- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- eBay-es kütyük kis pénzért
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
TP-LINK routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabcsa26
csendes tag
válasz
Psytróger #198 üzenetére
Ha kinyitni akarod ezeket a portokat, akkor neked nem port forwarding kell. Az annyit csinál, hogy a kívülről az adott porton érkező kéréseket egy adott IP cím felé irányítja. Ez akkor kell ha több gép van egy routerre kötve, mert a router nem tudná hogy most melyik gépet is akarják kívülről elérni. Neked a tűzfalban kell kinyitni ezeket a portokat. Ha alap Windows tűzfalad van akkor add őket hozzá egyesével a kivételekhez, más tűzfalaknál nem tudom hogy megy, de biztosan hasonló. A routeren nem hiszem hogy állítgatnod kéne bármit is egy netes játékhoz.
-
Psytróger
tag
Sziasztok!
Port-forwardinggal kapcsolatosan lenne kérdésem. Egy játék online "űzéséhez" lenne szükségem ezen funkcióra, TP-Link TL-WR 642 G típusú routerem van. Az már tudomásomra jutott, hogy a következő portokat kell "kinyitnom"(? - boccs a szakszerűtlen megfogalmazásért, abszolút laikus vagyok):
80 TCP
443 TCP
13500 TCP
28400-28499 TCP
1795 UDP
1797 UDP
Azt is tudom, hogy nagy valószínűséggel itt kell ezt beállítanom:Gondolom a Service Porthoz kell beírnom a fenti listából a számot, a Protocollnál pedig a TCP/UDP közül kell a megfelelőt kiválasztani.
A kérdésem az lenne, hogy az IP-hez mit írjak? 192.168.1.1? (itt érem el a router beállítási-felületét). Status gondolom enabled... Jól sejtem? A Common service porthoz mi kerüljön?Esetleg szükséges egyéb beállításokat is megejtenem?
Köszi szépen előre is a segítséget!
-
Luciferkó
csendes tag
Sziasztok!
Felraktam egy 941ND-s (V3) routerre az x-wrt. Egy darabig ment is, aztán a router megadta magát. A webes felületet nem tudom behozni, a router ip-t nem oszt, csak egy 169-es B-s címet kap a gép.
A reset nem segített, ha a statikus ip-t adok meg, s átjárót (192.168.1.X /24 átjáró 192.168.1.1.), akkor sem érem el a routert.
Switchként funkcionál.Milyen leehetőségeim vannak, valamiféle firmware helyreállításra. Amennyire én körbe néztem, nem marad más csak serial portos hegesztés. Azonban ezt akarom utoljára hagyni.
-
kukinyo
addikt
Szóval ez volt a megoldás!!!!
Leírom hátha segít másokon.
A fájlt át kellett neveznem r402mv2-re és minden sikerült.
Még a beállítások is megmaradtak.
Ki a fene gondolná ezt?Legalábbis én még ilyennel nem találkoztam.Pedig frissítettem már pár hardveren firmware-t. -
discrate
aktív tag
Sziasztok,
van egy TL-WR741ND routerem, ezzel szeretném megosztani a 15mbites kábelnetem egy asztali gép és egy wifis laptop között.
Laikusként kérdezem, hogy hogyan/hol tudom ezt beállítani (gondolom meg kell adni a desktop ip címét)? Hogyan lehet szabályozni, hogy a két gép között feleződjön a sáv ha egyszerre használják, illetve ha csak az egyik megy, akkor maximális kihasználtsággal működjön annál pl a letöltés? Vagy ez automatikus? -
kukinyo
addikt
Sziasztok
Szeretném frissíteni a firmware-t egy TP-Link R402M router-en.Letöltöttem a legfrissebb firmware-t,csakhogy,rákattintok a frissítésre és nem ajánlja fel hogy betallózzam az új fájl helyét.Enélkül pedig ezt írjaile transmit failed, please check the inputted file name. Természetesen nem wifin hanem kábelen keresztül próbálom.A zip fájlt is kicsomagoltam.
Mégsem csinál semmit.Itt van a legújabb firmware.Tudnátok segíteni,ötleteket adni hogy mit csináljak? -
Beri
addikt
Semmi gond, már támogatott az is. r15437 factory-to-ddwrt.bin - ez a legfrissebb build.
-
And
veterán
válasz
borsjani #184 üzenetére
Én megfordítanám a dolgot: WPA2 PSK (vagy WPA-AES PSK) kulcsolás használata esetén gyakorlatilag feleslegessé válik a MAC-szűrés. Ugyanis a MAC-szűrés csak a nem engedélyezett kliensek vezetéknélküli kapcsolódást akadályozza meg, önmagában alkalmazva ettől még az adatforgalom kódolatlan - vagyis 'lehallgatható' - marad. Ráadásul nagyon egyszerűen kijátszható: a routerre v. AP-re kapcsolódó kliensek MAC-címei könnyen begyűjthetőek, utána pedig megfelelő wifi-vel klónozhatóak. Erős WPA / WPA2 kódolással (AES-algoritmus, hosszú megosztott kulccsal) védett routerre vagy AP-re pedig a kulcs ismerete nélkül akkor sem lehet vezeték nélkül kapcsolódni, ha nincs aktív MAC-szűrés.
-
Truman
senior tag
@mrx23de, ntomka
Vezetéses TP-link-eknél nincs ilyen lehetőség, viszont TL-WR941ND -nél igen, de csak v2 és v3 hardver verzióknál. [link] -
mrx23de
csendes tag
TL-R402M -re vagy TL-R460 -ra van Linux firmware?
OpenWRT oldalán nem találtam a Support listben.
Valaki próbálta-e már? Ezek a legújabb vezetékesek. -
Lee-der
tag
Köszi a tippet,
igazából nem egy fázison vannak, tehát ez a megoldás a linkelt oldalon levő leírás szerint nem használható sajnos.
Egyébként sem szeretnék költeni rá pénzt feleslegesen, ha már itt van 2 WIFI routerem is. Csak gondoltam hátha egy jobban hozzáértő emberke mond valamit.
Esetleg másik firmware-rel meglehetne oldani vagy valami ilyesmi. -
Lee-der
tag
Sziasztok,
IPTV-s gondom van.
T-home-nál vagyok és nemrég sikerült beköttetni az IPTV-t. Kábelen jön a nettel együtt.
Kaptam hozzá egy Cisco EPC3925 kábelmodem/WIFI router stb. készüléket és egy Cisco-s SetTopBox-ot. Kábellel kötötték össze a szerelők és ment is minden szépen. 1 gondom volt vele, hogy az egész lakást átszelte az UTP kábel (messze van a TV és a kábelmodem). Az volt az ötlet, hogy a már meglévő TL-WR741N routert felhasználva a tv mellé belövöm és csinálok egy WDS kapcsolatot, és menni fog a tv ahogy kell. WDS kiépítve, minden okés, csak éppen annyi a gondom, hogy a TV-n max. 10mp-ig folyamatos a kép, aztán megáll és csak akkor indul be újra a kép szintén max 10mp-ig, ha csatornát váltok.
Kaptam tippet, hogy engedélyezzem a multicast-ot. Megnéztem és a Cisco-n IGMP Proxy néven találtam is ilyen opciót, és az engedélyezve is van. Viszont a TP-linen nem találtam sajnos. Keresgéltem sokfelé és nem találtam infót arról, hogy képes-e erre.
Van valami ötletetek esetleg? -
terror
tag
válasz
Claude Leon #175 üzenetére
jah erre gondoltam én is csak az első haverrel ezt meg kell beszélnem hogy addig odaadja-e...
-
Claude Leon
senior tag
válasz
Claude Leon #174 üzenetére
Esetleg próbáltad a 2 routert kicserélni, hátha a 741 is gyenge lesz ot?
még igy, utólag
-
terror
tag
Szevasztok!
Most szereletem be két ismerősömnek 1-1 TP-LINK wifi routert.
Az egyik ismerősömnek 741ND típust választottunk ADSL2+ modemhez (2048Kbps/256Kbps). A router kíválóan teljesít a wifi full térerővel 3 szobafolon kb 10m-en keresztül is! g+n módban van, chanel auto, 20/40mhz auto-ra lett állítva.
Viszont, a másik ismerősömnek a 941ND-t vettük meg. Nála csak 1024Kbps/128Kbps sávszélességű ADSL2+ net van bekötve.
De egy kb: 3x3 méteres kis dolgozó szobába tettük be a routert. Abban a szobában a wifi jele közvetlen a router előtt a windows7 térerő kijelzője szerint, az 5 szegmensből eleve 4 szegmens erősségű. Ha kimegyünk a szobából 2-3 méterre (1 fal kerül a laptop és a router közé) már csak 2 szegmens az 5-ből. Még 3-4 lépést teszek és a jel 1-es lesz majd megszűnik (pedig több fal nem is került közénk).
Pár routert szereltem már be, de még ilyet nem láttam.
A routeren a legujabb firmware van! b+g+n módban van, chanel auto, 20/40mhz auto-ra van állítva. A router magasan van szekrény tetején.
Hogy a fenébe van ez, hogy az olcsóbb 1 antennás tökéletesen megy, míg a drágább 3 antennás sokkal gyengébben teljesít? Mindkét lakás téglafal 10cm-es vastagsággal.
Létezhet az hogy az 1megabites igen karcsú adsl net miatt kevesebb a router rádió térereje is? (ámbár ezt kétlem, hogy annak köze lenne a rádióhullám erősségéhez)
(Pont most néztem netes leírásokban hogy az 1 és 2 antennásoknak (741ND,841ND) 3dbi érzékenységű az antennájuk, míg a 3 antennáson (941ND) csak 2dbi érzékenységűek az antennák.)
Valaki tud esetleg valami megoldást?
Köszi előre is! -
Geresics
addikt
Sziasztok!
Épp a 300Mbps-os routereket nézegetem a TP-Link honlapján, de asszem kezdik meghaladni a türelmi képességeim, ezért gondoltam itt kérdezek.
Odáig már eljutottam, hogy a WR940N és a WR941ND között annyi a különbség, hogy utóbbi "Detachable", ami sejtéseim szerint a levehető antennát hivatott jelenteni. A 8-as széria vezetékes hálózata csak 10/100-as, márpedig számomra a 10/100/1000 fontos.Sőt, miközben írom ezt a postot, még nézegetem a honlapot, és közben megfejtettem egy-két dolgot (talán, mert kezd hatni a KV), és már látom, hogy a 9-esek is csak 10/100-asok.
Egyedül a 1043ND van ami gigabites? -
mzso
veterán
Hello!
Adott egy TL-WR941ND, TL-WN951N kombináció. A gép amiben az WLAN adapter van kemény 9-10 méterre van. Egy kicsit mindig mindig is furcsán működött mert amikor az elején telepítettem a drivert a régi gépen befagyott teljesen. Aztán simán csak az atheros drivert feltéve működött egy ideig. Utána elkezdett gyakran befagyni a gép. Utána rájöttünk, hogy "vissza lehet hozni" a fagyhalálból a hangszóró kapcsolgatásával, meg mobiltelefonnal meg még kitudja mivel ami impulzust küld. Utána még később már alig működött folyton befagyott nem nagyon csatlakozott. Amikor átraktam a saját gépembe az adapter akkor mindig hiba nélkül ment (a router az én szobámba van amúgy). Utána volt egy gép és operációs rendszer csere. Úgy már ott sem fagyott viszont továbbra sem működött. Ha csatlakozni is tud a hálózathoz akkor sincs adatátvitel és hamarosan megszakad a kapcsolat. Viszont átvíve a másik szobába, ami az enyém mellett van és nem átlósan a folyosó másik oldalán, működik úgy hármas erősséggel...
Találkozott valaki hasonlókkal? Mit lehet csinálni?
Lehet például valahogy növelni a jelerősségen, vagy valahogy máshogy javítani a kapcsolaton? -
Truman
senior tag
válasz
Shooter007 #166 üzenetére
Próbálkozz első körben firmware frissítéssel.
-
Truman
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #167 üzenetére
Ez a típus nem esz meg semmilyen 3rd Party Firmware -t. Szóval ez attól tartok nem fog menni.
-
Sziasztok!
Olyan érdekelne, hogy WR641G/642G v4 routeren valamilyen moddolt firmware-rel lehetne-e időkorlátot szabni a használatnak? Konkrétan a gyerekeknek hétköznap este tízig lenne net.
-
Shooter007
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy TP-Link TL-WR941ND routert, rákötöttem egy gépet kábellel és kettőt Wifin. A probléma, hogy az internet sávszélessége legjobb esetben is csak a fele az eddiginek, ráadásul az is ingadozik. 2 Mbit-es ADSL netet használok és ha direktben a modemre kötöm a gépet, akkor remekül működik. Valaki tud valamit erre?
-
DeusHun
őstag
Üdv mindenkinek!
Kevésbé TPLinkes semmint openWRT-s kérdéssel fordulnék hozzátok (fórumtárs azt mondta, hogy itt a legtöbben openWRT-znek és hátha ti tudtok a kérdésem válaszolni).
Egy frissen telepített vsftpd-t próbálok konfigurálni, annak is a userlist_file=/etc/vsftpd.users részét (nem szeretnék kívülről root-ként bejelentkezni. Nem tartom túl biztonságosnak). A kérdésem az lenne, hogy a vsftpd.users fájlban milyen formán kell megadni a felhasználókat? Beírtam simán egy nevet, gondoltam a jelszó majd a router jelszava lesz de azzal nem jutottam be. Ott kell azt is megadni?
Remélem nem baj, hogy itt kérdeztem de már 1 órája eredménytelenül guglizok :S -
Truman
senior tag
válasz
Preferia #162 üzenetére
Ezt a csatornás dolgot nem értem. A Wi-Fi csatornát csak akkor kell váltani, ha a környékeden más Wi-Fi router -ek is ugyan azt a csatornát használják mert ebben az esetben bezavarhatják egymást. Olyan meg nincs, hogy "x" kliens erre a csatornára csatlakozik "y" meg egy másikra.
Ami letöltés miatt belassulást illeti, pont erre találták ki a QoS (Quality of Service) -t. Ez már számos TP-Link router támogatja, de ahhoz hogy működjön konfigurálni kell azt.
Az meg hogy a gépeken belső hálót hoztál létre a megosztások miatt, egyáltalán nem befolyásol semmit.
Széles sávú kapcsolat meg nem is kell, mert az Internetre való felcsatlakozás a router feladata és nem a számítógépé. A Wi-Fi kliensek esetében, pedig ha egyszer már fölcsatlakoztál velük egy Wi-Fi hálózatra az állítják be maguknak alapértelmezett kapcsolatnak és a gép bekapcsolásakor automatikusan fölcsatlakoznak rá.
Végezetül itt egy magyar leírás TP-link router -ekről, ami szerintem sok mindent meg fog világítani neked.
-
Preferia
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy ilyen típusú routert, de nagyon nem értek a szakkifejezésekhez, a kézikönyv pedig csak angol nyelven van (úgymeg pláne nem értem a szakkifejezéseket).
A problémám a következő:
A házban van egy PC, ami vezetékkel kapcsolódik a routerhez, egy laptop, ami vezeték nélkül, illetve egy másik PC, ami ilyen belkines USB adapterről, vmint egy wifis nyomtató.
A routert összeraktam, összedigtam a PC vel, minden számítógépen volt net. Viszont van egy olyan gyanúm, hogy mindegyik ugyanazt a sávot, vagy csatornát vagy hogyhívják használja. (ugyanis, amikor az egyik gépen letöltök, a többin belassul a net). Ez lehetséges egyáltalán? Létrehoztam egy otthoni hálózatot, amiben megvan osztva min3 gép. Lehet ez a gond?
Illetve amit még észrevettem (ja, és az egyik gépen win 7 van, a másik 2 n xp), hogy egyáltalán nincs semmilyen kapcsolat a gépeken (tehát pl széllessávú kapcsolat vagy ilyesmi, amire külön kell csatlakozni), csak az xp seken van vezeték nélküli kapcsolat, és miután bekapcsoltam a gépet egyből felcsatlakoznak, de úgy hogy ezt nem is jelzi külön. Ez normális vagy mit kellene beállítanom?
A válaszolat előre is köszi -
szabcsa26
csendes tag
Sziasztok, még új vagyok itt. Van otthon egy TL-WR642G V3 wifi routerem. Most tettem rá a legújabb firmware-t. Hogy lehet rajta azt beállítani hogy a neten keresztül bárhonnan el tudjam érni az admin felületét? Dinamikus IP címem van, de a router be van lépteteve dydndns.biz accountra. A Távoli asztal gond nélkül megy bárhonnan neten keresztül.
-
Csigger
őstag
-
Cholard
tag
Üdv mindenkinek!
A segítségetekre lenne szükségem. Vettem egy TP-Link 741nd routert, amire 1 gép LAN-on, 2 másik pedig WLAN-on keresztül csatlakozik. A LAN-os rendszere XP, a másik kettő Win7. Namost mindegyiken teljesen OK a net, megy, ahogy kell, látják egymást a hálózaton is stb. Csaképp a LAN-os gépről/re a másik kettőről (és vissza) iszonyú lassú a másolás! 100-120 kB körül van. A Win7en otthon csoport, mindegyik gépen ugyanannak a munkacsoportnak a tagjai a gépek. (Win7 Home premium és XP pro van fenn)
Mi lehet a gond? Köszönöm előre is a segítő hozzászólásokat! -
danika302
csendes tag
Sziasztok,
Van egy wr642G routerem, szeretném, hogy egy ipcop-os gépből (a blue interface-en keresztül) ossza a felhasználóknak az IP-t DHCP szerint, hogyan tudom megoldani?
Üdv,
-dd- -
RootRulez
félisten
Sziasztok! WR941ND routerem van és FW frissítés előtt állok, amit felajánl magától majd a hozzá adott szoftver, az jó lesz nekem, nincsenek olyan verziók, amik kevésbé jók? Szóval nem kell kúrkásznom XY verziójú FirmWare után?? Köszi: RR
-
Csigger
őstag
sziasztok!
problémám lenne egy nemrég vásárolt wr741nd routerral!
mindent jól beállítottam, nagyon jól fut a wifi minden laptopon, illetve lanon keresztül is megy a hálózat, net a windows xp-s gépeken!
van egy gépem, amin viszont Win7 van és azt játssza, hogy hol van net hol nincs!egyszerűen már mindent kipróbálta, kábelt cseréltem, más portba dugtam, újrahúzta a win7et is, és egyszerűen nem megy! beállítottam az automatikus ip és dnst is tcpipv4-nél is!
tudtok vmi megoldást?
előre is köszönöm!
-
atom87
aktív tag
Ide is írok, hátha tudtok segíteni itt is:
Üdv!
Tapasztalt már olyat valaki, hogy Huawei SmartAX MT800u-t ADSL modem és TP link WR340GD nem tud együtt működni? A routeren (és a modemen is nyilván) véletlen időközönként (elég sűrűn, kb miden percben 1x-2x) kialszik a WAN kapcsolatot jelző LED (természetesen a modemen is a link LED). Tehát lehetetlen netezni ezzel a felállással. Az érdekesség az, hogy korábban működött rendesen az összeállítás. Ha a modem közvetlen kapcsolódik a géphez akkor minden jó, a net problémamentesen megy. A routert kipróbálva más helyeken, szintén tökéletesen működik. UTP kábelokat is cseréltem már.
Mi lehet itt a baj? Összeférhetetlenség? Vagy a nagy T valamit állított és most nem megy a megosztás? Elképzelésem sincs, mi lehet.
Aki tud valamit érdemben segíteni, az írjon bátran!
-
Rebirth II.
tag
Hello
Lenne egy olyan dongom, hogy adott egy WR941ND router, a legfrisebb v3-as firmwareval (v4-est nem tudom rakni a hardvere miatt). Tökéletesen megy, de időnként megszakad a net 1-1 mp-re (vagy talán annyira se.)
Ez akkor fordul elő, ha elindítom a gépet, akkor általába rá 15 percre megszakad 1mp-re a kapcsolat, majd mittom én 4-5 óra múlva ismét. Ez nem lenne zavaró ha simán neteznék, mert észre se venném, de mivel játszok is ezért, ugye ilyenkor megszakad minden kapcsolat (játék, voice, steam, xfire, msn .. minden). És ezt nem csak ezzel a firmwareval csinálta, hanem a régebbiekkel is, néha-néha.
Esetleg ha valami "nem hivatalos" firmwaret rakok rá az segíthet? És ha igen melyiket ajánljátok?
Firmware Version: 3.11.8 Build 100609 Rel.61214n
Hardware Version: WR941N v2/v3 00000000 -
smokk.
tag
Sziasztok!
Egy ideje már van egy TL-WR841ND routerem.Gondoltam felrakok rá egy X-WRT firmware-t méghozzá a kamikazét.Fel is ment rá rendesen,először bejött a grafikus felület be is léptem elkezdtem állítgatni,furcsa volt,h nem mindig hozta be rendesen a firmware felületét,többször frissítenem kellett,nem mentette a beállítást,és lassú volt.Aztán beállítottam a kapcsolatot,és mikor a network menüben a legfelső kapcsolatnál ahol az adsl belépési azonosítót kell beállítani,kiválasztottam a legördülő menüből ,h pppoe alatta pedig,h bridge onnantól se kép se hang.Nem tudok semmivel sem belépni a router menüjébe.Próbáltam már majdnem mindent.A ledek természetesen világítanak,de a windows ismeretlen eszközként kezeli.
Kérem segítsen valaki,már tanácstalan vagyok.Üdv.
-
-
törölt tag
Sziasztok!
Abban segítsetek legyetek kedvesek, hogy hogyan kell beállítani QoS-t ha ugyebár dinamikus az IP ?
TP-Link WR841ND mind2 gép kábelesen kapcsolódik a routerhez.
Köszönöm szépen!
Üdv.: Dávid
-
gyurman
tag
Srácok azt hiszem a leggagyibb routerről beszélgetünk. Sajnos nekem is ilyen van.
A problémám a következő, ha elindítok egy torrent letlöltést, akkor a routerem ledob a hálózatról. Miért? Hogyan küszöbölöm ki? Megtaposom?A verzióm:
Firmware Version:
4.5.4 Build 100316 Rel.59756n
Hardware Version:
WR541G/542G v7 084125BF -
Józsi@
csendes tag
Sziasztok! remélem tudtok segíteni
van egy tp-link wr 340 gd ruterem, és érdeklödnék, hogy van-e valamilyen alternativ fw, hogy tudja az ap kliens mósot, mert végülis nekem ere a célra kéne a ruter, mert ami a padláson van ovislink air live 5460ap beázott, és elszált az egyik lan portja így vettem egy rutert, mert azt mondták nekem, hogy a mai ruterek már tudják ezt a módot
csak pont az enyém nem
most bridge módban van, az ap után van a és w-lanon osztja a netet, de nem az igazí, mert messze van a gépem a rutertöl, és nem tudom megoldani kábelesen, csak ahogy rég volt, megköszönném, ha valaki tudna segíteni e-téren!!
-
TL-WN841ND (V 5.3) routerbe lehet-e forrasztani USB portot mivel van benne egy be nem forrasztott port helye ami 4 pin-es?
-
DeFranco
nagyúr
-
Speedo
tag
Üdv!
Nemrég vettem egy WR941ND v3.2 típusú routert és szeretnék openwrt-t rakni rá (ahogy láttam dd-wrt nem jó hozzá mert az inteles flash nem támogatott még).
1) Esetleg van hozzá valami jó leírás (direkt 941-hez)?
2) Sokban különbözik Speeedfire tutorialjától, vagy használható az is természetesen usb, samba, mount stb kihagyásával.
3) Firmware-t nekem kell fordítanom vagy megfelelő lesz amit innen letöltök? -
nokia56
csendes tag
Sziasztok !
Segítséget szeretnék kérni a következő probléma megoldásában.Vásároltam egy TP-LINK WR741ND tipusú wifi routert.A vezetékes része gond nélkül mükődik ( erről egy asztaligép üzemel ), a wifi-s része ( amiről egy laptop üzemelne ) sajnos nem . A jelenség a következő : a laptopról látom a router menüjét de az internetre sajnos már nem enged ki a hiba üzenet a következő: "Az lap nem jelenithető meg". Nem tudom hogy mit rontok el de már nagyon dühit. A segítséget előre is köszönöm!!!
-
Furyen90
csendes tag
Szeretnék pontosítani mert jó szokásomhoz híven mindig elkúrok valamit a hszekben.
A router pontos típusszáma:
TL-WR941ND
(A szerkesztés gombot csak most vettem észre.Király!
)
-
Furyen90
csendes tag
Sziasztok!
Nekem is olyan problémám van mint a devergo nicknevű kollégának.
Van egy TP-Link TL-WE941ND típusú routerem amit 3 napja vettem.Ezzel a routerrel az ÖSSZES multiplayeres játék lagol.Az összes!
Kipróbáltam a Counter Strike Source-t és a F.E.A.R. Combatot is.Mindkettő játszhatatlan függetlenül attól, hogy milyen szerverre lépek fel.
Gondolom vagy legalábbis remélem, hogy valami beállítási hiba lehet mert nem hiszem el, hogy egy 3-4 napos router már tönkremenne.
Az az érdekes, hogy ha fellépek egy játék szerverre akkor a pingem normális (15-25) de ennek ellenére valami játszhatatlan az egész.
(Egyrészt nagyon érdekes mert a sz@rabbnak mondott egyantennás ősrégi D-Link routerrel nem volt ilyen hiba.Viszont az folyamatosan szakadozott.)
Mi lehet a hiba?Valaki tud valamilyen ötletet mondani?Fontos lenne a gyors válasz mert már annak a határon vagyok, hogy kiba... azaz kivágjam a 4 napos még friss szagú 3 antennás routert.
Segítségeteket előre köszönöm!
-
tepizoli
tag
Köszönöm! Sajnos azt én sem tudom megmondani ,hogy milyen eszköz mert a szerelők is csak igy emlegetik és nincs semmi ráirva igazság szerint még doboza sincs csak fel van rakva a panel a padláson a gerendára. Valami modem lehet ebbe megy a fejből a kábel és UTP jön ki. A leirás aminek a linkjét küldted viszont nagyon hasznos mert pont van benne egy ilyen rész hogy routerek karöltve ahol két routert sorba kötnek. Amint lessz idöm kiprobálom az ott irtakat. Mégegyszer köszi!
-
tepizoli
tag
Sziasztok!
Szeretnék segitséget kérni abban a problémában hogy vettem egy Tp-Link TL-WR340GD tipusu routert. Nekem mikrohullámú netem van vagyis van a tetőn egy parabola antenna abbol lejön a kábel egy eszközbe abbol egy routerbe ami szintén tp-link gyártmány azthiszem 860 a tipusa. Ezek az eszközök mind a padláson vannak és abbol a routerből jön le két kábel a lakásomba. Nos most az egyik lejövő kábelt dugtam az uj routerbe és szerettem volna tovább osztani a netet mert uj kábel lehuzása a padlásról nálunk nagyon macerás.De sajnos bárhogy probálom beállitani nincs net. Kérem segitsetek mit kell beállitani és hogy egyáltalán lehet e két routert sorba kötni. Köszönöm! -
thaler2
senior tag
Hi!
Az imént próbáltam a TL-WR542G routeren firmware-t frissíteni, mert a DynDNS nem működött jól, nem frissítette a központi adatbázisban a kapcsolatom IP-címét. Mivel láttam, hogy ez javításra került, ezért álltam neki a dolognak. Miután leszedtem a gyári honlapról, a legújabb típust a V4 hardware verziójú eszközöm számára, először a transition könyvtárban található bin fájlt próbáltam feltölteni rá. A router menüjében rámentem az upgrade menüpontra, majd kiválasztottam a .bin fájlt, és upgrade. Ekkor elindult valamilyen progress bar, majd kiírta hogy a lap nem elérhető. Óriási. Frissítettem az oldalt, majd ismét beadtam neki a .bin fájlt, és upgrade. Ekkor kiírta, hogy Progress, please wait, whiley the system reboot... Várok várok várok semmi, 10 perc eltelt semmi. Közben a net is elment persze. Router resetet benyomtam semmi, azóta a router nem elérhető. A belső oldalról érkező ping kérésre válaszol, de más jelet nem ad magáról, dhcp nem megy, wifi nem megy, webes felület nem elérhető. Valszeg kinyírtam ,de azért megkérdem, van lehetőség restore-ra ?
üdv: Ádám.
-
dr.bubo
őstag
Igen, megoldható.
Veszel egy 841nd-t (vagy bármilyen más routert). Beállitod a wifit rajta. A DHCP server-t kikapcsolod benne. (a régi routered oszt majd ip-t minden gépnek) A meglévő routered egyik lan portját az új lanportjával összekötöd. Nem árt azért az új router ip-jét megváltoztatni pl. 192.168.2.1-re, elkerülendő az ip ütközést.Vagy a régi routered lan-portját az új wan portjával kötöd össze, internet kapcs tipusa az új routerben dynamic ip, dhcp server bekapcsolva marad, wifit beállitod. Igy a régi router a rákapcsolodokanak oszt ip-t, az új pedig azokanak a gépeknek oszt ip-t, amelyek reá kapcsolodnak. A router ip-jét itt is meg kell változtatni.
-
quint
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom eldönteni, hogy egyszerű vagy kicsit perverz a problémám
Az alaphelyzet a következő:
- Alsó szinten WR841ND és ADSL-modem. Itt minden eszköz wifi-vel kapcsolódik. Jelerősség és sebesség jó.
- Felső szintre a törpéim gépeihez tudtam kábelt vinni, így ezzel kapcsolódnak a WR841ND-hez. A szint többi részét wifi-nek kellene belőnie, de nagyon gyenge a jel. Próbaként kicsréltem az eredeti antennákat 8 dB-sekre, de nincs lényegi javulás.
Megoldható az, hogy a felső szintre felvezető egyik kábelre ráteszek egy másik (például) WR841ND-t, erről megyek tovább a "kábeles" gépekre, és ezzel kialakítok egy másik ssid-vel (és másik csatornán) egy új wifi hálózatot?
-
ksasa67
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Ilyet még nem pipáltam:
Vettem egy tp-link tl-r402 routert.
A jelenlegi régi surecom routert akartam lecserélni.
Az internetem ADSL T-com területen, Budapest, XVII. ker., a netszolgáltató: Icedsl.hu (Tvnetwork)
Nosza, beizzít router, felhasználónév, jelszó stb.ADSL kapcsolat nem épül fel.... (nem írtam el a nevet és a jelszót...)
Beállításokat átírtam a t-com teszt szerverre, rögtön csatlakozik, minden rendben.Visszaírom az Icedsl adatokat, nem kapcsolódik....
Átrobogok a szomszédhoz, ahol t-home net van, beírom az Ő adatait és kapcsolódik.
Hazajövök, nem kapcsolódik csak a t-com teszt szerverre.
Visszateszem a régi routert, adatokat beírom, csatlakozik.
Most itt elakadtam. A tp-link support baromságokat javasolt a problémámra. Idézem:
If your router is connected to a dsl modem and you don’t have a broadband connection on your computer, please refer to the following steps to do the settings.
Step 1 Open the web browser and type the IP address of the device in the address bar (default is 192.168.1.1). Press Enter.
Step 2 Type the username and password in the login page, the default username and password both are admin, Then click OK to log into the device.
Step 3 Click on Network->WAN on the left side, select Dynamic IP as the Wan Connection Type, then click on save
Step 4 Click on Network->LAN on the left side, then you can change the IP address 192.168.1.1 to 192.168.2.1, click on Save.
ADSL-nél miért állítsam dinamikus IP-re? (PPPoE helyett?)
Miért állítsam át a router IP címét 192.168.2.1-re? (192.168.1.1-ről?)
A legfrissebb firmware van rajta.Valakinek esetleg valami ötlete?
Köszönöm! ksasa.
-
Truman
senior tag
válasz
Chandler83 #128 üzenetére
Told fel a legújabb firmware-t, hátha...
-
törölt tag
Sziasztok!
Olyan gondom van, hogy LAGG-ol a Counter Strike Source, 5 mbit T-online.
Router nélkül nem jelentkezett a tesztelés alatt a probléma , router mindenféleképpen kell, mert öcsémmel megosztjuk a netet.A tesztelés alatt csak az Én UTPm volt a routerbe, de sajnos így is jelentkezik a probléma , router nélkül meg kitűnően muzsikál.
TP-LINK WR841ND v3 ( a legfrissebb FW van rajta )
Mi lehet szerintetek a gond ?? Win 7-em van
Köszönöm előre is!
-
Truman
senior tag
válasz
Chandler83 #125 üzenetére
Hogyan próbálsz csatlakozni? Még mindig a CD-vel kínlódsz vagy megpróbáltad webes felületen is?
-
Chandler83
csendes tag
Szia!
El vagyok keseredve, már több haveromat is segítségül kértem, meg a routert bevittem egy szakemberhez, aki az én felhasználónevemmel és jelszavammal jónak találta a gépet, és azt mondta h csak csatlakoztassam, de nem ment. KApcsolat van, de azt írja ki a Winfos, hogy internetkapcsolat nincs! a Connectinget kiírja, de 10 perc után is csak az van kiírva 3 ponttal utána!
Van még ötlet esetleg?! -
ToBeY_
csendes tag
Hol lehetne viszonylag olcsón TL-WR941ND routert venni?
-
Truman
senior tag
Milyen neted van?
Ehhez hasonló módon állítottad be? -
artur
csendes tag
HELP!!!!
Vásároltam egy tp-link 941-s routert, de sajna nem tudom használni. Sikerül a routerbe beállítani a csatlakozáshoz szükséges adatokat. A router és a gép kommunikál egymással azonban nem tárcsáz ki a netre. A modem, kábelek jók, több helyen és géppel, más adatokkal próbálva minden esetben ezt a hibát produkálja.
http://prohardver.hu/dl/s/wb.gif -
a 80/25 megabit/sec sebesség nem megy át teljes mértékben oda-vissza a 100-as routeren - pláne nem a pppoe esetében! ha elég az, hogy megközelíted a maximális sebességet, akkor legyen tl-wr941nd, de ha maximálisan akarod a teljes sebességet, akkor gigabit képes router kell!
-
ToBeY_
csendes tag
Hello itthon 80/25 netet szeretnék megosztani 2gép között.
A kérdésem az hogy ahoz elég egy olcsóbb TP-Link TL-WR941ND?
Vagy muszáj a nagytesóját venni (TP-Link TL-WR1043ND) mert különben nem lesz meg a sebesség? -
Truman
senior tag
válasz
Tacsilaci #112 üzenetére
Semmire nem kell állítani, hiszen nem fogod használni WAN portját. DHCP szerver OFF és kész. Persze meg lehetne oldani a WAN port használatát is, ez esetben azt Dinamic IP-re kéne állítani, de totál értelmetlen bonyolítani vele a hálózatot, mert akkor ez a router is route -olni fog és a portátirányításokat igen nehézkes ilyenkor beállítani.
-
Tacsilaci
tag
Köszönöm a választ!!!Holnap megpróbálom!Az igazság az,hogy a hálózatban már van egy vezeték nélküli router,ami hibátlanul müködik,de szükség van még egy megosztásra.A net eredetileg kért jelszót és felhasználó nevet de a vezeték nélküliben már beállitottam és azóta nem kell a gépeken beírni!Akkor ezen az új routeren dinamikusra kell állitani vagy mire???Mégegyszer köszönöm a válaszodat!!
-
Truman
senior tag
válasz
Tacsilaci #110 üzenetére
Semmi másra nem lesz szükséged, mindhogy belépsz a grafikus felületére, és kikacsolod a DHCP szervert. (Switch üzemmódban csak a LAN portok használhatók!) Ez az átfogó TP-Link -ekről szóló leírás, amit számtalanszor linkeltem itt a fórumon. segítségedre lehet.
marked one94: Rakd vissza az eredeti firmware-t, hátha megjavul.
-
Tacsilaci
tag
Sziasztok!
A segitségetekre lenne szükség!!
Vásároltam egy tp link TL-R402 routert.De nem tudom beállitan!
Egyszerű switch ként szeretném használni,tud segiteni valaki? -
Truman
senior tag
válasz
marked one94 #107 üzenetére
Hogy érted, hogy nem fogod vele a jelet? Nem a router-nek kell jeleket fognia.
-
marked one94
őstag
Üdv!
Ma vettem egy TP-link WR741ND routher és frissítettem rajra a firmware, és azóta a wif-vel nem fogom a jelet. De már a szomszéd jele sem jelenik meg. Mi lehet a probléma? Már újra raktam a cd amit kaptam a routherhez de az sem segített és próbáltam másik Firmware és de az sem.
Előre is köszi!
Zsolt -
Beri
addikt
válasz
Rebirth II. #104 üzenetére
Valami különbség csak van kliensoldalon... Ha a router hülyéskedne, nem csak az első válasz jönne lassan. Egyébként mért csak 4x pingelsz, amikor kifejezetten kértem, hogy ne?
-
Beri
addikt
válasz
Rebirth II. #102 üzenetére
Esetleg ha nyomnál mondjuk egy "ping 192.168.1.2 -n 20"-at (tényleg, mért lett 1.2 a router?), abból látszana is valami. Másrészt ha újratelepítés előtt nem volt ilyen magas az elérési idő, mért a routerben keresed a hibát? A hálókártyád driverére nézz rá első körben. Egyébként dróton, vagy wifin kapcsolódsz rá?
-
Rebirth II.
tag
válasz
Claude Leon #101 üzenetére
de Windows újrarakás előtt végig 1 volt az ms most meg non stop 100 feletti az első
-
Claude Leon
senior tag
válasz
Rebirth II. #100 üzenetére
1 az az ms
(csak a sorozatban volt 1 lassabb válasz)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Banggood
- Facebook és Messenger
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Futás, futópályák
- PlayStation 5
- Le Mans Ultimate
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Stellar Blade
- További aktív témák...
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest