Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Tomato firmware
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi a kiegészítést!

Nem vagyok nagy Tomato GUI huszár, én még mindig a terminálok világában élek, bár sejtettem, hogy van erre valami specifikus kapcsoló. Ettől függetlenül az iptables szabályokkal ugyanazt el lehet érni (hiszen a gomb sem csinál mást), plusz be lehet állítani kivételnek pár gépet...
Más: Ha már szóba került a dnsmasq. Van egy régi RT-N12D1 routerem, ami AP-ként van használva jelenleg Tomato 132-vel. Kicsit viszont szükségem volt a fő routerre, így átállítottam az N12-t. Három címet szerettem volna átirányítani másra, így beírtam a kis dobozba egyenként a konfigparamétereket, majd lementettem. Viszont valamiért érdekes módon csak az első sor lépett érvénybe, meg az utolsó, ami a PXE bootra van, s teljesen más. Alternatív workaroundnak létrehoztam egy hosts fájlt, majd ezt tettem bele a dobozba:
addn-hosts=/cifs1/hosts
Mivel a router használható JFFS tárterülete erősen korlátozott, így a cifs csatolás mellett döntöttem. Viszont így bele kellett piszkálnom a boot folyamatba, hogy a dnsmasq szkriptje kapjon egy kis sleep-et. Ugye, hogy biztosan megtörténjen a csatolás, mielőtt keresné a dnsmasq a hosts fájlját. Ez viszont azért peches, mert azok a Droidos eszközök, amik a dnsmasq indulása előtt csatlakoztak fel a hálózatra, csak egy újracsatlakozás után képesek logikus módon átvenni a DNS infókat.
Nektek működik több címmel is egyszerre? Ha igen, hanyas Tomato verzión?
Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Karácsonyi ajándék a párodnak? - Ezeket nézd! 🎁
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- VGA kibeszélő offtopik
- Linux Mint
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Jogász topik
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
- További aktív témák...
- Keresem a Barkács Balázs Játékokat
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Játékkulcsok : ! Legjobb Áron ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.10.)
- 10 Darab ÚJ PC Játékszoftver
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Corsair T3 RUSH gamer, irodai szék
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Logitech Webkamera MeetUp 120 -os látótér, mikrofon, 4K Ultra HD
- Endgame Gear gamer egerek /OP1 8K, XM2we, XM1R, XM1 RGB (fehér/fekete/lila)/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

tjsz