Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyöször
senior tag
válasz Kolondrum #67396 üzenetére
Köszi. Jövőre akarok új gumikat, előtte ránézetek. Én kaptam tavasszal egy 14ezres ajánlatot itt vidéken ugyan ilyennek tűnő tekknikára.
Ha valaki vesz új ótót és le akarja egyből venni a gyári contikat engem érdekelnek.
Amúgy van valakinek jó bevált nyári gumi tippje?
ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
félisten
válasz Kolondrum #67371 üzenetére
Van változás, csak nekem kellett vezetni az autót. Korábban határozottan úgy éreztem, hogy dinamikusan odalépve vezetve az autó lassabban bizonytalanabbul forog ki, mintha. Padon úgy mondanám, h a grafikon recés. Ez eltűnt. 1-2-3 tiltáson váltva tű pontosan szépen forog. Ergo nem a közel 20 év a baja, hanem az AC kisebb nyomása volt. Normál használat mellett semmi nem volt. 3-asba 120 km/h
Ma 6750ft-ért belső kozmetika. [kép] [kép] lecsupaszítva, ha végeztek kapja a méretpontos üléshuzatot, fél éve van a padláson.
Ez az autó hozta el a téli tüzelőt, asszony pimpó-it (lásd googel), retro szekrényt, stb. Most rendbe rakom.[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
félisten
-
tboldi
nagyúr
válasz Kolondrum #67413 üzenetére
Nem elég jó helyre vitted.
Ide tuti, hogy visszavinnéd. Mondjuk nem is 6750 Ft, én majdnem 40k-et hagytam ott nekik még januárban.
[ Szerkesztve ]
-
simonjoe
őstag
...de minek huzat az ülésre?? Lehet, h ostobának tűnik a kérdés, de én 1x használtam huzatot, így nem élveztem a szép ülést, de annál jobban örült az aki megvette a kocsit. Én másnak nem óvom-védem! Mindenféle tisztítót lehet kapni ma már, ha esetleg "baleset" éri, szépen rendbe lehet hozni. Szvsz. egy gyári huzatnál nincs szebb, amit nem érdemes elrejteni.
Joe
-
-
Qtya123
őstag
Az a baj, hogy belső takarítás címszóval az autókozmetikák 99%-ánál 6-15e Ft-os sávban sajnos annyit kap az ember, mintha saját maga az önkiszolgálóban a porszívóba bedobott volna 300 Ft-ot és nagyjából kiporszívózná, plusz egy nedves ruhával letörölné a műszerfalat. Ennyi. De az is tény, hogy ezért ennyi jár, mert egy alapos takarítás több óra és hát ugye senki nem fog 1000 Ft-os órabérben dolgozni.
Sok helyen annyit nem tudnak megugrani, hogy az ablakot belülről normálisan letakarítsák. De nem is csoda. Sok helyen láttam kiülve a dolgozók arcára a f@szom kivan érzést. Gondolj bele. Ott jönnek egész nap egymás után az autók és nyomod egész nap a vizes rongyokkal, meg a beltérben akrobatikázva, tekeredve, hajlongva. Gondolom sok esetben fingfos fizetésekért (legalábbis láttam már a profession oldalon pár hónapja szembe jönni autómosós álláshirdetést, a bruttó kiírt bér 300e Ft-volt).
Nyilván beosztottként egyrészt nem fog azzal foglalkozni, hogy a vállalkozásról milyen vélemény lesz, ha nem precíz a munka, másrészt nem a saját autója, nyilván nem lesz benne lelkesedés, alaposság és motiváció, hogy az utolsó morzsát is kitisztítsa az ajtókéder élében. Sőt. Sok ember alapból nem ilyen, a saját autóján sem csinálná meg. Nem hiszem, hogy a mosókban dolgozók nagy része az autókat szerető Precíz János lenne. Már az haladás, ha a porszívő gégecsövét nem rángatja végig a küszöbön.Szóval ez van. Vagy megcsinálja magának az ember a saját alaposságával, vagy erősen rádob a pénzre és talál olyan helyet, ahol alaposak, de drágák. De az meg nem éri meg, mert én tuti nem fizetek 20+e Ft-ot azért, hogy belül kitakarítsák. Maximum a kárpittisztító gépes mutatványnak látom értelmét kozmetikában, meg a nagyon makacs szennyeződéseknek.
Egyébként az autóápolás topikban van egy srác, aki lelkiismeretesen és az autóápolási munka szeretetével tisztít autókat szabadidejében hobbiból. Voltam is egyszer nála. Tényleg le a kalappal, nagyon alapos és jó áron dolgozik. Viszont nekem messze van, a Campona környékén dolgozik. Elég macerás a logisztika, hogy otthagyjam az autót és érte menjek. Ezt leszámítva No1.
[ Szerkesztve ]
-
ViZo72
tag
válasz Kolondrum #67431 üzenetére
Én 39Literes tartályra emlékeztem de 41Litert ír a könyv.
Persze amikor nagy ritkán 35Liter körül tankolok akkor már én is rizikósnak érzem, nem tudni mennyit lehet kiszívni a tankból valójában.Azt írja még, hogy a tankolós lámpa akkor jelez, amikor 8,5Liter van a tankban.
Meg azt is írja, hogy 105.000km-enként kéne üzemanyag szűrőt cserélni (ami persze nem történ meg nálam sem.)[ Szerkesztve ]
-
Gyöször
senior tag
válasz Kolondrum #67529 üzenetére
Én kaptam kamionról jeget és a kamionos meg lett kamerával, ezért levetettem az orrát az ő pénzéből, hogy megnézzük nincs-e valami törés ami nem látható kívülről.
Így ott álltam mellette, már nem emlékszem pontosan valami bolhákat vett ki meg 2 vagy 4 csavar fogta és a 17esemnek is kb 5 perc alatt tettük félre a komplett elejét.
-
dunc
nagyúr
válasz Kolondrum #67577 üzenetére
Ha hiszed ha nem sokszor azt a kis szart alig tudják beszerezni! (ajtóhatároló) Amúgy igen a legjobb vékony szilikonzsír réteg rá, vagy wd 40 nek van kenőzsírja. Minden évben 2 x kenem, tisztítom, a zárral, zsanérokkal együtt.
#67592Gyöször Legyen szép tiszta a menet, egy halvány rézpasztaréteg nem árthat.[ Szerkesztve ]
-
slett27
addikt
válasz Kolondrum #67620 üzenetére
Mondjuk előtte egyik kocsimnál sem találkoztam ennyi "rádiós" nyűggel.
Létezhet az hogy a Suzuki Ignisben nincs kontroll lámpa a műszerfalon ? Ha ez így van akkor ez fatal error.
[ Szerkesztve ]
"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
2ozzmexy
senior tag
válasz Kolondrum #67772 üzenetére
Ha több színnel dolgoznál nem lenne olyan nagy szívás
Amúgy szép vállalás, a legtöbb szerelő komplett hátsó vezetékezést rendel ilyenkor vagy hozzá se nyúl.
Lehet azt az átvezető gumit se ártana cserélni, mintha szakadt lenne pöppet...[ Szerkesztve ]
"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
ViZo72
tag
válasz Kolondrum #67861 üzenetére
Nekem csak lötyög a váltókar, van egy "szép" holtjátéka.
Alábbiakban egy olcsó, házilagos megoldás, de nem mertem megpróbálni még.
Mindenesetre ötletes. :-)
Ignis fórumból[ Szerkesztve ]
-
ViZo72
tag
válasz Kolondrum #69483 üzenetére
Biztos, hogy jót néztél? Jó helyen és jó autóra? :-)
Szerintem feléből bőven kijönnek a tárcsák és betétek, még ha ATE is.
Már ha ugyanarról az autóról beszélünk: Ignis 2003, 1,3, 14-es kerék.Én TRW-t vettem még 2021-ben, akkori árhoz képest tényleg drágábbak de nem annyival...
(Akkor 30.000 Ft volt összesen a 2 tárcsa+betét szett, megtaláltam a rendelésem.)
Az alábbi 2 linken ott vannak ATE verzióban is, amik kicsivel drágábbak de nem olyan vészes ahogy írod.
Tárcsák
Betétek
(Azt hiszem a tárcsák darabra vannak, betétek meg komplett szettben.) -
Gyöször
senior tag
válasz Kolondrum #69593 üzenetére
Valaki írt itt már skf ről, hogy mi gixxer volt a féltengellyel, valami nem akad be vagy mittomén. Próbálj rákeresni skf szóra. Csapágyként soha meg nem venném egy kínai vagy egy codex ugyan azt a minőséget tudja 1/10ed áron. A koyo, ntn jobbak nála szerintem.
-
Qtya123
őstag
válasz Kolondrum #69597 üzenetére
Igen, régi Swiftnél is ment a matek, hogy vajon 19, vagy 20 fogas van alatta. Szétszedés és megszámolás lett a vége, majd csak utána a megrendelést.
Ignisnél, ha jól emlékszem 20 és 25 fogas van. De a szerelőd ne legyen ideges, magát hibáztassa, hogy vakon rendelt...
-
félisten
-
Gyöször
senior tag
válasz Kolondrum #69640 üzenetére
Enyém meg ott áll a garázsban mittomén mióta és van rajta egy 5 centi por. Mindig megállapítom mikor évente így jár, hogy kéne egy rongy rá [mint ami neked van]. De a lámpánal nem lenne külön puha ruci az hótziher Nincs idő ilyenekre, majd a motorosruha lekoptatja róla festékestül, a szél meg lefújja, mi baj lehet Hengerfejes szegénykém, neki kéne már látni szétrobbantani.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 1C robotporszívó feltörlőfunkcióval
- Eladó Krups Evidence One EA895N10 full automata darálós kávéfőző - garanciális időn belüli!
- 3 db Shelly Pro Dual Cover PM eladó
- TP-Link Tapo okos dugalj okoskonnektor Tapo P110M - ÚJ!!
- Transmitter BC49BQ Bluetooth autós MP3 lejátszó Fm LED kijelzővel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest