Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#21204) Alg


Alg
veterán

[...]amikor vírust fedeztek fel a számítógépes hálózatukban, az iroda vezetése úgy reagált, mintha valami high tech hekkeres akciófilm paródiájában szerepeltek volna.

A vírusfertőzés a jelentés tanúsága szerint még 2011 decemberében történt, és a belbiztonsági szolgálat, a Homeland Security szakértői fedezték fel az EDA és a NOAA (óceán- és légkörkutató hivatal, óriási költségvetésű tudományos kutatóközpont) rendszereiben. A NOAA úgy reagált, ahogy ilyenkor kell: izolálták a fertőzött gépeket, eltakarították a vírust, frissítettek minden biztonsági rendszert, és pár nap múlva minden visszatért a régi kerékvágásba. Az EDA-nál azonban az illetékesek kicsit túlreagálták a dolgot. Először is az egész hálózatukat azonnal elvágták a külvilágtól, egy méregdrága külső szakértői csapattal átvizsgáltatták a rendszerüket. Miután a vírust sikerült eltávolítani (összesen hat gép volt fertőzött), az EDA vezetése úgy döntött, ez még nem elég, és fizikailag is meg kell semmisíteni a gépeket, biztos, ami biztos.

Így aztán bezúzták nem csak a fertőzött, és aztán megtisztított pécéket, de azokat is, amelyek egy hálózaton voltak velük, a nyomtatókat, billentyűzeteket, de még az egereket is. A megsemmisítés csak akkor állt le, amikor az ügynökség kifogyott a költségvetése vészhelyzetekre szánt tartalékából. Az akció teljes költsége 2,7 millió dollár (620 millió forint) volt. 823 ezer volt a vírusfertőzést kezelő és szakértő tanácsokat adó cég tiszteletdíja, több mint egymillióért kellett a bezúzott gépek helyett gyorsan újakat beszerezni és beüzemelni, a megsemmisítés számlája 4300 dollár volt, és 175 ezer dollárnyi, tökéletesen használható hardver pusztult el benne. További közel 700 ezerért kötöttek szerződést egy új céggel az új hálózat karbantartására. A teljes folyamat és a vírusfertőzés utáni helyreállítás közel egy évet vett igénybe.

Forrás

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.