- GoodSpeed: Megint 3 hónap Disney+ akciósan :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Barthezz2: Cím: Ismeretlen - Chapter 4
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB versus 990 PRO 2TB M.2 SSD
- sh4d0w: Tele a hócipőm
Új hozzászólás Aktív témák
-
boborján2
senior tag
Ez nem így működik,hogy "csinál belőle".
Nem tud csinálni vele semmit mert nem ismeri a szabványt. Egyszerűen nem rakták bele a gyárban.
(Szép magyarosan fogalmazva)Pl. Netflix esetén az a sáv fog indulni amit max támogat a cuccod.
Mkv esetén ha csak a dovi sáv van benne akkor az bukó. Ha van mellette HDR alapsáv ,akkor gondolom lejátsza. Ha meg csak az van ,akkor biztosan lejátsza.
A samsung talán az egyetlen ,aki nem ülteti még a felsőkategóriába sem a DoVi tudást. Gondolom pénzügyi okokból.
Hogy megfelelő vagy sem ez egyéni preferencia kérdése. Nyilván neked igen, mert így döntöttél.
Nem igazán van összehasonlítási alapom HDR10 és DoVi között ,mert utóbbiban nézek mindent amit lehet. Csak azt tudom biztosra hogy a HDR és a DoVi ég és föld.
De valahol azt olvastam hogy a HDR10 kontra DoVi majdnem ugyanaz.De ezt majd megmondják a szakik.
-
boborján2
senior tag
Wifi csatorna száma ha a végére van rakva a routerban, azt nem minden eszköz szereti. Ha a router auto módban van,akkor pakolgatni szokta ahol úgy gondolja épp a legjobb,csak ez nem mindog sikerül neki.
Állítsd át közép tartományba. Lehetőleg olyan csatornára , ami nem "zajos" a szomszédoktól.
Random wifi analyzer app segít ebben. -
boborján2
senior tag
válasz
adrian14 #24477 üzenetére
Csak ilyenkor sokan elfelejtik ,hogy az apple-nek adott számú fix hardverre kell fejleszteni, az androidot meg minden gyártó felteszi mindenre is. Persze ez nem menti fel a gyártókat, csak fölösleges ilyen tekintetben az almával hasonlítani.
Az ios is köhögne ,ha 100 féle hardveren kellene futnia.
(Megjegyzésként , a samsung telefonom egy hangyányit nem lassul soha és androidot futtat.)
-
-
boborján2
senior tag
válasz
st6969 #24470 üzenetére
Úgy tűnik, simán megérheti létrehozni egy céget azzal, hogy ők vállalnak 5 éves garanciát (emiatt az eladásokat a többszörösére tornázzák), majd csődöt mondanak, amikor fedezni kéne a javítási/csere költségeket...Ügyes.
Csak ezért garantáltan nem éri meg céget alapítani.
Ebben teljesen biztos vagyok! -
boborján2
senior tag
válasz
Imi1981 #24383 üzenetére
Passz , én sem tudom mi a jó megoldás.
Nekem a szekrény mögött a földön van most egy fehér fénycső és az világítja meg a falat a tv mögött.
Ha nagyon a tévére akarnám rakni a led szalagot ,akkor jó minőségű kétoldalú ragasztóból vágnék pár darab kis négyzetet azzal tenném fel a tvre.
A tvre meg előtte a négyzetek alá ragasztanék rózsaszín tessa maszkoló szalagból.
Hirtelen így oldanám meg.
A rózsaszín szalag elég kíméletes , igaz eléggé gyenge is. -
boborján2
senior tag
válasz
Piazza #24355 üzenetére
Usb2 szabványon ,mivel az van a tévében.
Egyébként USB3 500 giga HHD-t (2.5") dugtam rá 1x ,az jól működött.
Szerintem mindegy milyet veszel ,mert az usb3 szabvány vissszafelé kompatibilis.
De már csak azért is usb3-at vennék ,mert ha máshol használod ,vagy másolsz rá ,akkor legyen sebesség. -
boborján2
senior tag
válasz
dhorvath97 #24319 üzenetére
Tök mind1 hogy a boltban megy bele az óra, vagy otthon. Biztosan nem attól lett hibás.
-
boborján2
senior tag
válasz
Imi1981 #24263 üzenetére
Sokféle kodit kipróbáltam, ezzel is teszek majd egy próbát.
Én csak azt nem értem , hogy miért ilyen összevissza van a kodiban a DV képesség.
Régebbiben van , újjabban nincs, azután megint van stb...Nekem olyan kicsit hektikus így ez az egész.
Viszont az hogy a végtelenségig lehet mindent állítani az csillagos ötös.
Ha már ez a téma. Tudna valaki olyan skint ajánlani hozzá ami jól mutat nagy tv-n , kényelmesen olvasható és esetleg ha meg van extrázva kodi egy plex adatbázissal az is jól néz ki. Összefoglalva a filmezésre van kihegyezve.
-
boborján2
senior tag
válasz
Vhiktor #24253 üzenetére
Cserébe ami még mkv-ból abban sem DV , az a vimuban sokszor az.
Legalábbis ezt tapasztalom, többféle kodival is.
Sokéves tapasztalatom pedig az, hogy egy lejátszó minél egyszerőbb és fapadosabb, annál jobb.
Legjobb példa erre a plex. Szép, dizájnos stb... a lejátszóját meg a vimu megeszi reggelire. -
boborján2
senior tag
válasz
Peter.70 #24237 üzenetére
Általánosan elmondható , hogy firmware-ket mingig reszelgetik egy kicsit és van hozzáadott értéke, amiért megérheti frissíteni.
Persze én sem vagyok olyan bátor , hogy szaladok fölrakni ha kijön valami új. Ezt meghagyom a vállalkozó kedvűeknek és csak alaposabb utánajárás után frissítek.
-
boborján2
senior tag
válasz
winters123 #24225 üzenetére
youtube 4k red issue
Ez pontosan mit jelent?
Igaz nem sok 4k youtube-ot nézek , de kíváncsi vagyok milyen hibát kell keresnem. -
boborján2
senior tag
válasz
B.Gábor 76 #24179 üzenetére
Ezt így nehéz megmondani, sőt nem is lehet!
Csak a tágabb családi körben és nálam:
- samu ledek, 10 és 8 éves , agyonhajtva , bírják.(az idősebb kezd felhősödni.)
-samu led , 2 év után szervíz
-lg plazma , 1 év után táphiba , csere után újra táphiba
-lg plazma , 100 éves , ma is megy ,ha kell
-lg oled , fél éves , 3 éves , semmi hiba
-qilive(auchan) 1+ éves led tv agyonhajtva,semmi baja
-10+ éves vargáné és társa táp agyonhajtva , ma is megy ha kell
- 6+ éves corsair táp ,elfüstölt-Tcl nincs hosszútávú tapasztalat,
de a többiből kiindulva ,ha kifogsz egy rossz darabot , lehet hogy megszivat, ha kifogaz egy jót 10 évet is simán elmegy.
-
boborján2
senior tag
válasz
Stealth #24126 üzenetére
Melyik kodi verziót használod?
Nálam elsődleges a DoVi képesség és most próbaképpen alátoltam a plex adatbázist,
(croneter/PlexKodiConnect) hogy csinosabb legyen. De akad 1-2 tartalom , amit a fapados Vimu player DoVi-ban játszik le , ugyanazt a kodi HDR -ben.Pedig egész pofás lett már a kodi is.
És még egy kérdés...
Azt idáig egyikkel sem tudtam elérni, hogy a feliratokat a szélesvásznú filmebe tegye és a ne a fekete sávra. Vagy ha épp úgy jön ki , akkor egy sor a filmen van a második meg a fekete sávon.(ez a legrosszabb , kényelmetlen olvasni így)
Erre esetleg van ötleted?#24127Vismajor01
Vagy tisztességes wifi hálót kell építeni AC vagy AX alapokon , vagy gigabit lan.
Én az utóbbira szavazok, hiszen nincs zavaró környezeti elem a rendszerben, nincs szomszédoktól "beszivárgó" wifi szennyezettség, vastag falak , amik rontják a jelet stb.... nincs akadozás.
Beton stabil és olcsóbb. -
boborján2
senior tag
válasz
Persie12 #24087 üzenetére
Mozgás javítást vagy simább kozgás vagy nem tudom hogy nevezik, lentebb kell húzni.
0-10 skálán lehet állítani. Ha fullra fel van tekerve a 835 is ezt csinálja. Teljesen sima a film, de cserébe belehibázik.
A pontos működését nem ismerem , de gondolom a sima mozgás miatt a tv számolja milyen pixeleket kell beszúrni , hogy átverje a szemet és a gyors mozgást nem tudja követni.Nálam az arany középút 5-7 között van, ott még viszonylag sima a mozgás , de keveset hibázik.
-
boborján2
senior tag
válasz
Vismajor01 #24071 üzenetére
Pontosan értem amit írtál.
Ezért írtam ,hogy látszólag ezzel megsértették a komfortzónádat. Ami megbocsáthatatlan bűn.
És ezért mondtam hogy nem kell ezen fennakadni , sz@rd már le azt a szerencsétlent hogy random érkezett és dudál vagy csenget.
Jó esetben max sok évente egyszer fordul elő ,hogy "indokolatlanul" merészelnek zaklatni
!!a Te érdekedben!!Felőlem jöhetsz hozzám hajnal 4-kor is. Én hétfőtől szombatig pörgök mint a bolond. Időnkét két munkahelyen tolom és még mellette ott a család , meg a kertesház soha nincs kész örök igazsága.
+ most akarok saját vállalkozásba fogni.
Szóval nincs megállás!Nem fogok ilyen apróságokon görcsölni.
De ez én vagyok, és azért nem értünk egyet mert nekem a hétköznapok mellett egy bármikor dudáló, csengető, futár, a tökömet sem érdekli. Kimegyek hozzá és haladjunk
-
boborján2
senior tag
válasz
Cartmenn #24068 üzenetére
Érekes számok ezek.
Nekem a 835 (lassú) indítással kb. 30 sec. És azonnal elérhető a hálózaton a filmes mappa pl. vimu player -el. Vagy indítható a netflix , youtube , akármi.
A tv usb-lan átalakítóval van a hálón.HDD nincs bedugva, az elején volt 3 percig , csak egy tesztre , nekem a HDD filmezés kényelmetlen.
-
boborján2
senior tag
válasz
Vismajor01 #24063 üzenetére
Te dolgod, te tudod.
Én az ilyet úgy fogom fel ,hogy mivel az én érdekem hogy a folyamat haladjon ,akkor kilépek a komfortzónámból és ha 7kor jött a futár ,akkor lehetőségem szerint odateszem magam ,hogy mindketten haladjunk. A telefonra meg kifejezetten figyelek ,hogy elérhető legyek,hiszen fontos hívás érkezhet. És nem akkor amikor én úgy gondolom hogy elérhető vagyok,hanem akkor amikor ők úgy gondolják hogy felhívnak.
Kicsit azt érzem veled kapcsolatban ,hogy igazából nem akarsz túl sokat mozdulni ,hogy az a tv megjavuljon. A napi rutint nem igazán borítanád meg egy ilyen aprócska dolog miatt.
Igazából ha szembeállítjuk egymással azt ,hogy egy 600ezres tv javítása lényeg , de az a csóró munkásember meg dudál. Hát most őszintén ,nem lesz@rnám ,hogy dudál ?
Én garantáltam megkínálnám egy jó kávéval is!Mégegyszer mondom ,természetesen a Te dolgod. De ha egy hangyaf...nyit sem vagy képes áldozni a saját kis kényelmedből , akkor még később lesz javítva.
És ha végig gondolod , csak egyedeül Te szívod meg ,senki más. -
boborján2
senior tag
válasz
Vismajor01 #24059 üzenetére
A TV gyorsindítás funkció bekapcsolása esetén 25 másodpercenként kattan egyet-mintha ki vagy bekapcsolnánk. Ha a gyorsindítás funkciót kikapcsolom akkor nem csinálja, cserébe 5 perc mire feláll a rendszer.
Az első valóban baj. A másodikat nem értem. Nekem is ki van kapcsolva a gyorsinditás, de kb. 25 max 30 sec és készenáll a használatra.
Mindentől függetlenül:
Random szám csütörtök negyed 8kor! hív, nem vettem fel, nyilván azt se tudtam ki az
Én úgy szoktam ,hogy felveszem és megmondja ki az és mit akar.Elvégra azért hívják telefonnak a telefont.Péntek reggel 7 órakor a ház előtt áll és ÁLL A DUDÁN
Ha felvetted volna a telefont , nem dudált volna.
Tényleg nem védeni akarom, csak voltam futár (is) de a "kényelmes" ügyfelek miatt , nem olyan vicces mondjuk naponta 1-2 órával később hazaérni.Illetve még erről az jut eszembe , amikor nyáron a hűtős teherrel a lakótelepi boltba vittem az árut , ők meg nem győztek ordibálni az ablakból, hogy állítsam le, mert mi a f.... képzelek magamról, ez lakótelep.
Megkérdeztem az egyik jólnevelt ablakból kikiabálót , hogy vagy jár az autó és le tud jönni vásárolni , vagy nem jár az autó és nem lesz áru a boltban.
Mondanom sem kell , bevágta szó nélkül az ablakot
Én meg jutalmul lassabban pakoltam és toltam még rá egy kis kézigázt.Visszakanyarodva...
Ez így valóban nem oké , hogy nincs megoldás a csomagolásra. Vagy nincs erről tájékoztatás a vásárlás előtt.
Én első körben beszélnék a szervizzel , hátha van valami megoldás, hogy magad intézd.
Bár ha rábólintanak , még akkor is el kell valahogy juttatni, oda meg megint csomagolás kell.Elég sakk-matt helyzet.
-
boborján2
senior tag
válasz
Vismajor01 #24056 üzenetére
Először feltettél egy kérdést, de az utolsó mondatoddal meg azt sugallod ,hogy csak az emaghoz lehet vinni , ami felháborító.
De mind1 is.
A választ nem tudom. De őszintén szólva ,ha javítani kellene ,én örülnék ha meg sem kell mozdulni vele.Hanem jön a (pl. Emag) futár és intézi.
Szerk.:
@Stealth
Akkor nem csak én nem értettem.
Meg vagyok nyugodva.@Vismajor01
Egyébként milyen tv,és mi a hiba? -
boborján2
senior tag
válasz
Vismajor01 #24051 üzenetére
Tehát nem tudod a választ, de az emag felháborító??
Vagy én értek félre valamit?
(Bár igazából a hsz-t sem értem)
-
boborján2
senior tag
válasz
DaVE-1 #24042 üzenetére
A hdmi egy szabvány , azon belül van a hdmi cec , szerintem az felel érte hogy a bemenetre váltson automatikusan. Ezt kell engedélyezni mindkét oldalon.
Ugyanúgy mint scart időkben is volt egy láb bekötve ami ezért felelt, csak itt már digitális a megoldás.
De ez csak az én tippem.
-
boborján2
senior tag
Én kicsit azt érzem , hogy ha DaVE-1 kollégánál minden jó lenne, akkor is rossz lenne.
-
boborján2
senior tag
válasz
Snoop27 #23976 üzenetére
Hangilag a 845 szerintem ugyanaz ,mint a 835.
Véleményem szerint nagy ötlet volt bele a mélynyomó.
Nagyon sokat dob rajta.
Persze soha nem lesz soundbar vagy házimozi szint, de bőven hallani ,hogy ég és föld egy sima kéthangszorós tv mellett.
Nálunk amikor nem kell a nagy hangerő , és általában nem kell a gyerekek miatt, akkor az erősítőt be sem kapcsoljuk csak a tv szól és maximálisan elégedettek vagyunk vele.
Nem fűztem hozzá igazán nagy reményeket , de nagyon durván meglepődtem ,hogy ez így tud szólni.
Főleg ha még a mélyet kicsit fentebb húzom.
Érezni hogy nem dísznek van benne ,mert nagyobb hangerőn sem recseg vagy torzít vagy akármi.
Szóval nem marketingnek rakták bele , hanem valóban tudja amit kell.
Már csak ezért sem bánom ,hogy egy új 805 helyett ,inkább egy kiállított (keveset futott) 835 -öt vettem olcsósítva. -
boborján2
senior tag
-
boborján2
senior tag
válasz
szkutyi #23858 üzenetére
What
Mi a péklapátot nézel és milyen tévén amihez ettől több kell??
Vagy egyszerre több usert szolgálsz ki 4K remuxal?
Nalam a fej aztán ugrálhat kedvére lent a lomos helységben.A világon senkit nem zavar.Sőt azért tették bele hogy ugráljon , az a dolga
Csak arra figyelek ,hogy nem írom teljesen tele. -
boborján2
senior tag
Én kb. 10 éve nem foglalkoztam filmes hdd töredezettségével. Semmi értelme szerintem.
Ha rommá van töredezve ,akkor is képes azt a max 2x 15megabájt/mp sebességet kiszolgálni ami két 4K streamnek kell.
Illetve csak CMR hdd-t használok és ha tehetem alaposan körbejárom melyiket kell megvenni. -
boborján2
senior tag
válasz
DaVE-1 #23841 üzenetére
Csak egy tipp ,mert én nem hdd -zek.
Próbald meg "hivatalosan" levalasztani a menüben , majd ha megtörténik ,akkor kihúzni és újra bedugni.
Logika azt diktálja ha nem valasztod le akkor csak azt hiszi megazakadt a kapcsolat és valszeg cache-ben megtartja a fájl szerkezetet.
Vagy tv újraindítás.
-
boborján2
senior tag
Kis jövőkép a webes rendelésről :
-
boborján2
senior tag
válasz
marilllyo #23827 üzenetére
New TCL T615T03 platform Google TV Update available in V599.
TV models ....C745 & C845....C955 (Japan)
(C735 & C835 & C935).......(C728 & C825)
V8-T615T03-LF1V599.000831
V599 OTA
https://shorturl.at/rvzU3
or
LINK (https://mega.nz/file/2oc3GIIa#pubuA_TgBvmq6K75OIfGxya7rDRmi0tux56J4D6K-fk)
build date= Nov 28, 2023
build= 1701174985
security_patch= 2023-06-05
gmsversion= Android_11_GTV
product.build.fingerprint= TCL/G05_4K_GB/G05:11/AR2101/AR23:user/release-keys
revision= 000831
OTA size= 1.999 GB -
boborján2
senior tag
válasz
Vismajor01 #23808 üzenetére
-
boborján2
senior tag
válasz
Peter.70 #23805 üzenetére
Az esetek nagyrészében jó szokott lenni.
Viszont találkoztam már olyan 2.5 HDD -vel ,ami csak kattogott, nem bírt elindulni csak legalább Y kábell megoldással.
De cserébe másik tv-ben gond nélkül működött.Hozzáteszem ,hogy ezek a tapasztalatok még samsung tévéimmel voltak.
Így én azt mondom teljesen random melyik tv portban, melyik HDD hogy viselkedik.
835 -ben egyetlen darab 1Tb lemezt próbáltam, akkor gond nélkül ment.
-
boborján2
senior tag
válasz
Peter.70 #23801 üzenetére
Pendrive be az usb portba.
HDD külső házba (lehetőleg külső táposba)
Nem teszteltem de szerintem ez is jó lehet: [link] igaz ez már nem is ház
A legkényelmesebb persze egy NAS. Letölti , tárolja , seedeli , akármi, és kiszolgálja tetszés szerint helyi hálón vagy távolról a tv-t.A felhő engem is érdekelne, főleg a one drive bussines része.
Valamikor olvasgattam róla , hogy kell a google drive tárhelyet beokosítani film tárhelynek tv-n, de elengedtem. -
boborján2
senior tag
válasz
flash- #23799 üzenetére
Ott valami más gond lesz.
Bár nem írtad milyen tv , mi a kiszolgáló , mennyi a kapcsolati sebesség a tv és a kiszoláló között, de nekem a 835 vidáman lejátsza smb -vel a 80Gb 4K Dv filmeket.
Azoonal elindul , random beletekerésnél szinte nulla a pufferelési idő.
A kapcsolati sebesség pedig "csak" usb2 nálam. -
boborján2
senior tag
Ez hiba?
Nem is tudtam.Én simán azt gondoltam , hogy a vodafone mediabox miatt írja ki.
Ezt a feliratot akkor látom amikor bekapcsolom a vtv boxot és bekapcsol rajta a HDMI.
Ilyenkor a TV a sarokban írja hogy vodafone tv (én nezetem el így a HDMI-t) meg kiírja a felbontást meg a stb refsw design szöveget.Két dolgot tudok róla biztosan.
1. Amikor meg vettem a tv-t (65C835) akkor tutira nem volt ott ez a felirat a vtv bekapcsolásakor.
2. Egy ideje mindig megjelenik a VTV box indításakor, de semmilyen előnyét/hátrányát nem tapasztalom. Minden ugyanaz , mint előtte.@Vismajor01
Bedugtam es hasznalom
A képminőséget (színeket) még bőven meg tudnád extrázni egy jó SDR/HDR/DoVi konfigokkal -
boborján2
senior tag
válasz
7Heads Drago #23706 üzenetére
Jó ez a csoport
.
Sajnálom akit csalódás/kár ért ,de olvasgatva ezt a remek gyülülekezetet van pár user error!
Pl. az ember akit viberen értesítettek a csomagról , de ő nem használja a vibert ,ezért nem tudta átvenni.
What? Akkor mi a túrónak telepítetted és kapcsoltad a viber fiókot a telefonazámodhoz?
Neki szerintem küldhetsz ajánlott levelet is , átveszi , nem olvassa el aztán nyilván fel lesz háborodva.Szóval biztosan van sok jogos panasz , de nagyon sokat erős fentartásokkal kell kezelni!!
A fogyasztóvédelmet is csak módjával.
Engem mikor a trékom rommá szívatott ,a panaszommal megkerestem 1-2 embert a fogyasztóvédelemnél. Érdekes módon gyorsan és ügyeeen le lettem pattintva.
Úgy látszik vannak akiknek kiemelt helyük van náluk és van akivel nem kell foglalkozni.
Mintha csak egy bűvös lista lenne hogy melyik cég a tabu és melyik nem. -
boborján2
senior tag
Ha nem égetően fontos az img , akkor az ota (zip) frissítést kell feltenni.
Fat32 pendrivera kell másolni a zippet és a tv menüből frissíteni. Felmegy és minden app/beállítás megmarad.
Tg-n érdemes a megosztás alatt a hsz-eket olvasni, általában rá lehet bukkanni ha valami nagy gáz van a frissítéssel.
-
boborján2
senior tag
Az IMG (nem OTA) telepítésnek mi a pontos menete?
-
boborján2
senior tag
válasz
7Heads Drago #23652 üzenetére
Bárhogyan is van , valaki valahol mindig megszívja.
(Nagy számok törvénye) -
boborján2
senior tag
válasz
7Heads Drago #23623 üzenetére
Trékomnál bemehetsz reklamálni, csak annyit ér mint ha kint a réten egy borjúnak mondanád. Tapasztalat
-
boborján2
senior tag
válasz
Vismajor01 #23617 üzenetére
Az szerviz lesz szerintem.
Bár a videón nem tudom mit kell hallani , mert én csak olyat hallok , ami fix hogy nem a tévéből jön.
-
boborján2
senior tag
válasz
Vismajor01 #23610 üzenetére
Ez a plex hülyesége lesz.
Nekem gigabites helyi hálón is képes teljesen random percekig pufferelni.
+extra szolgáltatása hogy ugyanaz a content egyszer DV-ben indul , egyszer meg csak HDR, épp amilyen kedve van.
Sajnos azt vettem észre , hogy amennyire szép és csilivili, meg a rendező apjának a vércsoportját is kiírja, technikailag a lejátszás pont ennek ellentéte. Nálam kuka a plex.
Ha távolról akarnék filmezni akkor kodi , helyi hálón meg egyelőre a vimu nálam a befutó.
(bár lehet távolra is jó a vimu , mert tud valami használható protokollt rendesen kezelni) -
boborján2
senior tag
válasz
Vismajor01 #23605 üzenetére
Minden gyártó 100megabit/sec lan -t pakol a tv-be.
Cserébe ott az AC vagy AX wifi.
(Amit én személy szerint nem preferálok. A kábel az "zárt" kábel marad és nincs kérdés)Bar meg usb2nek is karcsu
Az usb2 -nek van egy valós sebessége , meg van a névleges. A kettő nem keverendő össze.
De akár a PC vs TV sebességmérés sem.
Egy korszerű pc esetén egy usb2 mérésre gyakorlatilag "végtelen" cpu erőforrás áll rendelkezésre. Tv esetén , főleg ha nincs mellette egy usb3 , akkor ez nem így van.A képeiden látszik hogy tud az majdnem 300megabit/sec -et is.
Mi az a tartalom amit a tv lejátszik , de ez is kevés hozzá?Én is usb3<--->gigabit lan adaptert használok az usb2 tévében , de nem tudtam még megakasztani semmivel sem.
Na jó, ha konvertálok magamnak 650megabit/sec tartalmat , az tuti megfogja, úgyhogy a fentebbi kérdésem a normál felhasználásra irányul. -
boborján2
senior tag
válasz
agent11 #23597 üzenetére
Bár nem nekem írtad, de szeretnék erre egy reakciót írni.
Szerintem itt nem is az a kérdés , hogy hogyan oldható meg.
Aki akarja megtalálja az utat a frissítéshez szakmai fórumok segítségével.
Inkább az ,hogy ezt miért nem házon belül oldják meg.Őszintén szólva , nagyot néznék pl. ha egy Intel vagy AMD drivert egyszer csak telegram csatornán kellene keresnem, de úgy, hogy erről a VGA gyártó egy árva szót nem szól.
Joli néninek pedig nyilván nem kell tudnia frissíteni, DE Joli néninek is jár a tv-vel az a funkció ,hogy pl. netflixről egy DV tartalmat mikro laggok nélkül tudjon megnézni.
Így viszont ő beragadt a bugos firmware-ben, lehet hogy örökre.Csak azért ezt a példát hoztam , mert az enyém a vásárláskori 4xx firmware-el épp ilyen hibát produkált. Ezt a (számomra soronkövetkező) 5xx firm javította.
Szomorú az a tény, hogy aki nem tud frissíteni , az szép magyarosan mondva, besz..ta."Amúgy is mindig az van, ha jól működik akkor ne frissítsünk..."
Ebben teljesen egyetértek.
Viszont alapesetben a frissítés nem azért készül , hogy elrontsa , hanem hogy javítsa.
És itt nem feltétlen a látható dolgokra kell gondolni, hanem pl. a rendszer stabilitására, sebességére a motorháztető alatt. Ha pedig még ezt is elengedjük , még akkor ott van a droid biztonsági frissítése, amit így szintén nem fog megkapni.ezek leaked (azaz kiszivárogtatott) verziók.
Esetemben a 65C835 (2022 modell) a gyártásától számítva egyetlen verziót sem kapott volna meg hivatalosan?
Csak mert a TG csatornán szerintem legalább 10 féle FW van, nővekvő verzió számokkal.
Ez mind csak leaked lenne és soha nem kerül publikus státuszba egy sem?Itt valami sántít....
-
boborján2
senior tag
válasz
st6969 #23593 üzenetére
A TCL-nél el van valami nagyon b...a a frissítésekkel.
Nekem a 65C835 mikor megvettem nem talált frissítést. Aztán egyszer frissítette a frissítési appot , de az sem talált frissítést.
Mint kiderült , ami rajta volt , az kb. 6-8 kiadással ezelőtti.
Egyébként jól gondolod , ennek így kellene működnie ahogy írod.
Így viszont pendrive kell és menüből frissíteni.
(V8-T615T03) ez a sor azonosítja a modellt. Ennek kell egyeznie! Meg persze update alatt ne legyen áramszünet , mert az a tv egészségére biztosan káros.
Egyesek szerint a "hivatalos" frissítő fájlok telegram csatornáját a TCL üzemelteti.
Nekem azért vannak kétségeim , hogy ez talán nem olyan biztos.Mert ,
a, mi szüksége van telegramra ha van saját weboldala?
b, mi szüksége van microsoft tárhelyre feltölteni a zip fájlokat? TCL-nek nincs pénze a weboldal mögé egy fájl szervert berakni?Persze lehet túlgondolom , de valahogy az egész nem logikus egy ekkora gyártónál.
-
boborján2
senior tag
válasz
h1ght3chzor #23588 üzenetére
Tök jó hogy van ez a lehetőség, ugyanakkor teljesen zsákbamacska, főleg changelog és MD5 hash nélkül.
Az előnyös , hogy a tv rendszere nem erőszakoskodik hogy mindenképp felteszi a frisset,
de nem értem ,hogy ha kell akkor sem talál tv frisstést.
És egyébként is miért egy "ismeretlen" telegram csatorna a forrás ?A TCL állítólag a világon a 2. vagy 3. helyen van a tv eladásokban. Ennek tükrében ez így egy vicc! Nem egy megugorhatatlan kategória a frissítés , hiszen számtalan droid eszközön tökéletesen működő dolog.
-
boborján2
senior tag
válasz
7Heads Drago #23576 üzenetére
Elolvastam egy emag sztorit a linken (nem tudom mennyi van összesen)
Ezzel az erővel az összes létező webáruház felkerülhetne , mert a nagy számok törvénye alapján , garantáltan lesz egy rendelés , ahol valami félremegy.
Ugyanakkor nekem pl. semmi bajom velük, úgy hogy évek óta rendelek mindet is.
kb. 2x volt hiba ,azt is kezelték rendesen.Viszont nem látom az oldalon a magyar treékom logóját. Ha valahol , akkor ott garantáltan meg tudják keverni a dolgokat. És igazából nem is a lehúzás megy, hanem hogy már 3x játszottam colombosat , hogy kiderítsem hol jár a termék, vagy hogy miért nem az van a számlán aminek lennie kell, miért nem jár a kedvezmény amikor azzal hirdetik.
-
-
boborján2
senior tag
válasz
flash- #23144 üzenetére
65C835 esetében nekem ezt régi 4xx (ezzel vásároltam) firmware csinálta , netfilxnél és smb-n 4K tartalommal is.
592-es (ha jól emlékszem a számra) legutolsó firmware ezt orvosolta.
Lehet egy korábbi is , de én egyből ezt raktam fel , így sok verziót ugrottam egy update-el.
-
boborján2
senior tag
válasz
Skarpea #23108 üzenetére
Gyári lejátszó az mp4 -et szereti ha dv kell.
Vimu player mkv-ből is tudja a dv-t ha profilt megeszi ami az mkv -ban van.Illetve a kodi egy-két verziója is dv képes.(pontosan nem tudom melyek)
Szóval tesztelj (ha gondolod) és nem kell szaladni külső lejátszóért ,mert abból is egy értelmes darab 50-60 ezer.
Ugy általápan meg ufo971 anyagait keresd mp4-ben , azokat megeszi a tv. A random mkv-k zsákbamacskák , főleg amikor egy értelmes nfo sincs mellé.
A minap pont belefutottam egybe , HDR DV a névben , minden is hdr10-ben játszotta le , a dovitool szerint nem is tartalmazott az mkv DV tartalmat -
boborján2
senior tag
válasz
Öcsielvtárs #23104 üzenetére
Nem újdonság a trékom szerencsétlenkedése.
Évek alatt nem tanultak meg webáruházat üzemeltetni. Ezek a mihaszna társulat úgy játszik az emberek szabadidejével ,mint kutya a lábtörlővel.Párszor cicire vágtak engem is szerelés időpontal, kiszállítással, és bolti rendelés átvétellel is.
Utobbinál még én lettem le..va ,mert mi az hogy nem akarom átvenni. Közben meg utólag kiderült hogy a jóember a boltban nem szkenelte a vonalkódot így hozzám nem jött sms hogy beérkezett.
Szerencsére mind rögzített hívás volt, így egyikből sem jöttem ki rosszul. -
boborján2
senior tag
válasz
DaVE-1 #23094 üzenetére
Csak ne feledd ,hogy ennek van egy másik oldala is.
A törvény alapján simán megjátszák azt is , hogy 600ezeres fényképezővel lekattingatják a családi nyaralást, majd röhögve visszaküldik ,hogy bocs nem kell, mert nem tetszik.
Ugyanez tv esetén is megesik ,csak mert valakinek épp nem tetszik a színe a talpának. Igen hallotam ilyenről is. Nyilván vásárlás előtt tájékozódni már luxis lett volna.
Meg ugye itt is felmerült hogy a "trükk" miatt visszaküldték és megrendelték olcsóbban ugynanazt.Gondolj bele ,micsoda erőforrást venne igénybe minden egyes darabot felmérni, átvizsgálni.
Természetesen nem védem őket , de ha én kereskedő lennék ,tudod ki a tököm vizsgálgatná saját költségen.
Épp elég csalán lenne a se..emben egy ilyen szabályozás ,ahol a vevő kedve szerint bármit ingyen megtehet. Sokkal olcsóbb akár a rosszat is 4x oda vissza kiküldeni, aztán majd lesz valami, mint vizsgálgatni. -
boborján2
senior tag
válasz
DaVE-1 #23082 üzenetére
Elvileg online rendelésnél indoklás nélkül elállhatsz 14 napig és visszakapod a pénzed.
Másik szerencsétlennek nem fogják eladni csak újracsomagoltként.Sőt még ehhez hozzájön ,hogy ha hibás is a borítás még olcsóbban lesz fent. (Már ha így aladják egyáltalán)Küld vissza , vedd meg a c3-at ,én meg megveszem amit visszaküldesz nagyon jólárasítva
Melyik boltot kell majd figyelnem ?
Mindenki jól jár. -
boborján2
senior tag
-
boborján2
senior tag
válasz
Oraculus #23072 üzenetére
A családban anno ilyen hibával 630 ezres samu tv-t sikerült venni , 300 párezerért outletben.
Azóta is semmi baja. Sőt a meleg jobban távozik.
Ennek tudatában szétcseszne ilyennel az ideg az fix.Én kikutatnám neten mi fogja azt a részt , mert lehet csak egy kézmozdulat és visszapattan. Ha nem akkor cseréltetném. Hozzátartozik,hogy én alapvetően barkácsolós , amit lehet magának megjavítós beállítottságú vagyok.
A wifi az egy sok összetevős történet ,sok hibalehetőséggel.
Nálam a 835 sem nagyon barátja az 5ghz (sagemcom) wifinek. A telefonom egyenesen kínlódik vele. Minden más meg teljesen hibátlan.Update:
Jól látom hogy az nem csak eláll ,hanem valami ki is akar ott bújni? Mint ha valami vezeték lenne. -
boborján2
senior tag
válasz
szkutyi #23071 üzenetére
Jaja, már le akartam ragasztani, csak bármilyen ragasztó szobahőmérsékleten hosszútávon egy gusztustalan lemoshatatlan ragacsot hagy maga után, ami nagyon igénytelenül tud kinézni. Főleg ha tele megy porral is.
De ha van tuti szigszalag tipped akkor várom.
Mondjuk a legtutibb az lenne a levenném a hátulját és oldalcsípő fogó. -
boborján2
senior tag
Kb középen alul van egy kis fizikai kapcsoló, a kijelző alatt lefelé néz. Az a mikrofon kapcsoló.
Én már kínomban bekapcsolva hagytam mert , kikapcsolva megint nonstop narancsárgán világít a ledsor és k..va bosszantó.
Lehet a kínaiak így hallgatnak le, az agyamra mennek a sárga fénnyel , kikényszerítik hogy bekapcsoljam mert így nem világít.Ha valaki megfejtette ,hogy 835 esetén miért így, (szerintem sz@rul) működik az ne tartsa magában.
Jöhet minden ötlet kikapcsolt mikrofonnal ,hogy kell kikapcsolni a sárga led sort.
432 és a legutolsó elérhető firmware-el is ugyanaz a helyzet.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 75QNED87T 190 cm-es 4K QNED Gaming Erőmű, 120Hz-el és 3ms válaszidővel!
- TCL 55C745X2 FALD, 144Hz, 2029.07-ig gyári garanciás, dobozában, fóliás, karcmentes TV.
- PHILIPS 43PUS8909/12 Amlibight 4K HDR Smart 144 HZ GAMING TV
- TCL 55C805 - 55 col 4K QD-MiniLED 144hz
- HIBÁS Samsung UE40K5572 alkatrésznek
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 4th: i5-6GEN I 8GB I 180SSD I 14" 2K I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2978
- LG 28MQ780 - Dual Monitor - Nano IPS - 2560x2880 - HDR10 - USB Type-C - AMD FreeSync - MacBook Ready
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest