Hirdetés
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
kvcf111
csendes tag
Nem akarok faragatlannak tűnni, de ez egy fórum úgy tudom, ami azért lett létrehozva , hogy egymásnak az adott témával kapcsolatban kérdéseket rakjunk fel, szerintem az az én dolgom, hogy éppen a dolgozatommal , a beadandómmal vagy a házi dolgozatommal kapcsolatosan kérdezzek...Vagy ha valaki idejön , hogy a házijába kell segítség akkor te elküldöd , hogy csinálja meg maga csak azért mert szerinted nem helyes, hogy segítségre szorul és ennek hangot is ad? Hogyha én látok egy tanácstalan embert , aki egy témával kapcsolatban akar segítséget, akkor vagy segítek neki vagy nem , és nem kérdőjelezem meg azt, hogy mégis miért is kell neki a segítség. Szerintem nem kértelek meg külön téged, hogy szólj hozzá és segíts nekem, ergó vagy segíts, vagy ne és ne az zavarjon, hogy nekem konkrétan a mellesleg 10 pdf oldalból álló házimban van 1 feladat amiben segítségre szorulok.
Szerinted van időm az alapoktól végigolvasni az egészet és megérteni minden apró beállítást és az egész rendszer konkrét működését úgy, hogy van az egészre 1 hetem és életemben először látom ezt az egész linuxos rendszert és még az is hibásan működik? -
kvcf111
csendes tag
jaaa az nem számít
amúgy én se vettem észre de csak rájöttem volna
de mindezt én hol és hogy tudom beállítani? -
kvcf111
csendes tag
Köszönöm az eddigi segítséget
azt szeretném, még kérdezni hogy azt az egész dolgot hol és hogyan kell beállítani? hálózati beállításoknál? vagy a terminálba kell valamiféle parancsként beírni? mármint azt hogy azon tartomány részeként 18 kliens legyen üzemeltethető, és aztán hogy a használandó alhálózat sorszáma az 1-es legyen. -
kvcf111
csendes tag
Sziasztok, nem tudom jó helyre írok-e de szeretnék segítséget pár dologban, Virtual Boxban telepítenem kellett az Opensuse Linuxot 11.3-mas verzió. Lenne 1-2 feladat amiben szeretnék egy kis asszisztálást mert foggalmam sincs, hogy kell őket elkészíteni hiszen életemben először használom ezt az egész rendszert, de a beadandómat viszont itt kell megcsinálni...
Ez az első: A belső hálózatot a 192.168.6.0/24 tartomány részeként határozza meg úgy, hogy az
alhálózatban legalább 18 kliens legyen üzemeltethet®. Az alhálózatot úgy alakítsa ki,
hogy a megadott paraméterek mellett a lehet® legkisebb tartományt használja fel az eredeti
hálózatból. A lehetséges (használható) alhálózatok közül a feladat megoldása során
használandó alhálózat sorszáma: 1
És ez a másik: Kon�figuráljon DHCP szervert a kiszolgálón úgy, hogy az kizárólag a belső hálózatban lássa
el feladatát. A DHCP szervert az alábbi paraméterekkel konfigurálja, valamint ügyeljen
arra, hogy a szolgáltatás az operációs rendszer indulásakor automatikusan elinduljon.
Tartomány: teszt
Névszerver: �-------
Átjáró: A kiszolgáló IP címe
Lejárati idő (alapért.): 4 óra
Kiosztható címek: Az alhálózat összes használható IP címe, kivéve az
1. feladat(Az előző bemásolt feladat) során használtak és az alhálózat lehetséges
legmagasabb kiosztható IP címe.Köszönöm szépen a segítségeteket
vagy az iránymutatást ha rossz topicba vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Félmilliónál is többen voltak kíváncsiak a Cronos: The New Dawnra
- Hardcore café
- iOS alkalmazások
- Windows 11
- Nintendo Switch 2
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3940, 100% Akku
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
amúgy én se vettem észre de csak rájöttem volna