- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Azonos árketegóriájú (105-110.000 Ft-os) relatív olcsó telefonok kamerái
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
-
LOGOUT
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyi.mTs
addikt
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Virag.h #97669 üzenetére
kell neked a +16GB vagy elég +8GB?
[link]
[link][link] - de van olyan is, hogy egyik típus működik valakinél, másnál ugyan az a nas és ram páros meg el se indul.
Én úgy voltam vele, inkább fizetek többet az újért, mert ha nem megy, akkor 14 napon belül indoklás nélkül vissza lehet küldeni. használttal nincs erre lehetőséged.
-
Sanya
nagyúr
válasz
Virag.h #97669 üzenetére
ddr4 so-dimm megy bele úgy tudom. 1 slot szabad, 2 giga az alaplapra van forrasztva. Kingstone-t nem szereti.
https://hardverapro.hu/aprok/hardver/memoria/notebook_ram/ddr4_ram/index.html -
Delfi
tag
válasz
Virag.h #97652 üzenetére
Nem igazán érthető, hogy mit szeretnél kérdezni. A fizikai fájlokat oda teszed, ahová csak akarod, a .torrent fájl meg csak akkor működik, ha ugyanoda tetted őket.
Amúgy pl. a utorrentben van olyan opció, hogy jobb click "haladó" -> "letöltés helyének megadása". És akkor odamásolja és azontúl már onnan fogja futtatni. -
burgatshow
veterán
-
burgatshow
veterán
válasz
Virag.h #97638 üzenetére
Torrent eseten itt a cache-el nem mesz sokra mert meg ha read/write is a cache, a visszaellenorzes soran a HDD-nek kell vegigolvasnia es ellenoriznie. Ha meg csak read only akkor se segit sokat. A cache inkabb a hirtelen nagy mennyisegu, de veletlenszeru olvasasban es irasban tud segiteni (pl. tonna aprobb file stb.).
-
Sanya
nagyúr
válasz
Virag.h #97632 üzenetére
nem fog gyorsabban lefutni az ellenőrzés, akár írási, akár olvasási cache-nek teszed bele az SSD-t.
Célszerű lett volna leállítani a download station-ben az összes torrentet, majd max tizessével újraindítani. Most mindegyiket ellenőrzi egyszerre.
SSD cache: Nem kell túltolni. Én gombokért (1500ft/db) vettem a NAS-omba 16 gigás intel optane "memóriákat", kb 1 év alatt 2%-ot romlottak, tehát olyan 50 évig bírják ( a nas és a merevlemezek is elromlanak addig)
28 gigányi olvasási cache nagyon fluiddá teszi a rendszert. -
Borisz76
nagyúr
válasz
Virag.h #97564 üzenetére
egy nagy nagy hdd az egyik rekrszbe ami csak es kizarolag torrentre lenne hasznslva.
A masik kettoben meg shr ben lennenek a fontosabb dolgok
Ez megoldható természetesen.
Előnye annyi, hogy a 2 lemezes SHR kötet....mivel ritkán lenne használva ezért az lekapcsolhat , pihenhet.
Hátránya , hogy ha a nagy torrentes lemez meghal, akkor arról ugrott minden film és sorozat....akarom mondani Linux ISO
Szerintem ha már 1 db lemezt is beáldozol a védelem miatt, akkor legyen MINDEN adatod védve lemezmeghibásodás ellen.
Legyen szó torrentről vagy érzékenyebb adatokról.
Az 1 db SHR kötet előnye még, hogy az APP-ok telepítésénél nem lehet gond....
Mert ha több kötet van egy NAS-ban , akkor egy APP telepítésekor megkérdezi, hogy MELYIK kötetre szeretnéd telepíteni.
Ez később gondot okozhat ha a lemez elszáll a telepített APP-al együtt.A fontos adatokról pedig illik 2-3 különböző helyen biztonsági mentést is készíteni...naponta , hetente.
Mert a RAID vagy SHR nem biztonsági mentés a szó klasszikus értelmében ! Az csak az adatok rendelkezésre állását biztosítja , akkor is ha 1 lemez meghal.... -
Borisz76
nagyúr
válasz
Virag.h #97558 üzenetére
Mondjuk használatba veszed 1+1 vagy 1+2 vagy 2+2 Tb-s lemezzel amiket RAID0-ban használsz.
Ekkor lesz 2 vagy 3 vagy 4 Tb helyed.Ezt követően ha veszel nagyobb lemezt , akkor az legalább akkora legyen mint a benne lévő kettő együtt.
Beszereled a nagyobb lemezt és létrehozol egy SHR kötetet.
Erre át tudod másolni az adatokat.
Ezt követően meg lehet szüntetni a 2 lemezes RAID0 kötetet.
A lemezeket ki is veheted.Ezt a bővítési folyamatot eljátszhatod úgy is, hogy 2 db nagyméretű lemezt veszel és azokat 1 db SHR kötetbe szervezed,
Ekkor a RAID0 kötetről másolás után egyből egy 1 lemezes védelemmel ellátott SHR kötetre kerülnek az adatok.
Makd ugyan úgy mint az első variációnál :
RAID0 kötet törlése, lemezek kiszedése. -
Borisz76
nagyúr
válasz
Virag.h #97556 üzenetére
Az angol nyelvű leírásban nem szerepel a lehetősége : [link]
Jobban belegondolva....logikus is.
2 db lemez RAID0-ban "csak" összefűzi a lemezeket és a rendszer felé csak 1 db meghajtónak látszik.
Az SHR kötet : 2 vagy több lemez esetén véd 1 lemez hibája ellen.RAID1-ről tudsz átállni RAID5-re vagy SHR-re +1 lemez hozzáadásával.
Basic , Alap kötetről tudsz átállni SHR-re 2 db lemez hozzáadásával.Az a legegyszerűbb ha eleve 2 db lemezzel indulsz 1 db SHR kötetet létrehozva. Ha elfogy a tárhely , akkor pedig beszerelsz egy 3. lemezt és a kötethez adod.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Virag.h #97511 üzenetére
Akkor "brutálisabb" megoldást kell alkalmazni ... 2 verzió van :
Már ha a torrent fájlok megvannak....1.
Csomagkezelőben leállítod a DS-t.
NAS restart.
Csomagkezelőben elindítod a DS-t.2.
Ha ez sem segít akkor DS leállítás után töröld is a csomagkezelőben.
Nas restart.
DS újra telepítése és indítása.
Ezért kellenek a lementett torrent fájlok.....mert most újból hozzá kell adni.Egy párszor én is eljátszottam ezt.
A konkrét ok sosem derült ki , hogy miért csinálja.
De valamelyik megoldás általában segít. -
-
IRO21
senior tag
válasz
Virag.h #97376 üzenetére
Ha arra gondolsz, hogy a DS923+ szoftveresen tudja-e hozni a DS423+ hardveres transzkódolási teljesítményét, akkor a válasz nem, annyival nem erősebb.
A Plex saját tesztjei szerint a DS923+ maximum 720p, esetleg kisebb bitrátájú 1080p-vel birkózik meg, a DS423+ jó 4k felbontásig is.Ha transzkódolás is kell, akkor a DS423+ jobb választás.
-
-
hemaka
nagyúr
válasz
Virag.h #97318 üzenetére
Azt figyeltem meg h igy elegge lefoglalja a halozatot amikor nezem a filmet. Vagy rosszul csinalom?
Én is így használom, meg így is másolok fel rá mindent, de a hálózatot nem fogja meg. Egy 20 gigás 1080p filmnél az a 3-4megabájt/sec nem kellene hogy lelassítson bármit is. Valószínű a router gyenge, mint a harmat. -
válasz
Virag.h #97316 üzenetére
Egy évtizede még a 2-3TBos HDDk voltak ár-érték arányban a megfizethetőek a piacon akkor volt inkább jogosultsága a soklemezes lehetőségnek, azóta már egy 4 lemezesbe is bele tudsz tenni 60-70TB-ot. Gondolom médiatárolás, általában otthoni környezetben ez foglalja a legnagyobb helyet.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Virag.h #97313 üzenetére
Én előbb egy 12 fiókosat vettem...aztán egy 4 fiókosat.
Igazából a tárolni kívánt adatok mennyiségétől és attól függ, hogy hajlandó vagy e 1 db lemezt beáldozni a folyamatos adatelérésért ?!
Mert 2 fiókos modell esetén válastás elé kerülsz :
1. Vagy több tárhely kell....ezért a 2 db lemez 2 db önálló kötet lesz.
Így viszont ha meghal a lemez , akkor ugrottak a rajta tárolt adatok.
Másik lemez , adatokkal használható.
2. Beáldozol egy lemezt és SHR vagy RAID1 kötetnben használod a 2 db lemezt. Ekkor viszont "csak" 1 lemeznyi lesz a hasznos kapacitás.
Cserébe ....mint már írtam is.....ha bármelyik lemez meghal, attól még minden adatodat eléred.
Tehát a választás lényege röviden :
Vagy több tárhely vagy folyamatos adatelérés biztosítása 1 lemez "beáldozásával".Viszont ebből következik, hogy a tárhely bővítése is macerásabb egy 2 fiókos NAS esetében.
Ha 1. verzió van....azaz 2 fiók , 2 db kötet, akkor adatokat másolgatni , menteni kell majd lemez ki , nagyobb lemez be. Újból kötet létrehozás , adatok visszamásolása.
Ha 2. verzió van , akkor egy fokkal jobb a helyzet.
2 lemezes SHR vagy RAID1 kötetből kiveszel 1 lemezt.
Beszereled az új, nagyobban majd a kötetet javítod.
Eztután másik lemez ki , másik új lemez be és a kötetet megint javítod. Tehát itt mindkét lemezt cserélni kell ha nagyobb tárhelyet szeretnél.
Ezzel szemben a 4 fiókos modellben 2 lemez , SHR esetén....
Csak bedobsz egy 3. lemezt és a kötetet bővíted.
Ugyanígy a 4. lemezzel is.
Ezt neked kell eldöntened, hogy kell / nem kell , szeretnéd / nem szeretnéd. -
Borisz76
nagyúr
válasz
Virag.h #97310 üzenetére
Nem működik videókazettával
4 fiókost érdemes venni.
Nen csak a NvSSD miatt hanem mert később egyszerűbb a kötet bővítése.Kezdésnél teszel bele 2 db lemezt.
SHR kötetet hozol létre.
Ekkor "'csak" fele kapacitás használható mert az adatok tükrözve vannak.
PL.: 2x4 Tb lemez, SHR kötetben.
4 Tb használható tárhelyet ad ...de bármelyik lemez meghibásodik attól még a rendszer elindul és MINDEN adatod elérhető.
Ha betelt a 4 Tb helyed, akkor meg mellédobsz egy 3. lemezt....minimum ugyanakkorát ( 4 Tb ) és szépen hozzáadod a kötethez.
Ekkor lesz egy 3 lemezből álló , 1 db SHR köteted , amiből 8 Tb használható lesz tárolásra. Ugyanúgy igaz : a 3 lemezből 1 db meghal, attól még a rendszer elindul és minden adatodat eléred.
Majd ha betelt a 8 Tb adattal, akkor mehet mellé egy 4 . lemez.
Ezért szeretem az SHR-t ....mert rugalmas.
Lehet 1 db lemezen is létrehozni de akkor semmi extrát nem nyújt.
2 lemezzel már van "védelem" lemezhiba ellen.
Ekkor kb mint a RAID1 üzemel....tükrözi az adatokat.
3 lemezzel szintet lép és már mint RAID5 üzemel.
Egészen 12 lemezig bővíthető.....
Nálam is ez van most....évek óta. -
Borisz76
nagyúr
válasz
Virag.h #97304 üzenetére
Mindkét NAS-omat németországban vettem , amikor kint éltem.
Hazai kereskedővel nincs tapasztalat.
Ha jól tudom , akkor a [https://lejatszo.hu/] az hivatalos Synology partner....de biztosan lehet venni máshol is. -
Borisz76
nagyúr
válasz
Virag.h #97298 üzenetére
DS223 / DS224+ / DS423 / DS423+ / DS925+ modellek összehasonlítása.
Torrenthez erős CPU ajánlott.
Sok lesz az adat ezért 4 fiók javasolt.
A DS324+ jó lesz. -
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Virag.h #97160 üzenetére
Torrentnek a minél magasabb 1 szálas CPU teljesítmény a lényeg.
Tehát lehet 2 vagy 4 magos is.....a CPU de az fog gyorsabban torrentezni , amelyiknek magasabb a sebessége ( MHz ).
Ez a gyári Download Stationra biztosan igaz.
Lehet, hogy más töltögető programok jobban kezelik a több magot.Viszont egy NAS-t általában 0-24 üzemeltetünk.
Tehát majdnem mindegy , hogy egy adott anyag 5 perc alatt vagy 10 perc alatt töltődik le.....
Mondjuk a letöltési sebesség nem csak ezen múlik...
Hányan seed-elik ?
Hány aktív kapcsolat van beállítva....stb.De az igaz, hogy a " J " modellek az amúgy sem erős harverekkel szerelt Synology termékpaletta alját képezik....azaz erősen belépő szint !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged