Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Polemius

senior tag

válasz Polemius #1188 üzenetére

Közben rájöttem, csak 2 taskot lehet egy profilhoz rendelni: enter és exit. Elsőre azt hittem, többet is lehet. :)

• Polemius

senior tag

Az éjjel teszteltem az airplane mód közben wifi bekapcsolgatós megoldást.
    Amit észrevettem, hogy reggelre a wifi bekapcsolgató profil bekapcsolva maradt.
    A wifi meg kikapcsolva.
    Ezek szerint ha egyik taskból aktiválok profilt/másik taskot (vagy csak közben kapcsolgatom az érintett beállításokat direktben, kézzel), akkor nem fog a végén visszaállni az eredetire (mint amúgy tenné)?
    Ez feature, bug, vagy valamit rosszul csinálok?

Ha így kell működnie, akkor gondolom Exit Taskkal tudom megoldani a visszaállítást. (?)
    Ezt az Exit meg Enter Taskot több helyen is említitek a topikban, de most a Taskerben nem találom sehol (biztos én vagyok a vakegér megint). Merre keressem?

• Polemius

senior tag

válasz Teasüti #1185 üzenetére

De akkor is igényel memóriát, és nem tudom ugyanazokat a taskokat felhasználni más profilokkal.
    De a tippet köszi! Erre nem jöttem rá (eddig csak külön hoztam létre taskot, profilból nem), sokhoz azért hasznos lesz. :)

Szerk: rájöttem, mégis megoldja, mert ha plusz taskot profilon belül hozzáadok csak a kapcsoláshoz, az gyakorlatilag olyan mintha a profillal magával kapcsolnám.

• Polemius

senior tag

Közvetlenül egy profillal tudok egy másikat be/ki kapcsolni? Mert eddig csak Taskban találtam rá lehetőséget.

Konkrétan most a következőt szeretném:
    Van 2 éjszakai profilom, egy hétközbenre, egy meg hétvégére.
    Mindkettő ugyanazt a Taskot indítja (airplane+silent mode)
    Van még egy profilom, ami eközben 15 percenként visszakapcsolja a wifit 1-1 percre. Ezt szeretném bekapcsolni a két éjszakai profillal együtt.
    Jelenleg nem nagy probléma, mert az airplane+silent task bekapcsolja azt is.

De ha egy-egy taskot több különböző profilhoz fel szeretnék használni, és közben kapcsolgatni másik profilokat, akkor problémás. Mert így akkor külön kell taskokat csinálnom azok kapcsolgatásához.
    Direktben egyik profillal a másikat kapcsolgatva meg nem szaporodnának el a taskok.

• Polemius

senior tag

válasz Teasüti #1137 üzenetére

Sajnos nem csak autóval érhet valakit baleset (sőt, a kerékpárosok jobban veszélyben vannak). De ne is kelljen kipróbálni élesben ilyesmit.

Azt hiszem az éjjeli módot megoldom úgy, hogy létrehozok hétvégére is egyet.

Ha az offhook csak a hívás felvételének eseménye, akkor félreértettem. Mit keressek, ha azt szeretném, hogy hívás _közben_ működjön ez a profil? Van erre valami amit lehet figyelni?

De még ez sem magyarázza, hogy ha nincs hozzá rendelve az offhook, csak a face down, akkor miért nem mindig aktiválódik? Nem folyamatosan figyeli az orientációt? Létezhet, hogy a proximity letiltja? Valamivel lehet rá kényszeríteni, hogy mindenképp figyelje?

Ami még nem világos, említettétek hogy egyik profilból lehet másikat kapcsolni. Egyetlen profil esetén amit átállítok, az vissza is áll a megelőző állapotra, amint megszűnik a profilt aktiváló állapot.
    Egymást meghívó profilok esetén ez hogyan működik?
    Van 1. profil / A esemény és 2. profil / B esemény.
    Ha A esemény bekövetkezik, akkor a 2. bekapcsol, és B eseménykor az is aktiválódik. Ez eddig világos. Ha ilyenkor A esemény megszűnik, akkor deaktiválódik az 1. és 2. profil azonnal?
    Illetve ha a profilokban átállított dolgok sorban vissza is állnak a korábbira?
    Teszemazt 1. profillal átállítok valamit, és a 2. tovább állítgat, akkor)visszafelé ugyanezeket fordított sorrendben visszaléptetgeti?

A másik az enter/exit task.
    Ha jól értem, akkor amit ezekben állítok, az úgy is marad? Mi a különbség a kettő közt praktikus szempontból? (Egyáltalán, adott profilban / taskban szereplő dolgok egyszerre érvényesülnek, vagy sorrendben?)
    Ha jól gondolom, akkor ezek arra jók, hogy a figyelt trigger és végrehajtott esemény előtt/után beállítsunk dolgokat?

Bocs, hogy sokat kérdezek, egyelőre olvasok (és még a kihangosítás sem működik ahogy szeretném, de nem jövök rá miért. :( )

• Polemius

senior tag

válasz Polemius #1130 üzenetére

Sőt, ha a "face down" feltétel mellé hozzáadom az "offhook"-ot, akkor meg egyáltalán nem kapcsolja be a kihangosítást. :s

• Polemius

senior tag

válasz Teasüti #171 üzenetére

Nem tudom, hogy aktuális-e még ez a projekt (elkezdtem elejétől olvasni a topikot és ennél tartok most).
    Azért leírnám ami eszembe jutott hirtelen. :)
    - Más is javasolta a hangjelzést, ami hasznos lehet (hangerő maxra persze hozzá). Emellett még hasznos lehet fényjelzés is (beacon), a flashlight és/vagy kijelző pár másodpercenkénti villogtatásával.
    - Akkuszint figyelés/takarékoskodás. Vészhelyzetben ki tudja, mikor ér oda valaki aki segít. Ezért a sok energiát igénylő dolgokat vagy kikapcsolnám egy idő után (gps, net, bluetooth stb.), vagy ha egyszer lefutott aminek kell, akkuszint függvényében működtetném csak.
    - Minden más profilt érdemes lenne kilőni. Ha lehet, akkor alkalmazásokat is (navigációs program, zene).
    - Mivel lehet, hogy nem aktiválódik magától, manuálisan is elérhető kellene legyen valamiképp. Bizonyos Samsung telefonokban (strapa-telefon) úgy oldották meg, hogy ha felváltva többször megnyomod a hangerő fel-le gombokat (talán 5x?) akkor kapcsol be a segélykérő funkció. Ez azért jó, mert baleset esetén nem biztos, hogy van rá módod, hogy a képernyőt tapogasd. És törött kijelzővel is használható.
    - Az sms-ek elküldése után rákérdezhetne, hogy hívja-e a segélyhívó számot (112) és választól függően (/timeout) tárcsázná kihangosítva. A kapcsolás után pedig vagy te beszélhetnél, vagy automatikusan ismételgetne* egy beállított szöveget (hozzá felolvasva a koordinátát/címet).
    - Mind az sms-nél, mind ez utóbbinál valamit ki kellene találni arra, ha nincs koordináta valamiért.
    - Az elküldött/felolvasott információk közt érdemes lenne szerepeltetni személyes adatot és/vagy valakinek az elérhetőségét. Így esetleg mástól is szerezhetnek infót, hol vagy, illetve tudják kit kell értesíteni, hogy kérsz-e újraélesztést/szervdonor vagy-e... (bocs)

* Feltétlenül ismételni kell addig míg nem szakítják meg a vonalat, mert nem biztos, hogy egyből kezelő veszi fel!

Más:
    Újdonsült Tasker és android használóként próbáltam magamtól összehozni apróságokat.
    Egyik, az automatikus éjszakai mód.
    Ezt úgy állítottam be, hogy h-p, 22:00-7:00 közt airplane+mute.
    Ha jól veszem észre, akkor így vasárnap éjfélkor aktiválódni fog, ellenben péntek éjfélkor meg kikapcsol?
    Ha közben be akarom időnként kapcsolni a netet, akkor ahhoz külön profilt kell csinálnom, egyben nem lehet valamiként megoldani? Ha az airplane be van kapcsolva, attól még egy wifi bekapcsolás működni fog?

A másik, amivel próbálkoztam, a hívás közben "arccal lefelé" kihangosítóra kapcsolás.
    De azt tapasztalom, hogy ha a fülemtől egyből leteszem, akkor nem minden esetben kapcsolja át.
    Olyan, mintha a proximity szenzor aktiválása blokkolná a helyzetet érzékelőt. :F
    A készülék Samsung Galaxy S Advance, gyári 2.3.6-tal.

Ha jól sejtem, egyébként jobban járok, ha majd szétszedem külön offhook profilra és onnan kapcsolt továbbiakra (a szenzorok miatt)?
    Egyébként nincs hozzá valami editor pc-re? A direkt xml szerkesztésen túl.

• Polemius

senior tag

válasz Polemius #1127 üzenetére

Eh, lejárt a szerkesztési idő.

Valamiért nekem fontban számlázta (2 font + adó).
    Azt hol, mikor lehetett volna állítani, hogy milyen pénznemben számlázzanak? Mondjuk akkor sem egészen világos, hogy jött össze a 2$ / 2Ł átváltás nekik. :(

• Polemius

senior tag

Ugyan később terveztem a Taskert beszerezni, de az akció gondolkodóba ejtett. (Tényleg, előtte mennyi volt az ára?)
    Két dilemmám van vele kapcsolatban:
    - Ha jól értelmezem, akkor root nélkül is használható, csak bizonyos funkciók nem lesznek elérhetőek (de gondolom root után azok is).

- A másik, ami kérdésesebb, hogy jelenleg 2.3.6-os android van a telefonomon (Samsung Advance). Később frissíteném majd (ígérik, hogy nemsokára lesz JB). Viszont a Taskernél ezt olvasom:
    Tasker has been split into versions for 4.0+ devices and 1.6+ devices.
    Ha most feltelepítem a 2.3.6-ra, mi fog történni a frissítéskor? Újra kell majd tennem a Taskert a Play-ból? Esetleg meg is kell vennem megint? Mindent újra be kell állítanom amit addig összehoztam?

Találok valahol a Taskerhez konkrét példákat különféle feladatokhoz? 'Hello world' jellegű tutorialszerűséget?

Új hozzászólás Aktív témák