- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr. Elliot
senior tag
-
net84
őstag
-
net84
őstag
A kep alapjan a felsonek mar csak a minta szelen ficeg a bor. Arra eleg lenne a testapolo is. Ha nem akarsz ket kremmel varialni, akkor vekonyan kenheted azt is bepanthennel.
Szerintem rendben lesz, de ne hagyd meg el a kremet es biztos ami biztos alapon mutasd meg a tetovalodnak. Igy nyugodtabb lehetsz Te is. -
net84
őstag
Amíg nem hámlik le teljesen, addig nem ajánlott abbahagyni a krémezést, függetlenül attól, hogy mikor csináltattad. Minimum testápoló vagy inkább bepanthen. Még nyugodtan kenheted napi 2-3 alkalommal. A bőr nem száradhat ki, mert kitöredezik és nem tesz jót a tetoválásnak.
Igaz bőrtípusonként változik a gyógyulás ideje, de a_player-nek igaza van, 2 hetesen már csak nyomokban kellene bőrcafatot tartalmazni.
Kend rendesen továbbra is, amíg le nem hámlik teljesen. Ne hagyd kiszáradni. Látni fogod, ha a friss bőr előkerült. Szép fényes és jóval élénkebb színt fogsz látni...utána még kenegetheted testápolóval pár napig. Ártani nem fog. -
net84
őstag
Nem a napok számától függ, hogy mikortól kezelheted másképp. A Bepanthen (vagy más hámosodás, bőrzsírosodást elősegítő) a teljes lehámlásig javasolt. Utána "bármilyen" testápoló használható (bármi, ami segít, hogy ne száradjon ki a bőr).
A későbbiekben (teljes legyógyulás után) is ajánlott a rendszeres "kezelés". Ha nem foglalkozol a tetoválással, sokkal előbb kezd el fakulni, kopni. Elég egyszer leégetni a napon, hagyni kiszáradni a bőrt és (idővel) meg is fog látszani a színeken.
Napi szinten nem (nyáron 2-3 naponta, télen heti egyszer), de rendszeresen kenem testápolóval és kifejezetten tetoválásra szánt krémmel. Uszoda, Balaton vagy egyéb áztatás után egyből kenem át, napozást pedig csak mértékkel és tocsogó, min. 40 faktoros krémmel.Amiket eddig saját bőrömön tapasztaltam meg:
- friss tetoválás begyulladása szennyezéstől és a fizikai terheléstől (ez után kezdtem el aktívan fóliázni az első 3-5 napban)
- új, de már legyógyult tetoválás "kiszáradása" (amikor kifehéredik és újra hámlani kezd a bőr a frissen hámlott tetováláson)
- napégés a tetovált területen
- bőrallergia (kiszáradt bőr + valami vegyszeres érintkezés következményeként 3 hónapig a húst is levakartam volna)Amit más bőrén "tapasztaltam" meg:
- friss tetoválás túlkrémezése
- friss tetoválás melegnek és napnak kitéve
- rendszeres "napozás" naptej nélkül (az is árt, ha a tetovált kar lóg az autó ablakában és folyamatosan éri a napfény)A fenti esetek mindegyike után kellett javítani a tetoválást. Volt, amit egyből a gyógyulás után, volt amit 1-2 év elteltével (akkorra vált vállalhatatlanná / viselhetetlenné).
-
net84
őstag
"nagyon jön le róla a festék vagy mi" - elkezdett hámlani a bőröd (csak a tetovált részek és igen, a festék színéhez nagyon hasonlít a kopó bőr színe) vagy nedvedzik a bőröd és olyan a színe mint a festéknek?
Előbbi jó és természetesen, utóbbi nem annyira.
Mivel viszket is, én az első verziót tudom elképzelni. Ha még nem hagytad el a fóliázást, már nyugodtan megteheted. Ilyen stádiumban már csak a krémre van szükség (és arra, hogy folyamatosan "zsírosan" tartsd a bőröd). -
zseko
veterán
Én tudom hogy nem fogom megbánni, akármit nem tetováltattam volna fel csak azért hogy legyen, ez a minta tökéletesen azt tükrözi amit akartam. Egyedüli dolog ami közben nem tűnt fel csak így fényképen, hogy elfért volna még nagyobb is...
a hal elbírt volna mindkét irányban még plusz 6-6 centit, de így is teljesen elégedett vagyok
Majd a következő nagyobb lesz
Ismerőseim pedig, akik azt hitték ismernek, rájöttek hogy nem ismernek
Ezt ugyanis senki nem nézte ki belőlem hogy ilyet bevállalok, főleg nem ekkorában.
-
net84
őstag
Tetovaltattam
. 5-6 eve kezdtem. Az elso tetovalasom valamivel korabbra datalodik, de ahhoz vissza kellene keresnem a,kepeket es azok datumait. Par eve magamon csak en dolgozok ..de mar tervben van egy olyan tetovalas, amit fizikailag nem fogok tudni kivitelezni, igy arra kulso segitseget fogot bevonni.
Neztem a kepet. A stilus tetszik, a minta is jo. Egy eluto szint azert felhasznaltam volna a hatterbe (voros, barna vagy narancs). Nekem kicsit "vilagos", ez a stilus igazan sok feketevel es kevesebb arnyalassal jon be. Ezert is irtam, hogy megneznem legyogyulva...
Egy hasonlo stilusun (csak erosebben hasznalva a feketet) gondolkodok en is, csak boka fole es keleti stilusu motivumokkal. De egy szin nem szin, igy a hatteren meg gondolkodok.Vazelin: ahogy irtad is, mindenkinek mas valik be. En eddig ketszer hasznaltam. Egyszer a proba kedveert, akkor nem valt, a feketet nagyon megfakitotta. Utana pedig csak addig maradt, mig el nem jutottam bepanthenert.
Van aki pl. a bepanthent sem hasznalja, hanem spec. kremekkel kezeli a tetovalast. De van aki 2-4 orankent szappannal mossa (mint amikor rendesen furdene) a friss tetovalast es kozte bepanthennel keni. Ezzel gyorsitja a hamosodas folyamatat...neki az valt be. -
net84
őstag
A vazelin puhitja a bort, de a gyulladast nem csillapitja es nem segiti elo a hamlast, gyogyulast. Megnyugtatlag, a Bepanthen is el tudja tomiteni a porusokat...
Megbanni? Mit? Ugy egeszeben a tetovalast vagy egy adott mintat? A legelsot nem csinaltatnam meg mai fejjel. De meg nem bantam. Lassan atalakul az is es beleolvad a kornyezetebe.
Nem valasztok sem divatbol sem hirtelen felindulasbol mintat. Mindennek van jelentese. Van amit eleg elolvasni, van aminek ismerni kell a tradicio/tortenelem szerinti jelenteset es van aminel elemezni kell az osszkepet es megvan az uzenete. Ezek alol egyedul az elso tetovalasom kivetel. Annak azon kivul, hogy gyerekkori vagyam volt az a minta, es az az elso, semmi ertelme.
Bizonyos mintak kulso szemlelonek is jelezhetnek dolgokat (akar pozitivan, akar negativan erintve a viselojet). Egy jo ismerosom osszel latta eloszor az alkatomat. Egybol rakerdezett a jelentesere. Beletalalt, pedig nem sokan ismerik a minta tenyleges jelenteset es miertjet. Neki annyi elonye volt, hogy regota ismer, tisztaban volt az elmult idoszakban velem tortentekkel es pszichologian belul rajzelemzessel foglalkozik.Egyebkent, ha valaki ugy all neki a tetovalasnak, hogy mi lesz, ha megbanom, ha kesobb nem fog mar tetszeni, akkor inkabb meg ragodjon rajt. En kuldtem mar ilyen miatt embert. Igaz azota mar tetovaltam, de az a minta es az a testresz meg mindig nem keszult el. De be is ismerte, hogy volt ertelme varni es megertette, hogy akkor miert beszeltem le a tetovalasrol.
-
zseko
veterán
Pl. hogy ne érje víz, de máshol a benedvesített papírtörlőt írták tisztítani. Sőt, volt még tusolni óvatosan lehet típus is. Akkor Claraseptel lemosni, de más meg hogy ez alkohol így szárítja a bőrt és fakítja a színt. Van ahol csak a Bepanthent ajánlották mert a plus fakítja a színt, máshol a Bepanthen Plust főleg ha begyulladna, volt ahol mindkettőt jónak mondták. Fóliára volt hogy csak addig míg hazaérnek vele, volt aki majd 3 napig fóliázta, volt aki csak az első (egy-kettő) éjszakára ajánlotta.
Én benedvesített papírtörlővel töröltem le az első éjszaka utáni váladékot, a száraz nehezebben akarta lehozni, áttöröltem clarasepttel és úgy kentem be bepanthennel. Az első, és most még a második éjszakára befóliáztam, leginkább azért hogy véletlenül se menjen bele semmi szösz az ágyból, de napközben nincs rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Cosori Premium Air Fryer / forrólevegős sütő, 5.5L (CP158-AF-RXB)
- Lapierre e-Zesty AM 9.2 Fully carbon Ebike
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Csere-Beszámítás! ASROCK Radeon RX 9070 16GB GDDR6 Steel Legend OC Videokártya
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest