- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Tsaba-
tag
válasz
SirRasor #91730 üzenetére
Marketplace használ fekpad? De az én véleményem hogy, jó pár havi bérlet kijön egy kisebb alap felszerelés árából, régen én is próbálkoztam de csak győzött a terem. Mondjunk minden attól függ mi a cél. Ha csak egy kis mozgás, akkor akár valamelyik szabadtéri is szóba jöhet (pláza tó, kolozsvári tér, stb.) egy TRX kötéllel. De ha valóban izomot akar építeni az ember, akkor a konditerem kikerülhetetlen. Ahogy Tisn írta a Berci elég olcsó, a következő lépcső szerintem az Underground gym (klasszikus hardcore terem, van 8-10 alkalmas bérlet is), utána meg a puccosabbak. Kb árban is így mennek felfelé...
-
-Tsaba-
tag
Sziasztok!
Valakinek volt már dolga az Aurablak-kal? Mennyire megbízható cég? Elég kevés a vélemény róla, ahhoz képest hogy 2009-es...
-
-
-Tsaba-
tag
válasz
SirRasor #91533 üzenetére
Régen én is így csináltam (alun cserélgettem csak a gumit), pont ezen megfontolásból dillemáztam (bár éves szintem szerintem nem sok az a 7e+7e forint sem), de találtam 3 éves téli gumikat olcsón a jófogáson acél felnikkel.
Ha pár év múlva 4 évszakosra cserélem (vagy lehet már az autót is) majd felrakom és eladom (vagy adom az autóhoz)...
-
-Tsaba-
tag
Megint elment a DIGI másnál is (alsóváros)?
-
-Tsaba-
tag
válasz
Ted_Beneky #90746 üzenetére
Leginkább attól függ mennyit szánsz rá, meg hogy milyen sűrűn nyírod, gaz is van közte vagy szép füves az egész... Ha leginkább fű és ráérsz sűrűn nyírni, akkor valami minél szélesebb olcsó is megteszi (saját márkás nagyáruházas, max úgyis csak pengét kell majd cserélni (pár) évente). Komolyabb terepre meg ha árban többet szánsz rá, akkor meg valami makita (havernak nagyon bevált).
-
-Tsaba-
tag
válasz
Ted_Beneky #90461 üzenetére
Jah sajnos "kimaradt" egy hét így. Én kiraktam szorgalmasan 4.-én, és most is hátha
Mondjuk pont a szolgáltató honlapjáról töltöttem le "hulladék szállítási naptárat" és azon még be volt jelölve a 4.-e is.
De mint kiderült a 365 tudja jól (köszi R0by)... -
-Tsaba-
tag
Ez a borovi melyik cég is pontosan? Köszönöm mindenkinek
-
-Tsaba-
tag
Nem tudja valaki esetleg hogy hol kapok 1cm vastag xps "kültéri" hőszigetelő lapot Szegeden (akár holnap/hétvégén)? Obi, Praktiker kilőve csak 2 cm-es van
-
-Tsaba-
tag
Sziasztok! Ablak csere utána helyreállítást tervezek saját magam megcsinálni (kőművesek vagy drágán, vagy a túl kicsi volumen miatt nem vállalják, vagy csak jövőre, ráadásul emeleti ablak). Sajnos a külső kávák eléggé sérültek (a belső annyira nem vészes), több helyen kilátszik a tégla (nem elég csak simán vakolni). Tud e valaki tanácsot adni (hogy milyen anyaggal/anyagokkal érdemes javítani), vagy "szak" topikot javasolni ahol kérdezősködhetem?
-
-Tsaba-
tag
válasz
Rhino666 #89025 üzenetére
Hmm, az kellemetlen, szabad tudni a cég nevét? Én vettem szabvány ablakokat a bbs centernél készletről (korrektek). Igaz csak két rétegű üveggel, de 7 légkamrás (a 30 éves ablakoknál ez is jobb). Árban ez volt a legjobb, meg találtam "ismerőst" aki remélem hamarosan beépíti, és a török redőnnyel megcsináltatom a redőnyökket.
-
-Tsaba-
tag
válasz
CanibelZ #88999 üzenetére
Jah, ahogy quailstorm is írja, ott kell lenni mert különben a leggyorsabb/legegyszerűbb "utat" választják (nyilván akit ez nem érdekel/nem ért hozzá, annak jobb is így). Mondjuk nekem is kellett pár év/szolgáltató mire rájöttem hol van legjobb helyen pl a wifi router.
Én nagyon megvagyok vele/velük elégedve, nálunk volt már invitel, utána t-home, most meg digi, de eddig ezzel van/volt a legkevesebb gond (évente pár óra max). Persze hozzá tartozik hogy ide Alsóvárosra eléggé későn értek ide, lehet ez miatt újabb/jobb/stabilabb is a hálózat.
-
-Tsaba-
tag
Sziasztok!
Hol/kivel érdemes redőnyt + szúnyoghálót csináltatni szerintetek Szegeden (szereléssel)?
Esetleg tolóajtó vasalatra ötlet?
Rhino666: hogy állsz az ablak projekttel?
Vicoo: ezt kitől vagy miért, vagy hol kérded?
-
-Tsaba-
tag
válasz
csoszogi #88881 üzenetére
Nekem Ignácon van (két első oldal ablakon). Szerintem hasznos. Bár való igaz autópályán nagyobb a szélzaj (szóval ha sokat mennék ott, akkor inkább levenném). De pl ha napon (pl Tesco parkoló), vagy a garázsban állok akkor csak annyira húzom le az ablakot hogy takarásban legyen, nem melegszik fel annyira a kocsi, és kicsit szellőzik is. Plusz esőben is le lehet kicsit engedni az ablakot. Városban én inkább ezt használom ha nincs túl meleg/hideg, mint a klímát (+család érzékeny a klímára). Nekem alapból Satuna van, de azt is ajánlják (ignis fórumon legalábbis) mert állíthatólag ez mattul /törik legkevésbé a naptól. Remélem tudtam segíteni...
-
-Tsaba-
tag
válasz
ShadowX #88682 üzenetére
Azt hiszem már volt téma, én a miszterkárpit-sal csináltattam anno.
De jelenleg inkább bérelnék gépet (nem kell tőle megijedni, csak a tető, meg az ajtó kárpitokra kell vigyázni mert azt könnyen leszedi), persze csak ha szereted az ilyen apró, pepecselős, sokáig tartó munkákat (esetleg nem csak a kocsit, hanem szőnyeget, és az ülő garnitúrát, ágyat is). Szerintem hamarosan innen fogok bérelni... -
-Tsaba-
tag
válasz
Jinxb1rd #88637 üzenetére
Én legutóbb a Sasvári György E. V-t hívtam (Google kiadja, és jók az értékelései is) . Végülis gyors, és pontos (jött amikorra mondta). Csak véleményem szerint sokat kért (kerti téli csap csere 2x30 perc meló 30e volt) . De ettől függetlenül ajánlom, ha nem találsz valami régi szakit és sürgős a dolog...
-
-Tsaba-
tag
válasz
Rhino666 #87645 üzenetére
Ha jutottál valakivel valamire, kérlek szólj nekem is
. Én is most tervezek nyílászárókat cseréltetni. Tavaly a Jola-tól kértem ajánlatot, mert haverom elégedett volt velük (viszonylag olcsón és jól dolgoztak neki) de nekem 2-3 hónap volt mire elküldték az ajánlatot (addigra meg már lemondtam a cseréről)...
-
-Tsaba-
tag
válasz
macilaci78 #86472 üzenetére
Bombakereső robotnak kell "álcázni", azt tuti mindenki elkerüli nagy ívbe
-
-Tsaba-
tag
válasz
macilaci78 #86460 üzenetére
Én megvizsgálnám hogy valóban van e megfelelő eszköze (pl nálunk a takarítók "felmosó kocsija" csak 60e). Pl egy komolyabb felmosó szettel, vagy "ipari" porszívóval lehet gyorsabb és hatékonyabb lenne (persze az sem biztos hogy belefér 150be 😀). Vagy havonta/hetente valami komolyabb takarító brigádot is lehetne hívni (fb hirdetésben pl láttam olyan csapatot aki mozikat is takarít). Vagy tényleg a zónázás, de akkor meg kb nonstop menne...
-
-Tsaba-
tag
válasz
macilaci78 #85962 üzenetére
Köszönöm, ha addig nem találok valakit akkor írok
-
-Tsaba-
tag
válasz
Krogoth #85960 üzenetére
Igen, köszönöm, ez tudom. Nyilván ha nem lesz senki aki amúgy is menne, akkor megrendelem online. Vagy veszek energizert az obiba és kész...
Mondjuk most ez fogad: Elnézést kérünk, de a megnövekedett érdeklődés miatt a mai napon már nem tudjuk teljesíteni az on-line rendelésed. Kérjük, látogass el kedvenc IKEA áruházadba, vagy egy későbbi időpontban próbáld újra az on-line rendelést.
-
-Tsaba-
tag
Sziasztok! Megy valaki a héten az IKEAba? Tölthető elem, meg elem töltő kellene. Szegeden érte mennék...
-
-Tsaba-
tag
válasz
SirRasor #85921 üzenetére
Én Philips OneBlade-t használok, nekem nagyon bevált. Volt előtte 1 pengés klasszikus, sima Mach3, meg sokféle Gilette 1-4 pengés, de mindig kipirosodtam, irritáció lépett fel.
Utána áttértem a 3 körkéses Philips elektromosra, de az sem volt az igazi. Néha elhagyott, néha kipirosított, sokszor kellett bizonyos helyen átmenni vele. Plusz nem győztem takarítgatni.
Viszont ez az OneBlade penge egyrészt nagyon sokáig bírja (május óta használom, és csak most vettem csere pengét). Úgy lehet vele borotválkozni mint egy pengéssel kb. Egyedüli hátránya talán hogy azért annyira nem viszi le (nem "babapopó" simára), mint egy 3-4 pengés. De egyáltalán nem irritál, nem kell olyan sűrűn tisztítani, sokáig bírja a penge, és nagyon gyorsan lehet vele haladni, plusz formázni is lehet a szakállat... -
-Tsaba-
tag
A karnisnál többféle módon is megcsináltathatod. Vagy csak méreteket és /vagy elképzelést (rajz) viszel megtervezik neked és össze is rakják (csak el kell hozni). Vagy ha adsz nekik szabás jegyzéket azt is leszabják (nyilván az gyorsabb, de akkor neked kell összerakni is)...
-
-Tsaba-
tag
Köszönöm mindenkinek az akku elemes hozzaszólásokat, mostmár teljesen elbizonytalanodtam 😀 Am nem, már tudom mire vadászok
Más: keresek lenovo t400 hűtőt, vagy csak hűtő ventit (HA-sokat már végig kérdeztem)
-
-Tsaba-
tag
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni (nem találtam meg a szaktopikot).
Vettem egy Xbox-ot, és kellene a kontrollerbe akku elem, de tanácstalan vagyok mi most a bestbuy. Mivel karácsonyra lesz, ezért még van egy kis időm, de a külföld már nem fér bele. Lidl, Aldi, Tesco, Auchan, esteleg Pepco vagy Kik-ból valami? -
-Tsaba-
tag
Én nyáron a mister kárpit -os sráccal takarítattam ki az autót. 14e volt (kb 1 óra), de nem voltam 100%ig elégedett. Mondjuk láttam mennyi koszt kiszedett, de azért csodát nem tett. Mondjuk legalább a gyerek által generált kubu foltokat kiszedte az ülésből, de ezentúl inkább majd magam csinálom (bérelek gépet)...
-
-Tsaba-
tag
Én nem hallottam róluk jókat, bár személyes tapasztalatom nincs velük. Ha már arra felé nézelődsz akkor a Szekereséket ajánlom (Szántó utca). Nekem mindent korrektül megcsináltak, viszonylag jó áron, igaz volt hogy sokára adtak időpontot.
Ill a Gera autószervizről is jókat hallottam...
-
-Tsaba-
tag
válasz
macilaci78 #85091 üzenetére
Nálam pl messze van a lefolyótól (szerintem kisebb az esélye hogy mellé folyjon vagy elduguljon), így a gép elhelyezését sem korlátozza be annyira (csak áram kell és kész). És esetleg eladásnál is előnyösebb (ezt mindenki el tudja rakni, azt meg csak akinek van a közelben lefolyója). Egyetlen előnynek én a kényelmét látom, de mivel a szösz szűrőt úgyis üríteni kell így csak +1 mozdulat. De nyilván ezek egyéni dolgok...
-
-Tsaba-
tag
válasz
DarkByte #85088 üzenetére
Én már eleve használtan vettem 4-5 éve, de szerintem akkor is már legalább 2-3 éves gép volt. Azóta még nem volt baja, csak szösszel tömődik el néha. A hőszivattyúsokkal még nincs tapasztalatom, de ahogy mondod lehet azok hamarabb tönkremehetnek. Heti 4-5 adag alatt valszeg nem annyira éri meg...
-
-Tsaba-
tag
válasz
Vesztor87 #85067 üzenetére
Nekünk kondenzációs van, de azt is olcsón használtan vettük mert nem voltam benne biztos hogy hosszútávon kelleni fog. De most már nem is tudnám elképzelni nélküle az életet. Hangos, jól befűt, de 2-3 óránként lehet újabb adagot belerakni. Gondolkodtam hogy le kéne cserélni hőszivattyúsra, de ahogy számolgattam kéne pár év mire behozná az árát (plusz a mostani régi whirlpool ami még "anyagból van"). De ha ez tönkremegy, akkor valszeg hőszivattyúsat veszek majd...
-
-Tsaba-
tag
Tudjátok e véletlen hogy járda felújítással melyik "szolgáltatót", vagy annak részlegét lehet keresni?
-
-Tsaba-
tag
válasz
Orionk #84445 üzenetére
Én egy KLS U lakatot rendeltem a netről (pontosabban a SzegedBike-tól/ban). Igaz hogy nagyobbra számítottam a képek alapján, de ez mindegy mert masszívnak és strapabírónak tűnt. De egyre nehezebben nyílik és záródik, mondjuk már 3 éves. De valszeg hamarosan venni kell újat...
-
-Tsaba-
tag
válasz
sarkanyolo2 #84387 üzenetére
Nekem anno azt mondták hogy csak 99 éves koromig járhatok
-
-Tsaba-
tag
válasz
Vesztor87 #84348 üzenetére
Én anno amikor autókat nézegettem egy pár helyen voltam, ahol tényleg segítőkészek voltak, és azonnal odajöttek. TAN-DEM, és a W-Autó, és még talán az Auto-gardennél. A többinél volt hogy meg se kérdezték mit szeretnék.
Persze aztán egyik se nyerte el a tetszésem, mindegyiken látszott valami gyanús... -
-Tsaba-
tag
Szerintem is elég jók a "mai" klímák hatásfokai. Sok helyen klímával fűtenek/hűtenek, persze ehhez nem árt ha jól szigetelt a lakás/ház/iroda. Pl a melóhelyemen is csak klímák (bár hőszivattyúval és szellőztető rendszerrel kombinálva) vannak (mondjuk a lábam fázik télen)...
u.i.: azért a mobil klíma is jobb hőmérsékletet csinál mint egy sima venti, de nyilván a split a legjobb...
-
-Tsaba-
tag
Köszönöm srácok. Már az is nagy segítség volt hogy tudom melyik utak jobbak. Ezt a waze-t is javasolták már páran, most kipróbálom...
-
-Tsaba-
tag
Szegedről mennénk Hévízre holnap reggel. Szerintetek menjünk a pályán (gyorsabbnak írja), vagy inkább az alvégen? Valahol olvadtam hogy az M0 környékén folyton torlódás van... Igaz ez? Köszönöm előre is a tanácsokat.
-
-Tsaba-
tag
válasz
Doggy dog #83657 üzenetére
Pl nálam Ignácnál jellemző hogy 10+ év után eltörik a csomagtér ajtó kábelköteg (pontosabban szálak - nem nyit/zár a csomagtér, és ablakmosócső), sajnos csak újat lehet/érdemes (fórumos tapasztalat) venni 20e-ért. Elő-elő fordul bontott a jófogáson, de tapasztalatok alapján az sem bírja túl sokáig. Szinten mindenki vagy házilag javítja, vagy megveszi az új kábelköteget és kicseréli kompletten. Szerintem érdemes megvenni az újat (még ha kicsit drága is), mert aztán megint nincs vele gond 10 évig...
-
-Tsaba-
tag
válasz
pintyesz #83368 üzenetére
Ha nem állították be hogy az automatánál fizetned kell a csomagért (utánvét), akkor örülj
Vagy esetleg beszélj velük hogy hova utalj (mondjuk biztos lesz mellé számla is amiről leolvashatod). Mondjuk nekem az előbbi a logikus...Veze: a keresőjük az nagyon gatya, ráadásul ezer féle cikkszámon vannak ugyan olyanok, stb. (gondolom nincs törzsadat kezelőjük)
-
-Tsaba-
tag
-
-Tsaba-
tag
válasz
macilaci78 #83347 üzenetére
Köszi, erre én is gondoltam. Az első volt hogy rákerestem hogy milyen árban mozog újonnan. Az a baj hogy kb annyit ér a monitor (régi 17-es acer), ha működik egyáltalán. Max rendelek ebay-ről ha nincs senkinek
-
-Tsaba-
tag
válasz
macilaci78 #83343 üzenetére
Pont az a baj hogy nincs meg egyáltalán :-( úgytűnik 5,5/2,1-es amúgy. Ez a molex csati nekem is eszembe jutott, csak nem "kokányólnék" ha akad valakinek...
-
-Tsaba-
tag
Erre vonatkozóan nem találtam rajta semmi infót. De valami általános szabvány lehet, mert van pár ilyen töltőm csak nem ekkora teljesítményűek (elvileg ilyen).
-
-Tsaba-
tag
Nincs esetleg valakinek elfekvőben egy 12v 3,5A-es tápegysége/adaptere eladó?
Acer monitorhoz kellene... -
-Tsaba-
tag
válasz
macilaci78 #83281 üzenetére
Valóban 12 évnél idősebbre nem adnak, az asszisztance is max 15 évesig...
-
-Tsaba-
tag
válasz
macilaci78 #83271 üzenetére
Természetesen csak ha külföldre mész, arra az esetre értem a biztosítást ( gépjármű segítségnyújtás biztosítás). Belföldön könnyebb az autómentés...
-
-Tsaba-
tag
válasz
macilaci78 #83258 üzenetére
Nyilván mindent nem lehet kiszűrni, de arra meg ott a biztosítás...
-
-Tsaba-
tag
Legutóbb mikor nagyobb út előtti átvizsgálásra vittem (Horvátország) akkor kb ugyan azt csinálták mint a műszakin (futómű rángatás, fék próba, alá nézés, stb.). Max érdemes rakérdezni telefonon sztem csak idő és pénz kérdése (elég jól fel vannak szerelve ahogy néztem)... Biztos látták ők is azt a "sorozatot"
-
-Tsaba-
tag
Szekeres 2002 bt, Szántó utca. Nekem évek óta ők javítják/vizsgáztatják az autómat.
-
-Tsaba-
tag
válasz
Frenky89 #83148 üzenetére
Én csak egy szervizt tudok (legalábbis oda irányítottak mindenhonnan kb), a Dugonics téren a Kistescoban. De nem tudom Xiaomival foglalkoznak e, szerintem igen.
SirRasor: szerintem méretekben (et, szélesség, lyukak, stb.) tuti ugyan azok (arra kell leginkább figyelni). Lehet más anyagvastagságban vagy valamiben (de az is lehet hogy nem), de én biztos hogy a legolcsóbbat venném. Főleg hogy a Marso a forgalmazó. Szerintem nincs köze más "elektronikához" a felninek/guminak.
-
-Tsaba-
tag
Ezen is gondolkodtam, apósnak van is öntő formája. Csak a legolcsóbb anyag is 699 / 25kg (csak víz kell hozzá, de nem tudom mennyire lesz időjárás álló) . Elvileg 14 kg egy kocka, szóval max 2 ha kijön belőle. Lehet elég a 3cm vastag is, akkor talán több. De 1 kocka 1 nap, plusz csak 2 vagy 3 formája van.
Tégla meg van nálunk is a kapubejáróba, de így ahogy mondod nem lesz sose "egyenes", főleg hogy elég nagy a szórás vastagságban és méretben is (mondjuk legalább lehet kreatívkodni alakzatokkal).
De valszeg az lesz hogyha nem találok, akkor veszek az obiba és kész.
-
-Tsaba-
tag
válasz
vizslakutya #83140 üzenetére
Köszönöm, bár csak közelebb lenne...
Rick4: Kerti sütögetős/kiülős alatt lesz, de lehet át kell majd helyezni, most még nem tisztázott a tájolása pontosan. És térkövet, vagy betont nem szívesen szednék vissza. Max még bontott téglára gondoltam...
-
-Tsaba-
tag
Nem tudjátok hol lehet kapni olcsón beton járólapokat/kerti lapokat szegeden? Egyszerűen nem hiszem el hogy az OBI-ban a legolcsóbb 479-ért (40x40x4).
Használt még jobb lenne, de a jófogáson sincs hirdetés... -
-Tsaba-
tag
válasz
Ted_Beneky #83090 üzenetére
Igen, azt tudom hogy valahogy alatta van, csak azt nem tudom hogy mennyire tesz jót majd az új kád rögzítésének az ilyesfajta hő. De egy szaki biztos tudja...
-
-Tsaba-
tag
válasz
Doggy dog #83081 üzenetére
Szerintem akril, nálam 8-10 éve már bírja (pedig olcsóbb fajta) . Egyedül annyi hogy szakival kell berakatni, és tudommal nem szabad nagyon súrolni. Mondjuk mivel nálunk sarokkád kellett így nem is nagyon volt más választás anno. De az emeletről levinni a régi öntöttvast nem volt könnyű :-D Mondjuk panelban nem tudom hogy van a fűtés, árt e neki vagy sem ha otthagyod...
-
-Tsaba-
tag
válasz
macilaci78 #83065 üzenetére
Mondjuk ha parkolóövezet, akkor meg pont a nagykörút peremén túl érdemes nézelődni. Pl a Petőfin is épülgetnek szép kis társasházak.
-
-Tsaba-
tag
Szerintem a belvárosi lakásokkal nem foghatsz mellé (max ha fel kell újjítani, mert az nem egyszerű). Kiskörúton, esetleg a nagykörúton belül. Vagy "kijjebb" bevásárló központhoz, vagy egyetemhez közelebbit néz (már ha ki akarod adni esetleg). A többi külvárosi rész eléggé elhelyezkedés specifikus, mindegyik városrésznek vannak jobb és rosszabb részei is. De összességében szerintem max Móraváros egyes részei kerülendők (még)...
-
-Tsaba-
tag
Eladó Msi1060gtx 3gb OCV1...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ ÁLLAPOT, 97% AKKUMULÁTOR Macbook Air M1 8/256 Asztroszürke
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L15 Gen2 Magyar - Ryzen 7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest