- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dazsar
aktív tag
+1
valóban ezek a tetoválások életre szolnak ezért van az hogy előbb írunk mint hogy egy oltári nagy faszságot kövesünk el és ez által el csúful egy remek mű. én is azért írok ennyi "buta dolgot" mert első tetkóm nem szeretném hogy bármi baja legyen. és mielőtt cselekszem igen is fel teszem a kérdést hogy hülyeséget csinálok e vagy nem..... ahogyan az egyik srác is írta:. el mehetett volna uszodába de nem tette mert atoll félt h ki ázik. és erre rá írtak is vissza hogy valóban nem lett volna jó ötlet.... és lám. lám."mi lett volna ha előbb cselekszik meg gondolatlanul"?
-
net84
őstag
Jó a körülírás (a bőrgyógyászok biztos tudják a hivatalos nevét is). Az a bőrréteg már csak nagyon enyhén vagy egyáltalán nem fog hámlani. Az ott már egy friss réteg. Ha megvolt a teljes lehámlás, akkor akár áttérhetsz a testápolóra is. A lényeg az, hogy ne száradjon ki a bőr.
Vakarás: akkor szabad megvakarni, amikor már nem viszket
Ha belekapsz a minta szélén lévő bőrcafatba és megtéped akár a friss, akár a tetoválással érintett bőrréteget, az nem lesz kellemes (ezt is sikerült már kipróbálnom). Előbbi esetében a minta is "csorbulhat".
Én csalni szoktam a krémezéskor. Minden milliméterét jó alaposan bekenem...valamennyit enyhít az érzésen.
-
net84
őstag
Ha már hámlik és bőrpírnek, gyulladásnak semmi jele, akkor ne fóliázd. Inkább krémezd gyakrabban. Ahogy a_player is írta, ilyenkor már nem ajánlott a fólia. Nem segít, inkább árt.
(#2843) Dazsar - túl sok krém, a bőr nem tudja felszívni, elzárja a pórusokat, nem szellőzik semmit és nincs lemosva 3-6 órán keresztül. A gyulladás olyan mértéket is ölthet, hogy elkezdi kidolgozni a festéket a bőrből. Ha ez bekövetkezik, akkor megállíthatatlan. Hosszan elnyúlik a gyógyulás. Ha közben fertőzést is kap a bőr, akkor pedig még roncsolódhat is a bőrfelület.
a_player - persze, bőrtípustól is függ. Ezért nem lehet megmondani azt sem, hogy mennyi ideig tart a teljes legyógyulás. Az egyénenként és területenként is változik. A napozás azért bőrtípustól függetlenül nem tesz jó a bőrnek. Én azért szoktam ajánlani a "rendszeres" utókezelést, mert hosszú távon inkább haszna mint hátránya van. Egy kis testápoló időközönként, nem szokott ártani.
Vazelint én is használtam még az elején. Rendszeres "kezelésre" csak egyszer. De ha szigorúan vesszük, akkor a Bepanthen sem az igazi. Van több féle, fajta krém, ami jobb lenne, de nagyon beszűkült az elérhetősége így marad a gyógyszertár, ahol nem sok minden van. Ha rendelek spec. krémeket, sosem marad rajtam. Az utolsó ilyen rendelés után még a magamnak rendeltet is elvitték.
Jól néz ki a színes istechnikailag tetszik
(maga minta nem mozgat meg - jól sejtem, valami focicsapat címre?)
-
a_player
csendes tag
ápolás
az elsönap foliázd csak,másnap szedd le alaposan claraseptel mosd meg 2x legalább,kéztörlövel szárazra csinálod
bepanthennel vagy vazelinnel kend le bepanthennel annyira hogy ne latszodjon nagyon,vazelinnel ovatosabban
elsö 3nap claraseptes mosas mehet es 3,4oránként kend ujra,amit ez idö alatt nem szivott fel a böröd azt kézt törlövel itasd fel
3,4.nap után mar nem kell ilyen sürün kenni es ha minden igaz a claraseptet is hanyagolhatod
10.napig kell kenni a fent emlitett krém valamelyikével
ha ugy érzed még van minek lejönnie hasznald nyugodtan a claraseptet tovább
ha jol csinalod akkor minden oke leszremelem tudtam segiteni
-
net84
őstag
Nem rossz a cikk. Amerika az alapja, ott a mikro használati utasításába is be kell írni, hogy macskát szárítani bent tilos. Azért írtam én is a min. 4 óránkénti cserét. Ha van rá mód, előbb is lehet, javallott cserélni. Főleg melegebb időben.
"Egyelőre nem látom nyomát, de ha ledobja magáról a régi bőrt, utána testápolóval kell kenni azt írtátok, ez lehet pl. Nívea is?" - akár az is jó, én a Tattoo Goo mellett ezt használom.
"Másik, hogy hétfőn megyek vissza dolgozni, nem annyira tiszta terület, gépgyártás, és bár az én munkaköröm nem különösebb piszkos munkáról szól, akkor lesz 5 napos, akkor még fóliázzam 1-2 napot? Csupán macerás lesz cserélni." - ha macerás cserélni, inkább ne. 5 naposan, főleg jó gyógyulási stádiumban már egyébként is felesleges. Inkább a krémezésre figyelj. Azt könnyebb elvégezni olyankor is...Az a szép, amikor 2-2,5 óra után kapod a 4-5. színt ugyanarra a területre.
Én eddig egyszer könnyeztem meg a tetoválást. Térdhajlat szintén. Megspékelve egy-két bőrszakadásból eredő heggel. Az nagyon fájt.
A holtpont 2-5 perc között van. Utána 4-5 órán keresztül nyüstölhető vagyok.Én szeretem a tűt, időnként hiányzik is az érzés...
-
net84
őstag
A Plusz-al én nem kísérleteztem, láttam ugyanannál a festéknél ugyanazon embernél a különbséget a két krémmel folytatott kezelés eredményét. Főleg a piros és sárga színeknél tűnt ki a különbség. A feketén nem volt szembetűnő. A fekete is szín
.
A fóliát meg kell szokni. 30fokos melegbe, pluszba fáslizva nem kellemes nekem sem, illetve olyankor max 1 órát van fenn, utána mos, ken, szellőztet, majd amikor újra utcára megyek, újra becsomagolom.
A "pirosasság" eltűnése függ a bőrtől, a felület méretétől és a kezeléstől. Én ahhoz szoktam igazítani. Amíg teljesen el nem múlik a bőrpír, addig nincs tartós levegőzés. De utána is fóliázom, 2-3 napig. Vagy azért, mert a farmer irritálja vagy azért, mert még nagyon friss és ne koszosodjon (a rövidnadrág sem jó mindig).
A helyedben estére visszafóliáznám, a reggeli első pár lépés sem lenne annyira "kellemetlen". Napközben, ha mozogsz a szabadban, én még bekötném a helyedben. Holnap-holnapután már elhagyható, feltéve, ha a szennyezés lehetősége nem áll fenn (pl. nem mész kertet ásni).
Azt elfejetettem az előző leírásból, ha már nincs fóliázva, a krémezés és a bőr kiszáradásának megakadályozása elengedhetetlen. Illetve minden krémezés elött le kell mosni. Ha rálóg a ruha, akkor én 2-3 óránként újra szoktam kenni. Nálam akkorra már megjelennek a száraz foltok."A következőre már okosabb leszek" - majd a negyedik, ötödik után megy rutinból...
Mostanában én sem töltöttem fel semmit:
[link]alkar - 2013. március - 100%-ban saját magamnak (kis segítségem volt, mert magamnak nem tudtam volna feszíteni a bőrt).
lábszár - 2013. augusztus - ez lassan készen lesz. ~5 éve készül. A két nonfiguratív minta és a koji kontúrját nem én csináltam, a többit itt is magam követem el (illetve egyszer-kétszer hagytam, hogy "gyakoroljanak" rajtam, illetve kipróbálhassák milyen is a tetoválás). Tavasszal folytatás, szeretném befejezni maximum két lépcsőben nyárig. -
LamerGyuri
senior tag
net84 ajánlása tökéletes. Sima Bepanthen, ha otthon vagy, laza ruházat, ami nem dörzsöli, ha elindulsz-dolgozol, akkor fólia, éjszakára fólia, én egy hétig fóliáztam, a megtörlés a hámréteg újraépüléséig "letapogatást" jelent. Víz érheti, de ez nem azt jelenti, hogy beülsz a kádba áztatni, hanem mondjuk zuhanyzás értendő alatta; ekkor is figyelni, hogy ne áztasd ki. Krémezés előtt a "régi" krém letapicskolása, újrakrémezés bőségesen, de mint írták, ne hegyekben álljon a varráson.
Alapjában véve két dologra kell nagyon figyelni: soha ne száradjon ki, és a teljes gyógyulásig ne érje dörzsölő-karmoló (vakaró) hatás.
szerk.: ja igen. A szalonban emlékeztettek arra, hogy innentől kezdve nyáron, ha szabadon van az ábra területe és érheti közvetlen napfény, a lehető legerősebb faktorú naptej-krém erősen ajánlott.
-
net84
őstag
A kezelésre nagyon sok féle/fajta ajánlás van. Leginkább azért is, mert mindenkinek más vált be (a tapasztalatom alapján tetováló körökben is eltérnek az ajánlások).
Én egy ideje az alábbi módszert használom és ajánlom is:
- a tetoválás utáni első fóliát hazaérkezés után (max. 2 óra múlva) eltávolítani, lemosni a tetoválást enyhén és óvatosan vizezve, közben antibakteriális szappant használva. Óvatosan megtörölni nem szöszölő törölközővel, de a legjobb a papírtörlő.
- bekrémezni (sima Bepanthen és nem Plusz. A Plusz egyes színeket egyes festéktípusok esetében fakít és amivel több van bent - B12, Lanolin? - az felesleges és van aki allergiás is rá) annyira, hogy a krém fehér csomókba ne álljon.
- egyből visszafóliázni. A mosás-krémezés-fóliázás műveletet 4-6 óránként ismételni az első 3-5 napban (gyógyulás mértékétől függően). Én a 2. naptól esténként, lefekvésig szabadon szoktam hagyni, hogy szellőzzön. De ilyenkor előfordul, hogy 1,5-2 óránként újra krémezem, mert elkezdene kiszáradni ("szerencsére" száraz a bőröm, így egyből érzem is, ha kell újra a krém). Az alvás idejére mindig visszafóliázom az elején, plusz fáslizom, hogy a fólia el ne mozduljon. Reggel az első dolgom a mosás-krémezés-fóliázás.
- amikor a bőr első "erős" érzékenysége megszűnik, akkor hagyom el az egész napos fóliázást. Fürdést, tetoválás áztatását és a napoztatást mellőzni kell a teljes gyógyulásig.
Az első 3-5 napban óvatos zuhanyzás, csak annyira érje víz, amit a lemosáskor is kapna. Utána már normál körülmények között lehet fürödni, de az áztatás továbbra sem javasolt a teljes legyógyulásig.
Ha nincs már fóliázva, akkor még inkább oda kell figyelni, hogy ne száradjon ki a bőr. Ha kiszárad és kitöredezik, az roncsolhatja a tetoválást és a szín rovására is mehet.
Kaparni, vakarni, hámlás időszakban a bőrcafatokat csipkedni nem szabad.A Clarasept-ről még nem hallottam. De szerintem ez is csak egy alternatíva az antibakteriális szappanra.
A Bepanthen kiváltható kifejezetten tetováláskora szánt krémmel. Ebből több féle/fajta létezik. Van, ami kifejezetten a friss tetoválásra ajánlott és ezeknek általában van egy második verziója, ami már a legyógyult tetoválásokra használható (testápoló helyett).
A hámlás első lépcsőjéig én a Bepanthent használom, de utána a Tattoo Goo krémjeire térek át. A már régi tetoválásokat is rendszeresen ezzel kenem
De ilyen krémbne létezik, ami min. 40 faktoros naptejnek felel meg, mellette testápoló hatású. Nyáron ideális a szabadban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Apple TV eladó
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest