Keresés

Aktív témák

• amol

addikt

válasz Shadowfax #3824 üzenetére

Tudom, erre a szabványra hivatkoztam én is. Ehhez más gyártók azért többé-kevésbé tartják magukat, mint írtam a FuSi (pedig az mégsem Lenovo/Dell/HP/Toshiba) kicserélné. Igaz ez Lifebook, gondolom egy mezei Amiloban nehezebb lenne elintézni. És az is igaz, hogy a FuSi szervízben is csak a harmadik ember ismerte be a dolgot, de az összes közül ő is volt a legprofibb.

5-6 pixelt már túlzásnak tartok, az már igencsak szemet szúr. A szubpixelek más tészta, abból valóban lehet több de ha belegondol az ember sokkal zavaróbb egy piros/kék/zöld állandóan világító képpont mint egy folyton fekete. Az pld. filmnézésnél fel sem tűnik míg a színesek nagyon.

A szabályozással és a minőségellenőrzéssel van gond, nem létezik hogy 2008-ban nem lehet jobban közelíteni a hibátlan kijelzőkhöz, vagy üsse kavics a szabványhoz. A T sorozat olyan magasan van pozícionálva hogy legalább abban törekedhetnének rá. Gondolj csak bele, valaki vesz CAD-re vagy más grafikai alkalmazásra ahol fontos minden képpont egy 600 ezres T61p-t és emiatt akár használni sem tudja.
    Az a vicces, hogy LCD tv-ket már egy hibánál cserélnek, mivel az szórakoztató elektronika (könyörgöm, sokaknak már ez is az!). Igaz hogy nagyobb méretűek a képpontok, de ott hogy lehet kiküszöbölni ezt a hibát? Nem nagyon hallottam még olyanról aki ilyen miatt cserélte a tv-jét. Egyszer láttam a Discoveryn hogyan tesztelik az ilyen készülékeket hosszú órákon át, hogy rendben legyenek. Lényegében ott azért ritkább az ilyen mert szigorúbb a szabvány és még mindig olcsóbb egyből kidobni a selejtes panelt mint cserélni az egész tv-t. Itt nincsenek rákényszerítve.
    Bosszantó, ennyi.

Aktív témák

Hirdetés