Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• OCTAMD

őstag

válasz baro32 #25082 üzenetére

Valamit biztos nem jól csinálsz,mert ha csak 1x megnyomod a startgombot úgy hogy a fékhez nem is értél,akkor nem lehet readyben

Tehát úgy tudod megnézni,hogy kinyitod az autót és megnyomod a startot,akkor 12,2-12,6V körül kell lennie

• ddsteel

senior tag

Egy normál autónál, ha jár a motor, akkor megy a generátor és tölti az akksit (igen, vannak olyan "újabb" kocsik, amiknél járó motornál nem tölt, vagy felmegy pilanatokra akár 15V fölé a töltés - pla AGM akkuk esetében). Toyo hibridnél (ami nyilván Neked is van, hisz READYt írtál), amint READYbe teszed, már mutatja is a TÖLTŐfeszültséget, ami jellemzően 14,1-14,4V körüli. Akkor is ennyit mutat, ha gatya az akksid, mert a töltőfeszt látod. SZERINTEM ha az akksi tényleges feszültségét akarod látni, akkor vagy csak gyújtásra rakd az autót (2x megnyomod a START gombot a fék benyomása NÉLKÜL), ekkor asszem az autó nem tölti a kis akksit (merülésveszély nyilván, ha sokáig van így), de a szivargyújtó ilyenkor az akksi saját feszültségét mutatja. Ugye azért kell ez a játék, mert a szivargyújtóban csak gyújtáson, vagy READYben van áram. A feszültségmutatásos kütyü "szinte" felesleges számodra, mert jó eséllyel mindig a töltőfeszt fogod látni rajta, ami irreleváns az akku állapota szempontjából és itt nem érdekes kütyüt nézni, mindig lesz töltőfesz, mert nincs generátor, ami tönkremenjen. Azért csak szinte, mert ha csak gyújtásra teszed, akkor sztem az akksi saját fesz-t mutatja. Menet közben, ha 12,8V-ot láttál, az vagy egy teljesen feltöltött akksi feszültsége, vagy pont annyival tölt éppen. Teljesen mindegy menet közben mit látsz. Az akksi szempontjából az ad valami infót, ha leállítod a kocsit és 1-2 nap után (vagy később nyilván bármikor) rámérsz multiméterrel közvetlenül az akksinál. A multiméteres mérés az akkunál jó eséllyel a legpontosabb mérés. Illik 1-2 hét állás után legalább 12,4V-ot mérni. Én csak 7végén autózom, úgy szoktam, hogy leállítom az autót, kinyitom a motorházat és bezárom az autót. Utána szoktam mérni pár nap elteltével úgy, hogy csak felnyitom a géptetőt és mérek. Ugyanis ha akkor nyitnám ki az autót és kezdené élesztgetni a rendszert, akkor kb 11,9-12,2V körül mérnék. Udvarban állok, szeretek ilyenekkel szórakozni, megtehetem :) (márminthogy nyitvahagyjam a géptetőt). Nem vagyok szaki, ezek csak a tapasztalataim, ha bármi nem úgy van, ahoyg írtam, javítson bátran bárki.

Szerk: látom KMT pont ezt írta zanzásítva :)

• KMT

addikt

Amikor 14V körül látsz, akkor töltődik az akku. Ez az érték semmit nem mond az állapotáról.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés