- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Ismert ventilátor gyártók termékeinek adatlapjai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
tornas
őstag
válasz
rooland #1831 üzenetére
Üdv!
"Ki lehet egyszerűen cserélni halkabb ventire?"
Igen, ki lehet cserélni (talán egy kicsivel halkabbra)... Nem célszerű viszont az eredetinél sokkal gyengébbet (ami legtöbbször halkabb is) belerakni.
"Garanciát elveszteném?"
Ha még garanciás, akkor igen... elveszted, mert van a tápházon egy kis címke, ami az egyik tápház-rögzítőcsavaron van felragasztva. Ha már lejárt, akkor már nem érdekes...
"Vagy ha megtartom a gyári ventijét vissza lehet szerelni észrevétlenül, ha esetleg meghalna a táp a jövőben?"
Igen, mert a tápventi nem beforrasztott, hanem csatlakozós. Viszont az eredeti tápventi nem lehet sérült vagyis nem hiányozhat a csatlakozója sem. De ha le van fehér színű ragasztó-trutyizva, akkor megint kockáztatod az észrevétlenséget.
A garicímkét én sniccer-el szoktam eltávolítani nagyon óvatosan, a karcolások elkerülése végett.
Mindenesetre ha garis, akkor inkább vidd vissza! Ha már nem, akkor neked is a pár sorral feljebb leírtakat javaslom először elvégezni, mielőtt kicserélnéd!
Ja, és még valami...a tápok 99 %-ának a ventije fordulatát semmilyen külső/belső szoftverrel és hardverrel nem lehet szabályozni alapesetben.
Szerk: úgy olvasom, hogy garis. Nos, akkor nem marad más...szerintem is nyugodtan visszaviheted.
-
chester91
senior tag
válasz
rooland #1831 üzenetére
Elvileg mindegyik tápon van egy "bontatlanságot" igazoló papír, ami felszakad, ha felnyitod (én éppen tegnap hajnal 1-2 körül szentségtelenítettem meg a sajátomat), szóval nyitás --> garanciavesztés. Érdemes visszavinned, ha garis. Ha nem érdekel túlzottan, gond nélkül felnyitod, ott látod milyen csatlakozója van (2 pin, 3 pin, hozzáforrasztott, ...). Ha kell, beszerzel átalakítót. Aki tudja, hogyan néznek ki belül, meg is tudja mondani, hogy mire számíts.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű - LIAN LI Uni Fan SL-INF 120 RGB (ARGB) 3 darabos fehér ventilátor szett + LIAN LI vezérlő
- Noctua nf a14 pwm 3db + nf a15 pwm 1db
- Minőségi SUNON 24V 3800RPM 12CM Dupla golyóscsapágy, inverteres, brutális, ujj lekapós
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Lian Li uni fan tl wireless lcd 120 (garanciális)
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged