Hirdetés
- Jéghorgászat
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Tökéletes töketlenség
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Szólánc.
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
Új hozzászólás Aktív témák
-
máyköl
veterán
válasz zsoika #22626 üzenetére
Szia!
Igen, gyújtáskor búg a benzinszivattyú hibátlanul.
Hívtam a havert, aki az előző tulaj volt, azt mondta neki a pár év alatt egyszer csinált ilyet, egy ködös januári időben, akkor betolásra indult, uána soha többet nem csinálta.
No be is tolattam énis hamar, indult egyből, mentem vele egy nagyobb kört, azóta párszor kimentem lecsekkolni, és indul tökéletesen. Ergo gyújtással sincs baj.Persze szeretnék mindenképpen utánajárni, nehogy kellemetlen szituációban forduljon elő újra... De énis egyre inkább az injektorra asszociálok.
-
-
zsoika
addikt
válasz zsoika #22349 üzenetére
Még a benzinszűrő jutott eszembe.
Az injektort cserélni macerás mert be van ragasztva a csavarja és silány minőségű kereszthornyú csavarral van rögzítve(2db). Kell hozzá egy ütve csavarhúzó vagy minimum 3kéz (2ember ) mert az egyik a csavart feszíti, a másik meg ütögeti kalapáccsal a cs.húzó végét. Természetesen az eredeti csavarokat lecserélni ajánlatos ...én 6lapfejűre cseréltem és rugós alátéttel rögzítettem.[ Szerkesztve ]
-
Járókeret
senior tag
válasz zsoika #22325 üzenetére
ez az úgy mondd, "csak leszedi a váltót meg kuplungot" sztori már maga egy bonyolult folyamat, tehát magas munkaköltségre számítsak ? jó persze, egyszerűbb felhívnom egy szerelőt árat kérnem rá, csak nem akarok 0 infóval menni.
esetleg egy szakszerviz,hogy feltárják a hiba forrását? mennyire okos ötlet ?
[ Szerkesztve ]
-
Járókeret
senior tag
válasz zsoika #22323 üzenetére
tehát akkor váltó és kuplung csere. az nem lesz olcsó... nagyon örülök neki.
ez így együtt kb mennyi lehet? találtam bontott váltót 25K-ért. gondolom 100-ból mindennel együtt megvan ,nem ?
illetve olyan kérdés,hogy ez mennyire égető probléma? ezen a fémes hangon kívűl semmit nem észlelek ami hiba lenne. a váltó teljesen rendben működik, a kuplunggal sincs semmi gond, "csak" hidegben ez a fémes hang van.
[ Szerkesztve ]
-
Járókeret
senior tag
válasz zsoika #22310 üzenetére
szia!
először is, köszi a segítséget, ezeken már el lehet indulni.
1: total 10w40-et használok. most lett olaj csere, szűrőcsere, szóval nem hinném,hogy itt lenne a probléma. esetleg más ötlet ?
3: mindig várok a gyújtás és indítózás között, igaz, nem kapcsolom le és indítom újra, hanem indítózok , de akkor ezt majd kipróbálom.
de hogy lehet,hogy te ezeket mind tudod, vagy legalábbis van tipped a probléma okára,míg egy szerelő nem ? váltsak szerelőt esetleg?
-
zsoika
addikt
válasz zsoika #22308 üzenetére
Megnéztem és az Ő swiftje sem dob hibát kiszerelt lambda-szondával
Ma tehát kicseréltem az MAP szenzor, levegő hőmérséklet érzékelő, lambda-szonda, levegőszűrő, injektor fej....és semmi változás.
Vízhőfok merőre nem gyanakszom mert szépen visszaveszi az alapjárati fordulatot 800ra ha bemelegszik.
A motortérben lévő szervizcsatlakozó rövidre zárásával sikerült kivillogtatni a 12 es =nincs tárolt hiba minden OK. kódot.
Megint teletankoltam, 32l ment bele 1kattanásig és 410 km mentem = 7,8l átlag jött ki vegyes használat(50%bent50%kint max 100as tempó)Tehát ma sem lettem okosabb. Valakinek 5let?
A következő lépésem a katalizátor illetve a kipufogó rendszer teljes vizsgálata lesz. -
zsoika
addikt
válasz zsoika #22307 üzenetére
Felhívtam egy másik szerelőt aki lehetséges hibának mondta a katalizátort. Adott egy tippet, hogy kell egyszerűen kiszűrni ha valami fojtás van a kipufogóban. Vagy kitekerem a lambda-szondát és helyére betekerve egy nyomásmérő speciális műszerrel kimutatható, vagy elég ha a kiszedett szondával megyek egy kört és figyelni jobban megy, vagy nem(a lyukon ki tud jönni a kipufogógáz). Megtettem de szerintem semmi változás. Ilyenformán nem értem el változást, de észrevettem hogy így sem (kiszedett szonda)jelez be a check engine lámpa....sőt ha széthúztam a csatlakozóját, tehát fizikailag eltávolítottam a rendszerből akkor sem. Ennyire buta a swift rendszere vagy az előző tulaj buherált valamit nem tudom. Keresnem kell egy műszeres szerelőt aki kiolvassa az esetleges hibakódokat. Ma megint haladtam egy kicsit, de igazi előrelépés csak holnapra várható mert anyum swiftjéből kiszedem a szondát és cserélem, illetve megnézem hogy neki dobja-e a hibát kiszerelt szondánál.
[ Szerkesztve ]
-
-
Ace Ventura
addikt
válasz zsoika #22285 üzenetére
Egyszerűek ezek, mint a faék.Ha jó szakid van, aki nem csak lehúz, hanem meg is néz mindent lelkiismeretesen, akkor hamar meglesz a gond.
Még esetleg a motortartó bakokat is megnézetheted.... az is rázhatja a kasztnit.Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Ace Ventura
addikt
válasz zsoika #22271 üzenetére
A fogyasztás nem olyan vészes, elvégre tél van, még ha annyira nem is durván, de hidegek a reggelek.
Nem vagyok szaki, csak a saját tapasztalatomat osztottam meg.
Nem tudod valamihez kapcsolni, hogy mióta csinálja ezt?Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Ace Ventura
addikt
válasz zsoika #22263 üzenetére
szia.
Nekem is ezeket a tüneteket produkálta. Mindent megnéztünk rajta.
Komplett gyújtást, egr, lambda szonda, szelepek, gyertyák. Amikor 7 szerelőnél voltam, és kifizettem nekik összesen 100 Ft-ot, akkor egy opel szaki ránézet, és azt mondta, hogy vezérlés. Kicserélte, és azóta nincs gondom.
Fogyasztása változott?Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SSD kibeszélő
- PlayStation 4
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Idő előtt kiderült, hogy készül egy új Terminator játék
- Házimozi belépő szinten
- Amazon Prime Video
- Melyik tápegységet vegyem?
- Gmail
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat