Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Natív ARM Android appok futtatása emulátoron
Aktív témák
-
bim
veterán
Előbb kimaradtak a képek amiket fel akartam tenni.
Édesem félidőhöz közelítve már ekkora
Kis Katicámmal
Éhes a kis drágánk. -
bim
veterán
Jó reggelt.
Ma aztán tényleg későn másztunk ki az ágyból. Katica végig a helyén aludt aminek nagyon örülünk. Végre kezd elszakadni anyától annyira hogy a saját helyén aludjon.
Tegnap délelőtt ismerkedtem a win 8.1-el. Érdekes hogy nem hoz olyan forradalmi újításokat amitől azonnal elutasítanám, de azért vannak bőven fejlesztések. Az alapokat elvégeztem mint pl. a vírusírtó telepítése és a rendszer hasonlóvá alakítása mint a win7-em volt. Játékok is szépen szaladnak rajta. Az ami miatt belevágtam az a BF4 ami win 7 alatt a 4HT. egységemre mikrolaggal reagált. Ez teljesen megszűnt ezért vissza is kapcsoltam ezt a ficsőrt. Jó mert csak a részmentéseim vesztek el és a pályák nem. Nehezen hiszem el hogy a fényeken és a vízen kívül ilyen csúnya ez a játék még ultra grafon is. Jó mert így a GTX480 2xmsaa-val is vígan szalad 35+ fps-el FullHD-ban. Nem bántam meg hogy erre cseréltem a gtx260-am.
Más nagyon nem történt velünk. Este elvitte az apja cuncikát. Holnap megyünk érte. Odafelé beugrunk apámhoz és felvesszük kollégámtól azt a pénzt is amit még a maszekkal kerestem múlt héten. Kicsit nézelődünk is még majd a Westend-be ha úgy alakul.
Szép napot mindenkinek. -
bim
veterán
Jó reggelt.
Túlléptünk a pénz dolgon. Nincs min keseregni. Low üzemmódba kapcsoltuk a fogyasztásunkat és kihúzzuk amíg lesz újra munkám.
Tegnap délelőtt megszereltem a karnist és takarítottam. Édest elkísértem fodrászhoz mert elég hosszú volt már a haja. Még szerencse hogy hét elején bejelentkezett a nyomásomra mert a tegnapelőtti cehh után tutira nem ment volna hajat vágatni. Ma meg akarom örökíteni mert Pocakról nem készült nagyon kép és elég látványosan növekedik a kis drága. Bejelentkezett kötelező UH.-ra a kórházba. 3.-án megyünk jövőre. Szerencsére nem voltak lehányósak hogy eddig maszekhoz jártunk. Gondolom majd ott éreztetik hogy nem tetszik nekik... Úgy gondoljuk édessel hogy a kis gyerkőc már túl van azon a korszakon amikor észre kellett volna vennie a dokinak ha rendellenesség van. Mivel minden rendben találtatott ezért mostmár járhatunk ide a szar dokikhoz is. Persze gyanús jelre azonnal megyünk és fizetünk érte. Még egy újabb 4D-re is el kellene mennünk ahol kiderítik végre hogy Máté vagy Sári van szerelmem pocakjában.
Tegnap délután feltettem próbára egy win 8.1-et. Ma délelőtt amíg édesék durmolnak addig kicsit belakom. Nagyon dicsérik hogy játékok alatt nagyon szuperül teljesít. Meglátjuk.
bim
veterán
Jó reggelt.
Kicsit szomorúan ébredtünk reggel. Tegnap délután voltunk nőgyógyászaton és 31 rugóba fájt a vizsgálat. Kicsit sokkos állapotba kerültünk az összeg hallatán de nincs mit tenni ki kellett fizetni. Ebben benne volt egy ultrahang egy AFP és egy down vizsgálat. Az összeg mellett inkább az volt a rosszabb hogy nem mondták előre mennyit kell fizetnünk. Ha mondják lehet keresünk más helyet. Nem azért járunk magánrendelésre mert felvet a pénz hanem azért mert itt móron nagy szar a nőgyógyászat. Túlléptem rajta. Édes még rágódik de nincs miért. Most azt mondták kislány lesz. Majd alakul.
Az egész napunk ilyen lehangoló volt mert reggel kiderült a védőnőnél hogy hiába járunk magándokihoz az állam nem adja meg az amúgy járó támogatásokat ha nem állami szervnél végeztetjük el a kötelező 4 ultrahangot. Tehát szinte feleslegesen kifizetünk egy rakás pénzt mert amúgyis el kell mennünk fehérvárra a kórházba UH.-ra. Ma bejelntkezik édes mert lecsúszunk a 18-hetes kötelezőről. Az itteni Uh. szerint 19cm és 17-18 hetes körüli. Minden rendben van vele.
Arany pici Katicámat a délutáni védőnő látogatáson beoltották. Nem semmi sírást vágott ki. Még szerencse hogy édes vitte be és nem én.
Ma át kell gondolnunk az egész költségvetésünket hogy hol tudunk spórolni. Ez a tegnapi nap nagyon meredeken érintette a kasszát. Én takarítok és a nagyszobai karnist erősítem meg mert nagyon lóg. Mielőtt leültem ide a gép elé még mosogattam egy kicsit de be kell fejeznem.
bim
veterán
Jó reggelt.
Már csak úgy öregesen vagyunk.
Tegnap szinte semmi nem történt velünk. 1 gépet megpucolgattam és átnéztem. Még 2 elektromos láncfűrészt kell megtisztogatnom/átnéznem és kész vagyok. Unalmunkat nagy gyaloglásokkal ütjük el. Tegnap kigyalogoltunk a gyerekorvoshoz majd onnan egyenesen át a Lidl-be. Ezek ellentétes irányban vannak. Olyan 10km lelehetett ez a táv. Édesem jól elfáradt. Már elég szép a pocakja. Megérkeztek a játékok is . Édes hétfőn rendelte meg őket a neten és tegnap már meg is jöttek. Így jó vásárolni karácsonyra. Szinte le is tudtuk az egészet. Még valami fa építőt veszünk Katinak és kész.
Ma sűrű napunk lesz. Reggel isi után zúzunk a védőnőhöz tanácsadásra, majd onnan haza. Délután vissza kell sétálnunk újra mert Katit beoltják. Érthetetlen hogy miért nem délutánra kaptunk időpontot hogy egyszerre letudjuk az egészet. Oltás után sietünk cunciért mert be kell érnünk Fehérvárra a nőgyógyászhoz. Ma ha a sors is úgy akarja kiderül hogy kisfiú lesz e vagy kislány. Elvileg fiú de nem 100%. Nagyjából ennyi lesz a napunk.
Közben kiderült hogy HT.-t kikapcsolva a procimon megszűnik a mikrolag a BF4.-ben. Ezen felbuzdulva processzortesztelésbe kezdtem amire úgy látom nem sok időm lesz ma.
Szép napot mindenkinek.[ Szerkesztve ]
-
bim
veterán
Jó reggelt.
Nyugodt éjszakán vagyunk túl bár Katit fél 1-kor magunk közé vette édesem. Előtte 2 napig végig a helyén aludt és már egészen elkanászodtunk hogy milyen jó nekünk. Nem bánom. Ha szüksége van éjszaka az anyukájára akkor legyen ott mellette.
Nem is tudom mit csináltam tegnap. Takarítottam és picit tisztogattam a gépeimet. Nagyjából ennyi történt. Persze a szokásos 2x-i iskolakör cuncival lement. Ma megtakarítom és picit javítok az elektromos ütvecsavarozómon hogy jövőre is használni tudjam. Nagyjából ez a tervem. Kellene pár percet játszani a COD-al vagy a BF4-el de nem biztos hogy leülök a gép elé. Nagyon unatkozom. Kellene készítenem egy ládikát a körfűrészemnek de most nem költök erre. Ki tudja milyen hosszú lesz a telünk. Egy halvány ígéret van arra hogy január elején már dolgozni fogunk újra de ez még nem biztos. Jó volna...
bim
veterán
Jó reggelt.
Csak ráérősen vagyunk. Nem hajt a tatár minket mióta nem dolgozom. Jó volna ha lenne valami pár napos elfoglaltság de semmi nincs a láthatáron.
Tegnap még kicsit próbáltam javítani a gyalun hogy kevesebb szikrát szórjon a szénkeféknél de végül feladtam. Nem jutottam csak egy keveset előre. Összeraktam és letisztítottam. Egyelőre most ennyibe hagyom a dolgot de az nem zárja ki hogy nem állok neki bármelyik pillanatban újra. Kis házimunkán kívül nem is csináltam semmi mást. Tévét néztem és amikor odajött hozzám Kati akkor megpróbáltam vele játszani. Próbálok összeszokni vele, de nehezen megy mert keveset látott egész évben. Azért alakulunk.
Ma délelőtt takarítani fogok és lehet felhozok még egy gépet letakarítani. Majd meglátom.
bim
veterán
Jó reggelt.
Ma ilyen későn vagyunk és ez annak köszönhető hogy Katica 5-ig a helyén durmolt ezért nekünk is jobban ment az alvás.
Tegnap reggel elvittük cuncit az isibe és miután hazaértünk felhívtam az esztergályost. Szerencsére mehettem a cuccért. Elvittem magammal a saját készítésű (vaterásból átalakított) 2 karú csapágylehúzó tengelyét kihegyeztetni. 500-at kért az egészért de adtam neki egy ezrest. Itthon persze azonnal nekiláttam a szerelésnek. A pisztolyfúró forgórészéről még azért volt mit letisztáznom De kis plusz munkával megoldottam. Az összeszerelés könnyen ment. Új csapágyakat feltettem és Összeraktam. Óriási szikrázással ment a gép. Pont ezért áldoztam rá hogy ezt helyrehozzam de semmi. Elég csalódott voltam. Szerencsére akadt itthon új szénkefe amit be tudtam tenni mert a gyárival megegyező a mérete és azzal tökéletes lett. Fúrógép után a gyaluval dettó így jártam csak ott vadi új gyári szénkefével is bitangul szikrázik. Szétszedtem és picit próbáltam ívesre reszelni hogy jobban illeszkedjen de nem sok változás van. Az a baj hogy ha próbánál Nagy tűzzel ég a szénkefénél akkor szét kell szednem az egész gépet hogy a monnunátorról levakarjam egy polírpapírral az égésnyomot. Ma folytatom a küzdelmemet. Nem hagyhatom annyiban amikor minden új. Szalagcsiszoló első hengere jó lett. Majd munka közben kiderül levezeti e a papírt a gép.
Gyermekek jól vannak. A Mikulás is lement. Nálunk szerény volt az ajándék. Próbálunk kevés játékot venni hogy ne ezért várják az ünnepet. Karácsony is hasonló lesz. Idén is az internetről rendeljük az ajándékokat mert kényelmesebb és jobb dolgok vannak fent mintha elmennék egy bevásárlóközpontba venni valamit.
ma gépszerelés és pihi.
bim
veterán
Jó reggelt.
Éjszaka esett minimális hó és fúj a szél de piszkosul.
Tegnap meg is jött a cucc.Ők azok. Végre rátaláltam arra a csapágyboltra amit kerestem. Gyakorlatilag 24 óra alatt lerendezték az egész ügyletet. a 7 csapágyért fizettem GLS-el együtt 11700ft-ot. Ők azok Gyakorlatilag a készletinfónál kikerestem ami kell nekem és arra kértem árat. Így szeretek üzletelni.
Persze nagy szerelésbe kezdtem amint megjött a cucc. A gyalutengely két végére rászereltem a két ZZ-s csapágyat. Piszok idiótán oldotta meg a Makita mert egy alátét van a csapágy alatt amivel együtt lehet csak megfogni a lehúzóval a csapágyat. Viszont lehúzás közben ez deformálódik és összeszerelésnél súrlódik. Eszem megáll hogy ezt így kellett megoldani! Azért nagy nehezen sikerült megcsinálnom. Itt meg is álltam mert a forgórészeket elvittem esztergályoshoz felszabályoztatni. Ez az ember nem csinálja meg azonnal hanem csak másnap reggelre. Nincs más választásom mert nem ismerek mást itt Móron. Most legalább olcsón megcsinálja. 500-at mondott 2 forgórészre és a szalagcsiszolóm első hengerére. Kicsit félre van kopva és azt is felszabályoztatom hogy ne vezesse le a lapot. Sajnos a 7 csapágyból kapásból kettőt nem tudok beépíteni mert a gyalu forgórészének az egyik felét képtelen voltam szétszedni és ugyan így jártam a pisztolyfúró tokmány alatti fő csapágyával. Enni nem kérnek ezek a megmaradt görgősök. Majd lesz még hová elhasználni.
Igazából ezen kívül nem sok minden történt velünk azt leszámítva hogy elmentünk édessel belgyógyászatra és mivel nem vitte el magával a terhes kiskönyvét ezért nem mehetett be. Abba senki más nem írhat csak a védőnő és ezért nem volt nála. Mivel nemrég volt Katival terhes ezért tudta hogy nem fogják kérni tőle a könyvet. Amúgy is egy felesleges vizsgálat ami abból áll hogy megnyomkodják a pocakját és kész. Persze arra hogy hazaugorjunk a könyvvért arra nem adtak lehetőséget mert taplók voltak. Kértünk új időpontot ami keményen január 6.-ra tudták beírni. De legalább eleget költünk a focira! Az nem számít hogy az egészségügyünk retek (a foci is az de legalább költenek rá ) .
A nap többi része csak a szokásos volt. Én megpróbálom lekötni magamat és édes pihenget. Most én is odabújtam délelőtt hozzájuk.
Ma is isi van igaz csak 3 órát tartanak meg és táskát nem kell vinni. Délelőtt megyek az esztergályoshoz és utána nagy szerelés következik. Vettem új szénkeféket is a gyaluba mert elfogytak. Szinte új lesz a gép már csak munka kellene rá.
bim
veterán
Jó reggelt.
Egész jól aludtam. Éjszaka itt járt a mikulás és hozott némi apróságot a gyerekeknek. Cunci már nagyon izgatott volt az este. El is pakolt a szobájában ami nagy szó nála.
Tegnap reggel ülök a gép előtt és keresgélek a Makita nagy gyalugépemhez a csapágyat erre ráakadok álmaim csapágyboltjára! Már egy régóta tartó huzavona ha csapágyat akarok venni a gépeimbe hogy nem tudok olyat venni bele amit gyárilag beépítettek. Bemegyek a csapágyboltba és ha azt mondom hogy LLB-s csapágy kell akkor úgy néznek rám mintha embert öltem volna. Nekik csak ilyen van és kész! Itt egyszerűen a készletinfóba szerepel hogy milyen típust szeretnék és milyen gyártótól. Még reggel küldtem egy mailt nekik amiben árat kértem és délelőtt válaszoltak is. Nagyon korrekt árat mondtak ezért kapásból megrendeltem a gyalugéphez és egy pisztolyfúróhoz az összesen 7 csapágyat. Természetesen a gyári NTN (Japán) gyártótól. Elvileg ma hozza is a GLS. Nagyon kíváncsi leszek rá. Elképesztő hogy szinte egy éve küzdök azzal hogy nem találtam megfelelő boltot. Ezen a dolgon felizgulva kipakoltam a gépeimet a kocsiból és Felhoztam a gyalut és fúrógépet. Kiderült hogy a gyalunak a késtengelyéről csak 2 karmú lehúzóval lehet levenni a csapágyat. Mit szenvedtem mire a 3 karmot be tudtam akasztani. Azért sikerült. Sajnos a 4 csapágyból csak hármat tudok cserélni mert van egy csavar ami magában az ékszíjtárcsa ami a forgórész végén van, és azt képtelen voltam lelazítani. Annyira összeszorult a két fém hogy csak levágni lehetne amit most inkább kihagyok. SZerencsére az a görgős nem lóg. Szét kellene szednem a fúrót is és a szalagcsiszolót is és egyszerre elvinni az esztergályoshoz felszabályoztatni a forgórészeket. Majd meglátom. Gyalunál szénkefét is cserélnem kell mert elfogytak.
Ezen kívül csak a szokásos dolgokat műveltem. Mosogatás és takarítás. Muszáj lekötnöm magamat mert nagyon tudok unatkozni.
Ma édessel délelőtt belgyógyászatra megyünk. Kötelező rutinvizsgálat a terhesség alatt.
bim
veterán
Jó reggelt.
Nincs is jobb mint a gép előtt üldögélni és összesimulni az én kacsámmal. Úgy imádom ŐT!. Vagyis inkább már őket hisz 16 hetes körüli a kis jövevény is.
Tegnap átvettem a mosogatást édestől. Amíg itthon vagyon nem mosogathat és a takarításban is inkább a pakolás lesz a része. Van dolga azzal is elég. Egy gigasétát tettünk ebben a remek fagyos időben. Kigyalogoltunk a Lidl-be pár cuccért amiben jól elfáradtunk. Ez oda-vissza cirka 5km. Reggel az isi után meg elgyalogoltunk a rendelőintézetbe bejelenteni édest belgyógyászatra. Oda majd pénteken megyünk.
Úgy döntöttem hogy kipakolom táltiból a gépeket mert ez a párás idő nem tesz nekik jót. Felhordok mindent és megkezdem a karbantartást. Addig se unatkozok.
bim
veterán
Jó reggelt.
Olyan kis ráérősen vagyok. Nem sietek sehová mert tegnap végeztünk. Sajnos ma már nem kell munkába mennem. Téli pihenő kezdődött. Majd hétvégén kipakolok a kocsiból és gépkarbantartást végzek. Ez betart pár napig.
Dobok fel 3 képet a munkáról.
Innen
Onnan
Amonnan
Elvileg ma elszámol a srác és valamikor a héten pénz is lesz belőle.
bim
veterán
Jó reggelt.
Hulla vagyok mert éjszaka felébredtem és nehezen aludtam vissza.
Tegnap hamar végeztünk a munkával. Bezsindelyeztük az egész beállót és jöttünk is haza. Ma már csak az apácarács maradt és a szokásos utolsó simítások. Nagyon úgy néz ki hogy holnaptól újra kényszerpihenőn vagyok. Tegnap felhívott egy haverom hogy valami tetőfelújítást kellene még az idén csinálni. Majd meglátjuk lesz e belőle valami. Reménykedek.
bim
veterán
Jó reggelt.
Kicsit bealudtunk. Nem sok időnk maradt egymásra édessel mert 1 óra múlva már indulnom is kell munkába.
Tegnap délelőtt kicsit szerelgettem és mosogattam egyet. Segítettem édesnek takarítani és épp csak szusszantunk egyet máris mehettünk cunciért Pestre. Odaúton majdnem végig aludt Kati és visszaúton sem volt hiszti. Nagyon örültem neki hogy megúsztuk bömbölés nélkül az utat. Cunci rendben volt. Semmi extra csak a szokásos érthetetlen lehangoltság. Akkor is ilyen amikor tőlünk elmegy és akkor is amikor visszajön. Azt latolgattuk édessel hogy mikor lesz annyira felnőtt hogy egyedül egy közvetlen járaton el tudjon menni és haza tudjon jönni. Majd meglátjuk.
Ma zsindelyezünk egész nap. Meg kell nyomni hogy holnap végezzünk. Kevés a pénz és nem tolhatunk el rá több időt mint 5 nap. Ma és holnapra 43m2 zsindelyezés és 2 kisebb apácarács elkészítése van soron. Elég morcos leszek ha nem jön össze. Majd meglátjuk.
bim
veterán
Jó reggelt.
Szinte teljesen kipihenve ülök itt. Dudlikánk szinte egész éjszaka a helyén aludt most először! Fél4-kor megébredtem és akkor néztem hogy nincs közöttünk. Pillanatra be is sz@rtam hogy nincs e valami probléma. Persze édes többször fent volt. Anyai ösztön stb... Még jó hogy tegnap olvastunk a neten egy tanulmányt ami kifejti hogy az anya és gyermeke közötti jó viszonyra utal ha nem alussza át az éjszakát. Érdekes volt.
Tegnap ismét gépet szereltem. Nem tetszett a körfűrészen ahogy a lap megy rajta és újból szétszedtem azt a görgő tömböt amin csapágyat cseréltem. Kiderült hogy jobban ráütöttem a tengelyre a csapágyat mint kellett volna 1mm-el és ettől a görgő pereme ennyivel feljebb tartotta a lapot mint kellene. Kijavítottam a hibát és most jónak tűnik. Lassan de biztosan haladok vele, lépésről lépésre. Már csukott szemmel is szét tudnám szedni annyiszor szereltem. A szénkeféket is ellenőriztem minden rendben van e. Nem szeretném ha elkopna és a rugó kiszaggatná a kollektorokat. Szép kövér állapotban vannak. Gyalugépemen kell kicserélni a télen. Ott szénkeféket és a gyalutengely végén lévő csapágyakat kell cserélnem. Sajnos égre földre nem találok Ilyet . Az ára elég húzós. Majd még kutatok.
Ma megyünk Pestre cuncikáért. 1 óra körül indulunk. Addig pihizünk még egy keveset. Lehet újból gépet szerelek.
Édesem szépen kerekedik. Nem hízik csak a pocakja csúcsosodik. Máté már akkora mint egy avokádó. Szinte teljesen kész van már csak hizogat. Azért még biztosan van minek fejlődnie.
bim
veterán
Jó reggelt.
Már fent vagyunk. Édes ennek annyira nem örül mert éjszaka nem nagyon aludt. Kati folyton felébredt amikor elfordult tőle. Én este benyomtam egy sört és durmi.
Tegnap nem tudtunk annyit teljesíteni mint vártam. Könyökfákat beraktuk és Benyomtuk az OSB-t. Kolléga felvágta majdnem az összes apácarács anyagát de ennyi. Nem jutottunk a végére. Ma nem dolgozunk, majd hétfőn folytatjuk. Ráérünk mert nem nagyon van mit csinálni utána.
Tegnap este elvitte cuncit az apja. Ma pihizünk és holnap irány Pest. Nem örülök neki de ez van.
Úgy néz ki találtam olyan lapot a nagy körfűrészre amiből lehet rávaló lapot készíttetni.
bim
veterán
Jó reggelt.
3-kor felébredtem és pont mikor keltett a rádió akkor tudtam volna elaludni. Ezt bebuktam. Hulla fáradt vagyok pedig korán lefeküdtünk. Édes itt ül és kezében a mi kis Katicánk üldögél. Megpróbálja visszaaltatni de nem tudom mennyire lesz sikeres.
A tegnapi napomat nagyjából leírtam. Még cirka 3 napos munkánk van ezen a helyen és utána újra nincs munka. Kicsit korán ért véget ez az évem. Lehet komolyan el kell gondolkodnom a külföldi munkavállaláson. Nehezen bírom ezt az itthoni kiszámíthatatlan építőipart. Majd alakul.
bim
veterán
Szép estét!
Ma ilyen kései bejegyzés készül mert tegnap este fél 7 után gigaáramszünet volt amiben lehalt fél Mór áramellátása és úgy kiütötte az UPC-t hegy 10 körül jött vissza a tévé és a net. Este kénytelen voltam a Derült égből fasírtra elaludni.
Én már tegnap óta dolgozom. Egy kocsibeállót toldunk meg közel 4 méterrel. Nem egy álommunka hozzáépíteni egy olyan kócerájhoz amiben se vízszint se derékszög nincs. Jó nagy szopás az egész de legalább dolgozok valamit. Tegnap szinte csak bontottunk és gyalultunk. Ma már építettünk is és nagyjából összeállt a tetőszerkezet. Holnap rátoljuk az OSBt és talán bádogozok kicsit. Apácarácsot is kell csinálnunk aminek annyira nem örülök.
Körfűrészt egész sokat használtam. Végigvágtam egy 3 méter körüli 15x15-ös fát is. A szemem kidülledt mire a végére értem. Nem semmi erővel kell tolni az amúgy is 13 kilós gépet. Ma már felhoztam mert holnap a közepes körfűrészre lesz szükségünk a rácshoz.
Holnap reggel nem tudom mit fogok írni.
Jó (bujálkodással teli) éjszakát mindenkinek. -
bim
veterán
Jó reggelt.
Ma már 4 előtt fent voltam mert végre mehetek dolgozni! Lehet hogy nem fogom szétkeresni az agyamat de legalább dolgozok.
Munka előtt még be kell ugranom apámhoz pár cuccért és dumcsizunk pár szót. Már rég találkoztam az öreggel. Utóbbi időben Bicske felé járunk Pestre amikor cunciért megyünk.
Tegnap nem sok minden történt. Szokásos házimunka és tévézés. Kicsit fűrészelgettem a gépemmel hogy be tudjam állítani. Ezzel jó kis koszt csináltam de volt némi fenyőillat a lakásban.
Miközben itthon vagyok jut időm fotózni Katicát. Mostanában kevés kép készül róla.
borsót kapott
Szerelmeim.
bim
veterán
Jó reggelt.
Nehezen ébredtem fel. Sajnos ma sem tudok menni még dolgozni. Holnapra tolódott a kezdés. Elvileg teljesen lényegtelen hogy ma vagy holnap kezdünk de már kezdek unatkozni itthon. Végzek házimunkát de az közel sem az a terhelés amin üzemeltem pár hete. És még nem tudom ezután a munka után lesz e valami.
Tegnap a hóviharban kipakoltam a csomagtartót és kiszedtem belőle ami nem kellett. Helyet kellett csinálnom mert be kellett tennem még 3 gépet és a körfűrészt. Holnap ha végre dolgozni fogunk végre kipróbálhatom élesben mennyire sikerült összeszednem a 30 éves masinát. Használni akarom! Nem dísznek vettem.
bim
veterán
Jó reggelt.
Hulla vagyok! Jól aludtunk volna ha cunci éjfél után nem jár át 10 percenként valami ürüggyel. Majd édes alszik délelőtt Katival. Nekem pakolnom kell a kocsiban mert holnapra be kell még préselnem pár gépet a csomagtartóba.
Iszonyat szél fúj odakint. Ilyenkor igazán jó fóliázni. Azért most nem bánom hogy itthon leszek a jó meleg szobában.
Tegnap semmi komolyat nem végeztem. Mosogattam és a felsőmarómat néztem át hogy működik e. Holnapra az is kellhet és nem ártott ránézni. Amúgy punnyadás ment mert egy percre sem állt meg az eső. Ilyen se volt mostanában.
bim
veterán
Jó reggelt.
Ma valahogy korábban ébredtem fel. Szegény édes napok óta alig alszik mert Kati folyton felsír. Tegnap már nem, de előtte lázas is volt. Elvileg az oltás miatt lehet ez. Ettől még nem alszunk jól. Az eső persze megint esik. Úgy néz ki kedden kezdhetem azt a pár napos maszekot amit már rég meg kellett volna csinálni. Egy kocsibeállót kell megtoldani úgy hogy még egy autó beférjen alá. Pár napig az is betart és még egy kis pénzt is keresek vele.
Tegnap csak egy sima mosogatást végeztem és punnyadtam. Kikísértük cuncit a teniszversenyre indulókhoz és jöttünk is haza. Sajnos leszerepeltek. Országos szinten már kevés az ami itt helyben jónak számít. Jól érezte magát és ez a lényeg.
Én szétszedtem a nagy körfűrészt és beépítettem egy lágyindítót. Működött is de a fordulatszám nagyon leesett így ki is szereltem. ezzel is elment egy órácska és legalább a markolatot is kitisztítgattam.
Mára nem terveztem semmit. Mosogatás-felsöprés-felmosás. Nagyjából ennyi.
Máté már 13,5cm és már hall hangokat is. Azonnal el kell kezdenem okítani a nők szeretetére.
bim
veterán
Jó reggelt.
Ráérős ébredésen vagyunk túl. Szombat van és még dolgozni se kell mennem.
Azért tegnap nem tétlenkedtem. Elmosogattam és felporszívóztam. Kicsit játszottam a COD ghost-al de hamar meguntam. Mivel szép idő volt ezért lementem és kicseréltem táltoson a kerekeket télire. Kellene vennem 2 jobb állapotú használtat hátra de most nem költök erre. Majd ha folyamatosan lesz télen is munka. Sajnos nagyon el van hervadva a küszöb szegénykén. Hiába! Az a 24 év megtette hatását. Erre már felesleges ilyen ügyben költeni. Jövő májusban lejár a műszaki és már nem lesz többet meghosszabítva.
Ma cunci megy Pestre valami országos minitenisz versenyre. Már nagyon izgul. Helyi szinten egész jól megy neki a tenisz de ki tudja ez mire elég országosan. Szorítunk neki!
bim
veterán
Jó reggelt.
Ma extrakésőn vagyunk. Ennek az az oka hogy mától nem kell dolgoznom. Nyilván nem fogok hátra dőlni és várni a csodát. Elvileg hétfőtől lesz egy pár napos maszek munka és kinéz még más is. Majd alakul. Itt ahol voltam egész évben is vannak kilátásban munkák de most nagy hirtelen elfogyott minden. Érezhető volt napok óta hogy csak tengi lengi van de mindig váratlanul ér az ha közlik hogy másnaptól nincs munka.
Tegnap a hidegburkolásban segédkeztem. Én vágtam a csempét. Ma belevetem magamat a házimunkába. Porszívózni és mosogatni fogok. Esetleg játszok kicsit a COD ghost-al. Majd meglátom. Még az is lehet hogy gépet fogok szerelni.
bim
veterán
Jó reggelt.
Elég nyomott vagyok. Jó volna már ha itt lenne karácsony. Még több mint 1 hónap de még legalább 4 hét munka. Már csak az a kérdés lesz e annyi munkánk. Elég nagy szarban van az építőipar. Ez a KSH adat hogy 9,3%-al nőtt az csak a közgépet és a Strabagot érinti. Mi meg lassan éhen veszünk. Remélem azért ez tavasszal változni fog. Ha nem akkor irány külföld. Kicsit tele a zacskóm azzal hogy nem lehet normálisan megélni az itthoni pénzből.
Tegnap délelőtt és fél délután fát aprítottunk. Befejeztem a csapágylehúzó karmait. Nem tudom min kellene kipróbálni hogy jól sikerült e.
Katica tegnap reggel lázasan ébredt és napközben is volt láza. Most úgy érezzük picit rendbe jött. Nem volna jó ha lebetegedne. Cuncikának hétvégén teniszversenye lesz Pesten. Remélem ügyes lesz. Az apja kimegy megnézni és valszeg ott marad nála. Majd meglátjuk.
bim
veterán
Jó reggelt.
Próbálunk picit csúsztatni a reggeli kelésen mert később járok dolgozni. Persze nem könnyű átállni.
Tegnap délelőtt tüzeltem délután pedig tüzelőt vágtam. Ma folytatom a tüzelő aprítását és talán kicsi pakolás még belefér. Már nem sok munkánk van. Egy maszekot kellene megcsinálnom de még tolom amíg tudom. Jövő hét közepétől viszont muszáj megcsinálnom mert nem várhatunk tovább vele. Lehet itt addig nem is lesz munka. Majd alakul. Azért a csapágylehúzó extra karmait elkészítettem. Még 3 lyukat fúrok rá és kész.
Ma vagyunk 92 hónaposak! Mostanában elfelejtem lejegyezni pedig változatlanul ég a tűz bennem az én szerelmem iránt.
bim
veterán
Jó reggelt.
Egész jól aludtam. Most hogy kevesebbet dolgozunk nem fáradok el annyira. Persze mindig találok valami elfoglaltságot. Ma viszek egy vaslemezt amiből a csapágylehúzómhoz tudok olyan karmokat készíteni ami beljebb ér mint ami van. Közben agyalok hogyan tudok jó dobozt csinálni a fűrésznek. Valahogy egybe kell építenem a gyalugép dobozával. Majd veszek hozzá egy tábla 8mm-es rétegelt lemezt.
Tegnap kis cserepezés, kéményajtó befúrás, térkőbevágása és ablakpárkányok szilózása volt a feladat. Ma nem is tudom mi maradt. Glettelünk és festünk.
bim
veterán
Jó reggelt.
Úgy aludtam mint a bunda! Nagyon kifáradtam tegnap. Inkább azt mondom hogy a 6 nap munkát kellene ezen a napon kipihennem és ehelyett még a vasárnapom sem erről szól.
Hamar elszaladt a délelőtt és már indultunk is Pestre cuncikáért. Előtte beugrottunk és beraktam 2 tetőszellőzőt a tavalyi maszekmunkámnál. Gyakorlatilag a hazaúttal el is ment a délutánunk. Már sötétben értünk haza. Cuncinak mondhattak valamit mert elég visszafogottan ért vissza hozzánk.
Este még azért szétszedtem a körfűrész markolatát és örömmel látom hogy van hely benne egy lágyindítónak. Mivel az egyiket amit még régebben vettem meg kell javíttatnom ezért lesz bele. Édes ma feladja a srácnak akitől vettem és remélem hamar megjavítja.
Ma elvileg fatároló cserepezés befejezése lesz és utána nem is tudom mit csinálunk. Talán glettelünk vagy festünk.
bim
veterán
Jó reggelt.
Ma később vagyunk. Én már felébredtem korábban de lustálkodtam picit és vissza visszaaludtam.
Minden nap szerelek egy keveset a körfűrészen. Tegnap rájöttem hogy az egyik görgő alól hiányzik egy 3mm körüli távtartó és ezért rossz pozícióban tartja a lapot. Szerencsére tudtam pótolni így még közelebb kerültem a gyári állapothoz. Roppant bonyolult szerkezet ez a fűrész és semmi leírást nem találtam hozzá a neten. Ez azt bizonyítja hogy net előtti korszakból való. Hogy érthető legyen valamennyire amit írok:
az 5 görgő
kívülről Itt látszik többé kevésbé hogy most egyenletes a körfűrészlap és a fix belső tárcsa közötti rés amit a hiányzó távtartóval állítottam be.
Munkában semmi komoly nem volt. Reggel egy kis udvarrendezés és földterítés, utána pedig ajtólapfestés.
Ma megyünk Pestre cunciért. Előtte beugrok beteszek két tetőszellőző cserepet.
Nem sok időnk lesz egymásra édesékkel. Ez egy ilyen vasárnap.
bim
veterán
Jó reggelt.
Picit megfáztam. édes főzött kamillateát és azt iszogatom hátha jobb lesz.
Tegnap nagyvonalakban befejeztem a fatárolót és még jutott időm a csatornalefolyókat felszerelni és a külső ablakpárkányokat is. Este még egy kis térkövezés is beugrott. Ma valszeg földet fogunk hordani és rendet rakni. Lehet jövő héten véget ér a munka. Vagyis nem nagyon látunk újabb munkát. Majd alakul.
bim
veterán
Jó reggelt.
Még félig alszok. Nyáron a meleg szedi ki az emberből az erőt most pedig a hideg . Kezd kopogtatni a tél aminek nagyon nem örülök. Utálok fázni!
Tegnap kis segítséggel szinte befejeztem a kis fatárolót. Már csak 4-ig dolgozunk ezért nem értem a végére. Majd ma elvégzem és utána valszeg segítenem kell a többieknek térkövezni.
Szereztem némi OSB-t a körfűrész dobozának. Sajnos ez kevés hozzá ezért valamiből még pótolnom kell. Biztosan találok anyagot hozzá.
Édesék délután bementek Fehérvárra cuncinak télikabátot és csizmát venni. Szerencsére kaptak szép cuccokat. Apámnál bevártak és hazafelé felvettem őket. Rég látta Katit apám ezért örült nekik.
bim
veterán
Jó reggelt.
Épp moziztunk. Az esti ultrahangos DVD-t néztem meg mert este én nem mentem be édessel a rendelőbe. Kint vigyáztam Katira hogy édes tudjon figyelni a dokira. Úgy néz ki kisfiú lesz. Zsombortól Barnabáson át most épp Máténál tartunk. Neve még változhat. Kislánynál nem lennénk gondban mert az meglenne már. Minden rendben van. Kis elevenke de azért mire mérésre került a sor bealudt. Már 6cm az ülőmagassága és mindene megvan.
Tegnap elvittem az új fűrészemet és azzal dolgoztam szinte egész nap. Volt hosszába vágás 10cm mélységben és keresztben vágás is bőven akadt. A görgőkön lazítanom kellett mert annyira szorosan voltak hogy amikor a munka alatt felmelegedett a lap elkezdett szorulni. Ez az összeszokás fázisa. Be kell hangolni hogy jól működjön. Kicsit olyan mint a sokat állt autó amikor hirtelen elkezdenek vele járni. Idő kell hogy újra magához térjen. Készítek neki egy dobozt hogy tudjam miben tárolni. Még hétvégén kicsit foglalkoznom kell vele de szerintem már minden rendben lesz.
Egy fatároló hozzáépítést csináltunk tegnap amit ma fejezek be egyedül. Kollégám átpályázott egy másik csapatba a hétre.
bim
veterán
Jó reggelt.
Jól aludtam. Néha felriadtam arra hogy Kati rám veti magát de semmi extra. Tegnap garanciába meghegesztették a burkolatot újra.Most jól megerősítették. Össze is raktam és ma viszem is magammal mert egy kis fatároló hozzáépítésnél ki tudjuk próbálni. Már várom nagyon. Egy lapot kellene rá szereznem de esélytelen. Az Ebay-en láttam mielőtt az enyém lett a masina 9 euróért használtan de 2 nappal előbb járt le a licit. Persze azóta nem találok olyat. Új lenne 99 euróért de azt azért nem...
Este 8-ra megyünk nőgyógyászatra. Elvileg bemehetünk mi is de én kint maradok Katival. Megírják lemezre a 4D-s filmet és itthon megnézem. Lehet kiderül hogy fiú vagy lány. Mondjuk ennek kicsi az esélye de hátha.
bim
veterán
Jó reggelt.
Nyugodtan aludtam. Tegnap jól kifáradtam pedig korábban hazajöttünk az eső miatt. Na nem sokkal. Délelőtt festegettünk és délután összedobtuk a kutyaházat.
Ma reggel ismét a hegesztőnél nyitok. 2 elemből amelyiket én törtem el azt szépen meghegesztették, de a burkolat ugyanott elrepedt. Belülről meg se varrták. Mivel nem fogja meg ragasztó kénytelen vagyok visszamenni és vastagabban meghegesztetni. Nem örülök neki de ez van.
Ma nem tudom mit fogunk csinálni. Nagy eséllyel térkövezünk. Jó volna nekifogni itt a kutyaházasnál egy fa szerszám és biciklitárolónak de még vacilálnak.
bim
veterán
Jó reggelt.
Jól aludtunk az éjszaka. Katica is jól aludt. Persze esik az eső. Lassan kezdem megszokni hogy esőben dolgozunk.
Ma reggel az alumíniumhegesztőnél kezdek. Magamnak hála már 2 db hegesztés van. Tegnap szétszedtem darabokra a gépet és meg akartam egyengetni egy meghajlott elemet ami abban a pillanatban eltörött. Most már azt is kell javítani. Remélem megvárhatom vagy ma elkészül. Be kellene ugranom a csapágyért is de csak 8-kor nyitnak. Majd meglátom a hegesztőnél hogy mi legyen. Elvileg Fehérváron fogok dolgozni és akkor oda tudok ugrani délben a csapágyért de ez nem biztos.
Tegnap Elállt az eső és egész normális idő lett. Jó volt együtt a lányokkal. Picit feltöltődtem erre a hétre. Szükségem is van rá mert kezdek nagyon lemerülni. Ezek az 1-1 napok nem elegek a regenerálódásra.
bim
veterán
Jó reggelt.
Ma picit bealudtunk. Éjszaka többször is fent voltunk és talán emiatt lehet.Kati nem valami jó alvó. Sokat cicizik bár már le kellene szoknia róla. Nehéz elvenni tőle az ő kis nyugtatóját.
Tegnap 11-ig fahasogatás és lehordása a pincébe. Utána festegetés volt. Hamar eljöttünk haza aminek nagyon örültem. Itthon még szétszedtem a körfűrészt. Édes letelefonálta hogy holnap reggel 7-re vihetem hegesztetni a burkolatot. 2 rugó körül lesz a javítás. Még egy csapágyat cserélni kell mert lóg és pont azzal szemközti görgőn van a meghajtás. Szerintem ez már cserés volt mert Z-s csapágyat tettek be ami helyett én megpróbálok LLB-t venni. Szerencsére viszonylag könnyen szerelhető a gép. Meglátszik hogy olyanok tervezték akik arra számítottak hogy a gép hosszú évei alatt vannak amit cserélni kell és azokat könnyen ki lehessen szerelni. Rávilágított erre a szerelésre hogy újabb karmokat kell készítenem a csapágylehúzóhoz amik hosszúak és nem ék alakúak mert a csapágyat egy perselyből kellett kinyomni aminek nem volt normális pereme és ott ahol meg lehetett fogni pedig jóval beljebb volt.
Ma pihi. Persze pont ma van retek idő amikor végre együtt lehetek az én imádott kacsáimmal.
bim
veterán
Jó reggelt.
Hulla vagyok! Jól elfáradtam tegnap. A házszínezés után volt egy kis festegetés és este 30 mázsa fa hasogatása. Ma reggel újabb 30 hasogatásával kezdek. Nem örülök neki.
Elvittem magammal az új gépemet hogy kipróbáljam és átnézzem rendesen. A vibráció abból fakadt vélhetőleg hogy a 4 gumigörgőből kettő nem ért hozzá a laphoz. Sejtettem hogy valami állítási lehetőséget beépítettek a Holzher-nél de csak itthon jöttem rá amikor szétszereltem. Egy ügyes kis excentrikus hüvelyben van beleépítve a tengely amin fut a gumigörgő. Csak tekerni kellett egy 32-es kulccsal és máris sikerült beállítanom a görgőt. Sajnos észre vettem egy repedést is az öntvényen. Holnap szétszedem a gépet és jövő héten elviszem meghegesztetni. Nem akarom így használni hogy hibás. Ráncba szedem és úgy viszem csak magammal. Amúgy rendben vágott. Erőlködés nélkül vágott át 15cm-t. A vágott felület elég durva mert nem keményfémlapkás a korong. Ez lesz a következő projektem a géppel. Lapot kell rá szereznem. Jó üzletet csináltam és ahhoz képest hány éves nagyon precíz kis gép. Mondjuk a súlya megvan...
Korábban indulok melóba mert előtte be kell ugranom megnézni egy maszekot. Egy fatárolót kellene építeni. Majd meglátjuk meg tudunk e egyezni.
bim
veterán
Jó reggelt.
Megjött ! Egész nap izgatott voltam hogy milyen lehet. Édes telefonált amikor a futár meghozta és rögtön kibontattam vele. Persze csupa olyan infót tudott csak mondani ami teljesen lényegtelen. Szürke és nehéz... Amikor hazaértem azonnal szétszedtem mert ilyen hajtást még nem láttam se közelről se távolról. Elképesztő milyen megoldás. A minőség kitűnő. Olyan apró részletekre ügyeltek minthogy a vágásnyom jelző állítható ezért bármely koronghoz lehet igazítani. Még a makita fűrészemnél is elintézték egy bevágással és kész.A talp masszív öntvény ami ismét egy nagy előny. Kipróbáltam de csak egy 12-es fába vágtam bele 20centit 10centi mélyen. Ezzel is jó nagy koszt csináltam. Ma viszem munkába és ott át tudom nézni rendesen. Mintha 2 vezetőgörgő picit kopott lenne. Erre rá kell pislantanom. A gép leállításakor amikor még forog a lap vibráció lép fel. Ki kell derítenem mi lehet az.
Amúgy tegnap reggel egy baltát benyeleztem és utána ragalját festettünk. Ma színezzük a házat.
Édesék cuncikával Márton napi lámpás felvonuláson voltak az iskolával . Cunci minden ilyen eseményen örömmel vesz részt.
bim
veterán
Jó reggelt.
Hulla vagyok! Felébredtem 2 körül és Nagyon nehezen aludtam vissza. Persze mire sikerült addigra meg már kelni kellett.
Tegnap délelőtt szigeteltünk egy házat, délután pedig fát ültettem és beépítettem egy padlásfeljárót. Ma megint esik. Már a kukim kivan ezzel a sok esővel.
Délután bejöttek édesék nőgyógyászatra. Inkább fizetünk 6 rugót egy vizsgálatért de legalább normálisan meg van vizsgálva. Minden rendben van a kis lurkóval. 11 hetes. Jövő héten nagyvizsgálat lesz. Akkor közösen megnézhetjük 4D-n a picúrt.
Elvileg ma jön a körfűrészem. Tegnap felvette a futár és küldtek egy mailt hogy ma kihozzák. Bízom bennük!
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap fél12 után hazajöttünk mert átáztunk. Házat hungaroceleztünk és valamelyest védett minket a tető az esőtől de a szél azért ránk hordta a vizet.
Sajnos tegnap nem ért oda a futár a körfűrészemért ezért ugrott a mai kiszállítás. Szomorú vagyok. Örültem volna ha ma megkapom. Azért remélem holnap kézbesítik.
Ma délután nőgyógyászatra megyünk. Megnézik minden rendben van e a kis mazsolával. Elvileg már 7 cm körüli a hossza. Édesem szépen kerekedik
Ma remélem nem fog már esni mert a kukim kivan a sok víztől.
bim
veterán
Jó reggelt.
Nyugisan aludtam. Pénzt kifizettem a körfűrészért és a routerre a gigaantenna is megvan. Most a csajok netezhetnek mindenhol a lakásban. Elvileg ma veszi fel a futár és holnap kézbesítik nekem a csomagot.
Tegnap tengi-lengi napom volt. Volt abban egy kis zsaluzás, egy kis faültetés és egy kis betonozás is.
Ma lehet hogy kutyaólt fogok készíteni egy lépcső alá. Ilyen még úgysem volt.
Édes ma megy háziorvoshoz a leleteiért ami kell a holnapi nőgyógyászatra. Elvileg már a 12. hétben vagyunk. Persze a rosszullétek megvannak még. Pár hetet ki kell húzni hogy megszűnjenek.
bim
veterán
Jó reggelt.
Viszonylag jól aludtam. Persze édesről ez nem mondható el mert Katica többször fent volt. Mi lesz ha már itt lesz az újabb gyerkőc? Nehéz ügy.
Tegnap korán mentünk cuncikáért és már fél8-ra ott voltunk érte. Hazafelé beugrottunk a mekibe enni. Most annyira nem volt jó mert csak reggelit adtak. Hamar hazaértünk és még tudtunk kicsit együtt lenni. Sajnos az idő nagyon pocsék volt. Esett az eső és fújt a szél. Úgy nézem már elállt az eő.
Ma úgy néz ki tudunk venni egy antennát a routerre amivel végre lehet használni a lakásban mindenhol a wifit. Édes jól rákattant a mobiljára. Még nem láttam ilyennek. Jó látni hogy valami így leköti. Függő lesz.
Ma befizeti a körfűrészt és elvileg meg van rendelve a futár ami ma felveszi a csomagot. Ha szerencsém van holnap a kezemben lesz a gép. Már nagyon várom!
Valszeg lesz egy kis betonozás mára és még ki tudja mi minden.
bim
veterán
Jó reggelt.
Ma korábban ébredtem fel. Már fél4-kor kidobott az ágy és kicsit játszottam a BF.4-el. Nem egy nagy szám az a játék de azért elmegy.
Tegnap beltéri ajtókat állítottunk be és kicsit zsaluztunk. Megpróbáltam kicsit nyújtani a csapágylehúzóm orsóján hogy elég hosszú legyen és így már majdnem jó lett. Egy rossz fúrógép forgórészének a végéről megejtettem az első sikeres lehúzást. Jól működött. Elvileg a jövő héten meglesz a hosszabb orsó bele ami már tényleg tökéletessé teszi a szerkezetet.
Mindjárt indulunk cuncikáért Pestre. Nem akarjuk az egész napot eltolni a pesti túrára.
Körfűrésznek elég nyögvenyelősen alakul az átvétele. Én mindenképpen futárt szerettem volna de az eladónál nincs GLS felvételi pont ezért GTR lesz belőle. Mondjuk ha szerdán ad számlaszámot akkor már majdnem itt lenne a gép mert a GTR minden nap dolgozik. Így hétfőn utalok és ha szerencsém van akkor kedden kimennek a csomagért és talán csütörtökön nálam lesz a masina. Nem értem miért mennek ilyen lassan az üzletelések itthon. Neki az az érdeke hogy megkapja mielőbb a pénzt én meg szeretném már végre a gépet használni.
Édes kezdi belakni a mobilját. Szuper kis szerkezet.
bim
veterán
Jó reggelt.
Ma munka. Szuper volt tegnap édessel és Katicával lenni de nekem szükségem van a munkára.
Édesnek nagyon szuper az S2 advanced. Meglátszik hogy csúcskészülék közeli cucc. Olyan mint a GTX480. Lehet hogy 2 éve volt csúcskártya de még most is majdnem fullon megy minden rajta minimális engedményekkel.
Holnap korán megyünk cuncikáért. Már hiányzik! Egy hete normálisan hallom a tévét.
bim
veterán
Jó reggelt.
Ma kicsit később ébredtünk. Nem számít mert nem dolgozok. A mai nap a pihenőé.
Tegnap gipszkartonoztunk és pakolásztunk.
Jó volna tudni valami biztosat mikor kapom meg a körfűrészt. Már nagyon várom!
Imrus hazament. Szinte nem is találkoztunk csak este. Keveset tudtunk beszélgetni. Majd pótoljuk karácsonykor.
bim
veterán
Jó reggelt.
Nem aludtunk jól mert nem a helyünkön voltunk. Imrus fiam meglátogatott minket és ezért a kisszobába kényszerültünk. Ma délután megy is haza és helyreáll a rend.
Tegnap kifejezetten jó napom volt. Megnyertem a körfűrészt és a csapágylehúzóm is szinte kész. Vagyis kész csak épp az orsó rövid. Vettem menetesszárat és abból készíttetek egy orsót bele. Nagyon szuper lett! A körfűrészről nincs mit mondani. Sikerült egy Holz-hert vennem. Egy darabka történelem. 150mm-t lehet átvágni vele és speciális meghajtása van a lapnak. Nagyon örülök! Ez a 4. körfűrészem. A legkisebbel amit lambériázásnál használok azzal 50mm-t lehet átvágni és van egy közepes ami 86mm-es, egy 128mm-es és már van egy 150mm-es. A legnagyobb kézi körfűrész 200mm körül ér át. Lehet egyszer begyűjtök egy olyat is édes nagy örömére.
Amúgy gipszkartonoztunk. Ma be is fejezzük.
Édesnek ma jön az új telefonja. Lejár a 2 éves hűségszerződése és az aranypontjaira veszünk egy normális mobilt. Egy samsung galaxy advenced lesz. Nem értek a mobilokhoz mert nekem egy 3 rugós van ami ha leesik a tetőről túléli.
bim
veterán
Jó reggelt.
Ma izgi napunk lesz. Ma jár le a licit a hőn áhított fűrészgépen. Édeske lesz aki licitálni fog rá mert én dolgozok. Megjött az olcsó kis csapágylehúzóm is amit vettem. Foglalkozni kell vele mert picit elhanyagolt. Közben elkészült a saját tervezésű lehúzó agya is amibe ha minden igaz ma belevágom a karokat. Sajnos a hajtótengely kicsit rövid lett ezért azt cserélni kell. Megoldható. Lesz 2 fasza kis lehúzóm. Majd télen bőszen használom amikor szervizelem a gépeimet.
Tegnap fagerendákat dobáltuk fel és a kakasülőket. Rácsavaroztuk a lécvázat alulról és felét ki is szinteztük.
Kifizették a kis maszekunkat amit csináltunk és kicsit átverve érzem magamat. Nem alkudtunk meg előre mert jöttek plusz dolgok hozzá és a végén akitől vállaltuk szépen lehúzott minket.Ebből is tanultunk.
bim
veterán
Jó reggelt.
Még mindig nem 100-as az óraállítás utáni alvásom. Felébredek éjszaka és előbb is. Este viszont leragadnak a szemeim.
Tegnap nagyon laza napunk volt. Alig csináltunk valamit. Ezért kellett sietnünk vissza... Este azért megjött a fafödém anyaga és ma azt fogjuk csinálni egy kis kakasülőzéssel egybekötve amit még este nekiálltunk kiszabni. Legalább gyorsan el fog telni a napunk.
Édes tegnap volt vérvételen és terheléses cukorvizsgálaton. Reméljük minden rendben lesz.
SZép napot mindenkinek. -
bim
veterán
Jó reggelt.
2-kor már ébren voltam de sikerült még kumkodnom picit és így végre 4 óra lett. Remélem átállok az óraállítás után.
Tegnap befejeztük a javítást és ma már visszatérünk az anyacéghez. Egész korán végeztünk és jutott időm a kellemes időben picit sétálni édessel és Katival. Szükségem is volt rájuk mert keveset vagyunk együtt. Persze akkor kell dolgoznom ha munka van. Remélem ma megjön a csapágylehúzó amit vettem a vaterán.
Édesnek ma vérvétel és terheléses cukorvizsgálat lesz. Én viszem őket reggel és utána megyek dolgozni.
bim
veterán
Jó reggelt.
Semmit nem nyertem ezzel a plusz órával amit kaptunk az óraállítással. Éjszaka amúgy is felébredtem mert Kati nem aludt és dög meleg volt a lakásban. Ki kellett nyitni az ablakot hogy kicsit hűljön a szoba.
Tegnap 2 ablak körül 14méter vápát cseréltünk ki. Mára maradt még 7 méter és 2 kéményszegély. Érthetetlen hogy ezért a szemét munkáért pénzt adtak. Még tanulókoromban sem csinálhattam ilyeneket mert eltörte volna a kezeimet a mesterem. Rég átkozódtam ennyit. Most kijavítjuk és egy darabig nem lesz gond vele. Azért váltanék pár szót azzal aki elkövette ezt a munkát.
Szép napot mindenkinek.
Aktív témák
Hirdetés
- Lexus, Toyota topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Asszociációs játék. :)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Bittorrent topik
- Amazon Fire TV stick/box
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest