Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ρσгτσ

addikt

válasz fery02 #39804 üzenetére

Következő lépcsőfok inkább egy vezérlő beszerzése, mint például Google Nest Hub. Amihez persze okos eszközök is kellenek. Például teljes világítás vezérlés hanggal, panelen keresztül, vagy ennek automatizálása. Vagy színárnyalat, színek beállítása. Eszközök ki- és bekapcsolása, vezérlése.

De például az is megoldható, hogy egy külön eszköz utasításra vagy automatizálásra elhúzza neked a függönyt.

Tudom, hogy mindig van néhány ember, aki azt mondja ezek tökre felesleges dolgok. De anno a tempomatra is sokan mondták ezt, és szerintem sokkal kényelmesebb hosszútávon.

Pl. kisebb gyerek önállóságában is nagy segítség, ha nem kell áthelyezni a kapcsololókat, mert vagy vezeték nélküli mozgásérzékelőket kötsz a fürdőszoba/WC lámpához, vagy csak feldobsz valahova egy plusz vezeték nélküli kapcsolót. Vagy megtanítod neki mit kell mondani, milyen utasítást kell használni.

A gyorsindítás TV -nél pedig ebben az esetben is jó, mert folyamatosan hálózaton marad, így azt is tudod vezérelni. Már ha éppen szoftveresen is helyén van minden...

• kokokka

addikt

válasz fery02 #39804 üzenetére

Nem csak a TV ki és bekapcsolására jó. Én így kapcsolom és vezérlem a Govee-t, a lámpát, a konnektor is (így nem kell külön külön bekapcsolgatnom a 3D nyomtatót meg az ACE-t). Ha keresek valamit YT-on nem kell távirányító, mikrofon gomb, vagy bepötyögés csak elmondom és keresi. Persze nem lehet 100%-osan kiváltani mindig a távirányítót, de ha az ember megszokja akkor nagyon jó dolog tud lenni ez. Először nekem is furcsa volt, meg hát ugye magyarul sem tud, de sok mindenhez nem is kell (bár mióta átálltam Gemini-re azért a telefonon keresztül már tudok magyarul is pl. lámpát kapcsolni és ez bizakodásra adhat okot).

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés