Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- sziku69: Szólánc.
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- joghurt: frenda dsttöytoi
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoleee24
tag
Szerintem vidd el egy klímáshoz még most, míg nem indul be a klímaőrület, ha elkezd melegedni az idő mindenki egyszerre viszi, legalábbis felénk.
Hátha nincs nagy baj és nem kell szétbombázni a motorteret-utasteret, meg hátha nem kompresszor.
Igazából a kompresszor zsebbenyúlós a történetben 60k -> csillagos égig újonnan. -
M_AND_Ms
veterán
válasz
villifog #28288 üzenetére
Itt én nem látok ingyenes gumit, de az látszik, hogy ez egy gumikereskedés is egyben. Egyéni akcióban lehet, hogy adott ingyen kereket saját összeállításban a saját kontójára.
Amiről mi beszélünk az a Suzuki saját kerékakciója, gyári felni, gyári tpms, Yokohama gumi. Mindez, az összes kereskedőnél elérhető. -
-
Kornel
veterán
válasz
negroo #28289 üzenetére
De kell, ha bejelentkezel érte
Vegyél egy swiftet 1.2 benzinesel, az is eszik 5 litert, és megbízhatóbb is, inkább made in hungary, mint made in india.
Az hogy kinek mi az olcsó relatív, de tényleg egy swift ésszerű választás lenne.
Elég ha csak megnézed az anyaghasználatot és a torestesztet... -
negroo
aktív tag
Nekem kövezetek meg ültem celerioban és jobban tetszet mint sx4 vagy vitara. Jó magason lehet ülni és csk 4 litert eszik.
Nincs használtban ha van az is méreg drága. Kis fogyasztású kocsit olcsón nem tudtok nekem eladót? Megbizható és ólcson kellene. Kövezés nem kellxD
-
villifog
tag
válasz
SZKEBE75 #28281 üzenetére
Szia!
Ahogy a videón is mondják 1.6 szívó szinte sosem romlik el, én a szívó vitarát választanám. Fehérben 4140000Ft +volt ingyen téligumi akció hozzá, (ezt nem tudom jár-e még hozzá??? Vasfelni + téligumi + tpms szelep 77470Ft/db.,4db-ra vetítve 310000Ft- gyári ár.
Én városi használatra a vitarát választanám, ahogy az egyik családos ismerős is tette. Rövidebb távokon,
városban nem választanék turbós motorral szerelt autót. -
-
SZKEBE75
senior tag
Szevasztok,
Autó vásárlás előtt állunk kis családommal.
Márka kereskedésből vennénk,két versenyzőnk van SX4 1.4 GL+ vagy a Vitara 1.6 GL+.10%-al drágább az SX4.Nem tudunk dönteni,félünk a turbós újfajta motor megoldástól,mert nem ismerjük.
Tudnátok segíteni pro-kontra a választásban pls.
üdv,
Zsoltui:felhasználás főképp városi,napi használat.
-
zoleee24
tag
Jah, mondjuk nem különösebben zavar, télen lett volna jó tudni hogy minusz hány fok van vagy fagy-e már kint éppen, hogy mennyire lehet bohóckodni vele.
Most benne van az egység csak lehúztam a gyorscsatlakozót így nem villog az arcomba.Az meg hogy pillanatnyi fogyasztást mér nem is tudom hogy gondolták, EPIC FAIL
(Tudom, az újabbak már tudnak átlag fogyasztást is a 2-es swiftből de ez még 2005-ös kiadás) -
gerii
addikt
Azt mondjátok meg, hogy SX4 Automata váltó olaját mikor, és hol mennyiért csinálják?
Ahova szoktam vinni, azt mondták nem kell cserélni, de a pesti dugóban használva szerintem kellene. -
-
zoleee24
tag
Nem, direkt nem oda vittem mert rablók.
Klímáshoz vittem, univerzális kapcsoló van benne, vagy olyat tettek bele erre már nem is emlékszem.Ami nekem problémás az információs kijelző (középen, fogyasztás, hő, óra), na ez nekem csíkoz, újraindulgat.
Márkaszervíz mondta hogy csere, 47ezer! Mondom mivan, na neee ?!?
Erre fogtam lehúztam a csatiját azóta nem zavar. Nem kell az oda -
kunberci
senior tag
0W-20 olaj elvileg a 2010-2016-os Swifthez van gyárilag, de a 2005-2010es-hez is használhatod. A 0W-20 olaj nagyon híg minden kis helyre befolyik. Jobb kenést biztosít hidegben, viszont mivel nagyon híg, ezért jobban fogy a motorból, mint a vastagabb olaj. Nincs más teendőd ami elfogy azt pótolni kell.
-
zoleee24
tag
Bizakodhatsz, hogy kapcsoló, nálam volt már ilyen, világított a kapcsoló az utastérben olyan volt mintha menne a légkondi, aztán meg nem kapcsolt. Filléres dolog volt.
A gáz töltés már neccesebb, de szerintem az a ritkább, ha addig ment rendesen, nem gondolom hogy egyik pillanatról a másikra megtört a cső, vagy eleresztett egy illesztés, Swiftre nem jellemző.Ú fejből meg nem mondom milyen méret, csináltunk hozzá speciális kulcsot, hogy jobban odaférjen és ne "nyalja" el a csavarfejét. Emberesen belehúzták az utolsó szervízes alkalommal
-
zoleee24
tag
Akkor lehet eleresztette a gázt, van ilyen sajnos, vagy kapcsoló hiba (ennek drukkolj, mert ez filléres dolog
).
@ Kornel - Igen viszont figyelembe véve a telet (-20 vagy az alatt hőmérséklettel) amikor is az olaj ledermed, pont emiatt lett 5W40, a 0 vagy -10W40 helyett
@pjen - abszolút igazad van, nem feltétlenül olaj függő, állítólag szerencse kérdése Suzuki szervizes ismerős is mondta. De ha lehet akkor megelőzöm, plusz nekem adja nagyon a vajpuha váltó.
+ mivel magamnak cseréltem láttam mi jött ki belőle... háááát... pedig az Eneos nem a legrosszabb minőségű olaj.Nekem elvileg gyertyasor csere lenne lassan (104 ezer km), de 120.000-ig bőven jó.
-
xmad
őstag
válasz
kunberci #28257 üzenetére
Ma bementem személyesen a Tatabányai márkaszervízbe.
Váltó olajra csak annyit mondtak, hogy shell..
amikor mondtam hogy 50 ezerrel km-el ezelött volt cserélve benne ( nem tudom milyen) akkor most meglepően azt a választ kaptam, hogy akkor azt most már ki kell cserélni.
Motorolajból viszont a csóka, azt mondja 10w40.. mondom mi??? 0w20 nem??
aztán mondja hogy hát 140 ezer km nél meg a régebbi swiftnél 2005-2010 ezt szokták..oké és?? nekem 0w20 kell.. OMG...
klímával kapcsolatban, holnap megyek klímáshoz, de kicsit aggaszt, hogy ha bekapcsolom a klimát semmi változást sem veszek észre a ventilátor fújta levegő hőmérséklete között.. sőt még semmilyen hangot se hallok hogy na akkor most megy a klima.. kezdem azt érezni nem lesz szerencsém, hogy csak felkell töltetni és oké
-
zoleee24
tag
válasz
villifog #28262 üzenetére
Nekem 2005-ös GLX Swift-be ENEOS 5W40 Motorolaj,ENEOS 75W90 váltóolaj került, otthon.
Én minden 3. olajcserénél cserélek váltóolajat is (kb 45 ezrenként mikor-hogy), az a plusz ötezer forint nekem belefér főleg ha két-három évre számolom.
Észrevehetően simább a váltója olajcsere után, szinte bepattan a helyére.
Inkább olajat cserélek mint váltót/nyelestengelyt.Az 5W40-re meg leginkább a sok indítózás miatt esett a választás.
-
villifog
tag
válasz
tomi5244 #28258 üzenetére
Ez az 5W-30-as olaj is jó.
4250Ft az olaj plusz 2200Ft a gyári olajszűrő, még CENTRUM akcióban is marad majd 10000Ft munkadíj. -
Studi
veterán
válasz
US.Army #28254 üzenetére
30-ig forgatni 1-esben már elég intenzív gyorsítást jelent. Ilyenkor dolgoznak a lovak a motorban, úgyanúgy próbálják elforgatni a motort a karosszériához képest, mint ahogy próbálják forgatni a kerekeket. Minimális mozgástere minden motornak van ehhez, a rezgéscsillapítás miatt nincs szilárdan a vázhoz rögzítve a motor. Ha ilyenkor gyorsan nyomod ki a kuplungot, akkor ez a hatás hirtelen megszűnik, a motor ugrik visszafele. Koppanhat egy elhalt motortartó miatt is, de ehhez a te kocsid még elég fiatal. Inkább valamielyik motorra szerelt alkatrész, vagy a kipufogó adhatja a hangot ilyenkor. Ezt nem lesz könnyű megtalálni a hangot hallva sem, nem hogy online megtippelni.
-
tomi5244
őstag
válasz
kunberci #28256 üzenetére
Nyilván nem mindegy mi megy bele, de az 5W30 is egy elfogadható minőség. - Szerintem. A 15e km-t amúgy nem fogom megvárni, akkor majd kerül bele jobb 10e környékén. De nem taposom neki nagyon, bírnia kell
Amúgy meg, hogy mit kérek bele és mit kapok valójában az megint más kérdés.
Tudom első a bizalom, de én ezt a szervizes olajcsérét mindig is szkeptikusan láttam/látom. Amint lejár a garancia magam fogom végezni, akkor majd kerül bele frankó olaj.
-
kunberci
senior tag
válasz
kunberci #28256 üzenetére
Szerintem azért az elég furcsa, hogy márkaszervizben nem a gyári olajat öntik bele. Na ezért csinálnám néha az olajcserét inkább magamnak.
Meg amikor nyomják a süketet, hogy a TPMS szelepet programozni kell, és akkor ne menjen el a kedve az embernek a márkaszervizektől? -
xmad
őstag
Ez valakinek megvan magyarul?
https://marutistoragenew.blob.core.windows.net/msilintiwebpdf/Swift_Dom_Owner_manual.pdf
-
US.Army
csendes tag
Sziasztok
Vettem egy 2013 as swiftet 1.2 benzines
Számomra furca hogy sokszor elindulasnal mikor mondjuk 30-ig kihuzatom egyesbe benyomom a kuplungot hogy valtanek 2-esbe akkor koppan valami a motorterben meg enyhén ránt is egyet
Ez mitől lehet??
Altalaban gyorsan szoktam lenyomni a kuplungot
De edidgi autóimnál ilyet sose tapasztaltam -
tomi5244
őstag
Múlthéten volt az ezres olajcserém, majd holnap megnézem, hogy a számlán milyen olaj szerepel. Arra emlékszem, hogy 5W30, de a pontos típusra nem. Hátha írja a papír.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VirtualBox
- Yettel topik
- UHD filmek lejátszása
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Jövedelem
- További aktív témák...
- Balatoni álom - saját kép - 40x60 - akrilüveg fotó, keret nélkül, éltartóval
- Babzsák fotel (Dr. Relax - Gamer, sötét zöld, keveset használt, hibátlan)
- Gree klíma AKCIÓS áron beszereléssel együtt!
- OPEL CORSA D OPC 1.6 Áron alúl, magánszemélytől kihasználatlanság miatt!
- Mobil klíma Tarrington House eladó!
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest