Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mert itt biztos, hogy megmarad.
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sidi: Samsung Deskmaster 386s/20n
- sidi: 286-os Laptop memóriabővítés: Toshiba T3100e (gázplazma)
- Vic87: Nem tudom mit tévő legyek - tanács kérés
Új hozzászólás Aktív témák
-
b0bcat
addikt
válasz
Arpee78 #2735 üzenetére
Nagyjából szó szerint azt írtad le, amit én reagáltam volna. Köszönöm, hogy megspóroltál nekem pár percnyi pötyögést!
@Di Natale:
Bármit, illetve annak az ellentétét is megtalálod az interneten. Nem kell mindent készpénznek venni.
Én speciel az idézett megállapítással, miszerint először hallani kell az angol szavakat, egyáltalán nem értek egyet, de ez is csak egy vélemény a sok közül.
Mondjuk én meg is tudom magyarázni: az angol nyelv nem fonetikus írásmódja miatt igenis célszerű egyszerre látni és hallani az angol szavakat. Sőt, nem csak a szavakat, hanem teljes szövegeket. Ezért jók az angol feliratos, angolul beszélő filmek, valamint a hangoskönyvek is.
@philoxenia:
Ezt én is próbáltam anno olasszal (mármint olasz hang, angol felirat), és tetszett nekem is.
-
Di Natale
senior tag
válasz
Arpee78 #2735 üzenetére
"Ha van akármilyen felirat nem fogunk a hallott szöveg megértésével vesződni, inkább olvasunk."
Tegnap megtapasztaltam. Megnéztem a The Mask c. filmet egy óra elteltével már nem is figyeltem a szinkront csak a szövegre koncentráltam.
Ha meg dokumentum filmet nézek, akkor van időm a szinkront is figyelni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Anime filmek és sorozatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- Google Pixel topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- iPhone topik
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- LG V50
- Eladó Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 8 prémium üzleti ultrabook, WQHD kijelzővel!
- Eladó HP EliteBook 645 G11 új, dobozos, Ryzen 5, DDR5, LTE képes üzleti laptop!
- Eladó ASUS TUF Gaming F15 (FX507ZU4-LP067W) i7, RTX 4050, gamer laptop!
- Eladó HP Envy x360 15-fe0178ng OLED, RTX 3050, i7-1355U, gyakorlatilag új! 3 órát ment eddig
- LENOVO Legion Pro 5 16IRX8 - 16" WQXGA 240Hz - i5-13500HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - 9 Hó garancia
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z NEO RGB 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3407
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 12C 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest