Új hozzászólás Aktív témák

• urandom0

senior tag

válasz urandom0 #4184 üzenetére

Most utánaolvastam én is, és itt tényleg nem forkolásról van szó, hanem arról, hogy valamilyen módon építenek egy 100%-ban RHEL kompatibilis disztrót.

Nem fog létrejönni egy újabb felesleges disztró, mert az Alma, a Rocky, az Oracle Linux és a többi, RHEL-alapú disztró meg fog halni, én erre mérget mernék venni. Most MÉG innen-onnan össze tudják majd szedni a RHEL forráskódokat, de ezek a kiskapuk előbb-utóbb bezárulnak majd. A SUSE viszont (legalábbis ahogy az írásukból kivettem) nem a RHEL kódjaira épít majd, csak a kompatibilitást biztosítja. Nem tudom, hogyan fogják megoldani, gondolom veszik az upstream RHEL disztrókat (Fedora, CentOS Stream, stb.), jól megtesztelik őket és azokból raknak össze valamit. Majd meglátjuk.
    A SUSE-nak erre van kapacitása, nem hinném, hogy a Rockynak meg a többieknek lenne.

Mondjuk a Red Hat részéről ezt a lépést én valahol megértem, én se örülnék neki, ha a kemény munkával kifejlesztett, pénzért árult termékem eloroznák valakik, és ingyen elérhetővé tennék.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés