- sziku69: Szólánc.
- Austin F.: Intel Iris Xe driver frissítés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
attilav2
őstag
Kíváncsiságból egy szabad ssd-mre felraktam a Tumbleweed-et. Egész jó telepítője van, efi módban indítottam, és lehetőséget adott az mbr partíciós tábla gpt-re cserélésére. Vga-mat (R6670) jól felismerte, megy a vaapi, vdpau videó gyorsítás és a 3d. A chromium már tartalmazza a vaapi támogatást, ezen meglepődtem(Arch-on és Ubuntun külön tárolóból kell telepíteni a vaapi patchelt verziót). H264ify plugin telepítése után ment is a hardveres videó gyorsítás, de a kép pirosas volt (ez egy ismert mesa hiba) de van rá megoldás a chromiumot így kell indítani: allow_rgb10_configs=false chromium és így normális lesz a videók képe. Az Arch bbs(hivatalos fórum) további paramétereket javasol a vaapi patchelt chromium indításakor így készítettem egy "batch fájlt" a chromium indításához amit futtathatóvá tettem, a tartalma ez:
#!/bin/sh
allow_rgb10_configs=false chromium --enable-gpu-rasterization --ignore-gpu-blacklist --disable-gpu-driver-workaroundsJó benyomásokat tett rám az openSuse, de a fő rendszerem továbbra is az Arch marad.
A frissítésekkel lehet hogy van egy kis gond ugyanis a telepítés előtt már virtuális gépben próbálgattam a suse tumbleweed-et, és amikor egy újabb iso kijött mint amivel telepítettem még akkor sem akart frissítéseket találni. zypper ref zypper dup zypper up paramcsokkal próbálkoztam de azt írta nincs teendő. Tegnap telepítettem élesben a tumbleweed-et de frissítéseket nem talál. Van ennek valami trükkje? Egyáltalán hány naponta jön frissítés?
Külső repókat érdemes hozzáadni? Elég csak a packman packman essentials-t, vagy csak a vlc repót önmagában hozzáadni? Úgy vettem észre mp3 lejátszás megy a gyári repókkal, csak a videólejátszás nem. A gyári tűzfalat(firewalld) UFW-re cseréltem mert az nfs szervert az istennek sem tudtam átengedni a gyárin.
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Futás, futópályák
- Parkside szerszám kibeszélő
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Goddess of Victory: Nikke
- iPhone topik
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Humble megmaradt kulcsok Frissítve 06.05
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- iPhone 16 Pro Max 256GB napozós 12 hónap garanciával
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest