU.
Másnál , régebbi tipusú routerrel 5-15 MB/s a tempó.Ha nagyobb sebesség kell akkor hálózati adattárat azaz :
NAS-t kell , érdemes beszerezni.
Abból is INTEL CPU-s darabot. Lehet 1-2-4 lemezes is.
Én személy szerint 2 darabot is nyüstölök.
A kissebbik egy DS918+ modell. -
tibz03
őstag
Sziasztok!
AX55-ös routerem van. USB-n rádugott külső SSD-nél a maximális másolási sebesség 30-35 MB/s. Ezt elég kevésnek érzem, mivel USB 3.0 csatlakozója van, azt gondolnám, hogy nem ez lesz a szűk keresztmetszet, hanem a LAN vagy WiFi sebessége, de nem ez a helyzet (próbáltam egyébként pendrive-val és külső HDD-vel is, a helyzet természetesen ugyanez).
Nem a világvége, de azért jó lenne tudni, hogy ez normális-e.
Köszönöm a választ előre is!
-
sony309
őstag
-
Borisz76
nagyúr
válasz
sony309 #6802 üzenetére
krealon leírása alapján csináltam én is.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 1 / 2
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Androidos fejegységek
- Formula-1
- Kuponkunyeráló
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- KIVÉTELES áron eladó HP ZBOOK STUDIO 15 G7 WORKSTATION! 7-10850H/32GB/256 SSD/NVIDIA T2000 4GB/GARI
- Dell Precision 7560 15.6 FHD Touch / I7-11800H / 32GB / 1TB G4 új / Quadro A4000 8GB WS tervező
- Honor Magic V5 (512GB/16GB RAM)(Magyar)
- Eladó!! Sapphire RX 7900 XTX
- Eladó vadiúj Apple Watch Series 7 45MM Blue Cellular
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!