Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Gurulunk, WAZE?!
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bandras83
csendes tag
Természetesen odafigyelek a szervízeltetésükre, az Omega decemberben esett át a szervízen, miután úgy találta egy ismerősöm, a Hamilton pedig tavaly januárban, teljeskörű szervízt kapott Németországban. Köszi, akkor majd kezdek valamit ezzel a -7 mp-el, ha ez már jelentős!
-
bandras83
csendes tag
Olvastam pár hozzászólással korábban az óráitok napi/havi eltérését. Nekem van egy 1964-es Omega Seamaster-em és ezek szerint a napi -2 mp eltérés óriási eredmény tőle? Van egy automata Hamilton-om is, ha tartósan óraforgatón van, akkor napi 1-2 mp mínuszban, ha viselem, akkor kb -7 mp. Azt hittem ez is nagyon sok, de ezek szerint elfogadható eredmény?
-
bandras83
csendes tag
Megkérdezném mégegyszer, hátha...
Az nem tesz kárt az óra szerkezetében (ETA 2824), ha olyan óraforgatót veszek hozzá, ami egy irányba forog 1 óráig, majd 3 órát pihen és újra abba az irányba forog 1 óráig? Csak a kapcsolóval tudom a forgásirányt állítani, magától ezt nem teszi.
Köszi!
-
bandras83
csendes tag
Az nem tesz kárt az óra szerkezetében (ETA 2824), ha olyan óraforgatót veszek hozzá, ami egy irányba forog 1 óráig, majd 3 órát pihen és újra abba az irányba forog 1 óráig? Csak a kapcsolóval tudom a forgásirányt állítani, magától ezt nem teszi.
-
bandras83
csendes tag
Sziasztok!
Mido és Hamilton órákról tud valaki valamit? -
bandras83
csendes tag
Van, ami féleredeti és félőrült az, aki megveszi...
-
bandras83
csendes tag
-
bandras83
csendes tag
Na, drága órásunk megszülte a válaszát, szerinte keveset mozogtam az automata órámmal és ezért áll meg... Persze, ezért bír kb 2 óra járástartalékot, miután egész nap a kezemen van és még jól fel is pörgetem. Ja és a legjobb, hogy hagyjam ott még egy napot! De minek, hogy újabb hülyeséget mondjon? Hogy én mindig mindenben kifogom az ilyeneket...
-
bandras83
csendes tag
A Nautica, mint óra, az milyen? Vagy ez is csak Armani és társai féle divatmárka, kínai szerkezettel?
-
-
bandras83
csendes tag
Közben megkaptam az órástól a választ, nála is megállt az automata órám, de a rugó nem járt le, állítása szerint most újból elindult magától, nem tudja mi lehet az oka, még nem volt vele ideje foglalkozni, hagyjam ott tovább... kb. ennyit vártam tőle is
-
bandras83
csendes tag
válasz Dzsana #21762 üzenetére
Majd holnap kiderül, mi lesz a baj és melyikőtöknek van igaza... nekem egyenlőre kínai, amit írtok
De amilyen mázlim lesz, lefogadom, hogy csak széttárja a kezét holnap és nem fog tudni mit mondani! Akkor majd jön egy újabb órás, amíg el nem fogy Sz.helyen a lehetőségem...
Amúgy igen, legszívesebben már ott sarkon fordultam volna, amikor megkérdezte, hogy miért nem a garanciális szervizhez fordultam. -
bandras83
csendes tag
Elvittem óráshoz, először nem akarta felnyitni, mert azt hitte, hogy még garanciális -kívülről nem látszik rajta a 40 év. Akitől vettem adott rá 30 nap garanciát, de jobban szeretném helyben és élőben megoldani. Fel van újítva a szerkezet is, vagyis volt tisztítva és szervizelve, még az órás is meglepődött mennyire szép, de nem akarta elhinni, hogy megáll, legalábbis így első ránézésre nem látta meg a hibát, ugyhogy ott kellett hagynom. Majd kiderül, azért remélem olcsón megúszom. "Sajnos" nem Bp-n lakom és macerás lenne ide-oda postázgatni az órát a Hantoshoz, de talán ez az órás sem lesz rossz!
-
bandras83
csendes tag
Sziasztok!
A 40 éves automata Longinesem 2 hete van nálam, eleinte bírta a két napot járástartalékkal, de múlt héten a nyaralás végére elérte a 1,5-2 órás járástartalékot, tegnap már a kezemen is leállt...
Az egyértelmű, hogy viszem óráshoz, de tapasztaltatok már esetleg hasonlót, javítható és költséges? -
bandras83
csendes tag
http://aprod.hu/hirdetes/breitling-top-time-IDfioR.html
Baromira megfogott ez a Breitling, biztos megbocsájtaná a család, ha nyaralás helyett inkább erre verném el a pénzt...
De valamiért sztem áron alul van, más oldalakon 2000 $ -6000$ -
bandras83
csendes tag
válasz Misi1979 #21541 üzenetére
Az már egyértelmű, hogy kifogtam a megye szakbarbárját... osztrákoknak elemt tud cserélni, qva drágán, ehhez ért, ebből él, hogy lehúzza őket. Na, majd jövő héten felkerekedek és megkérdek egy normális órást, remélem megáll pár ezerből, szeretném, ha működne ez a kis örökség!
-
bandras83
csendes tag
Azért még megkérdek másik órást is, hogy mondjon egy árat. Ez az előző csak az alkatrészre mondta a 20-at, plusz munkadíj! Azt mondta, hogy Graz-ból tudja csak beszerezni ami kell és még ki is kell mennie érte!(?) -nem tudom hallott-e már a csomagküldésről? Eladni semmiképp sem szeretném, családi emlék! De ha tényleg ennyibe fájna a javíttatása, akkor marad működésképtelen emlék
-
bandras83
csendes tag
válasz Misi1979 #21536 üzenetére
Dehogynem, biztos van, csak őt is úgy ajánlották és Kőszegen volt dolgom, ezért bíztam (volna) rá...
Én is csak pár ezerre tippeltem volna, de most még tényleg kérdéses számomra, hogy nem okozott-e nagyobb kárt az órában, ezek után simán kinézem belőle, hogy kirámolt egy-két alkatrészt. Már ajánlottak jó órást Sz.helyen is, bánom, hogy nem ott kezdtem. -
bandras83
csendes tag
válasz Misi1979 #21532 üzenetére
Szombathelyi vagyok "sajnos" -ebből a szempontból...
Pedig mikor bevittem hozzá és előttem megbontotta az órát, még ő is csodálkozott, hogy mennyire rendben van a szerkezet -kinézetre tényleg szép volt. Kivett belőle valami hajlított kis huzalt és azt mondta ez lesz a hibás, erre most meg valami járathibát emlegetett. Arra is gondoltam, hogy kipakolta és felhasználja az alkatrészeimet, ráadásként meg le is húzott volna. Ő volt az is, aki kalapáccsal akarta szétverni a Longinesem fémszíját, aztán a "művelet" után megmondta volna, hogy javítható-e, avagy sem. Kőszegen praktizál a szóban forgó órásmesterünk, szerintem kerüljétek el... -
bandras83
csendes tag
Jaj, majd elfelejtettem kikérni a véleményeteket:
Bevittem óráshoz nagypapám Doxáját, nem működik, ütött-kopott a tok. Ma kellett visszamennem az árajánlat miatt, de majdnem padlót fogtam... a szerkezet javítására 20.000 Ft-ot mondott, a tok ródiumozására meg 12.000 Ft-ot!
Ez reális ár? Ennyiét 2 db patent hasonló korú Doxákat lehet kapni... -
bandras83
csendes tag
válasz Empsepo #21515 üzenetére
Úgy veszem észre, hogy most már közel 2 perc pluszt hoz az órám egy nap alatt. Nemrég írtad, hogy vigyem el óráshoz, nehogy sérüljön. Tényleg lehet ettől a sietéstől baja egy órának? Csak az a problémám, hogy holnap hajnalban elutazom és egy hétig nem leszek órás közelében, de szeretném viselni az órámat. Vagy ezzel árthatok is neki?
-
bandras83
csendes tag
Még csak 3 napja van nálam az óra, két napon hozott majd 2 perc pluszt, a harmadikon meg megállt... de tényleg pöccre elindult, ahogy megmozgattam. Szóval akkor nem kérdés, irány az óráshoz? Nem volt még automatám, ugyhogy nem vagyok tisztában a járástartalékokkal, de gondolom, hogy így 40 évesen is el kellene menni egy napot is. A szerkezetről írtam kb 3 hozzászólással feljebb, sajnos azzal sem vagyok nagyon tisztában még.
-
bandras83
csendes tag
válasz Empsepo #21489 üzenetére
Köszönöm!
Automata 25 köves, Cal. 6651
Referencia - 16716792 (1526.1)
No.: 52142549
Hátha Neked ezek a számok mondanak valamit, mert nekem nem sokat, de ezt is kaptam az óra mellé.
Amúgy valami nem okés a szerkezettel, mert hajnalban megállt, pedig este sokáig a kezemen volt... de reggel az első két-három rázásra beindult. -lehet csak keveset mozogtam tegnap. -
bandras83
csendes tag
válasz Kelvin #21467 üzenetére
Élőben azért már látszik a Longines dobozon a kora, van rajta egy-két folt és kisebb sérülés, de még így is jólnéz ki. Nem, nem árulom, ott szereztem be és szeretném még tökéletesíteni az eredetibb számlappal és egy jelzett koronával. És mindennapos használatra szánom, nem gyűjteménybe és nem eladni.
-
bandras83
csendes tag
Ez pedig az eredeti számlap
-
bandras83
csendes tag
Ez a szóban forgó 70-es Longines, megpróbálom felrakni az eredeti számlapról a képet, csak túl nagy lett a fotó.
-
bandras83
csendes tag
válasz Dzsana #21444 üzenetére
Igen, én is erre gondoltam, hogy nyílván nem volt ilyen kliséje, de ez eszembe sem jutott, hogy pénzmegtakarításból nem kérte valaki, az eredeti állapot helyreállítását. Akkor lehet fel kellene keresnem az eredeti fényképpel és megkérdezni, hogy mibe fájna még az a felirat és a beosztások. Kaptam rá olaszos ajánlatot 90-110 Euro, talán ennél kevesebből megúsznám ezt a kis korrigálást nála!? Amúgy tényleg nagyon szép munkát végzett a számlappal és a mutatókkal, mintha egy új óra lenne, nagyon rendben van.
-
bandras83
csendes tag
válasz busman #21439 üzenetére
Köszönöm, megkeresem őt. Akihez vittem szíjat állíttatni, még az is meghaladta a képességét... és kalapáccsal akarta szétverni a stifteket, mondván "lesz, ami lesz"... ugyhogy inkább hozzáértőt keresnék.
Az előző hozzászóláshoz: amúgy persze, eredeti az óra, nem én újíttattam fel, még az előző tulaj, valami P.Kiss végezte a műveletet, csak elnagyolta. A kép megvan a régi állapotáról is. De a tok és a jelzett fém szíj tökéletesen polírozott, mint egy új óra.
Még egyszer köszi!
-
bandras83
csendes tag
Sziasztok!
Tulajdonomba került egy 1970-es automata Longines karóra. A problémám annyi lenne az órával, hogy a felújítás hiányos volt, ugyanis lemaradt az újrafestett számlapról a Conquest felirat, valamint az indexek közötti perc beosztás is. Ráadásul egy nap alatt bő 1 percet siet! Gondolom ez óriási hibának számít!? Szombathelyi vagyok és érdeklődnék Tőletek, hogy városomban ismertek-e hozzáértő órást, aki tudna segítnei a fenti problémákon? Ja és a korona sem jelzett, esetleg ennek a beszerzéséhez ötlet? Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Irodai forgó szék - Kékeszöld Delight (Beliani) Eladó!
- SZINTE ÚJ, GARIS, 2024 SENCORE S70 400W EROLLER
- Secretlab TITAN Evo "Classic" Regular méret Vadi új Bontatlan Számlával
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- ArenaRacer Dark Desert 2 Black/Blue - Bontatlan - 5év gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest