- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kis.zsolt
aktív tag
Ahogy Multibit mondja: szerintem is a Plexnél van a kutya elásva.
Újtelekű a dolog, vagy mindig is probléma volt ez az akadás?
Mivel a belső hálón vagy, ezért nem érdemes piszkálni a Plexet. A hardveres Transzkódolás segíthetne (PlexPASS), egy hónapra vedd meg, aztán meglátod (1460 Ft).
Én 2012 óta használom, és volt már minden,. de a vezetékes megoldás felejtős. Az UniFi rendszerem wifijén többet tud, mint kábelen, mert a tévé is jobb speedtesteket hoz levegőn keresztül, mint a rézen át.
Azt is megnézném még, hogy a szaggató filmekben milyen kódolás van (az mkv konténerben), és van-e átalakítás (illetve lenne-e átalakítás) a film lejátszása közben. Ezt a Tautilli tudja részletesen megmutatni (én Dockerben futtatom), de a Plex is mutat valamennyit a lejátszási folyamatról, amiből kihámozható az, hogy a filmmel van-e baj, vagy a rendszerrel.
Csak halkan jegyzem meg: újabban olyan f*s minőségben töltik fel a nagy felbontású filmeket a hisztis virágboltba (nc), hogy inkább nem is töltök onnan, mert még a kamerás felvételek is jobbak egy másik helyen. Feketelistára tettem több feltöltőt is, mert bizonyították, hogy mennyire értenek hozzá: 15GB-os 4K-s Dolby Vision, TrueHD hanggal... aham...
Nekem most már a Plex a fő lejátszóm, és tucatnyinál is több kliens csatlakozik rá, de még a Dolby Vision-os műsor sem akadt eddig, még akkor sem, ha egyszerre 2-en néztük ugyanazt. DS918+ ráadásul, ami nem is mai darab, bár az nVME cache és a 16GB RAM szerintem sokat segít.
De mert itt a Plex kicsit off, szerintem itt több segítséget találsz: [link]@Szkutyi: PlexPASS-szal van csak transzkódolás, az pedig fizetős!
-
stigma
addikt
Hi, a gond egyszerű, mert bármilyen hiperszuper routeree lehet, NAs kábelen csatlakozik de a TV wifije ac-s gondolom és max 433at tud gondolom, így bármilyen hiperszuper router esetén is akad ha belepörgetsz.
Milyen bitráta esetén jelentkezik ez? Bármilyen vagy valami nagyobb Remux, Blray esetén?
A TV Plex appjából ki szoktál lépni vagy csak forrást váltasz?Nekem Samsung 2017es Qled TV-m van 1080p ig nincs baj vele sőt egy weprippes 2160pvel sincs gond csak nagyobb bitrátáju filmeknél van ilyen gondom.
Megoldás egy Amlogic box, ami Dolby Vision kívül mindent tud. -
Attas
aktív tag
-
Multibit
nagyúr
Szerintem ez nem NAS probléma. Sokkal inkább Plex, vagy hálózat. Mondjuk, önmagában a wifi-t nem kell okolni. Jelenleg nálam is wifi(5)-n kapcsolódik a lejátszó eszköz a NAS-hoz. Igaz, ez nem tévé készülék, hanem egy Apple TV kütyü. Az is lényeges, hogy azonos helyiségben van a játékos és az AP.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600
- LG UltraWide 35WN75C-B VA Monitor! 3440x1440 / 100Hz / 5ms / FreeSync
- LG OLED65B49LA AI 4K HDR 120HZ Smart Gaming OLED TV!
- Samsung A53 5G Dual-sim,kitűnő állapot,karcmentes kijelző,fóliás keret,doboz,kábel,fekete
- Apple iPhone 12 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!