Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
- arden: Önjavító szoftver (Healing Agent) koncepció és demó
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
Aktív témák
-
ToBeY
nagyúr
Persze lehet este 6-tól reggel 6-ig! És 28-ától lehet venni
-
Dzsekó
addikt
Tegnap az igen IQ gazdag szomszédaim azzal szórakoztak hogy az utcára emberek/autók közé hajigálták a petárdákat a II. emeletről.
Beszóltam a rendőrségre hogy xyz lakásából petárdákat dobálnak az utcára, mondta is a rendőr hogy illegális, kijönnek stb.
Kiérkezett egy rakat rendőr becsengettek a megadott címre, megkérdezték hogy ön xyz hívott minket? //Mire ő mondta -Nem Majd a rendőrök sarkonfordultak és elmentek.
Asszem ez jól tükrözi a mai magyar rendőrség színvonalát. -
nygma
addikt
petárda suxx, továbbra is
-
WuDu
tag
Üdv!
Valaki berakna egy linket, hogy hol lehet elolvasni a rendeletet, mert azt sehol se találom, csak azt, hogy a ''rendelet értelmében...'' -
Som@
őstag
Azért talán senkinek nem kellene elmenni a személyeskedés irányába.
-
e-biza
őstag
http://index.hu/karacsony03/1230petarda/
''„Rendőr vagyok. Fejezzék be, ezt csak Szilveszterkor lehet csinálni!” – hörögte. Átláttunk rajta, ezért elmagyaráztuk, hogy december 1-je óta már egész évben lehet durrogtatni, leszámítva a II-es kategóriájú, nagyobb tűzijátékokat. Nem hitt nekünk, amin nem is lepődtünk meg: a híradások nagy része rosszul értelmezte a kormányrendelet által hatályba lépő jogszabály-módosítást. Cerberus sem akart jól értelmezni, ezért úgy döntött erősítést hoz. Nem vártuk meg. '' -
WuDu
tag
Na egy két tény:
1. 3 gramm gyujtóanyagtartalmat meg nem haladó terméket
legálisan lehet használni egész évben...
2. 3 gramm felettire rendőrségi engedélyt kell kérni, kivétel a szilveszter
3. Szilveszterkor használható büntetlenül dec 31. 18.00 - jan 01. 6.00-ig
4. jan 5.-ig vissza kell vinni az eladónak az el nem használt termékeket
(megjegyzem, nem adják vissza a pénzt)
5. Minden legális termékhez kötelező a magyar nyelvű user's manual
6. Fel nem robbant terméket szakszerűen kell hatástalanítani, és elvileg a
rendvédelmi szernek bevinni (ez nem biztos, azt csak hallottam)
7. 14 év alattinak nem lehet eladni
8. Amelyik termékhez engedély kell (tehát a szilveszteri-termékek) dec 28-tól
tehet hozzájutni
Az infó rendőrségtől van, ugyhogy szerintem elég hiteles... -
.:InnoMan:.
senior tag
Ja én is halottam hogy lehet petárdázni(holnap este 6-tól éjfélig)!De én jobban szeretek inkább tűzijátékokat fellövöldözni mint ilyen ''Mega
'' meg miegyébb petárdákat dobálni!
Teccikérteni???B.U.É.K
[Szerkesztve] -
anulu
félisten
Részemről gyűlölöm a petárdát. Szívem szerint egy hangszigetelt helyen összegyűjteném ezeket az embereket, a belső részét teletömni petárdával, bedurrantani, és addig benttartani őket, amíg meg nem süketülnek!
-
fokukac
nagyúr
a házunk előtt most is petárdázik 4-5 ifjonc.
nagy buli. azt élvezik, hogy kukákba dobják be. Meg kocsik kipufogójába. és úgy nagyobbat szól...
És mennek végig az utcán... Zugló, kertváros-
intelligencia van ám rendesen. rájuk kéne küldeni a zsarukat.
[Szerkesztve] -
tibz03
őstag
Aszonták, hogy meg van szabva, hogy x gramm puskaportartalom alatt, egész évben lehet majd hajigálni, viszont a fölött meg csak szilveszterkor...
Ez hülyeség.
Megvan a maga határa annak, hogy ki kit hülyéz le.
Nem csak a hülyék dobálják (lásd: én).
Van aki csak poénból, attól az illető még nem hülye.
Aki meg ezt nem bírja felfogni, az inkább nézzen magába, mielőtt lehülyéz másokat. -
WuDu
tag
Naaa, azé a rakétával is vigyázni kell, emlékszem egyszer kaptam pár rakétát, az egyik megkergetett, mert mindig csak felém volt hajlandó szálni
Egyébként egyetértek, hogy ez egy rossz pont volt, eddig csak a hülék egyik fele hajigálta, most a másik fele is fogja
Nemmondom én se vagyok kisangyal, van sutyiban nekem is, de hát eddig az volt benne a jó, hogy tilos volt, eldobtad, elbujál, durrant röhögtél, aztán egy évig kuss, nem is igazán izgatott, de most, igy már nincs meg a feeling
---
Aszonták, hogy meg van szabva, hogy x gramm puskaportartalom alatt, egész évben lehet majd hajigálni, viszont a fölött meg csak szilveszterkor... -
tigga
tag
megnyugtatom a kedves kollegát hogy igenis lehet baja a petárdából
a balesetiben mellettem feküdt egy srác annak ''csak'' egy ujjpercét vitte le mindössze.
Tekintve hogy puskapor van benne és minél jobb a fojtás annál nagyobb a robbanás /összeszorított kéz előnyben/
jah én nem a petárda miatt voltam ott /leestem egy állványról és beakadt a kisujjam és mivel nem vagyok egy pókember fajta....
[Szerkesztve] -
-
Chaky
csendes tag
aszem minden ilyen pirotechnikai eszköz engedélyezve van. persze nem lehet egy augusztus 20.át csinálni. én minden évben veszek egy 100-200 petárdát és eldibáljuk haverokkal.
-
Nahh,én 16 éves létemre uuutálom a petárdát,nem látom értelmét!!
CSak a tüzijáték,de azt nagyon!!
Azt kellett volna legalizálni,nem ezt a szemetet!!
Tudom hogy ilyen kis tüzijátékokat engedélyezték,de azért a nagyobbak sokkal jobbak! -
acer_
aktív tag
Ezzel nagyon sokra megyek...
konkrétabban?
-
nygma
addikt
petárda suxx
-
_Volkovy_
nagyúr
na erre én is kíváncsi lennék..
[Szerkesztve] -
e-biza
őstag
http://mediasoftware.sonypictures.com/
kiváncsi vagyok rá.
[Szerkesztve] -
acer_
aktív tag
az a kis szar, amit 3-4 forintért árulnak
amugy én azt csak ugy ismerem, h 'petárda', de valószinüleg, ugyanarra gondolunk.
Nem annyira vészes, mondom, van egy videom, ahol egy ismerősöm poénbol a kezében robbantja el. Megmutatnám, csak előtte valahogy ki kéne takarni az arcát... (milyen progival tudnám ezt emgcsinálni? aztán megnézhetnétek ti is) -
e-biza
őstag
válasz
Flashcash #61 üzenetére
a tag-elés az b.romság. azért vannak jo graffitik. szerintem fel lehetne dobni a máv vagonjait is pár graffitivel. én nem tudok rajzolni, de irigyelem azokat akik olyan jol megdizájnolták azt a falat kifelé a dunaparton békásmegyer felé (hév)
a petrádárol annyit, hogy én is félek tole, amitol mgé félek hogy a kezembe robban, ezért azt a zöldet nem is merem már dobálni. amúgy szivem szerint rakétát lönék fel, de lehet betévedne valakihez az meg nem poén. egyszer egy kis pillango val szivtam meg. kirepült, majd megfordult és üldözött
acer_: melyik a kcsii zöld? pirate?
[Szerkesztve] -
acer_
aktív tag
Miért ne? (mondom én...)
Csak az volt kicsit erős, amikor a suliban (gimnázium) az öltözőben játszottak az osztálytársaim petárdával, illetve szórták ki az utcára.
Amugy nincs vele bajom, én is részt veszek benne. Viszont egyszer láttam, ahogy 2 hülye azzal szórakozik, hogy idősek elé/alá szórja a petárdát, akik majdnem szívrohamot kapnak ott helyben.. (70+ korosztály) Ez már erős..
A kicsi zöldtől nem lesz semmi gáz, ha a kezedben robban el (csináltam videot, ahol a srác poénból a kezében robbantja el), viszont a kicsit nagyobb zeusszal már nem érdemes igy próbálkozni
Itt is szórják, már hetek óta, ki lehet bírni. -
Tőlem petárdázhat akárki, de ezt a saját tulajdonában tegye. (lakás/autó/kertesház stb.)
Ne az utcán figyelmeztetés nélkül dobálja, más autója/háza/lakása mellett ahol esetleg megijed tőle valaki.
Ugyanígy vagyok a falfirkászokkal is, a saját házát fesse be ha az olyan esztétikus meg művészi, ne pedig a Lánchidat. -
norbiphu
őstag
Tavaly mi petárdáztunk (többet nem fogok,mert nincs értelme). Na szal eldobtunk egyet az úton. Nem volt sehol senki. Egyszer csak megláttuk a csáveszt köntösben OSTORRAL a kezében. Olyat még soha nem sprinteltem mint akkor. Kb 10 cm-vel csattant mellettünk.
-
tibz03
őstag
Ez igaz, én is dobálom, pedig még nem lehet (ritkán, mert azért be vagyok kicsit szarva).
De szerintem nem kell ilyen tragikusan felfogni. Nem olyan veszélyes. Nekem véletlenül egyszer a kezemben robbant fel, de nem lett semmi bajom.
Akinek lerobbantja a kezét (merthogy már hallottam ilyet), az már valami komolyabb cuccal játszott, nem egy ''ártatlan'' kis zöld petárdával. -
Mosqu!to
addikt
nos nem olvastam végég a hozzászólásokat, szal ha már valami szerepelt akkor bocs. tehát:
a petárdázás engedélyezve lett 31-én reggeltől este 8 vagy lehet h 10-ig.
az árusítást 28-tól lehet elkezdeni és 31-én lehet utoljára eladni. szóvalez az egész petárdázsdi olyan keretek közé van téve ami teljesen korrekt, de persze egy ember sem fogja betartani.
én is szoktam szilveszterkor petárdázni, de ésszel, más alá sosem dobom és én igazából abban élvezetet nem látok h eldobok valamit aztán pukk.. szal vagy sokat össze szoktam ''kötni'' és felrobbantani valamit, vagy sokból kiszórom a puskaport és az agyagot, azt meggyújtom, semmi hangja, semmi robbanás, csak 1 barominagy ?láng? csóva tör elő belőle.
persze van 1-2 idióta aki abban leli az örömét hogy a másik alá dobja... olyankor általában odamegyek, falhoz kenem és tudatom vele h még1x meglátom h valaki alá bedobja, akkor én fogom a száját teletömni vele.(multkor gyerek lábam alá dobált 1-2 ördögpatront vagy mit, utána kicsavartam a kezéből a maradékot és a nyakába szórtam. azóta ha meglátnak inkább abbahaggyák..) -
Szeke
senior tag
Ja még hozzáfűznivaló: tiltsuk be a karácsonyfákat és a gyertyákat mert minden karácsonykor leég legalább egy karácsonyfa. És tiltsunk be minden kést, mert van, hogy leszúrnak vele embert. És tiltsunk be mindent amivel ártani lehet. A tiltás nyilvánvalóan nem lehet megoldás. Ez az enyhítés mindenféleképpen eredmény, még ha csak jogharmonizáció is. Ami legális, az lehet, hogy már nem is annyira szórakoztató a gyerekeknek....
Aktív témák
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- BESZÁMTÁS! Dell Optiplex 7050 SFF asztali számítógép - i7 7700 16GB RAM 256 SSD Intel HD 630 Win10
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 5i 7-7600u // Carbon 6 i7-8650 // carbon 7 i7-8365u touch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest