Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Sanyaaa26 #108198 üzenetére
Nem tud a Sagemcom link aggregációt elvileg, így biztosan nem megy.
1 járható út van, már párszor leírtam. Dual WAN router (vagy dual WAN-nal Win / Linux szerver), DHCP mind a két WAN portra és load balance, utána meg lehet vinni 2.5G-s vagy 10G porton tovább a routerből. A router funkciókat így nem tudod kihagyni a Sagemből.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Tav-Csoves #108195 üzenetére
Sehol sajnos... Itt működött, ahol nézed, de jó ideje nem működik otthoni netnél.
-
Sanyaaa26
senior tag
Mai szösszenet, ügyfélszolgálat chat, a fenti hozzászólásban lévő linket neki is megmutattam, a neveket kitakartam:
Ha ennek a technikai feltételei adottak nálam, akkor a beltéri egységgel mennie kell egy gépen a 2000-es netnek?
.... a 16:26, október 26:Persze. Ha a 2000-es csomag technikai feltételek adottak, akkor mennie kell.
...... a 16:26, október 26:Magyarul egy gépen megy, a beltérin nem múlik rendben köszönöm!
.... a 16:27, október 26:Nagyon szívesen!Na most ilyenkor mi van ?
-
Pubszon
veterán
válasz Tav-Csoves #108195 üzenetére
Ott nekem sem mutatja.
Szerencsére én tudom nézni a routerrel.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Pubszon
veterán
válasz Túzok22 #108192 üzenetére
Például ez lehet az is, amit írtam néhány napja.
Egy porton van X előfizető.
Ha valamelyiknek az ONT-ja bekrepál és nem szinkronban dolgozik a többivel, hanem össze-vissza kommunikál, akkor az összes többi előfizetőt is bezavarja.
Nem mondom hogy ez a hiba, de nem kizárt és nem könnyű kideríteni, főleg ha a hibás eszköz használója nem jelenti hogy hibás.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Túzok22
senior tag
Valaki meg tudná mondani miért van az, hogy 2%-os packet loss-om van optikán? Ha átdugom a Sagemre a kábelt akkor is 2% a packet loss. Megnéztem az asztali gépen is ott is 2% Mitől lett packet loss-os a netem?
[ Szerkesztve ]
-
Sanyaaa26
senior tag
Üdv!
Erről mi a vélemény?
[link]A telekom 2000-es csomagjára mint megoldás, bár biztos körbe járt téma
-
btomi89
csendes tag
Köszönöm szèpen!! :) 2 esetenkènt 3db set top box lesz rákötve egy PC kábelesen meg Wifire kb 2 telefon..
-
Pubszon
veterán
válasz btomi89 #108182 üzenetére
Szia.
Szüleimnél használjuk a WiFi részét, de nem veszek észre ilyen jellegű problémát, igaz, csak pár telefon van rajta.
Nem lehet másik fajta ONT-t kérni, optikához csak ez van.
A 300/75-ös csomag gyakorlati sebessége nálam 280/90, aminek én örülök, hogy a feltöltés a maximum 120%-a.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz btomi89 #108182 üzenetére
Huawei ONT van, de csak legkisebb csomagra adják/adták már egy ideje, lehet már nincs is raktáron. Jelenleg csak az 5655 van optikára. Be kell állítani a környezetnek megfelelően, fixálni a csatornát stb, ha utána is problémád van, akkor saját routert/AP-t tud bekötni mögé.
Wifin nem garantálnak a szolgáltatók semmit, szóval erre hivatkozva semmit nem tudsz tenni amúgy sem sajnos.
Ha megvan az eszköz és probléma van a wifivel, akkor ebben a topikban összefoglalót először, aztán, ha valami nem tiszta, akkor segítenek.
-
btomi89
csendes tag
Sziasztok!
Segìtsègetek szeretnèm kèrni.. jövöhèten váltok telekom 300/75 net csomagra ès az ügyintèző szerint ezt az ONT-t küldik hozzá: Sagemcom F@ST 5655v2 . Korábban olvastam hogy a 2.4ghz wifi rèsze elèg rossz sűrűn ledobálja az eszközöket wifiről.. ez a jelensèg èszlelhető mèg ennèl az eszköznèl? Vagy azóta javìtották már a hibát? Ha jelen van mèg a hiba lehet e másik ont-t kèrni? Válaszotokat előre is Köszönöm! :)
-
DJ. Ru$y
félisten
Jóváíródik, ugyanúgy, ahogy a kötbér is folyamatosan jóváíródik. Jövő hónapban, ha nincs mozgó díjad (nem használod a vezetékes telefont ha van csomagban foglalton felül), akkor 0-s lesz a számlád.
-
Zeki
nagyúr
Azt mondták, a következő számlában íródik jóvá. Majd figyelem.
-
anadroid
senior tag
válasz #40993792 #108177 üzenetére
Én nem töröltem a csoportosat, csak a limitet vettem olyan alacsonyra, hogy nem soha sem teljesül. Így nem kell újra felvinnem a sok adatot, ha egyszer olyan bajom lenne, hogy újra vissza akarok térni hozzá.
Kérd privát üzenetben a Curve és a Monese kódot 5 angol font (kb. 2000 Ft) ajándékhoz, a Wise kódot az első, max. 150000 Ft-os ingyenes utaláshoz, a Vivid kódot ingyen fém kártyához és 100 € havi visszatérítéshez! Egyes kártyák ingyen postával érkeznek.
-
anadroid
senior tag
A csoportos beszedést legalább 2 héttel előbb indítják, így nem csoda. Vissza nem szokták vonni. Vissza sem fizetik meguktól, be sem számítják a következőbe, hanem ott gördül tovább a számládon. Nekem egy kb. 1500 forintos egészen addig - éveken át - ott vigyorgott, amíg egyszer készüléket nem vettem, akkor rendbe rakódott magától.
Kérd privát üzenetben a Curve és a Monese kódot 5 angol font (kb. 2000 Ft) ajándékhoz, a Wise kódot az első, max. 150000 Ft-os ingyenes utaláshoz, a Vivid kódot ingyen fém kártyához és 100 € havi visszatérítéshez! Egyes kártyák ingyen postával érkeznek.
-
Zeki
nagyúr
A Telekom appban egy hete befizettem az összes számlát, erre most vont még a csoportos beszedéssel vezetékest.
Nem értem. Azt a 8804Ft-ot vonták le, amit egy hete befizettem.Ahogy nézem, szeptemberben ugyanezt eljátszotta.
[ Szerkesztve ]
-
taki01
őstag
válasz kabelmania27 #108167 üzenetére
MMWO be van kötve, de tervezek egy toldót venni és arra kicserélni. Köszi segítséget.
grobi007:
Nem, de nekem ezt adták és nem mondhatom el miért.[ Szerkesztve ]
-
taki01
őstag
Apumhoz tegnap kötötték be koax 150Mbps-es netet. Ilyenek az értékekek. Szerintem nem annyira vészesek, de azért érdekel másnak is a véleménye.
[ Szerkesztve ]
-
viktorhu
veterán
-
-
viktorhu
veterán
válasz janosone #108159 üzenetére
Alközpont vagy két állomásos vezeték nélküli telefon? Elvileg mennie kellene y-nal is, csak lehet, hogy áramot nem ad eleget két telefonnak, de ha konnektorba dugós / vezeték nélküli készülékek, akkor nem lehet gond. Az a hátránya az y-nak, hogy akkor ha egyik készülékről beszéltek, akkor a másikat felvevő hallja a beszélgetést.
Hogy volt megoldva eddig? Elvileg ugyanúgy működnie kellene, mert a modem analóggá alakítja a jelet.
-
janosone
újonc
Sziasztok!
Csak egy apróbb problémával fordulnék valakihez, akinek van tapasztalata ebben:
A probléma az, hogy adott egy lakás, aminek a kialakításából adódóan két vezetékes telefonra van szükség egy hívószámmal. Az szolgáltatás él, működik is egy telefonnal. Mivel megszűnt az analóg szolgáltatásuk, így gondolom ez IP telefon.
A probléma itt kezdődik, analóggal jó volt, mindkét helyen működött a telefon. Most a hálózatépítő fiatalember egy Y elosztóval próbálkozott, de nem működött. (Ezt amúgy én sem gondolnám, hogy megoldás lenne.) Érdeklődnék, hogy valakinek van-e ezzel tapasztalata?
Esetlegesen egy switch megoldaná a problémát?Előre is köszönöm a segítséget!
-
azbest
félisten
Mostanában országosan vállalhatatlan a telekom szolgáltatása vagy csak szegeden?
Üzleti előfizetés -sajnos- kábelneten át rendszeresen magas csomagvesztést produkál. De ugyanúgy az otthoni telekom kábelen is hullanak. Úgy tűnik attól függ, hogy épp milyen route-n megy adott kérés, mert mtr toolal nézve bizonyos közbülső pontokon át kifejezetten magas, 20% körüli kiesés is jelentkezik (81.183.2.165)
-
törölt tag
válasz dchard #108145 üzenetére
Van egy érdekes kísérlet (LINK) de ebből is csak az látszik, hogy szögelés. Ez akkor tudna megoldódni, ha az ONT tartalmazna egy felhasználó által elérhető SFP+ portot amivel a saját motyóddal egy nagyságrenddel nagyobb sebességgel összekötheted. Nem hiszem, hogy a Telekom fog ilyet osztogatni. Jelenleg az 1Gbps felének stabil tartása is gondot okoz nekik.
-
Pubszon
veterán
válasz dchard #108145 üzenetére
Még ha tudná is a sebességet, lehet, hogy az időosztásos feltöltést nem támogatná.
Ha pedig nincs szinkronba a többi ONT-al, akkor azok kapcsolatát is tönkre vágná.
Egyébként egy hibás ONT is csinálhatja ez, gyakran elő is fordul és nehéz rájönni a hibára.[ Szerkesztve ]
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
dchard
veterán
válasz Sanyaaa26 #108147 üzenetére
Ezek egyike sem oldja meg, hogy a szolgáltatótól hogyan kapod meg a több mint 1 gigabitet.
Liviusnak igaza van: emlékeim szerint egy bő évvel ezelőtt, amikor először merült fel a 2gigás csomag, talán még meg is néztük, hogy a Telekom által kiadott ONT a belső buszokat tekintve képtelen volt már az ONT-n belül átadni több mint 1 gigát. Azóta persze változhatott a helyzet és kijöhetett új ONT modell, de eddig valóban nem láttunk még egyetlen mérést sem, ami bizonyítaná hogy akár több eszközzel kihajtható-e ez a sebesség.
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
Livius
őstag
válasz Sanyaaa26 #108142 üzenetére
Nem, nem tudod kihasználni. Az egy parasztvakító csomag. Még senki se tudott produkálni itt olyan otthoni felszereltséget és azzal tesztet amivel ment volna. Még az is kérdés a mai napig, hogy egy időben több porton kihajtható-e úgy ahogy írja a T ÁSZF-je.
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
dchard
veterán
válasz #42556672 #108143 üzenetére
De ha tudna is, a legtöbb ONU GPON modulon nincs olyan belső interfész (SFP+, XGMII, XAUI stb.) amin egyáltalán a modulról le tudnál húzni több mint 1 gigabitet. Például hiába venne valaki mondjuk egy Mikrotik ONU modult, ott az SFP interfész lenne a szűk keresztmetszet...
-
viktorhu
veterán
válasz dchard #108131 üzenetére
Hát meg hátrébb járnak az optikázásban. De azért szerintem nálunk is több lehet a vectoringra alkalmas eszköz, mint gondolnánk, legalábbis nem tudok arról, hogy a szokásos vdsl eszköz helyett mást kaptak volna a kísérletben részt vevők,csak itt jobban benne van a pakliban az ftth-ra való átállás, meg kisebb a last mile költség.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz #72445440 #108137 üzenetére
Nem lehet kérni, ezt kaptad vagy nem kaptad alapon adják már most. Ha van IPTV-d esetleg több STB-od és felhívod erre a figyelmüket, akkor talán kapsz, de kérni, ahogy az eszközöket úgy ezt sem lehet.
És nincs olyan, hogy sokat fizetsz ezért bekötik a második érpárt. Azt tudod csinálni, hogy megrendelsz még egy előfizetést a címre és összefogod egy erre képes routerrel, akkor meg annyi lesz az ára, amennyi egy csupasz net (vagy telefonnal).Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
törölt tag
válasz Sanyaaa26 #108138 üzenetére
9/125-ös kábelt használnak, Mono Módusú, elvileg akár 40Gbps-t is el lehet rajta érni a jelenleg használt technológiával, a tipikus szegmenshossz 15km körül van. Az elméleti(!) sávszélessége korlátlan.
Érdemes megnézni a transcievereket amik már ma is kaphatóak pl itt:
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Sanyaaa26 #108133 üzenetére
Az ennek az optikának kérdés a használt kábelre vonatkozó kérdés volt vagy a technológiára?
A technológia szerint az alábbiak tipikus sebességek
2,5/1,25Gbps
10/10Gbps
40/40Gbps
100Gbps(ezt még nemigen használják)De vannak technológiák amivel egy kábelen egy időben több jel is átvihető így kábelcsere nélkül is bővíthető a kapacitás.
-
tutis
őstag
Sziasztok! Van itt telekomos ember aki a szállítási részleget ismeri? Sajnos az ügyfélszolgálat 3 hete hogy is fogalmazzak..ááá inkább nem is minősítem őket, sajnos betanult szöveggel operálnak. Szóval ha van itt valaki, esetleg priviben is rám írhatna
http://www.youtube.com/tutisgsxr
-
villamos
őstag
válasz #42556672 #108127 üzenetére
Azt azért vegyük figyelembe, hogy ez inkább forgalmas belvárosi részeken számít, ha éppen valamilyen mellékutcában laksz a külvárosban, kicsi az esélye hogy bárki is rácsatlakozzon.
Esetleg talán akkor ha van egy buszmegálló a közelben, és megnézi hogy mikor jön a busz...Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
Sanyaaa26
senior tag
Azt tudja valaki hogy ennek az optikának, mi az elméleti maximum sávszélessége? Mi az amit fizikailag tudna az üvegszál
-
dchard
veterán
válasz DJ. Ru$y #108124 üzenetére
Látom meg is jött a kolléga, csillapítása 5dB
Azért azt érzékeljük, hogy vajon mennyire tipikus ez.
Előtted lévő kommentben a német példa már picit relevánsabb, ám az vectoring (meg HARQ) mellett olyan.
viktorhu:
A vectoringgal az a baj, hogy egy csomó régebbi DSLAM nem tudja, vagy csak kártyacserével tudja, ráadásul a nyereség nagy része csak akkor realizálható, ha 90% feletti a vectoring képes végberendezések aránya. A német piac adott esetben előrébb tart vectoring-képes végberendezésekkel, meg hát oda a pénz is jobban áramlott
-
madagaszkar
tag
Üdv!
Az én vonali adataim alább láthatóak, nem tudom, hogy erre emlékszel-e. Megrendeléskor bondingot kértem, - amit megadtak kérdezés nélkül, pedig még ásniuk is kellett hozzá -, mert úgy gondoltam, hogy az a 700 méteres távolság a központtól elég sok. De felesleges volt aggódnom, mert egy vonalon is meglett volna a 100 Mb/s.
[ Szerkesztve ]
-
Apa+Fia
aktív tag
Erre gondolsz?
Link Status Up Modulation Type VDSL2 Actual Rate(Up/Down) 27518/110073 kbps Attainable Rate(Up/Down) 58756/122919 kbps Noise Margin(Up/Down) 26.2/6.1 dB Line Attenuation(Up/Down) 2.1/5.1 dB Output Power(Up/Down) 9.6/14 dBm Data Path(Up/Down) Interleaved/Interleaved Interleave Depth(Up/Down) 161/727 Interleave Delay(Up/Down) 2/6 ms INP(Up/Down) 1/1 symbols Profile 17a[ Szerkesztve ]
Apa csak 1 van!
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz dchard #108122 üzenetére
Volt itt olyan, akinek a házával szemben az utca másik oldalán volt a DSLAM és 120 Mb/s volt a becsült neki 1 érpáron és simán kapta is rajta a 100-as csomagot, ha esetleg erre jár, hátha tesz be róla képet.
-
anadroid
senior tag
válasz dchard #108122 üzenetére
Van 100 Mbit/s-os VDSL2 (Fritz!Box 7490):
Empfangsrichtung Senderichtung
DSLAM-Datenrate Max. kbit/s 63680 12736 DSLAM-Datenrate Min. kbit/s 1152 -Leitungskapazität kbit/s 100401 35770
Aktuelle Datenrate kbit/s 63679 12736
Nahtlose Ratenadaption aus aus
Latenz fast fast
Impulsstörungsschutz (INP) 41 41
G.INP an an
Störabstandsmarge dB 16 24
Trägertausch (Bitswap) an an
Leitungsdämpfung dB 16 20
ungefähre Leitungslänge m 381
Profil17a
G.Vector full full Trägersatz B43 B43DSL-Version:
1.100.136.39
DSL aktiv seit:
60 Tagen, 17 Stunden, 7 Minuten
VDSL2 17a G.Vector (ITU G.993.5)
Nokia
Broadcom:
177.239Egy évig 100/30-cal ment, utána húztak sapkát a fejére, de a vonali lehetőség most is adott, csak nem akar többet fizetni az EFI a teljes sebességért.
Ja! D-Telekom
-
dchard
veterán
válasz woodworm #108113 üzenetére
Nekem a szövegből az derül ki, hogy a műszaki limitáció ez:
"VDSL technológián, VDSL üzemmódban működő központi egység használatával"
Nem ír érpárat. Nyilván nem vagyok naiv, pontosan értem, hogy a NET S Plusz-ban az "akár 100megabit" szimpla marketing, és az extra érpár "pénzbe kerül". Één még olyan vonalat nem láttam (laboron kívül), ami egy érpáron kitol magából 100megát, de ha létezik is ilyen, az az előfizetői bázis 1-2%-a. Ez amit látsz (egy érpáron 40-50mega) sem hiszem, hogy a nagy átlag. ha az lenne, nem szórakoznának a bondinggal De abban igazad van, hogy elég kétértelmű a megfogalmazás, túl sok játékteret hagy a szolgáltatónak.
Pubszon:"Általában 8-10 internet előfizetés van egy kártyán"
Úgy érted, egy porton
[ Szerkesztve ]
-
Pubszon
veterán
válasz #42556672 #108118 üzenetére
Nincs olyan, hogy 32 vagy 64 aktív előfizető van egy szálon (vagyis lehet, mondjuk ha mindenkinél csak vezetékes telefon van, de ennyi internet előfizetőt nem kötnek egy kártyára).
Mikor átadnak egy optikai területet, 128-ra van osztva. De ha a kutya sem köt rá akkor úgy is marad. De ahogy elkezdenek rácsatlakozni (főleg internet előfizetések), akkor szegmentálják. Ez a költséghatékonyság miatt van.
Általában 8-10 internet előfizetés van egy kártyán. E mellé mehet még sok TV és telefon előfizetés, de az nem sok vizet zavar.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
-
Túzok22
senior tag
Úgy gondoltam hogy nem a saját készülékemről fogok Wifizni, hanem a Sagemről. Az a problémám, hogy a Sagem 5Ghz-es Wifije mellett megjelent egy úgy nevezett Telekom Fon Hu nyílt wifi és nem tudok vele mit kezdeni. Valaki tudna segíteni abban, hogy hogyan kell eltűntetni, vagy kikapcsolni a fon-t?
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Livius #108109 üzenetére
Szépen csillagozva, de a Net Plusz csomag alatt le van írva.
Mindenki kimásolt mindent, csak azt az egy mondatot nem:
"**Net S Plusz díjcsomag esetén: 30Mbit/s kínált letöltés, 1Mbit/s garantált letöltés, 5Mbit/s kínált feltöltés, 0,25Mbit/s garantált feltöltés.
Amennyiben az adott előfizetői hozzáférési ponton a díjcsomag kínált sebesség értékeinél magasabb sebesség értékek érhetők el, úgy a ténylegesen nyújtott sebességet nem korlátozzuk le a kínált sebességnek megfelelő értékben, hanem annál akár magasabb sebesség is elérhető. VDSL technológián, VDSL üzemmódban működő központi egység használatával a letöltési sebesség kínált sebessége, elméleti maximuma 100Mbit/s is lehet. "Telekom meg, ahogy szokta, megmondja majd az NMHH-nak, hogy bocsi a portot vagy a vonalat kiadta egy másik előfizetőnek.
Ez a 30 Mb/s ez a vállalás, amit ugye vállaltak, hogy minden címen elérhetőnek kell lennie.A 100 Mb/s az olyan, mint az ajándék DVB-C a koaxos IPTV mellé, hát még a bonding. Simán le vannak védve az ÁSZF-kel...
[ Szerkesztve ]
-
Livius
őstag
válasz woodworm #108105 üzenetére
Ebben az esetben ez a 30/5 a csomagban hol van feltüntetve, ez mi? Jelenlegi VDSL csomag a T-nél sebességben tudtommal parasztvakítva csak meg van adva max 100 Mb/s letöltésre és a feltöltésről nem is szól semmi. De annyi biztos, hogy a garantált az mindig a csodálatos 1/1 Mb/s, ami annyira pofátlan, hogy bármi féle NMHH-ás bejelentés az ilyen érték után jogos a felhasználó felől, ha valami valamiért nem kerek.
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
dchard
veterán
válasz woodworm #108105 üzenetére
"Amennyiben az adott előfizetői hozzáférési ponton a díjcsomag kínált sebesség értékeinél magasabb sebesség értékek érhetők el, úgy a ténylegesen nyújtott sebességet nem korlátozzuk le a kínált sebességnek megfelelő értékben, hanem annál akár magasabb sebesség is elérhető. VDSL technológián, VDSL üzemmódban működő központi egység használatával a letöltési sebesség kínált sebessége, elméleti maximuma 100 Mbit/s is lehet. "
Nem én találtam ki A probléma itt a következetlenség. Itt olyannyira lehetséges volt a nagyobb sebesség, hogy bizonyítottan működött is. Ha erre nem vonatkozik a fenti idézet, akkor mire igen? És mi alapján döntik el, ha nem műszaki szempont alapján?
MOD: látom megelőztek
[ Szerkesztve ]
-
gulupeti
senior tag
válasz dchard #108103 üzenetére
Ezt tettem, erre kaptam ezt a semmi választ.
Képernyőmentésem volt a HGW, a speedtest előtte/utáni állapotáról. + Kiegészítettem még azzal, hogy ugyanilyen csomagja van unokabátyámnak (erről is ment képernyőmentés), akinek szintén otthoni internet 100 csomagja volt 2 érpárral, egyazon távközlési oszlopról kapjuk a netet, ő is pár hete váltott Net Plusz csomagra, nála megmaradt a 2 vonal és a gyorsabb sebesség (de nála családi HD tv csomag van 2 beltérivel), ugyanezen az áron, de mint láthatjátok nem igazán hatotta meg őket.(#108105) woodworm
"Amennyiben az adott előfizetői hozzáférési ponton a díjcsomag kínált sebesség értékeinél magasabb sebesség értékek érhetők el, úgy a ténylegesen nyújtott sebességet nem korlátozzuk le a kínált sebességnek megfelelő értékben, hanem annál akár magasabb sebesség is elérhető. VDSL technológián, VDSL üzemmódban működő központi egység használatával a letöltési sebesség kínált sebessége, elméleti maximuma 100Mbit/s is lehet."És elérhető volt, mert használtam, de mivel kisebb tv csomagra váltottam és lemondtam a vezetékes telefont, egy az egyben kikapcsolták az egyik vonalat. Ráadásul több soron kérdeztem tőlük csomagváltás előtt, hogy de ugye a net sebessége nem fog változni? Nem...
Már ez hazugság vagy félrevezetés. Műszakilag lehetséges, csak úgy voltak vele, ha nem fizetek annyit, akkor ez nem jár.[ Szerkesztve ]
-
Livius
őstag
válasz dchard #108103 üzenetére
A beletörődés csak arra jó, hogy a T a továbbiakban gond nélkül megtegye ugyan ezt a többi 1000+ ügyféllel, tehát mindenki más érdekében még ha sok időbe is tellene, érdemes lenne az NMHH-hoz tovább tolni.
Talán el jön az a korszak, amikor az ilyen T ügyeskedésre is jön valami giga bírság, és elkezdenének nem csak pénzt lapátolni kifelé ebből az országból, hanem szolgáltatni is minőséget annak a sok millió VDSL réz területes ügyfélnek is, de ehhez először a sok-sok NMHH-ás panasz kéne hogy meglegyen az ügyfelektől, a beletörődés helyett.
-
dchard
veterán
válasz Pubszon #108101 üzenetére
Én írásban beadnám a panaszt képekkel illusztrálva az előtte-utána állapotot, hangsúlyozva, hogy a "műszakilag nem lehetséges" állítás nem felel meg a valóságnak, illetve jelezve, hogy ha a cég ragaszkodik ehhez az kijelentéshez, akkor a panaszt továbbítani fogja az NMHH-nak. És aztán ezt meg is tenni. Mivel hűsége van, így kiseggelni ebből most egy jó darabig nem tud (lehet nincs is más szolgáltató), tehát ideje az van eljárni. Mást tenni nem tud, de a beletörődés sem feltétlenül jó irány. De ezt már döntse el ő.
-
Livius
őstag
válasz Pubszon #108101 üzenetére
Szerintem az NMHH-hoz ha elviszi a panaszt, idővel megtérülne neki. Simán lehet hogy 1 év kötbért kéne majd a végén fizetni a T-nek a felhasználó felé, mert kamuzza az elérhető max sebességet és nem törekszik annak elérésére egyáltalán. Viszont egy felhasználó javára kiadott NMHH döntés után vissza raknák-e a bondingot az egy jó kérdés.
De ebben az egészben a lényeg látszik, az egész VDSL terület haldoklik még mindig a T-nél, ami az ország 80%-át teszi ki, mivel ez a bonding is csak dísznek van, a 4G-és gyorsítóval együtt, ami lehet már nem is kérhető, és hát a vectoringra meg pénzt nem költenek mert minek arra, meg arra sem, hogy patika állapotban legyenek legalább a vonalaik.Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest