Hirdetés

Aktív témák

• Synopsius

újonc

Nagy Ő

A sok szerelem-elmélet közül az a legrémisztőbb, ami szerint nemcsak egy Ő létezik, hanem több olyan ember is létezik, akiben megtalálhatjuk azt, akivel mindenn tökéletes. Persze első hallásra ez nem is olyan szörnyü, hiszen így radikálisan megnő az esélye, h megtaláljuk. Ugye, nő esetében ez a szám 1/4805207*-ról rögtön 5/4 805 207*-re nő, ami ugye nem elhanyagolható esély-növekedés. Akkor miért ez a legrémisztőbb?

Nos, mert ez esetben nincs tökéletes választás. A nagy Ő kifejezés is értelmét veszti, mert azt éppen azért találták ki, hogy azt az EGY embert jelölje, aki tökéletes számomra, amiből azonban több van ebben az esetben. A lexikai problémán kívűl lelki fennakadások is keletkezhetnek.
    Tegyük fel, hogy találkozunk az egyik Nagy Ő-vel. Akkor ugye boldogok vagyunk. DE mikor kezdünk el azon gondolkozni, hogy vajon milyen lenne egy másik nagy Ő-vel. Nem lenne szebb? Nem lenne gazdagabb? Nem lenne kedvesebb, törődőbb? Nem lenne akkor jobb anyósom? Ne…… És rögtön ott vagyok, h nem tudom biztosan, hogy Ő az-e. Akkor meg most hogy is van ez? Pedig az elején úgy kezdtem, hogy Ő a nagy Ő! Na ugye, rögtön nem olyan jó ez!

Ami engem illet, én azt vallom, hogy nem érdemes előre nézni. Higgyenek nekem, ha előre nézünk, nagyot esünk,, általában pofára. Ha csak a jelennel törődünk, akkor nem csalódunk a jővőre elképzelt terveinkben.
    ''Azt akarom, hogy ragadjon el a hév, hogy lebegj a mámortól, fakadj dalra, lejts dervistáncot, légy eszelősen boldog, vagy legalább légy rá nyitott! A szerelem szenvedély, megszállottság, mely nélkül nem lehet élni. Azt mondom, légy fülig szerelmes; olyat találj, akit őrülten szeretsz, és aki ezt viszonozza! Hogy találhatsz rá? Hagyjd az eszed! Hallgass a szívedre!... Az az igazság, hogy e nélkül nincs értelme élni. Ha szerelem nélkül mész végig az úton, akkor egyáltalán nem is éltél. De meg kell próbálnod! Ha nem próbálod meg, nem is éltél... Légy nyitott, ki tudja... becsaphat a villám.”
    Meet Joe Black

[Szerkesztve]

Aktív témák