- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- <Lacy85>: Időmilliomosok előnyben - Játékfejlesztés #1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: MSI H110M PRO és i3-8350K (coffeetime mod)
- WireGuard VPN a mindennapokra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integra
titán
válasz
Retekegér #401 üzenetére
én is láttam, voltam párszor az ibs-ben, de hidd el, nem ez az általános trend.
és bizony itt is nagyon komoly keményen tanuló srácok vannak, akik igenis megbecsülik a lehetőséget amit a szüleik szintén vér verejtékes munkával teremtettek nekik.
és való igaz, a munkával szembeni alázat nincsen meg nagyon sokakban, őket lehet megvadítani ezzel a tandíj dologgal.
megnéztem ma a híreket, höok vezér meg a többi nyomja hogy nemhogy tüntetni fognak, de úgy is fognak tüntetni hogy nem mennek be az órákra.
igen? nem mennek be? én pénzemből feszkóznak? hát remélem jól megfogják buktatni ezeket mind -
Integra
titán
válasz
Retekegér #390 üzenetére
de figyelj, azok az emberek, akik saját maguk fizetik, mert a családjuk megengedheti, azok nem fogják elvenni a helyet azok elől akik ingyen tanulhatnak mert kimagasló a tanulmányi eredményük!
és van még egy fontos dolog is szerintem. mégpedig az, hogy ezek az emberek sokkal, de sokkal jobban megfogják becsülni a lehetőséget, a tudást amit megszereznek!
és lesznek akik kibuknak mindkét oldalról.
továbbá tudom hogy divat az anyuci meg apuci pénzére hivatkozni és fikázni őket, de azért azt szeretném megjegyezni hogy noha van közöttük sok tirpák, nem jellemző a nagy többségre. és az is téves gondolat, hogy mindenhol ilyen emberek vannak. ha ez igaz lenne, akkor ebben az országban semmi gond nem lenne. bárcsak mindenkit a szülei tudnának fizetni az iskolákba emelt szintű szolgáltatásokra. bárcsak itt tartanánk.
de nem ez a helyzet.
jelenleg az egyetlen lehetőség, hogy a szülők azt mondják a gyereknek, hogy figyelj, fogat összeszorítani és dolgozni és küzdeni és kitartani. -
Integra
titán
válasz
Retekegér #382 üzenetére
nem kevés ismerősöm van aki érettségivel elment munkát keresni és talált és felvették és ott tartották. miért? mert talpraesett volt mind, nem hisztiztek és sírtak, ha kellett mcdonaldsban gürcöltek, de pénzt kerestek, lehetőséget, reggel 7kor mindig felkeltek és úgy álltak hozzá, hogy márpedig előbbre fogok jutni.
akár mit is mondasz, itt alapvető mentális és hozzá állás beli gondok vannak az embereknél.. -
tildy
nagyúr
válasz
Retekegér #379 üzenetére
De pont , hog ymidnenki egyenlő esélyekkel indul, hiszen elsőben senki sem fizet. A többi az első két szemeszteren múlik....
'' a munka azért el is vonhatja a figyelmed a tanulásról..''
Ígz van... De ha megakarom csinálni, meg tudom csinálni... És akkor én most sírjak, mert anyámék nem adtak egy fillért sem, mások persze megpakolt hátizsákkal jártak fel hétvégén? Hol van akkor a régi rendszerben az esélyegyenlőség?
Integra: ''otthon számítógépe és internete van és ide írogat, az nem rászoruló...''
Ezt nem jelenteném ki ilyen kategorikusan.
[Szerkesztve] -
Integra
titán
válasz
Retekegér #379 üzenetére
nézd soha nem lesz ebben a világban tökéletes igazságosság.
ezt te is tudod, én is tudom, mindenki tudja.
de!
tarthatatlan helyzet, hogy futószalagon ontják az intézmények a nullla diplomáskat.
semmilyen motiválás nincsen. és igenis amennyire lehet gondoskodjon mindenki magáról a lehető legjobban. csak túlságosan elkényelmesedett mindenki és az elmúlt évek gondoskodtak róla hogy mindenki csak a markát nyújtsa, a másikra mutogasson és követeljen, de ő maga semmit sem tesz a siker érdekében.
igenis ha fizet a diák, akkor tudatában lesz annak hogy nem a vörösboros kóláról kell hogy szóljon az egyetem, hanem munkáról, tanulásról, felelősségről..
teljesen jogos és helyes hogy tandíj van.
a rendszer pedig azoknak segítsen támogatással akik tényleg a legrászorultabbak.
azt gondolom, hogy akinek otthon számítógépe és internete van és ide írogat, az nem rászoruló... -
biga
őstag
válasz
Retekegér #376 üzenetére
Én a tervezetet olvastam még. Ott az volt, hogy az elején még nem kell fizetni (első félév vagy év?), hanem az első értékelhető eredmények alapján határozzák meg a finanszírozott 15%-ot. Szóval egyenlő az esély. Szegény családbol származó is elkezdi, jól tanul, ingyenes marad. Hol itt az egyenlőtlenség?
-
Dalai Láma
őstag
válasz
Retekegér #373 üzenetére
Olyanokat hallottam, hogy a legszegényebbeket támogatni fogják, vagy tandíjmentességben részesülnek.
De nem ártana a kész törvényt alapul venni, és nem összevissza mindent gondolni. Az utólagos hozzájárulás is mekkora port kavart, aztán nem is lesz. Bár még ki tudja... Tehát előbb legyen meg a konkrét döntés a konkrét tennivalókról, aho la részletek is meg vannak határozva. Na majd akkor lehet sajnálni a szegényebb rétegeket. Vagy épp nem, mert nekik mégis ingyen lesz. -
tildy
nagyúr
válasz
Retekegér #373 üzenetére
MErt miért? Aki tanul az nem szív. Aki meg szegény is, meg nem is tanul... Az meg majd szépen átmegy levelezőre, és dolgozik mellette (lehet jobban is jár.)
376: dde pedig errl van szó retekegér. Első évben SENKINEK sem kell fizetnie. Még az olyanoknak sem, mint amilyen én voltam (munkanélküli egyik szülő, majd szalagmunkkás, a másik szülő meg rokkantnyugdíjjas) .. Utána meg vlaszthat az ember: tanul rendesen,, és akkor nem fizet, vagy nem tanul, és akkor viszont valahonnét elő kell kotornia a pénzt. Tökmindegy, hogy gazdag vagy szegény. A gazdagnak annyival elsz kevesebb gondja (mint eddig is), hogy nem kell suli mellett elmennie dolgozni...
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mégis marad a Windows 10 ingyenes frissítése
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2247
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6900XT OCF 16GB Zalman Z1 PLUS CM 1200W
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3107, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3440, 90% Akkumulátor
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest