Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• luciferc

őstag

válasz Integra #422 üzenetére

kényelmes vagy? lazítani akarsz?
    2006-ban ez egy luxus amit nem engedhetsz meg magadnak.

Mint olvashattad, már van diplomám, meg állásom is. És én a másik oldalról is látom a helyzetet (oktató). Tehát a tanulás melletti munka azért nagyon elhibázott szerintem, mert ez csak a mostani vizsgák nehézségi szintje mellett reális. Ha igazán komolyak lennének a vizsgák (ami nem érdeke az intézményeknek és az oktatóknak a jelenlegi pénzügyi rendszerben), akkor bizony munka melletti tanulással csak bukdácsolni lehetne. Az a baj, hogy az emberek (értem alattuk most elsősorban a pár éve végzetteket) azt látják és hallják, hogy egyre csökken az oktatás minősége, lustábbak a hallgatók, mégis kapnak diplomát (ami ráadásul az ő diplomájuk értékét csökkenti), meg még nem is fizetnek és jó részük nem is dolgozik mellette. És ez csöszögteti a csőrüket. talán még joggal is. csakhogy erre véleményem szerint nem az a megoldás, hogy akkor dolgozzál tanulás mellett, hanem az, hogy emeljük vissza a minőséget. Hidd el, hogy sok helyen (nívós intézményekben is) a gyenge 3-ast kapó hallgató normális követelményrendszer mellett megkapná a jogot, hogy visszajöhet vizsgázni, a most 2-est kapó meg vissza sem jöhetne.

én azzal értek egyet, hogy az iskolában tanulni kell, mégpedig minél jobban, ehhez kell az államnak megteremteni a feltételeket. Persze ehhez szükség lenne az felsőoktatás hallgatói látszámának drasztikus csökkentésére és helyette felsőfokú képzéseket csinálni (1-2 éves képzések). persze ebből nem lesz rögvest pénz, meg nem is elég demagóg ahhoz, hogy az emberek többségének ''igazságérzetét'' (inkább ''dögöljön meg a szomszéd tehene'' érzetét) simogassa.

Új hozzászólás Aktív témák