Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• wetomi

aktív tag

15.5-ön ragadtam eddig és már hetek óta halogattam, most végre telepítettem én is a Leap 16.0-t. Lélekben mindenre fel voltam készülve, de pár percet spóroltam volna magamnak, ha itt a topicban kezdek...

Új telepítő:
    - A particionálásnál anyáztam egy sort, mire kibogarásztam, hogyan rakjam össze a meglévő particióimat. Szerintem a régi és az új telepítőnek is a leggyengébb része a particionálás.
    - Nem tudtam wifire kapcsolódni telepítés közben.

És ennyi. A particionálóval csesztem el pár percet, amúgy pillanatok alatt fent volt a gépen. Tulajdonképpen egyszerű és gyors a váltás.

Telepítés után pislogtam a Yast hiányán, de feltaláltam magam az új alkalmazás telepítővel. A legtöbbször nincsen szükség ennél többre. Nem néztem át mindent, de kb 95%-os állapotban van a rendszer és a használt alkalmazásaim mindez max. fél óra alatt.

Az elmúlt tízen X év alatt, 11.2-től kezdve talán a leggyorsabb és gördülékenyebb verzió váltásom volt. Mindig friss telepítést csinálok. Persze a /home-ból a legtöbb beállítás öröklődik, de ettől függetlenül mindig van még mit rendezkedni. Meglátom majd mennyire fog hiányozni a Yast és mikor lesz Pacman.

Új hozzászólás Aktív témák