Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- BlackmMmDog: Téli horgásztalálkozó
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
Új hozzászólás Aktív témák
-
mszl
aktív tag
válasz
r3dsnake
üzenetére
Ha mate akkor teautja.hu és minden más is ha tea.
Az egyik legnagyobb választék!!!
És nagyon korrektek!! -
mszl
aktív tag
Szia!
A mate ilyen, mert egy cserje,fa levelei + zsenge agai vannak felhasznalva. Es kimondottan van "mindegyikbe' por es egy kis szár keverve hogy finomabb legyen. Mar sok matet ittam, de szerintem nem akarsz te csak tiszta levelbol keszultet inni , en alig vartam, hogy elfogyjon sokkal finomabb egy sima mate mint a csak levelbol keszult.
A teautjan olvasd at a teahoz irt kis ismertetot es abban Dénesék tudatjak veled hogy kb. Mire szamits.
De ugyis csak a sajat tapasztalatod mondja meg hogy mit szeretsz.
Ha tudsz akkor rendelj eloszor kis mennyiseget 100gr-ot tobbfelebol es amelyik tetszik abbol egy csomagot.
A por es a szár az szerves tartozeka a matenak nema rosszabb minoseget tukrozi!!!
A rosamontet es a Kraust (ebben kevesebb por es szár van) ne hagyd ki!Udv. Laci
Es ami meg nagyon fontos szanj ra egy kis idot, hogy az oldalt atolvasgatod, mert nagyon sok jo dolgot tanulsz az oldalon, mert ez nem csak egy webshop. Igy atolvashatod a teak tortenetet feldolgozasi modszereit....
Ahogy irjak a teat hirdetik!
Nem reklam en nagyon megvagyok elegedve veluk! -
mszl
aktív tag
Sziasztok!
Ma esti italom innen és ebből : 2008 Liu Bao
Én sok mate-t iszom, reggelente általában elpipázom egy csészével, de ha hazatérek akkor is rágyújtok egy jó Rosamonte-ra ami kedvencem a finom füstös íze miatt. "whisky-ből is a füstöset szeretem csak úgy megjegyzés képpen
"
a sorban utána jön a Kraus, a La Tranquera majd a Pajarito mate a kedvenceim. Az ízesítettek nem nyerték meg a tetszésemet!
A linken is sok mate-t találsz évek óta megbízható forrásom és 2-3 ebay-es seller a kínai teákhoz és puerh miatt. -
mszl
aktív tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Szia!
Tea tojás néven keressgess, de inkább hagyd szabadon ázni és szűrd le, sokkal jobban kiázik a teafű. (ha otthon vagy és van időd) Ne sajnáld azt a pár pillanatot! Addig is pihensz, pihennek a gondolataid.
pl.:
[link]vagy én napközben meló közben ezt használom:
[link]bár innen még nem vásároltam:
[link] -
mszl
aktív tag
válasz
teppik_amon
üzenetére
Szia! Ajánlom figyelmedbe a www.teautja.hu oldalt, nagyon sok kellemes és fõképp hasznos tippet, tanácsokat kapsz ott. Látogass el a japan tea és a puerh tea világába is az oldal segítségével!
-
-
mszl
aktív tag
válasz
domerator
üzenetére
Szia!
Itt egy asszonyság készíti saját receptel, de én is hasonlóképpen készítem csak előre kevert fűszerekből, csak az assami tea fajtát választom magam. (+tejszín, nádcukor, és ha kedvem van egy kis chili papria őrlemény v. frissen tört bors
)Most épp egy ginsenges oolong-ot készülök inni megspékelve még pár szelet ginseng gyökér szelettel.

-
mszl
aktív tag
Szia!
Erre az Üzbégre és borsosra kíváncsi lennék, meg is nézem ha időm engedi!!
-
mszl
aktív tag
Sziasztok!
Most egy kis menta teát iszogatok, a vacsora után a pocakom megnyugtatására.
Én Chai teának ezt szoktam venni.
Mellé kell még valami jó kis assami tea és egy csupor jó kis zsíros tej amit még feljavízhattok kis igazi tejszínnel és egy kis sötét barna nád cukorral ízlés szerint megbolondítom.A tejben jó 10-15 percig főzöm a teafüvet és chai keveréket, utána egy kicsit felhabosítom, várok egy picit, hogy hűljön és fogyaszható. Ha jó tejjel és tejszínnel készíted megfelel egy kis uzsonnának, reggelinek is magában.
Jó éjszakát mindenkinek!!
-
mszl
aktív tag
Szia!
Oldal alján:
Garibaldi teáját rekonstruálta és újra teába álmodta a La Casa Del té igazgatója Salvatore Pellegrino és a Carpe Diem. Összetétele: darjeelingi és quimen tea(kínai fekete lágy ízzel nem keserű a hosszú aztatás után sem saját tapasztalat) , Interdonato citrom héja, cédrus héj, citrom darabok, citromfű. Hozzáadott aromát, vagy színezéket nem tartalmaz.De a kóstolás után megtudod

Várjuk a tapasztalatot!!!!!
-
mszl
aktív tag
Szia!
Én a Darjeelinget kb 85 fokos vízzel és az első áztatási időm kb. 45mp-60mp ig terjed másodszorra 1,5 perc . Ez az indiából rendelt friss tavaszi First Flush
szedésűre vonatkozik. A későbbi szüretek teljesen más karakterek, de azok is nagyon jók 
(minden teát ki kell tapasztalnod, de a Darjelling megéri a türelmet!! 2dl -es kis kannában 2 nagy csipet teafűvel kb 6-8gr szoktam készíteni)Mivel a fekete teákhoz sorolják, így a 100 fok körüli vizet ajánlják, de szerintem hűvösebbel jobb.
Mivel a filteres finomra őrölt, sokkal jobban kiázik mint a szálas teafű, így szerintem sok a 4 perc
A FF Darjeeling szép friss üde zöld levelek, pár vöröses barna, sárgás levéllel keveredve, de a zöld dominál. Ha barnábbnak tünik akkor azok a második v. harmadik szedésből származhatnak.
Szerintem próbáld ki kb 1 perces áztatással 1 filter, 2 dl-es pohárban
Innen rendeltem korrektül küldték.
Tényleg ilyen gyönyörű színük van

Vagy próbálj meg Debrecenből a teautja.hu-ról rendelni.
Amúgy ha meleg vízzel és túl áztattad, akkor annak irgalmatlan keserű íze kellene, hogy legyen!
legalábbis amikor rosszul készítettem első pár próbálkozásomra.
Illata az fenomenális friss gyümölcsös, virág illat már akkor is amikor csak kibontom a dobozt. -
mszl
aktív tag
Szia!
Rooibos, Honeybush tea, japán bancha teák ezek nagyon kevés tea levelet és inkább több levélszárat tartalmaznak pörkölve így eléggé kevés a koffein benne este is ihatóak.
Hirtelen én ezeket javasolnám. Na és persze az előttem szólók gyümölcsteáit is.
Kamillával és a többi társával vigyázni kell, mert azok ugye gyógyteák, így mértékkel és kúra szerűen ajánlottak. -
mszl
aktív tag
válasz
domerator
üzenetére
Szia!
Így viszont hozzá szólni sem tudok, mert azokban az időkben még ahogy íratm..

Ha esetleg az ember megtudta volna kóstolni akkor lehetett volna kicsit hasonlítani valamihez, esetleg Assami, Ceyloni, Kínai v. valami keverék. Mert szerintem az előbb említett 3-nak van eléggé elkülönülő teljesen megjegyezhető ízvilága.
Arra esetleg emlékszel, hogy milyen ízeket éreztél? Gondolok itt, hogy ha Ceyloni ami "savas"ízvilágú (a lipton yellow label szerintem ceyloniból van keverve) a többihez képest, az Assami ami ha erősre készíted akkor inkább olyan nyálösszehúzós a szádat "kiszárítja" érzés (ez a legjobb szerintem a Masala Chai-hoz másból nem is tudnám elképzelni), a kínai pedig picit kesernyés, azonkívül a többihez képest semleges.
De ezt mindenki máshogy érzi nekem ezek az ízek maradtak meg az emlékeimben mert az ízek szerintem nagyon nagyon egyénfüggők!!!!Időm letelt estére folytatom, ha lesz reakció, addig is üdv minden tea ivónak!!!
-
mszl
aktív tag
válasz
domerator
üzenetére
Szia!
Én sem profi módon teázom csak nagyon szeretem és mindig kipróbálom az újakat, hát van amikor inkább nem kellett volna, de ezekből is tanulok.
Cukrot én is csak ritkán használok és csak ha tényleg kell egy kis energia. pl tudom, hogy későn lesz kaja.... és így ha iszol egy jó erős fekete teát sok koffeinnal az jó vízhajtó és még a vércukor szintedet is leviszi a hirtelen koffein adag. És ha messze még az ebéd akkor kellemetlen lehet.
Amúgy a Defy topicban nem találkoztunk már??Igen nem ma kezdtem kb úgy 10-12 éve iszom válogatva magamnak teát.
Addig azt ittam amit elém tettek. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A kérdésedre válaszolva
lehet, hogy a 20 év távlatban nekem kicsit korai nekem, én a '76-os év szüleménye vagyok
)
Nagyon erős aromája szerintem csak a jó bergamottal ízesített Earl Grey-nek lehetett v esetleg a frissen bontott Jázmin aroma, de ezt ritkábban használják fekete teához. Szerintem egy jó Earl Grey lehetett, mert ezt már nagyon régen használják.A chai nagyon finom, de nem a király szerintem. Egy jó öreg puerh v. egy isteni oolong v. Darjeeling ez már inkább. A chai is sok nád cukorral jó és ezért is isszák indiában a napi energia segítségére ahol nics sok kaja (főleg sokat isznak arrafelé ahol soka majdnem éhező ember) így elég sok a cukorbeteg is indiában.
Üdv. Laci
-
mszl
aktív tag
Sziasztok!
Én is rátaláltam erre a topicra szerencsére.
Az én kedvenceim a kínai oolongok, ginseg-el, jázminnal, virágzó oolongok hogy a szememnek is jusson valami.
Puerh, egy jó kiadós evés után segít emészteni.
Mindennapokra nyárra ha sok folyadék kell: rooibos, honeybush, ha kell egy kis energia (szó szerint!!) is akkor egy jó erős assami keverék jó nádcukorral, citrommal.
amúgy az oolongok, puerh-ek ízét nem szabad elrontani se cukorral, se semmivel.
(mert a víz mire való?? --> malmot hajtson, szennyest mosson!

Ha kell egy kis kényeztetés estére akkor Kínai Long Jing, vagy egy jó kis Darjeeling!! ,de ezek pontos időzítést és oda figyelést igényelnek, mert különmben megutálod őket olyan keserűk lesznek!!
Szombat reggelenként kakaó helyett egy jó nagy pohár masala chai.De persze mindegyikre oda kell figyelni.
Most éppen egy kiadós ebéd után pár csésze puerh-t kortyolok.A beszerzési forrásaim: ebay.com, demmers.hu
www.teautja.hu - Carpe Diem teaház csak ajánlani tudom, pontos korrekt!!És ami fontos a teázásomhoz, hogy odafigyeljek az áztatási időre!
[link]
+ kis üveg kannáim, csészém.....
Új hozzászólás Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Gitáros topic
- Gaming notebook topik
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Mini-ITX
- Futás, futópályák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Dell Latitude 3510 15,6", i5 10210U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- 3db - Dell Alienware 18 Area-51 AA18250 18" - Intel Core Ultra 9 275HX, 64GB, 2TB SSD, RTX 5090
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 16GB RAM 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
"
)
)

lehet, hogy a 20 év távlatban nekem kicsit korai nekem, én a '76-os év szüleménye vagyok