- Asszociációs játék. :)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- W11 pls
-
LOGOUT.hu
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz kisapa #62595 üzenetére
És építik az optikát, néhol pedig már az van... Itt meg 2 év minimum, szóval azért nem hiszem, hogy olyan nagyon jó helyzetben vagyunk. Jelenleg igen, de 2 hónap múlva mi lesz már?! Ki tudja...
p87
Az igen. 1200 az alap telefon nem? Van feléd UPC vagy bármi más, amire kapsz speciális kedvezményt? Átkapcsoltak már. Indítsd újra a HGW-t és már menni is fog.[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
p87
senior tag
Örömmel olvastam, hogy elérhető az 50-es VDSL.
Eddig nekem 30-as volt, fel is hívtam egyből a T-t, és megerősítették, válthatok 50-esre, hát váltottam is.
És nem tudom, hogy hogy de valami 5050Ft-ot mondott havidíjnak nekem rá, alap telefon csomaggal együtt, eddig 7500 körül fizettem.
Kíváncsian várom mikor kapcsolnak át.
Remélem nem lesz gond![ Szerkesztve ]
-
Teko001
őstag
válasz Cickánykoma #62591 üzenetére
Telefonon tegyél panaszt, valamint kérd hogy csinálják meg és írják jóvá vagy bizonyítsák hogy kérted.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Cickánykoma #62591 üzenetére
Telefonon próbáltad? Elég jól pörögnek az ügyek ott, 5 percet sem várakoztam ma, próbáld meg!
-
Cickánykoma
tag
Sziasztok!
Egy korábbi hszemben ([link] írtam lkérdésként, hogy mondható le a Fishing & Hunting csatorna, amit nem kértünk a SAT TV családi csomagunkhoz.
Köszönet az akkori információért, bementem ezután a T-pontba és kértem a levételét. Mivel augusztus legvége volt, így az ügyintéző felhívta a figyelmet, hogy be kell fizetni az adott havi csekket, és majd a következő számlából vonják le a sztornózástEnnek ellenére az ehavi számla árában és a részletezőjében ismét ott szerepel a Fishing & Hunting csatorna Ergó vagy nem vette ki az ügyintéző igazából, vagy visszatették a tudtunk nélkül. Ha ismét bemegyek, mekkora eséllyel tudom végérvényesen kiszedetni? Mivel tudom hathatósan meggyőzni az ügyintézőt, hogy valóban nem kértük a csatornát, ezért ne pakolják vissza újra a tudtunk nélkül?
Köszönöm előre is a tippeket!
Madžari......Dober dan, passport kontrol !!! :D:D:D
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Norbi27 #62586 üzenetére
Azt mondta az ügyfélszolgálatos, hogy neten is megrendelhettük volna. Ecseteltem neki, hogy megpróbáltam, de kötbérre figyelmeztetett az oldal, de, ha felfelé váltasz nincs kötbér, szóval elvileg meg lehet csinálni online, ha be tudsz lépni és enged váltani.
btz
Csomagmegrendelésnél ott van. 30-asom volt, mikor betettem az 50-est utána visszatette az 50-es helyére a 30-ast, a sima sebességeknél konkrétan mindent leszürkít, kivéve az 50-est, még akkor is, ha nem adok meg neki címet, szóval ez nem oszt nem szoroz, ez egy "bug".[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
Mindent megcsinálnak rögtön, ami emelés. Ez 2 kattintás központilag. Igen most váltottam nincs 1 órája. 15:25-kor jött SMS a szolgáltatás módosításról.
Norbi27
Baranya, egy kis falu. Speedport eszköz kell hozzá valószínűleg.Más: Nem véletlenül tűnt el a csomagváltóból és az oldalról is a 10-es és 20-as csomag, mivel 30 megabitet akarnak mindenhol szolgáltatni, ezért nincsenek is ott a csomagok és/vagy szürkék.
[ Szerkesztve ]
-
Norbi27
aktív tag
Helyileg hol vagytok akinek bekapcsolták az 50 Mb-et? Nekem 30-as csomagom van. Most hívtam a 1412-t. Nagyon rendes volt az ügyfélszolgálatos, de nem tudta beállítani. Azt mondta, hogy ilyen hivatalos csomag jelenleg nincs még, csak pilot jelleggel működik egyes előfizetőknél, arra alkalmas eszközökkel
[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
Bocs a dupláért.
~700 Ft-tal emelkedett a havidíjam (Telefon + Net) Netmánia L-ről váltottam.Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
senki66
senior tag
válasz Intruder2k5 #62574 üzenetére
Már az 1 HD (sőt sd) stream is levesz, ha éppen be van kapcsolva, de ez tudtommal azért van, mert kb 32 megás profil van beállítva. A HGW szerint jóval nagyobb sávszélességet is bírna a vonal. Most nem vagyok otthon, hogy ellenőrizzem, de mintha 70-80 mega között lenne.
-
Kronk
őstag
Na, én felhívtam őket VDSL 50 ügyben.
Erre azt mondták, hogy nagyon határeset, lehet nem fogja bírni.
De próbálja meg, majd kiderül.
Oké, előtte beszéljünk az árról:
Eddig ezeket fizettem
IPTV családi+hd 4090
Netmánia L 3250 (hiénával)
telefon 200 (sosem használom, csak a tripla kedvezmény miatt van)Tehát 7540 forint.
Most az ügyfélszolgálatos szerint mindenre ha kötök újra két év hűséget akkor:
IPTV családi+hd 4125
Netmánia XL 5925 (hiénát nem tud adni )
telefon 1125összesen: 11175
remek úgy ahogy van, januárba jár le a hűség, remélem addig csökkennek az árak
[ Szerkesztve ]
http://totesz.myminicity.com/
-
MODERÁTOR
válasz senki66 #62572 üzenetére
Azon múlik, hogy mennyit bír valójában a vonalad, milyen messze vagy a DSLAM központtól. Nyilván ha 30-as neted van, és a vonal tud 40Mbps-t, akkor arra nem fogsz kapni két HD és egy SD streamet, vagy ha mégis, akkor vissza fogja lassítani a netet rendesen. Persze ha közel vagy a "tűzhöz", és ki lehet hozni 80-100Mbps-t a kapcsolatból, akkor a 30-as net mellé nyugodt szívvel mehet a 2HD.
-
spici
tag
válasz Tigerclaw #62565 üzenetére
Én is ezen vagyok fennakadva hogy a mobil technológia a Magyar Telekomnál sebességbe nagyon gyors, stabil, de a kábeles technológiákban meg el van maradva. Azért 2012 től nincs semmi emelés azt mutatja, hogy nem is volt fejlesztés
Másik téma:
Kötbérezés a listaár alapján köteles kiszámolni a telekom vagy már a kedvezményes díjcsomag alapján.
Mert listaáron a számlába nekünk Netmánia L --> 9340Ft
Kedvezményes áron --> ~5500FtMert nem mindegy melyikkel számol.
-
Kronk
őstag
És azt lehet tudni, hogy az 50-es VDSL-hez milyen profilt állítanak be?
http://totesz.myminicity.com/
-
Tigerclaw
nagyúr
Érdekes, hogy míg a mobilhálózat és mobilnet lefedettséggel, sebességgel folyamatosan büszkélkedik a Telekom, a vezetékes net esetén esze ágában sincs. A szennyest nem teregetik ki.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Nooeca
senior tag
Egyébként a Telekomos felület most bugos, hol elfogadja a címet hol nem. Webshopos rendelésig el se jut, mert a csomag összeállításnál hibaüzenetet ad. A hálózatkiépítési infók szintúgy eltűntek. / nem jön be semmi a városra kattintva /
-
szkorhetz
őstag
Egy pár napja vettem észre, hogy bármit letöltök, akár netről, akár torrenttel minden más internetes tevékenység behal, a letöltés viszont megy tovább. A ZTE routerem van, telefon vonalas, 30 megás nettel, eddig sose volt ilyen gáz. Frissítettek valamit a srácok?
-
Tigerclaw
nagyúr
Az érdekelne, hogy vajon STB HDMI-n keresztül lehet-e felvenni külső recorderrel, vagy van valami tartalomvédelem, ami ezt megakadályozza?
Ha lehet akkor tudtok ajánlani valami olcsó megoldást ilyen felvételre?
Vagy lehet hogy a felvevős STB a legolcsóbb megoldás erre?
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
MajaG
senior tag
Lehet 50 megát rendelni VDSL-en mától.
[ Szerkesztve ]
-
studiod1
tag
Nem tudok róla, amit néztem címeket a sajátomon kívül ott is adsl2+,a saját vonalam Upstream Downstream
Actual Data Rate 636 (Kbps.) 11328 (Kbps.)
[Go Top]Operation Data / Defect Indication:
Operation Data Upstream Downstream
Noise Margin 26.8 dB 18.5 dB
Attenuation 5.3 dB 6.0 dBIndicator Name Near End Indicator Far End Indicator
FEC Error 0 0
CRC Error 0 0
HEC Error 0 0
[Go Top]Statistics:
Received Cells Transmitted Cells
Cell Counter 1420752925 3442324
[Go Top][ Szerkesztve ]
-
btz
addikt
Azt mondod hogy teljesen általáos hiba, és ne vonjak le olyan messzemenő következtetést hogy mostmár elkezdik lakosságira kiadni az 50 megabitet rézen?
Egyenlőre kivárok, a 30/5-ös csomagot fontolgatom immáron közel fél éve, de így most azt sem tudom (online legalább is) megrendelni.(#62548) studiod1
A te településeden vdsl akkor nincs is?[ Szerkesztve ]
ⓑⓣⓩ
-
btz
addikt
válasz Tigerclaw #62544 üzenetére
A dolog érdekessége, hogy nálunk is dsl technológia érhető el rézkábelen.
Igaz nálunk vdsl2 van már 2012 óta, azóta fejlesztésnek nevezhető tevékenység nem történt.
A másik érdekesség hogy a díjcsomag váltás menüben is tudnám igényelni az 50-es csomagot, de a 10-20-30-ra itt is azt írja hogy nem elérhető díjcsomag.[ Szerkesztve ]
ⓑⓣⓩ
-
Tigerclaw
nagyúr
Jó neked. Nálam csak az első választható ki, sőt a csomagom Netmánia S helyett is csak "S speciális"...gondolom mert még elméletileg sem képes 10Mbps-re. Persze itt hálózatot nem fejlesztenek, mert minek.
-
btz
addikt
Érdekes változások az elérhető internet csomagok listájában.
Eddig is voltak érdekes dolgai az oldalnak, de ez eddig a legérdekesebb.
Egyrészt az 50-es csomag sosem látszott még elérhetőnek, másrészt a 10-20-as csomag eddig csak "ritkán" volt elérhetetlen, hatmadészt pedig több környékbeli isnerősömet is megkértem hogy nézze meg az elérhető csomagokat az azonosítójával belépve,és nekik is hasonló az eredmény!ⓑⓣⓩ
-
-
Nooeca
senior tag
válasz KamuMazsola #62534 üzenetére
Az 10 csatornával kevesebb mint a szerződésben foglalt 36, azaz az NMHH új szabályai szerint arányaiban kell csökkennie a havidíjnak amennyiben nincs meg a kért csatorna szám, vagy csökken.
Azaz 10 csatorna mínusz. 3000 Ft esetében ez 833 Ft havidíjcsökkenést kéne hogy hozzon számotokra.
ennek feltétele hogy a szerződésben 36 csatorna szerepel, vagy pontosabban az előfizetői csoamgban is.
-
emre
veterán
válasz Intruder2k5 #62536 üzenetére
Speedport W724V Typ C
(#62537) Gézengúz
Fogalmam sincs, ezekhez a dolgokhoz nagyon nem értek.
Ráadásul a W7 hálózatkezelését sem bírom megszokni, pedig már pár éve ezt használom.De igazából a pc-ről szeretnék samsung kies nélküli fájlkezelést elérni. Sajnos az usb-s kapcsolat nem játszik mert valami rejtélyes alaplapi bug miatt mindig eldobja a telefont.
[ Szerkesztve ]
"Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
MODERÁTOR
-
emre
veterán
Urak!
Hogyan tudnám beállítani, hogy a routerre wifi-n csatlakozott telefonomat pc-n is lássam a hálózatban?
"Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
btz
addikt
Olyat már hallott valaki hogy olyan adó ne jönne be digitális DVB-C formában, ami eddig analógon bejött de a digitálison már nem és az eddigi 36 csatorna helyett már csak 26 csatorna nézhető, tehát csatorna szám csökkenés is történt a digitális áttállással?
ⓑⓣⓩ
-
MODERÁTOR
-
dptrsk
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #62529 üzenetére
Érdekes, tudtommal sincs köze az UPNPnek a port triggeringhez, de egy NAS esetében az oldotta meg a problémát, hogy UPNP és Triggering az összes portra(vagy DMZ a NASra(ezt nem akartuk, mert más eszköznek is kellenek a portok).
Csak UPNP bekapcsolva nem ment, de amint bekapcsoltuk a Triggeringet is minden portra/típusra, működött a NAS szervere is külső IPről. Ezért javasoltam a Triggeringet. -
Blashe
aktív tag
válasz Intruder2k5 #62529 üzenetére
Átírtam őket 255.255.255.255 -re mind. Kikapcsoltam a WAN Block-ot. UPNP enable.
Most megnézem változott e valami. -
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
-
Blashe
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám van, hogy van nekem egy "Technicolor 7200" modem routerem amin keresztül jön a 30/5 mb (netmánia L) net. Na már most PS4-et rádugtam erre a TC7200-re és így néz ki a dolog:Ezután játék közben ez történik: [link]
Olvastam neten, hogy ez azért van mert meg kell nyitni bizonyos portokat.
Ezek lennének azok a bizonyos portok: [link]Próbálgattam én őket, de egyáltalán nem sikerült semmi maradandót alkotnom sajnos, ezért szeretnék segítséget kérni tőletek, hogy mit hogyan kéne.
Képekkel megpróbálom illusztrálni a dolgokat:
Gépemen az ipconfig a következőképpen néz ki: (nem tudom mennyire érdekes ez, hiszen PS4-et szeretném buherálni. :
A LAN és a WAN így fest a kezelőfelületben:
Mint mondtam próbálkoztam a portok beállításával is, de nem jártam sikerrel. Íme így néz ki a menüben:
Bekapcsoltam az UPNP-t is , hátha:
Enable UPNP:
Port triggering gondolom nem szükséges számomra.Van 1 kollega itt a fórumon, akinek olyat is mondtak, hogy fix ip-zni kéne a ps4-et. Nem tudom. Valaki segítsen legyen szíves. Előre is köszönöm.
-
Gabesz87
veterán
válasz DJ. Ru$y #62516 üzenetére
Persze, tudom, hogy nem u.a. a kettő, meg hogy ez ingyen jön. Csak azt nem tudtam, hogy digitálison, ha már egyszer van IPTV-hez HD csomagom, jön-e a HD. De akkor nem. Nem gond, mert az a TV úgyis kb 1-2x van évente használva (vendégszoba, mondhatni ). Egyébként túl nagy képminőségbeli javulást nem nagyon véltem felfedezni az analóghoz képest. Na mindegy, mint írtam, nem probléma.
-
Nooeca
senior tag
Mint írtam, nem mindegy "milyen adatforgalom".
Ismerősömnek mint írtam múltkor, levágták a feltöltését úgy, hogy szinte alig volt, mert hogy ADSL neten napi szinten GB-okat upolt fel, és attól hogy korlátlan ez már túllépi az ésszerűség határait. Legalábibs ez volt az indok. Ez Telekomos net volt.
[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Gabesz87 #62514 üzenetére
Csak azt kapod, ami volt eddig analógon, ha HD kell, akkor IPTV boxot kell kérned, az IPTV-t ne keverd a digitális TV-vel, semmi köze hozzá Az analógot ingyen kaptad, a digitálist is ingyen kapod, nem ugyanaz a kettő.
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
Az normális, hogy digitális TV-nél nincsenek HD adások? Családi+HD csomagom van, IPTV-vel, de a másik szobában eddig csak simán analógon ment a TV. Pár hónapja jött egy levél, hogy meg fog szűnni az analóg, ezért vettem egy Amiko CHD8270+ vevőt. Összesen 37 csatorna nézhető, a lista: ITT, és ITT.
Ennél jóval (sokkal) több csatornát talált meg, csak azok nem nézhetők valamiért, mindenféle kis ikonok voltak a listában a csatorna neve mellett, amikről nem tudtam, mit jelentenek, de mivel nem mentek azok az adások, eltüntettem a listából. Szóval az érdekelne, miért csak ennyi csatorna van, és a HD-k behozhatók-e valahogyan? -
spici
tag
-
jack982
aktív tag
sziasztok!
van egy cisco epc3925 router thome-tól.
szeretném beállitani, hogy külföldről rá tudjak kapcsolódni, és az itthoni netemet tudjam használni vele.
magyar ip stb.
találtam egy vpn fület a biztonság fülön, de nagyon nem értek hozzá, kellene egy kis segitség a beállitásokhoz.
előre is köszönöm! -
DJ. Ru$y
félisten
válasz Tigerclaw #62504 üzenetére
Nem tudsz külső eszközre rögzíteni sehogy T-s box-szal. A felvételi opciót meg kell rendelned, kapsz egy felvétel képes STB-t belső merevlemezzel, és majd akkor fog menni.
Nooeca
Olyan értékeket szoktam néha generálni, amit hónap végén nem tud a T-s oldal normálisan kiírni 30/5-ös VDSL2-es nettel, soha nem szóltak még érte semmit.[ Szerkesztve ]
-
titán
-
Tigerclaw
nagyúr
Sziasztok,
Sat TV-m van HD-s Huawei STB-vel. Rádugok egy pendrive-ot, leformázom, bejelölöm felvételre.
(mondjuk már ez is fura, mert FAT32-vel teszem rá, látja is hogy 8GB-os), aztán mikor megjelölöm felvételre, átteszi Ext3-ra, de hiába formázom, 0/0GB-ot mutat.)Ha benyomom a felvétel gombot, szól, hogy 2,5GB alá csökkent a terület (elvileg 8GB üres), majd jelzi, hogy "Erre a szolgáltatásra nincs előfizetése"...ahhoz is előfizetés kell, hogy a saját külső HDD-re akarok felvenni valamit?
-
Rent
senior tag
2015.09.08.-án kötötték be az 50-es netet (Monor), azóta betonstabil 50/25. Remélem nem lesz semmiféle korlátozás, szankció sem, mert most néztem az adatforgalmat, ami 19 nap után 1,6TB.
-
Nooeca
senior tag
válasz mbalint987 #62500 üzenetére
Valószínű, mert nálunk sem lesz kész időben. Annyit mondtak hogy még valószínűleg idén elkezdik a történetet, de ez sem garantált. Minden esetre a lakossági bekötések 99,99%-ra csúsznak.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- PlayStation 5 Pro + Vertical Stand
- Kukirin G2 Master (max sebesség: 60km/h)
- ZOTAC GeForce GTX 1070 Ti AMP Edition 8GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest