Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bobalazs: i5 4690 + RX 460 HTPC
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- talmida: Változások 2. rész
- Zolii21: 2HB Informatika - Ernő vélemények
Új hozzászólás Aktív témák
-
wetomi
aktív tag
válasz
Dhampir
üzenetére
Mint utólag kiderült, ennyire azért nem volt egyszerű a helyzet.
Működött ugyan, de csak úgy, ha előtte windowsban "elindult" a modem, majd utána újraindítva a gépet, már felcsatlakozott linux alatt is a hálózatra. A tegnapi hirtelen nagy örömködésben ez nem is tűnt fel, hiszen a win után indítottam is az opensusét, majd egyszerűen csak neteztem.
Ma este kicsit utánakapirgáltam a történteknek, valószínűleg az usb modeswitch nem volt hajlandó átkapcsolni a modemre, mert ha hidegen (szó szerint is érthető, mert melegszik) dugtam fel a gépre a sticket, akkor nem kért pin-t, nem csatlakozott sehova, csak a flashmemóriát látta.
Néhány leírást találtam is az usb modeswitch módosításával kapcsolatban, ezeket próbáltam alkalmazni a gyakorlatban, de vagy nem működik nálam, vagy valamit elbénáztam. Végül egy sokkal egyszerűbb megoldást találtam egy fórum bejegyzés alapján az openSUSE Hardware repójából frissítettem az usb_modeswitch csomagját, egy a korábbinál
frissebbnagyobb verziószámúra és azóta már rendben átvált és csatlakozik.Furcsa módon, ha használat közben lehúzom a modemet, csak akkor csatlakozik újra, ha a network managerből törlöm a kapcsolatot, majd újra hozzáadom és a modem ki-be dugása után már automatikusan csatlakozik és a hálózatra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Philips LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kijelzőjén alig látható gyűrődéssel mutatkozott be az Oppo Find N6
- Cyberpunk 2077
- További aktív témák...
- MSI Cyborg 15 - 15.6"FHD 144Hz - Intel 7 240H 16GB - 1TB - RTX 5060 - Win11 - 1,5 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B660M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Kolink Observatory HF 750W
- AKCIÓ! Apple Studio Display 27 5K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB White-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4294
- BESZÁMÍTÁS! Asrock 970 Pro3 970 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest