Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Mr Dini

addikt

válasz Intruder2k5 #7978 üzenetére

Köszi a kiegészítést! :R

Nem vagyok nagy Tomato GUI huszár, én még mindig a terminálok világában élek, bár sejtettem, hogy van erre valami specifikus kapcsoló. Ettől függetlenül az iptables szabályokkal ugyanazt el lehet érni (hiszen a gomb sem csinál mást), plusz be lehet állítani kivételnek pár gépet...

Más: Ha már szóba került a dnsmasq. Van egy régi RT-N12D1 routerem, ami AP-ként van használva jelenleg Tomato 132-vel. Kicsit viszont szükségem volt a fő routerre, így átállítottam az N12-t. Három címet szerettem volna átirányítani másra, így beírtam a kis dobozba egyenként a konfigparamétereket, majd lementettem. Viszont valamiért érdekes módon csak az első sor lépett érvénybe, meg az utolsó, ami a PXE bootra van, s teljesen más. Alternatív workaroundnak létrehoztam egy hosts fájlt, majd ezt tettem bele a dobozba:

addn-hosts=/cifs1/hosts

Mivel a router használható JFFS tárterülete erősen korlátozott, így a cifs csatolás mellett döntöttem. Viszont így bele kellett piszkálnom a boot folyamatba, hogy a dnsmasq szkriptje kapjon egy kis sleep-et. Ugye, hogy biztosan megtörténjen a csatolás, mielőtt keresné a dnsmasq a hosts fájlját. Ez viszont azért peches, mert azok a Droidos eszközök, amik a dnsmasq indulása előtt csatlakoztak fel a hálózatra, csak egy újracsatlakozás után képesek logikus módon átvenni a DNS infókat.

Nektek működik több címmel is egyszerre? Ha igen, hanyas Tomato verzión?

Köszönöm! :R

Új hozzászólás Aktív témák