Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sharkweb
aktív tag
válasz Aethelstone #65290 üzenetére
A 8245H ennyit tud sajnos, de mégis csak jobb mint a sima 8245, mert abból 20 megabitnél többet nem lehetett kicsikarni.Ja bocs már válaszoltak.
[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Aethelstone #65296 üzenetére
Ha neked kényelmesebb, akkor wifi nyilván, de én ahova tudok még mindig kábelt húzok. TV-t is bekábeleztem hálózaton jön a film, stabilabb, mint a wifi. Nyilván most kapom majd az ívet, hogy de jó a wifi, nyilván jó, telefonok, tablet stb. azon lóg, de van amihez még most kell a kábel. Itthon 1 gépet kivéve minden kábelen van (azon a gépen pedig csak net megy semmi más).
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Aethelstone #65294 üzenetére
Mit szeretnél wifin, amihez ennél nagyobb sebesség kell? Amihez fontos a jó kapcsolat oda kábelt teszünk mindig. [Nem kötözködök, csak kérdezem.]
-
Aethelstone
addikt
Huh, köszönöm a válaszokat. Akkor sürgősen új router után nézek. Ez nagyon karcsú
Arsenal FC - Go Gunners!
-
DJ. Ru$y
félisten
Gyanítom ennyit tud a Huawei wifije, de inSSIDer-rel érdemes ránézni a környező hálózatokra és egy kihasználatlanabb csatornára állítani, hátha hoz javulást.
Ha nincsenek környező zavaró wifik és kihasználatlan csatornán van most is, akkor bizony egy másik router lehet a megoldás, aminek jobb a wifije. Kábellel rákötni a Huaweire switch módban, Huawei wifijét lelőni.
-
spici
tag
Az függ a WiFi sebességétől , minőségétől és az a 144megabit az laboratóriumi körülmények között "mért" sebesség, a valóság teljesen más.
Az épp reálisnak mondható az a 40-50 megabit, bár nekem otthon egy Technicolor telekomos modemem van és WiFi-n laptopra 100-120 megabitet ad át egy 150-es kártya , 1 fal van közötte.
Szóval függ a telefontól / laptoptól illetve a WiFitől is, illetve a körülményektől.
-
Aethelstone
addikt
Üdv!
Egy olyan problémával fordulnék hozzátok, ami az itteni keresések alapján itt már a tipikus kategóriába sorolható, de lehet, hogy az én bénaságom, nem találtam kielégítő választ rá.
Adott egy 120 megás, optikán bekötött Telekom előfizetés egy Huawei HG8245H eszközzel.
Kábeles mérés, 110-120 megabit között stabilan, de wifivel 40-50 körül megáll a történet. Kb. 3 méterre van gép tőle. Mindkét tesztelt lapi azt mondja magáról, hogy 144.0 Mbs-t tud.Mit lenne érdemes megnézni, beállítani?
Köszönöm előre is a válaszokat!
Szerk: Mobiltelefonról sem tudok többet kihozni. ZTE V5 RedBull.
[ Szerkesztve ]
Arsenal FC - Go Gunners!
-
mobilizmo
addikt
Ennél többször is előfordult egy nap. De olyan rövid időre történtek, hogy az esetek nagy részében az op. rendszer észre sem vette, elvileg folyamatosan volt kapcsolat (mondjuk közbe van iktatva a saját routerem is) mind kábeles, mind wifi. De a weboldalak nem töltődtek be.
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
atala
addikt
válasz mobilizmo #65287 üzenetére
Ez az eldobálás hogy néz ki? Nekem napi 1x max 2x elmegy az internet. Már voltak kint, kicserélték a hwg-t (cisco) egy másik ugyan olyan típusúra, de a hiba továbbra is fennáll.
Pontosabban amikor volt ez a hiba, leszedtem a hálózatról a shitch-et, hátha az csinálja. Aztán amikor kicserélték a hwg-t, a szerelő azt mondta nyugodtan dugjam rá. Akkor úgy nézett ki, hogy meg is javult, de pár napja megint elkezdte a ledobálást. -
mobilizmo
addikt
válasz adika4444 #65285 üzenetére
Köszönöm a kiigazításokat. Egyébként én sokáig EPC 3925-el nyomtam, nem volt vele bajom amíg most ősszel el nem kezdte dobálni a kapcsolatot. D-Link-et kaptam helyette, lekopogom eddig nincs ezzel sem problémám.
-
Laraxior
titán
Van HBO pakk előfizetésem. Elvileg megrendeltem a HBOGO-t is, előtte regisztrációs jelszót küldött az email címemre, de oda nem érkezett semmi. Megváltoztattam az email címet, hátha azzal van baja, de most már azt írja, hogy már regisztrálták a HBOGO elérhetőséget, viszont nem férek hozzá...
Valami más mód, hogy használhassam?[ Szerkesztve ]
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
adika4444
addikt
válasz mobilizmo #65282 üzenetére
SpeedPort csak DSL-nél van, kábelnetnél ahogy itt látom a leggyakoribb a D-LINK, TC, végül Cisco persze az utóbbi a legjobb sokak szerint, de van sajna negatív tapasztalat vele. Cisco-ból nekünk földszintről emeletre is felszáguld a jel jó és kiváló között, itt nagyszüleimnél a szomszéd szobában már le-le esik jóra a jel, a mellette lévő hálóban meg megfelelő. TP-LINK meg kiváló jellel megy.
Mind1, a netezés nem lassúl a Cisco-val se, torrentet bírja, szal alapjába véve itt okés, otthon már rég csak egy routerbe megy róla a net, és az osztja wi-fi és kábelen.üdv, adika4444
-
mobilizmo
addikt
Az nem minősíthető rendeltetésszerű használatnak, hogy rendszeresen újra kell indítanod. Mielőtt jelzed nekik a problémát, én a helyedben azért megnézném a saját router kiiktatásával, mi a helyzet. Ugyanis, ha kimennek hozzád és kiderül a te eszközöd lehet a ludas, rád csapják a költségeket. Annyi még, hogy ha cserélik nagy valószínűséggel nem Cisco-t fogsz kapni, mert egy szerelőtől kapott info szerint már régóta nem kapnak újat. Mostanában inkább a D-Link és a Speedport megy.
-
HXY
addikt
válasz Gubek-Einste #65279 üzenetére
A kapcsolat Kiváló. Közvetlen rálátás, kb. 3m távolság. Persze ha a másik szobából próbálom, ott már csak jó a jel... De mind a két szobában ugyanazt produkálja. A WiFi-s kapcsolat nem szakad meg, hanem valami névfeloldási hibát szokott kiírni a Chrome.
Ugyanakkor mindegy, hogy T-s, Open, vagy Google DNS-t használok. Ja és ilyenkor még külső IP-t se tudok pingelni.De miután le-, majd visszacsatlakozok a Wifi-re, percre újra jó szokott lenni. -
titán
-
HXY
addikt
Az mitől lehet, hogy Cisco EPC3925-vel WiFi-n a net állandóan elmegy, de ha lecsatlakozok a WiFi-ről, majd újracsatlakozok, akkor kb. 5 percig megint jó? Windows 7, 10, iOS 5 és Android 4 alatt is ez van.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz defymoto #65275 üzenetére
Gondolom maga a táp, nem csak a kábel. Felhívod őket, elmondod, hogy a táp a hibás, szeretnéd, ha kijönnének és cserélnék, felveszik hibára, pár napon belül, ha van szabad szerelő megy és vagy a tápot, vagy a komplett eszközt cseréli.
-
defymoto
senior tag
Sziasztok!
Az utóbbi pár nap alatt többször ki kapcsolgat a home gateway, és ezért elmegy a net és a tv is. Rájöttem hogy a tápkábele adta fel a szolgálatot. Ilyenkor mi a teendő hogy a T-home hozzon egy újat? -
Lenry
félisten
sziasztok!
koaxon jön a netem, Cisco EPC3925-n keresztül, de ebbe csak a TV van dugva meg a saját WiFi routerem (a többi eszköz erre csatlakozik), 120/amiuploadehhezjár csomagom van
a problémám, hogy rengetegszer rohadt lassú a net, értsd, timeoutolnak a betöltendő weblapok, meg még egy egyszerű ping is, ha jön is válasz, 100+ms idő alatt (a Google DNS-ét szoktam pingelni)
ha újraindítom a HGW-t, minden tökéletesen működik. ezt 1-2-3 naponta el kell játszani.lehet erre hivatkozva új HGW-t kérni, vagy fölösleges mert elhajtanak azzal, hogy indítsam újra időnként?
esetleg úgy is ugyanilyet kapnék megint?Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
adika4444
addikt
-
DJ. Ru$y
félisten
Legalább tennétek OFF-ba, ha a DIGI-ről írtok egy Telekom topikban, vagy fáradjatok a DIGI topikba, vagy ide.
Köszönöm!
-
Livius
őstag
válasz BB9360 #65270 üzenetére
Nálunk ugyan ez a helyzet, az utca végén kezdődik a Lakótelepi rész, és minden van a Digitől ott már. Egy 5 éve épült lakóparkba már viszont nem voltak hajlandóak betelepedni, csak a régi panelokba.
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
BB9360
aktív tag
válasz M_AND_Ms #65268 üzenetére
Jó is lenne, csak a Digi valamiért nem akar egy lakóparkba bejönni, pedig itt a környéken lenne vagy 1000 lakás kapásból. Az utca túloldalán - az mennyi is, 20 méter? - vannak, és adják a nagy sebességet fele áron. A garantáltjuk 2,5x-ese a T maxának, ha pedig a garantáltat nézzük, akkor 12x-es a különbség... Vajon miért van ez?
-
madle
őstag
Sziasztok,
bekötötték ma a Magenta1-et, TV-vel mindennel.
Olyan kérdésem lenne, hogy mikor tudok regisztrálni a TVGO-ra? Mivel akartam összefűzni TV-n keresztül de még nem engedi, mert "322-es hibát" ír.
Ugyan így a régi mobil előfizetéses emailem a Telekom oldalon, nem tudom még belevinni az MT azonosítóm, mert elvileg még nincs előfizetés hozzárendelve.Ez változni fog a napokban, így a bekötés után? Tudom majd a régi emailemmel együtt kezelni az otthoni előfizut?
Illetve a TV műsorok 50hzen vannak sugározva? Filmeknél tudom alkalmazni azt a frissítést amit a TV tud?
Köszi!
-
OldMike
őstag
válasz BB9360 #65263 üzenetére
Szerintem a tévékészülékek működnek úgy, hogy csak az vehető fel HDD-re, ami a tévé tunerén keresztül megy. Viszont lehetséges - illetve valószínű, én nem tudom leellenőrizni - hogy amelyik szolgáltató lehetővé teszi a CAM modul és szolgáltatói kártya használatát, annál már működne. Digitális kábeltévé szolgáltatás, illetve SAT esetén szokott ilyen lenni. Elvileg ilyenje lenne a Telekomnak is, de új szerződést már nem lehet kötni.
Ez a megoldás egyébként csak akkor lehetséges, ha a tévékészüléken van CI foglalat, amibe a modult (a benne lévő kártyával) be lehet dugni. Régebbi készülékeken nem igazán jellemző, jópár éve viszont már csak ilyeneket lehet kapni, esetleg a monitortévék nem ilyenek, de ez sem biztos.
Megjegyzés: a Telekomnál azt hiszem már csak interaktív SAT előfizetés lehet, úgy tudom az is csak boxszal működik, de ezt majd megerősíti vagy cáfolja az, akinek ilyen van.42LM660S
-
bul07
nagyúr
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
BB9360
aktív tag
válasz OldMike #65245 üzenetére
Köszönöm, erre jutottam én is. Vajon más szolgáltató esetén ez működne? Sajnos a mostani tv-m nem tudja (illetve másként, crt, tehát av-n veszek fel, de ez nem jó megoldás), viszont a kinézett tv-k közül sem mindegyik tudja. de lényegtelen, mert nincs és nem is lesz másik szolgáltató, csak a fekete pontok gyűjtése miatt kérdeztem
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz DJ. Ru$y #65249 üzenetére
Azt érteném még valamennyire, ha lenne konkurencia, akinek ez hasznos információ lenne, de nincs. Erre nincs se digi, se upc, aki meg van, annak már régen sokkal jobb internetszolgáltatása van. Egyedül az ügyfélnek lenne hasznos információ a döntéshez.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
gabesz222
csendes tag
Sziasztok. Most kötötte be a telekomos szerelő a tv-t és internetet. Mt azonosítót gyors lediktálta de utólag jöttünk rá hogy a jelszót nem tudjuk... mi ilyenkor a teendő?
SC: oldmeme
-
atala
addikt
válasz kabelmania27 #65235 üzenetére
Downstream Channels
Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: 8.7 dBmV 38.2 dB
Channel 2: 8.9 dBmV 38.6 dB
Channel 3: 8.5 dBmV 37.9 dB
Channel 4: 8.1 dBmV 37.7 dB
Channel 5: 7.4 dBmV 39.0 dB
Channel 6: 7.2 dBmV 39.1 dB
Channel 7: 7.4 dBmV 39.0 dB
Channel 8: 8.0 dBmV 39.0 dBUpstream Channels
Power Level:
Channel 1: 44.2 dBmV
Channel 2: 44.5 dBmV
Channel 3: 45.0 dBmV
Channel 4: 45.0 dBmV -
SzlobiG
félisten
Tegnap felhívtam őket, hogy mi a helyzet a bekötéssel már azt mondták, hogy dec 20-ig be fogják kötni mindenhol, kíváncsi leszek rá, telefon még nem jött..
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Tigerclaw #65247 üzenetére
Nem éppen. A versenytársak miatt titkolóznak, és nem nem fogsz megtudni semmit az ügyfélszolgálatosoktól, mert ők tudják meg legkésőbb. Ami fent van az oldalon és még nincs kész fejlesztés terén, az lesz befejezve az elkövetkezendő negyed/fél évben...
toyee09
Először is, akkor kezd nulláról reseteld le a ZTE-t, majd semmi mást ne csinálj, csak kapcsold be a PPPoE Passthrought, ezután a mögé kötött routeren add meg a PPPoE belépéshez szükséges adatokat és már mennie is kellene. Nem kell DHCP-vel foglalkozni, mert nem oszt IP-t semmit... Jelen állapotban is működnie kellene valószínűleg. Lehet a reset megoldja a problémád.Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
Tigerclaw
nagyúr
Azt lehet tudni valahonnan, hogy a Telekom a következő negyed/fél évben hol fog internet hálózatot fejleszteni? A honlapjukon nulla info, az ügyintézőjüknek detto semmi információja erről. Már előre látom, hogy miután felmondtam a szerződést két hét múlva szólnak, hogy végre már nem csak 5Mbites a max. elérhető internet (persze ők ezt marketing nyelven "Netmánia S speciális"-nak nevezik)
Az nem értem, hogy miért éri meg nekik titkolózni ebben a témában. Ezzel csak ők veszhetnek, hiszen a régi ügyfél lelép, mert nem ígérnek semmit, az új ügyfél meg nem jön, mert ki az a bolond aki aláír ma 2 év hűséget ilyen lassú internetre.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
törölt tag
Hali.
Ha telefonon mondja le, kapni fog egy sms-t azzal elmegy a postára, viszi a Telekom által adott eszközöket, bemutatja az sms-t, a postán adni fognak egy erre a célra legyártott dobozt, abba bele teszi, lezárja, feladó helyre a saját adatait kell kötelezően feltüntetni: (név, cím, MT azonosító) Az eszközöknek legkésőbb a lemondási igény beérkezésétől számított 14 napig vissza kell érkezniük a szolgáltatóhoz. A feladás díjmentes.
Bővebben :
Lemondtam az előfizetésem, hol adhatom le a nálam lévő eszközöket?
-
OldMike
őstag
válasz BB9360 #65242 üzenetére
IPTV műsort nem tudsz felvenni külső HDD-re. Ha az IPTV mellett tudsz - antennakábel csatlakozással - valamilyen más műsort nézni (például a Telekom ingyenes DVB-C csatornáit, vagy a MindigTV-t) akkor azok közül felvehetsz, ha a tévéd tudja ezt (gondolom igen).
42LM660S
-
toyee09
csendes tag
Dchard, latom Te nagyon jartas vagy temaban! Esetleg tudnal orvossagot az en esetemre?
-
dchard
veterán
válasz Christian79 #65241 üzenetére
Akkor ki kell próbálni. Routereden a PPPoE kapcsolatod beállítod, bedugod a HGW egyik LAN portjába (előfordulhat, hogy a PPPoE PT csak az egyikben működik), és megnézed hogy felépül-e a PPPoE kapcsolat.
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
BB9360
aktív tag
Azt szeretném megtudni, hogy ha IPTV-m van Set Top Box-szal, akkor tudok külső HDD-re, pendrivra tv műsort rögzíteni?
Köszönöm! -
Christian79
tag
válasz dchard #65239 üzenetére
Köszönöm, de nincs állítási lehetőségem, ez az "ablak" nem aktív. Ebben az ONT-ban 4 féle szolgáltatás van gyárilag /központilag/ beállítva a WAN menüben: IPTV, VOIP, INTERNET, TR069INTERNET. Az internet, és a tr069internet beállításaiban van a bridge wan, illetve a route wan. Állítani nem lehet! Viszont nincs hozzárendelve egyik szolgáltatás sem egyik lan-porthoz sem, ezáltal minden aktív szolgáltatás megjelenik minden porton. Ebből következtetek, hogy a pppoe átengedés is.
-
FNZ
őstag
hali!
ha apósom felmondja a T szerződését, akkor telefonon lemondja, majd beviszi/beküldi a routert, box-ot és a távirányítót?
esetleg postán is beküldheti? kell valamilyen papírt kitöltenie? -
dchard
veterán
válasz Christian79 #65238 üzenetére
Bridged WAN-ra kell állítani. Innentől kezdve viszont csak a mögé dugott saját routerrel fog menni a dolog, amiben a PPPoE kapcsolatot be kell majd állítani.
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
Christian79
tag
Még annyit az előzőkhöz, hogy van még az ONT-ban egy másik internet beállítás is, ahol nem az van, hogy WAN Routed, hanem hogy Bridge WAN. Valahol olvastam, hogy a 8245H ONT mindent, átenged, tehát a lan portjain van internet, és van pppoe átengedés párhuzamosan. Azért szeretném kiiktatni, mert a lan portjai között a sávszélesség már egy közepes bitrátájú film megnézéséhez sem elég, és a wifi-lan kapcsolat is elég szűk keresztmetszet...
[ Szerkesztve ]
-
Christian79
tag
Sziasztok! Nekem is hasonló problémám lenne, mint toyee09 kollégának, csak annyi csavarral, hogy nekem egy HG8245H ONT van. Nincs sem iptv, sem telefon, így az összes portján megjelenik a teljes net sávszél kompromisszumok nélkül. Viszont csak modemként szeretném használni a kiépített otthoni vezetékes-vezeték nélküli hálózathoz. Asus router lenne a játékos, amit a wan portjával kötnék össze az ont-tal. Az ont beállítását nem tudom változtatni a wan menüpontban, gondolok itt a pppoe átengedésre... Viszont az van beállítva benne, hogy wan routed. Ha kikapcsolom benne a dhcp-t, amit a asus-ban bekapcsolok, továbbá az asus-ban a wan beállításoknál a ip-t dinamic ip-re állítom, akkor ez így működni fog? Az ONT csak a net miatt kell. Az legyen kizárva az otthoni hálóból, az maradjon meg modemnek...
-
toyee09
csendes tag
Sziasztok!
Olvasgattam a forumot de vmiert nem jon ossze hgw es router kozott pppoe pass through kapcsolat!
Van egy ZTE zxdsl 931vii HGW es Tp link 1043nd v2 routerem!1. Bepipaltam pppoe pass throught a HGWn,de a felhaszn nev es jelszot ott torolnom kell e? kikapcsoltam a DHCP-t!
2. Osszekotottem HGW Lan 1 portjat a router Wan portjaval!
3. Beallitottam routeren pppoe nevet es jelszot! Csatlakozik is de netet nem ad!
Irja hogy connected!Kerdes:
Routeren be kell kapcsolni dhcp-t?
Default gatewayt kotelezo megadni? -
titán
-
atala
addikt
válasz Gubek-Einste #65230 üzenetére
Igen, az asztali gépem kábelét dugdostam, és próbáltam ki mind a 4 portot.
-
titán
-
atala
addikt
válasz kabelmania27 #65224 üzenetére
Meg van a hiba. A modem 1-3 pontjában meg van a 120Mbit, a 4-es portban csak 85 körül.
Miért van ez? -
DJ. Ru$y
félisten
Valószínűleg nem tudunk rá válaszolni, különben már válaszoltunk volna, elsőre is értettük.
1412 és majd megpróbál segíteni az ügyintéző. (Az oldal úgysem működik 100%-osan.)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
DJ. Ru$y
félisten
-
atala
addikt
válasz kabelmania27 #65216 üzenetére
Gigabites switch lett betéve, ők hozták, de ha nem a switch-ből mérek, hanem a kábelt közvetlenül dugom rá a laptopomra, akkor is annyit mér. Maximum 87Mbit.
Lehet hogy rosszul kötötte be az utp dugókat?[ Szerkesztve ]
-
tpmportal
tag
válasz kabelmania27 #65211 üzenetére
Csak kimegyek a kapuhoz valamelyik nap, hátha. Csak az kell hozzá, hogy éppen rossz legyen, és éppen ne legyen nagyon kellemetlen az idő.
[ Szerkesztve ]
-
atala
addikt
Most, kötötték be az iptv-t. Azt kértem, hogy a földszinti HWG-től az emeletre húzzanak fel egy kábelt, és ott egy switch-el legyen szétosztva a tévék, és a fenti router felé.
120-as internet lett. Lent hozza is a 120Mbit-et, de a fenti kábel végén már csak maximum 80 Mbit van. Lehet attól, hogy a modemtől a fenti csatlakozóig kb 20-25 méter utp kábel van? -
DJ. Ru$y
félisten
Már a sokadik üteme is lezajlott. Itt megtalálod az infókat.
DVB-C képes TV esetén, csak egy újrahangolás szükséges (digitális csatornakiosztásra) és már nézheted is a digitális csatornákat. Téma összefoglalóban megtalálsz egy PDF-et, hogy a lakhelyeden mely digitális csatornák lesznek elérhetők.
-
HXY
addikt
Az analóg kábel TV-t hamarosan ki fogják kapcsolni?
Ha jelenleg analóg kábel TV-t nézünk egy pár éves Samsung LCD TV-n (Samsung LE32C530), amiben van DVB-C tuner, akkor fogjuk tudni külön eszközök nélkül fogni a digitális kábel adást? Jelenleg van már kódolatlan digitális adás? (Esztergom)[ Szerkesztve ]
-
cattt
csendes tag
Sziasztok! Egy kis segítséget kérnék. Hamarosan lejár a hűségidő a telefonra és TV-re, de nem hosszabbítani szeretnék, hanem díjcsomagot váltani. Már csak azért is, mert 1 éves volt most a hűségidő, és hosszabbítani is csak 1-et engedne, én viszont 2-re szeretném. A lényeg, hogy sima (nem interaktív) sat TV-t nem enged választani. Vagy csak én nem találom? Internet nincs, nem is lesz (nem saját előfizetés). Ha az interaktív TV-t rendelem, lehet használni net nélkül is (ok tudom, nyilván a netes funkciók nem elérhetők). Vagy mindenképpen simát kellene keresnem a csomagösszeállításnál? Esetleg van olyan aki interaktív sat-ot használ net nélkül? Köszönöm előre is!
-
tpmportal
tag
válasz kabelmania27 #65208 üzenetére
A modem szerint sosem szakad meg a kapcsolat, meg újraindításkor is kevesebb idő kell a felálláshoz, mint ameddig hiba esetén kimarad.
Mindenesetre kiszedtem a splittert, ~negyed óra múlva kiderül, segített-e.
Channel 1: 4.0 dBmV 43.9 dB
Channel 2: 4.7 dBmV 44.6 dB
Channel 3: 2.7 dBmV 43.2 dB
Channel 4: 1.3 dBmV 43.2 dB
Channel 5: -8.7 dBmV 39.0 dB
Channel 6: -8.3 dBmV 39.4 dB
Channel 7: -8.4 dBmV 39.5 dB
Channel 8: -9.0 dBmV 38.7 dBIlyen összeget nagyon boldogan fizetek, ha tudom, hogy megjavul tőle, de ehhez kéne tudni, hogy tényleg ez a hiba.
Most meg nincs kedvem kimenni cidrizni a modemmel együtt a kapuhoz, hogy oda kötve jó-e[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz tpmportal #65207 üzenetére
Nyugodtan vedd ki az osztót, ha kicsit több lesz a ds érték lehet javulni fog, ha nincs az osztóra kötve tévé, felesleges.
Akkor meglehet próbálni de egy normális erősítő kb 10-12körül van, ezért nem mindegy milyen típust veszel, jól kell beállítani.
Lehet fél óránként próbál újracsatlakozni.[ Szerkesztve ]
-
tpmportal
tag
válasz kabelmania27 #65206 üzenetére
Amikor méregettünk a szerelővel, akkor pont azért volt szó róla, mert ott még jó volt a jel. Nem az oszlopra kerülne, hanem a saját kapu oszlopában lévő dobozba, szóval saját zsebből menne.
Az osztót büntetlenül kivehetem?Ha az alacsony jelszint a probléma, akkor miért pont fél óránként jön rá a nem működés?
[ Szerkesztve ]
-
tpmportal
tag
válasz kabelmania27 #65202 üzenetére
DS
Channel 1: 0.2 dBmV 43.2 dB
Channel 2: 1.0 dBmV 43.9 dB
Channel 3: -1.1 dBmV 42.5 dB
Channel 4: -2.6 dBmV 42.4 dB
Channel 5: -12.2 dBmV 36.7 dB
Channel 6: -11.8 dBmV 37.1 dB
Channel 7: -11.9 dBmV 37.2 dB
Channel 8: -12.6 dBmV 36.5 dBUS
Power Level:
Channel 1: 42.5 dBmV
Channel 2: 41.2 dBmV
Channel 3: 42.7 dBmV
Channel 4: 0.0 dBmVNyeles telek, a legutolsó tap kb. a kaputól 50m, további 50m kábel a nyélen+házban a modemig (megfelelő, háromszoros árnyékolású kábel mindenhol), szóval tilt van benne.
Volt szó arról, hogy eegy tiltezhető Hirschmann erősítő bekerül a kapunál az elosztódobozba, mert van hely neki, esetleg ez segíthet?
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Nasuto #65203 üzenetére
Soron kívül nincs migrálás. Csoportosan migrálnak, és nem vesznek előre akkor sem, ha te nekik ezzel több hasznot hoznál (ne kérdezd). Ha jobb netet akarsz, akkor mondd fel a mostanit, és köss újat, mint írták kötbértől eltekintenek, és neked is jobb neted lesz. Vagy vársz. Ez a két opció van, és pörögni sem érdemes tovább ezen, mert akkor sem lesz soron kívüli migráció.
-
Nasuto
tag
válasz the_one #65194 üzenetére
Én még akkor sem értem, hogy ehhez miért kell felbontani majd egy új MT azonosító alatt újrakötni az egészet. Ha valaki jobban rálát erre, az magyarázza már el nekünk, hogy ilyen esetben miért nem lehet manuálisan átvinni az ügyfelet az új rendszerbe. Legalább azoknál akik nagyobb/drágább csomagra kívánnak előfizetni. Tudom, hogy ez egy hatalmas rendszer, de egyszerűen nem látom/értem, hogy mi akadálya lehet az egyszerű új rendszerbe történő ügyfélmigrálásnak.
-
tpmportal
tag
Sziasztok!
T-home otthoni internetem van, ami koaxon jön be a házba, ott egy splitter után egy Cisco EPC3925 modem/router fogadja, át egy gigabites switch-be, és az osztja el a házban lévő routerek között, és egyéb eszközök között (Splitteren nincs tv).
Az alábbi problémával küzdök, kb fél éve:
Az internet hozzáférés pontosan fél óránként megszakad ~2 percre. Ezalatt a 2 perc alatt Google DNS szerevének, T-home saját DNS szerverének pingelésére nem érkezik válasz egyáltalán, a hálózaton belül minden látható, a modem azt írja, hogy ő koaxon keresztül kapcsolódva van. Jel/zaj, jelerősség ugyanolyan, mint amikor van internet.Hogy kizárjam, hogy nálam van a hiba, közvetlenül a Cisco modemre a notebookommal UTP-n csatlakozva is kipróbáltam, és úgy is előjön a hiba. Ha a fél órás ciklusban tetszőleges időpontban újraindítom a modemet, akkor is a korábbi kapcsolatvesztéseknek megfelelően megy el az internet, tehát a legutóbbi után pont fél órával.
A hiba nem folyamatos, néha több napon keresztül semmi kapcsolatvesztés, aztán több napig folyton eldobál, aztán megint nem, stb.
Egy érdekes dolog ehhez, hogy pl. skype beszélgetés nem mindig szakad meg, mikor elmegy az internetkapcsolat, pedig közben a 8.8.8.8 pingelésére egyetlen válasz nem érkezik.A T-home-mal már jó párszor beszéltem, az ügyfélszolgálatosnak ugye hiába magyarázom, az "újraindította-e már a routert?"-nél sosem jutunk tovább. kiküldik a szerelőt.
A szerelő az utcában már végigmászta az összes oszlopot, a jelszint minden frekvencián szuper, de eddig mindig akkor sikerült jönnie, amikor a hiba nem állt fenn. És már nekem kellemetlen folyton kihívni, otthon maradni, hogy jöjjön, hogy utána ott nézzük egymást, mert hibátlan a kapcsolat.
Valaki hallott már ilyenről, találkozott ilyen hibával? Vagy esetleg valakinek valami tipp, hogy mi okozhatja?
Mert én úgy érzem, hogy nagyjából kizártam, hogy nálam a hiba, a szerelő azt, hogy a kábeles kapcsolat hibás, és nem igazán tudom merre tovább. A szolgáltatóváltás nem opció.Előre is köszönöm a válaszokat, segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest