Hirdetés

2024. június 25., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Total War: Rome II

Hozzászólások

(#1401) anytime válasza Terrorista (#1400) üzenetére


anytime
őstag

A 7-esrol tudni vmit?
Szomoru teny, hogy bizony konfigommal, Athen 30kor ztan ~ 3000 emberkenel mar akadozik, es bizony le kell adnom?

Valaki tud egy graphics beallitasi kepet dobni, amivel 100 kor korul elvezhetoen megy? Estleg megadna a cpu, vga adatot is?

Tulajdonkeppen az a kerdesem, ha fullon van minden beallitas, akkor mit vegyek visszabb, hogy ne akadjon es meglegyen az a franya 30fps?

Koszi!

Amugy a jatek nagyon tetszik! Elvezem a mostani helyzetemet (Athen), mindenki engem szeretne es ezert sok penzt kerhetek:)

Amugy Trakua es Makedonia csak akkor lesz az enyem, ha legyalulom Soartat es Makedoniat? Erdekes, mert Hellas-ra pipat ad Sparta elleneben is, azonban Makedoniar nem, holott az kliens!

Mi a gond? Sajnos, igy nem adhato ki edictum :(

(#1402) Hokunda válasza Terrorista (#1400) üzenetére


Hokunda
aktív tag

Aki használja/használta a patch 5-öt mi a tapasztalata? Sokan, sokfélét írnak. Tényleg gallyra vágta ismételten az optimalizációt? (nekem a 4-el csak néhányszor fordult elő erőteljes szaggatás)

(#1403) anytime


anytime
őstag

Ez ide OFF - bocsanat, de itt van azert egy kis elet :)
A gephez keresnek kontrollert, mert atdobva a kepet hdmi-n szeretnek a lanykammal egy kis autoversenyt tolni.
Tudnatok ehhez nekem megbizhato, JO kontrollert ajanlani (linkkel) egyutt :)
Erdekelne a vezetekes es a vezeteknelkuli kivitel is (bar szerintem itt a hatarolo 10-es teglafal tonkreteheti a jatekot).
Szerintem a vezetekes lesz a nyero, amit majd athozok egy falattoresen keresztul a hdmi-vel egyutt.

Meg ket kerdes:

1. 6-8 meter lesz a vezerlonek a tavolsaga a geptol. Ez nem okoz gondot egy usb hosszabbitas eseteben?
2. Ha a jatekot (F2013) atteszem hdmi-vel (kep es hang)m akkor a kontrollerel tudom iranyitani?
3. Kesobb igy erdekes lehet majd az uj IL2 is.

Koszi,
A

(#1404) Mr.White válasza anytime (#1403) üzenetére


Mr.White
senior tag

(#1405) anytime válasza Mr.White (#1404) üzenetére


anytime
őstag

Thx:)

(#1406) Perzeusz válasza anytime (#1401) üzenetére


Perzeusz
tag

Hali!
Csak akkor tudsz edictet kiadni, ha az összes régió a tiéd az adott provinciában. Vagy ha mind a klienseid. Viszont - szerintem - Makedónia nem a kliensed, hanem te vagy az övé. Legalábbis játék elején így van. Ergó meg kell hódítanod Makedóniát és Thrákiát. Én elfoglaltam Hellászt, Makedóniát, Thrákiát egészben, meg egy jópár régiót még. Sajnos beleuntam. Kiszemeltem egy szomszédot, felpumpáltam egy sereget, aztán elfoglaltam. És ez így ment folyamatosan.... Senki nem támadt rám :( Tudom, 2 hete meg az volt a bajom, hogy nem tudok kereskedelmi egyezményt kötni (Spártával voltam) Ezek szerint nekem semmi sem jó? :(
Azóta újból megpróbáltam Karthágót, és eddig ez valami eszményi!!! Athén rendkívül unalmas kampánya után itt történnek az események rendesen. Szinte minden körben megtámad valaki. Alig győzök védekezni. Semmire nincs pénz, se katonákra, se fejlesztésekre. Egy nagyobb csata előtt legyártok egy pár mercenaryt, aztán a csata után szélnek eresztem őket. Gyakorlatilag mindenki ellenség! Mindenkinek erősen ajánlom Karthágót, aki kihívásokra vágy' :))

2 db WD Red 2TB eladó

(#1407) Mister_X


Mister_X
nagyúr

Hű, én készültem megvenni a Rome II-t, de az itt olvasottaktól elment a kedvem :F Shogun 2-vel szoktam sokat játszani, ott élsimítást leszámítva minden ultrán van (lehet ki kellene próbálnom, hogy mit veszek lejjebb, mert egy 4x MSAA nem ártana)(1440*900) és nem akad - élsimítással igen. Pedig nincs is erős gépem, egy Intel G840 + HD7750 + 4GB RAM hármas adja az alapokat, de ezek szerint a Rome II-höz ez marha karcsú lenne... pedig pont az élethűbb egységek miatt nézném meg a játékot, Shogun 2-ben az zavar, hogy olyan gépiesek a katonák. Ugyan úgy menetelnek, futnak mind, ugyan úgy tartják a fegyvereket, stb. Napoleon Total War emlékeim szerint élethűbb (meg szebb) volt.

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

(#1408) Bali27 válasza Mister_X (#1407) üzenetére


Bali27
addikt

Hát nekem is hogy megvegyem csodának kéne történnie. Vagy minimum itt újjongani kellene a zembereknek hogy mekkora király lett az uj patchtől... Pedig szándékomban volt.. De mondom várok 1 hónapot.. kifizetődő volt :))

(#1409) anytime válasza Perzeusz (#1406) üzenetére


anytime
őstag

Koszonom, igy tiszta sor ... :B
Mivel nagy a baratsag, lhet, mghagyom oket a vegere es elobb Egyiptom es Afrika a celpont.
Azt meg tudod mondani vagy becslni, hogy klienskent mennyi penzem megy el koronkent a Makedonok fele? Lehet, hogy meg kell fontolnom az osszeg nagysagatol fuggoen!

En ugy probalom ellensulyozni a gepiesseget, hogy katonaim technikai folenyere gyurok es a leheto legkevesebb szamu egyseggel probalok megnyerni egy-egy csatat. Azert a sik videken, vedekezo pozicioban, a ballisztak nem semmi erot kepviselnek.

Kivancsisagbol megkerdezhetem, hogy egy fullos (20) sereget milyen egysegekbol aktal ossze Athen eseteben?

A kihivas miatt, ha Athent megunom vagy vegzem vele, biztosan egy nomad torzset valasztok, mert az egeszen mas harcmodort kivan.

(#1410) ForRedGlory


ForRedGlory
félisten

Gyors kérdés, most nincs időm olvasgatni. Javult valamit a játék a kiadást követően sebességileg, vagy ugyanúgy akadozik?

(#1411) petymeg válasza ForRedGlory (#1410) üzenetére


petymeg
addikt

Ugyanúgy akadozik.

Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!

(#1412) Perzeusz válasza anytime (#1409) üzenetére


Perzeusz
tag

Nem tudom megmondani, mennyit adóztam Makedóniának. (igazából, fel sem tűnt, hogy szipolyozzák a véremet :)
Be akartam most tölteni egy Athén kampányt, hogy megnézzek 1-2 dolgot, de már felülírtam a mentéseket! Úgyhogy csak emlékezetből: kb. a 30. körnél járhattam, de mivel volt pénz dögivel, már egész fejlett volt a birodalom. Tehát minden városban fel volt húzva a lehető legfejlettebb épület (amit már feltaláltam persze)
Nagyjából a sereg egyharmada távolsági harcos volt (eleinte parittyások, aztán íjászok, meg persze a javelinek)
Volt benne 3-4 balliszta (ezek szerintem is nagyon durvák. főleg város ostromnál. kár, hogy hamar kifogynak)
1-2 lovas egység (én ezeket nem igazán használtam ki.)
A többi mind hoplita. Különböző erősségűek.
Nagyjából ennyi. Jó lett volna, ha néha hadat üzen valaki.
Én majd a pártusokkal v. pontusszal szeretném magam kipróbálni egyszer. De addig is már alig várom, hogy felépüljön a harci elefánt képző :)

2 db WD Red 2TB eladó

(#1413) Kiki18 válasza Mister_X (#1407) üzenetére


Kiki18
őstag

Nagyon hasonló konfiggal tolom,csak NV karival,ugyanezen a felbontáson,minden low-on van álam,csak az egységszám van maxon,és így élvezhető a sebesség(vagy inkább megszokható,mert szaggat-laggol-bajlódik sokszor....ez már nem akonfig hibája. :( )

(#1414) Mister_X válasza Kiki18 (#1413) üzenetére


Mister_X
nagyúr

Hm. Egy 50%-os akcióban lehet lecsapok rá. Nem is értem, hogy ez miként jött össze, amikor a Total Warok mindig is jól futottak :F Azért is érdekel a Rome II, mert a Shogunban igazából az zavar, hogy ott csak erővel lehet kb. mindent megoldani, diplomácia az korlátozottabb volt. Meg az egymással szembenéző seregek is nagyon homogének a játék feléig-kétharmadáig.

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

(#1415) Hokunda


Hokunda
aktív tag

Nov 11-ig -25% van rajta.

(#1416) lilq9u


lilq9u
újonc

Sziasztok nekem egy olyan problémám lenne, hogy most vettem videokarit meg cseréltem pár dolgot (4 magosra a procit meg tettem bele 8 gb memoriát a videokártya gtx650 ti booster 2 gb-os). A probléma az lenne ,hogy mig a bf 4 simán megy fullon addig a roma total war 2 szaggat de még a legalacsonyabb beállitásokon is? Hát ez felmérgel alapvetően szép csak amikor mondjuk csatára kerül a sor beszaggat folyamatosan meg szaggatva mennek az embere egy kicsit és ez zavaró tudna nekem valaki ebben segiteni? A vicc ,hogy az elöző videokártya (amd radeon hd 6670 1 gb os nem akadozott)

[ Szerkesztve ]

(#1417) malacka87 válasza lilq9u (#1416) üzenetére


malacka87
senior tag

Esetleg win reinstall kell a más konfig miatt. Vga driver ütközés is lehet ha a régit nem szedted le! Esteleg vmi vírust bekaptál. Szerintem telepítsd újra az egész gépet.

btag:Sveryn#2510 uplay:MoRu_PManiac87 Origin:partymaniac87 World of Warships:partymaniac87 E60 520I

(#1418) Bali27 válasza lilq9u (#1416) üzenetére


Bali27
addikt

Szarul van megirva a program. Olvass vissza picit. Az fura hogy nem akadozott a 6670-el, mert első sorban itt a proci a lényeg, és Intelre lett csinálva az egész. Milyen az uj procid?

(#1419) Terrorista


Terrorista
senior tag

Jó hírek, Patch 7 beta elérhető.

Performance – Unit rendering performance on high spec gpu’s has been optimised, resulting in higher frame rates on EXTREME settings in most scenarios.
Extensive Frontend-UI tweaks and optimisations.

Na ezekre a javításokra kiváncsi leszek.

(#1420) Kiki18 válasza Terrorista (#1419) üzenetére


Kiki18
őstag

Na erre én is kiváncsi leszek! :K

(#1421) stvnppp válasza Kiki18 (#1420) üzenetére


stvnppp
senior tag

Elég csendes a topic, mindenkit eltántorított az optimalizálatlanság és a sok bug?

Mi a helyzet a patchekkel, van már érdemi javulás? Őszintén szólva én megjelenés környékén kipróbáltam, de azóta elő sem vettem.

(#1422) Kiki18 válasza stvnppp (#1421) üzenetére


Kiki18
őstag

Tény,nagy a csend,én most sokat dolgoztam az elmúlt időszakban,ez karácsonyig úgytűnik ki is tart. Játszom ajátékkal,de tény,hogy az optimalizálatlanság megöli az iazi élményt. :(

(#1423) Stigma.HC


Stigma.HC
senior tag

Én is félreraktam már jó másfél hónapja a játékot. Megmondom őszintén, nincs is kedvem elővenni jelenlegi formájában. Pedig én aztán tényleg optimista voltam a javításokkal kapcsolatban

"Mikor veszítek, nem azt mondom, hogy a te hibád. Csak azt mondom, hogy én téged okollak" Kösz :D -------- WoT: Szecska_Mester

(#1424) Cucuska2


Cucuska2
őstag

Én az elmúlt 2 hétben 60 órát toltam, kevés bug volt, nem nagyon zavartak, inkább az zavart, hogy a latinokkal még legendaryn is túl könnyű a játék. A csaták is nagyon könnyűek. Most tettem fel különböző Radious modokat, meg big faction, meg hasonló dolgokat, majd meglássuk, nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy milyen lesz. Én abszolút meg vagyok elégedve a játékkal és a modding API-val.

Illetve nem is, jó párszor kivágott az asztalra, minél nagyobb volt a birodalom, annál többször. ~130 régiónál már úgy siettem mindig, hogy kövi kör, nehogy kidobjon. Összesen talán ötször-hatszor vágott ki.

Ég és föld a megjelenés és a mostani állapot. Szerintem már játszható.

[ Szerkesztve ]

Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

(#1425) ForRedGlory válasza Cucuska2 (#1424) üzenetére


ForRedGlory
félisten

Sebessegre van javulas? En is hagytam a francba kb 2 hettel a megjelenes utan, miutan erdemi javulas nem volt.

(#1426) SSJmeszes válasza ForRedGlory (#1425) üzenetére


SSJmeszes
senior tag

Nagy egységnél, főleg ha ráközelítesz vége az egésznek..!
Ergo. Nem javult.

YT:youtube.com/user/Meszes89 |Insta: ssmeszes |

(#1427) ForRedGlory válasza SSJmeszes (#1426) üzenetére


ForRedGlory
félisten

"Kiraly..." :(

(#1428) Cucuska2 válasza SSJmeszes (#1426) üzenetére


Cucuska2
őstag

Hát, ha high beállításoknál 4000 katonára ráközelítek a gépemmel FHD-ben, akkor még van egy tűrhető 15 fps-em. :K

Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

(#1429) SSJmeszes válasza Cucuska2 (#1428) üzenetére


SSJmeszes
senior tag

Bár én nagyobb felbontáson játszok, de bárhogy is diavetítés az egész.. ami már elvette a kedvem megint a játéktól..

YT:youtube.com/user/Meszes89 |Insta: ssmeszes |

(#1430) ForRedGlory válasza SSJmeszes (#1429) üzenetére


ForRedGlory
félisten

Patch 7 beta fent van? Azzal sincs javulas? Lentebb irtak, hogy extreme beallitas mellett javulhat az fps.

[ Szerkesztve ]

(#1431) Cucuska2 válasza SSJmeszes (#1429) üzenetére


Cucuska2
őstag

Extreme-en valóban diavetítés, high-on viszont úgy fut, mint az álom, nálam legalábbis.

Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

(#1432) Tenken válasza Cucuska2 (#1431) üzenetére


Tenken
őstag

Szerintem is rengeteget javult. Persze gyorsnak még most sem nevezhető különösebben, de a kezdeti stádiumhoz képest vitathatatlanul jobb lett. Aki szereti, az már nyugodt szívvel nyúzhatja. Valahogy így kellett volna eleve kiadni és innen javítgatni...

"Minden nő 20 centist akar, de 10 centinél már fulladozik" -Torrente

(#1433) Kiki18 válasza Tenken (#1432) üzenetére


Kiki18
őstag

És fogják még javítgatni?

(#1434) anytime


anytime
őstag

[link]

Az lenne az igazán szép, ha ebben a DLC-ben helyre rakták volna a grafikát :)

(#1435) stvnppp válasza anytime (#1434) üzenetére


stvnppp
senior tag

Jha, egyszer megveszed a (béta) játékot, hogy aztán még egyszer fizethess nekik, hogy végre hozzájuss a normális verzióhoz.

(#1436) Tenken válasza stvnppp (#1435) üzenetére


Tenken
őstag

Aki megvette az elején, annak ingyen illene adniuk kb. :)

"Minden nő 20 centist akar, de 10 centinél már fulladozik" -Torrente

(#1437) anytime válasza Tenken (#1436) üzenetére


anytime
őstag

Igen, ez mondjuk egy igazan korrekt gesztus lenne, bar sztem, azert ez mar inkabb eg ujabb, jatek a jatekban tipusu kiadas, semmint egy egy uj blood pack, vagy weapon pack ..., szerintem.

Valahogy azt erzem, hogy ez a kieg. onmagaban, szepen fog muzsikalni. Kivancsian varom a beszamolokat es az akciot, mert szerintem lesz, mivel sokan fenntartasokkal fogjsk keelni, hogy meg egyszer penzt dobjanak erre a szeriara! Valljuk meg,teljes joggal.

(#1438) Csapoati válasza anytime (#1437) üzenetére


Csapoati
nagyúr

Biztos jobban fog muzsikálni, mert nem 50+ frakciót kell mozgatni a gépnek, hanem összesen valami 6-7 lesz talán.

tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.

(#1439) maszi99


maszi99
őstag

Elértünk karácsonyhoz..., de sajna a játék még mindig használhatalan az átlagjátékosi körnek :(((
Azt hittem erre az időpontra lesz valami reális helyzet, vagy jelentős kedvezmény, stb...., de kézzelfogható csak csekélység, az is azoknak akik ki tidják használni a high beállításokkal való előnyöket....
Ha ez a trendi nekik akkor nézek valami mást karácsonyra.... :W ... tudom én a pénzem másba is tenni ahol kapunk is valamit érte, igazi játékélményeket,,,, nagy kár érte......

http://gamepod.hu/teszt/nadirim/mult.html

(#1440) anytime


anytime
őstag

Sziasztok!

Megvettem a Caesar dlc-t ... (hiszek benne), de ..-

A steam fiókomban látom, hogy a dlc fül alatt ott van, de nem települ, ill. magában a játékban sem vettem észre. Valaki tud ebben segítséget nyújtani?

Köszi,
A

(#1441) Csapoati válasza anytime (#1440) üzenetére


Csapoati
nagyúr

Nem preorder meg csak?

tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.

(#1442) anytime válasza Csapoati (#1441) üzenetére


anytime
őstag

Benéztem, azt hiszem ..., 17-től lesz elérhető..., hm. :)

(#1443) anytime


anytime
őstag

Sziasztok!

Nálam sokan sokkal jobban tudtok angolul, az biztos ..., tudnátok segíteni nekem?

Jól gondolom, hogy a a Caesar kiegészítővel még nem lehet játszani, vagy netán elrontottam valamit?

Azt látom, hogy a letölthető tartalmak közé berakta a steam fiókomban, de az alapjáték elindítása után nincs meg a játékválasztási opció ...

Elvileg, ha már játszható egy játék és a DLC-t megveszed, az automatikusan települ, ha jól tudom.

Előre is köszi a választ.

Üdv:
A

(#1444) Csapoati válasza anytime (#1443) üzenetére


Csapoati
nagyúr

Szerintem meg mindig nem elerheto, majd este nezz ra.

tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.

(#1445) anytime válasza Csapoati (#1444) üzenetére


anytime
őstag

Okés, köszönöm szépen a válaszod! :R

(#1446) csaba951 válasza anytime (#1443) üzenetére


csaba951
veterán

Jól tudod! 16:00-kor fogják élesíteni, tehát csak utána éred el. 16:05-kor belépsz a Steam klienssel a fiókodba és már szedi is lefelé automatikusan. :)

(#1447) S1M0N


S1M0N
senior tag

Sziasztok!

Bár a játék maga ahogy olvasom eléggé optimalizálatlan és félkész (BF4-gyel kapcsolatban vannak tapasztalataim, bár ott már többet élvezem a játékot, mint bosszankodok miatta.), de úgy döntöttem, hogy megveszem a Collectors Edition-t, ha már az alapjátékhoz képest csak +5200Ft-ba került újonnan, bontatlanul, online áruházból. :K Igaz, ajándék DLC és poszter nem járt már hozzá, de újonnan az a 35.000Ft sok lett volna...
Nem bántam meg, igényes "kis" csomag, ez a második (Medieval 2 Goldot vettem meg szintén nem régen) eredeti Total War játékom, de régen játszottam a Rome "első részével" is, de az annyira nem fogott meg, ellentétben a középkorral.

Itt viszont tetszenek a tengeri csaták, de lehet majd csak akkor kezdek bele a játékba, ha készen lesz hozzá a magyar felirat, mert a diplomácia az angol Total War-okban soha sem ment igazán... :B

Szóval a gyűjői kiadás nagyon jó lett.

Na, meggondoltam magamat, töltöm is lefele... :D

[ Szerkesztve ]

(#1448) anytime válasza csaba951 (#1446) üzenetére


anytime
őstag

Már töltődik :)

(#1449) petymeg


petymeg
addikt

Nekem is töltődik valami 1.1 gb adat. Ez mi lehet? Újabb peccs?

Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!

(#1450) petymeg


petymeg
addikt

Le is jött a sok adat.
Változások:
Zöld a háttér és a gall törzsek vadkan jelvénye van a háttérben.
Van egy Ceasar in gaul a legördülő menüben de nem lehet rá kattintani, mert nem vettem meg (nem is fogom)
És a hab a tortán: nem tudom folytatni a radious mod-ban elkezdett kampányomat, mert hibát érzékel és leáll! :W Hogy rohadnának meg. Pedig már igen jól álltam, ráadásul legendary nehézségen. Qrva jó lesz, ha újrakezdhetem.! :W

El lehet valahogy távolítani ezt a legutóbbi frissítést? Hogy folytathassam a félbemaradt játékot?

[ Szerkesztve ]

Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Total War: Rome II
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.